Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @maestro Gerek yok ancak adres sahibine, GC gelme tarihinden once, posta kutusu icine postacinin net gorebilecegi sekilde isimlerinizi yazmasini mutlaka hatirlatin. Saglamca bir post it veya sticker ile yapistirsin. Cogu postaci umursamayabilir ama resmi evrak oldugunu dusunurse isim eslesmesine bakacaktir.

  • ⭐⭐⭐

    @maestro @caglaror un tavsiyesini c/o yazmaktan bagimsiz herkesin takip etmesini oneririm.


  • Cevap için teşekkürler @caglaror @keysnambır

  • ⭐⭐

    @maestro yok açtırmayın. c/o yazılması gerekli olan bir şey değil. Postacılar evde kimin oturduğunu bilmiyorlar. Kutu ismini doğru yazdıysanız sorun yok. Biz hiç birine yazmadık arkadaşların evine geldi kartlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Eger Usps app veya web sitesinden registry yapip activate onayi aldiginiz taktirde ne postaciya nede c/o ihtiyac olur. Inform delivery aktif hale getirerek email uzerinden postalarinizi takip edebilirsiniz . C/o yazili olmadigi veya Usps de adres tanimli olmadigi icin bazi arkadaslari postalarinin askida kaldigi yada kayboldugu durumlar oldu. GC bazi ugraslar sonrasi gec de olsa eline gecmek durumunda kaldi.

  • ⭐⭐⭐

    @redsat2000 usps informed delivery’den bahsediyorsaniz, bilmeyenler icin yaziyorum, bu uygulama uzerinden eve gelen tum postalari fotografi ile goruyorsunuz. Evin icinde yasayan kisiler bunun takibini yapar ama gc bekleyen kisiye bu erisimi herkes verir mi emin degilim. Sahsen ben vermezdim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır başvuru sonrası aktif olması için posta istiyorsunuz . posta eve geldikten sonra aktif kod girerek sistem aktifleşebiliyor . Sorun arkadaşınızın kendisine ait postaları sizin görmenize razı olup olmaması ile ilgili . Esas sıkıntı burada


  • @redsat2000 dediginiz gibi USPS informed delivery kaydi adrese gonderilen sifreyi web sayfasindaki kendi hesabinizda girerek oluyor. Ve bir sonraki kayit oncekini o adresten dusuruyor (eger tecrubelerimizde eksik bilgimiz yoksa boyle oldu). Dolayisiyla o adreste kayitli birisi varsa ve siz yeni sifre geldiginde kendi hesabinizdan girerseniz onun takibi duser. Eski sifreyi ev hanesinde oldugu varsayilan herkesin girmesi daha anlamli olur. Ben esimle bu sekilde yaptigimda her ikimiz de takip edebilir hale geldik. Eski sifreyi kimse tutmuyordur diye dusunuyorum, o yuzden ev sahibi yeniden sifre isteyecek ve gelen sifreyi herkes girip kaydolacak. Elbette gelen tum postalari herkes gorebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Evet aynen öyle @caglaror . Bugünlerde Sisteme ilk giriş yapanlara eve posta ile şifre gönderiyor. Daha sonraları online olarak girebiliyorsunuz. Online şifre durumunda ev ve evdeki bireyler ile ilgili sorular soruyor. Eğer bilmiyor veya evi görmediyseniz sorular zor gelebilir. Eve posta ile istemek en kolay vede soruları cevaplamama riskinizi ortadan kaldırır.

  • ⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @maestro Gerek yok ancak adres sahibine, GC gelme tarihinden once, posta kutusu icine postacinin net gorebilecegi sekilde isimlerinizi yazmasini mutlaka hatirlatin. Saglamca bir post it veya sticker ile yapistirsin. Cogu postaci umursamayabilir ama resmi evrak oldugunu dusunurse isim eslesmesine bakacaktir.

    Caglaror’un dedigi gibi isim yazdirmak en garanti yoldur. Kural olarak posta dagitimi yapilirken apartman numarasi ve posta kutusundaki soyisim eslesmelidir. Eger isim eslesmezse postalar gondericiye geri doner. Informed delivery kisminda sadece tracking numarasi olmayan bildigimiz mektuplar gozukur. Green card son uygulama da priority dedigimiz track yapabileceginiz zarf ile yollaniyor. Bu da informed delivery de gozukmez. Uscis eger bu tracking numarasini paylasiyorsa usps in websitesinden takip edebilirsiniz. Ssn normal mektup ile geldigi icin onu informed delivery den takip edebilirsiniz.


  • 14 Eylül'de Houston'a girişimizi yaptık. Uçakta en son koltukta oturduğumuz için zaten herkesten sonra çıkmıştık bunun üzerine bir de kızımın valizi taşıma ve tuvalet ihtiyaçları eklenince bizim önümüzde yürüyen kimse kalmadı. Uyarıları okuyarak hiç acele edemeyerek:) Bomboş polis(görevli) kontrol noktasına geldik. Kalan birkaç polis de toparlanıyormuş gibiydi. Göz göze geldiğimiz bir görevli bizi çağırdı. Pasaportları verdik. Fotoğraflarımızı çekti. ABD ye hoş geldiniz dedi. Daha sonra ilerde gitmek üzere gibi duran başka polis arkadaşlara sesini duyurabilmek için birkaç kez seslendi. Gelen polise duyduğum kadarıyla soft control yeterli gibi birşey söyledi. O da soft control kapandı hard controle götürmem gerkli dedi gibi duydum. Pasaportlarımızı alan bu polisi takip ederek kapalı bir alana geçtik. Burada pekçok latin ve siyahi kökenli insan bekliyordu. Bize de bir yer bulup beklememiz söylendi. Bekleme esnasında önümüzde oturan aileden hanımefendi Türk ismi ile çağrılınca a siz de mi Türk sünüz diyerek tanışma fırsatı bulduk. Küçük bir erkek çocukları olan güzel bir aile ile tanıştık. Muhabbet ederken dikkatimi çekti bekleyenler ve ortam çok rahattı. Bazı koltuklar masaj koltukları gibi uzuyor ve burada insanlar yatıyordu. Anladığım kadarıyla polisler çok bekleyenlere içerden hazır yemekler falan getiriyordu. Biz muhabbete devam ederken çağrıldım. Sadece sarı zarfları getirmemi istedi. Zarfları verince tekrar yerime oturabileceğimi söyledi. Beş dakika geçmedi tekrar çağırdı ve pasaportları tekrar verdi tamam gidebilirsiniz dedi. Heycandan yeni tanıştığımız dostlarımızda iletişim bilgisi almadan valizlerin orda görüşüz yapıp çıktık. Sonra aklımıza geldi ya işleri uzun sürerse diye dönüp iletişim bilgilerini almak istedik ama kapı dıştan açılmıyordı. Karartılmış camdan içerisi gözükmediği için işimizi şansabırakarak ilerledik. Valizleri alırken pek acele etmedik ve o sırada dostlarımızda geldi. İletişim bilgilerini aldık. Biz Turo'dan arka koltuklarıda yatırırsak 6 büyük valizle rahat sığarız diye 7kişilik araç kiralamıştık. Araç sahibi 5 dakika gecikeceğin whatsapp dan söyledi. Bu arada dostlarımızıda Kadir Zora Bey almaya gelecekmiş. O bir dakika sonra geldi tanıştık. O sırada bizim araçta geldi. Teslima aldık ve valizleri yüklemeye başladık. Kadir Bey sağolsun valizlerimizin sığıp sığmayacağını merk etmiş gerkirse yardım etmek için beklemişti. Valizleri zorlanmadan sığdırdık ve yeni tanıştığımız dostlarımızla vedalaşıp Airbnb evine doğru yola çıktık. Türk telekom'un kötüde olsa çalışan yurtdışı paketi sayesinde Google Maps'le eve geldik. Bu arada Üzerimizde taşıdığımız para ilgili ne uçakta ne de yerde herhangi bir forum verilmedi ve konu le ilgili bir soru sorulmadı. Diğer deneyimlerimi de ilgili konularda paylaşmaya çalışacağım.


  • Hayırlı olsun bol şans yenı hayatınızda 🙂 @ayzek09

  • ⭐⭐⭐

    @ayzek09, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    ... Türk telekom'un kötüde olsa çalışan yurtdışı paketi sayesinde Google Maps'le eve geldik. ...

    Hayırlı olsun.

    Yukarıda alıntı yaptığım kısımla ilgili pratik bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Google Maps'i offline olarak kullanmak mümkün. Bunun için gideceğiniz bölgenin haritalarını gitmeden önce telefonunuza indirirseniz Google Maps'i internete ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Trafik bilgisi dışında her şey gayet normal çalışıyor.


  • @serkanist Teşekkür ederim


  • @smartcells Teşekkürler. Evet sizin belirtiğiniz şekilde yapmak Türktelekom'a güvenmekten çok daha doğru bir yöntem:)

  • ⭐⭐⭐

    @ayzek09, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @smartcells Teşekkürler. Evet sizin belirtiğiniz şekilde yapmak Türktelekom'a güvenmekten çok daha doğru bir yöntem:)

    ABD çok geniş topraklara sahip ve mobil kapsama alanı bazı yerlerde ya iyi değil ya hiç yok. Hatta bazen yerleşim yerlerinde bile kapsama sorunu yaşanabiliyor. O yüzden ABD içinde bile bulunduğunuz yerin veya bir yere gidecekseniz o yerin ve yol güzergahının offline haritalarını telefonda tutmakta fayda var. Hiç ummadığınız biçimde hayat kurtarır 😉

    Aşağıdaki şekilde parça parça haritaları indirerek (telefonunuzda hafıza için yeterli yer varsa) çok geniş bir alanda internete ihtiyaç duymadan navigasyon yapabilirsiniz.
    31af38d1-d21f-4b03-8f23-c21db7678557-image.png


  • @ayzek09 Verdiğiniz bilgiler için Teşekkürler, yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayzek09 Hayırlı olsun Hoşgeldiniz

  • Yasaklı

    @ayzek09 Hayırlı olsun.


  • @ayzek09 Hayırlı Olsun, yeni yaşamınızda kolaylıklar diliyorum


Benzer Başlıklar

  • 194
  • 50
  • 160
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum