Merhabalar merak ettiğim bir konu var şuanda 17 yaşındayım. Kasım 9'da 18 olacağım lakin başvurular bildiğim kadarıyla Kasım'ın ilk haftasında kapanıyor, yani ben 18 olamadan. Sorum 17 yaşında başvuru yapsam, sonuçlar açıklanana kadar 18 olacağım için sorun olur mu? Başvuru yapabilir miyim yani?
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?
-
Merhaba ben hem KKTC hem de TC uyrukluyum. Doğum yerim KKTC ama babam TC uyruklu. KKTC uluslararası alanda tanınmayan bir ülke olduğu için eğer Green Card kazanırsam doğum belgemi kabul ederler mi? Veya Türkiye üzerinden bir şeyler yapabilir miyim?
Bilen birisi cevaplayabilirse çok iyi olur teşekkürler.
-
@RTW, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?
Merhaba ben hem KKTC hem de TC uyrukluyum. Doğum yerim KKTC ama babam TC uyruklu. KKTC uluslararası alanda tanınmayan bir ülke olduğu için eğer Green Card kazanırsam doğum belgemi kabul ederler mi? Veya Türkiye üzerinden bir şeyler yapabilir miyim?
Bilen birisi cevaplayabilirse çok iyi olur teşekkürler.
Problem olmaz. Dogum belgeniz hala gecerli.
Dogdugunuz ulkeyi
Cyprus, province'i deNorth Cyprusolarak belirtebilirsiniz. -
@crazycells Teşekkürler cevabınız için çok önemli bir soru sormak istiyorum izninizle. Ben KKTC de doğdum fakat TC pasaportu ile başvuracağım. Kazanmam durumunda doğum belgesi için KKTC belgesini mi yoksa TC elçiliğinden alacağım TC Doğum belgesini mi göndermem gerekir? Fakat orada da doğum yeri KKTC yazıyor bu bir sıkıntı yaratır mı? Doğrudan KKTC belgesini mi göndermeliyim yoksa doğum kktc olsa bile TC elçiliğinden alacağım doğum belgesi yeterli olur mu?
Siz ne tavsiye edersiniz?
-
@RTW Tum islemlerinizde KKTC'den alinan dogum belgesini kullanabilirsiniz. Benim esim de Kibris dogumlu, o dogdugu zamanlar KKTC yoktu. Kibris'dan verilen dogum belgesini her turlu islemlerde kullanmisti. Simdi artik heryerde dogum yeri "Cyprus" olarak yaziyor.
-
@RTW, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?
@crazycells Teşekkürler cevabınız için çok önemli bir soru sormak istiyorum izninizle. Ben KKTC de doğdum fakat TC pasaportu ile başvuracağım. Kazanmam durumunda doğum belgesi için KKTC belgesini mi yoksa TC elçiliğinden alacağım TC Doğum belgesini mi göndermem gerekir? Fakat orada da doğum yeri KKTC yazıyor bu bir sıkıntı yaratır mı? Doğrudan KKTC belgesini mi göndermeliyim yoksa doğum kktc olsa bile TC elçiliğinden alacağım doğum belgesi yeterli olur mu?
Siz ne tavsiye edersiniz?
nerede dogduysaniz dogum belgesini oradan almaniz gerekiyor. Turkiye'deki bir bakima o belgenin sadece tescil edilmis hali oluyor, orijinali degil.
O nedenle Kibris'tan alacaginiz belgeyi kullanabilirsiniz.
-
KKTC de doğan ve KKTC de yaşayan ve TC pasaportuyla çekilişe katılacak biri olarak, green card başvrurusunda doğum yeri olarak Cyprus yazınca, aslında Cyprus kontenjanından yararlanmış oluyorum değil mi? Kazanırsam TC pasaportu ile Ankara'ya gittiğim zaman orda bana katıldığım ülkenin kontenjanı için Kıbrıs pasaportu sorarlar mı? Çünkü ailem göçmen ve benim kıbrıs değil KKTC ve TC pasaportum var . Acaba ailemin doğum yeri üzerinden katılmak istiyorum seçeneğini mi seçsem daha doğrudur.
-
@Tuğçe, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?
KKTC de doğan ve KKTC de yaşayan ve TC pasaportuyla çekilişe katılacak biri olarak, green card başvrurusunda doğum yeri olarak Cyprus yazınca, aslında Cyprus kontenjanından yararlanmış oluyorum değil mi? Kazanırsam TC pasaportu ile Ankara'ya gittiğim zaman orda bana katıldığım ülkenin kontenjanı için Kıbrıs pasaportu sorarlar mı? Çünkü ailem göçmen ve benim kıbrıs değil KKTC ve TC pasaportum var . Acaba ailemin doğum yeri üzerinden katılmak istiyorum seçeneğini mi seçsem daha doğrudur.
Kibris uzerinden katiliyorsunuz, bu sekilde olmasi daha dogru olur.
Vize almak icin Kibris pasaportu gerekmeyecek, TC pasaportuna da vizeyi alabilirsiniz.
-
Merhabalar;
Forumda yeniyim. Green card başvuruları bu yıl henüz açılmadı ama açıldığında forumda yoğunluk olacağından şimdiden benim için önem arz eden bir konuyu size sormak istiyorum.
Şöyle ki;
Halihazırda Türkiye’de yaşıyorum ve Türk vatandaşıyım ancak ailemin zamanında KKTC’de yaşaması sebebiyle Lefkoşa’da doğdum. Önceden kimliklerimizde doğum yeri kısmında “Lefkoşa/KKTC” yazardı ancak birkaç sene önce (KKTC tanınmadığı için) bunu “Lefkoşa/Lefkoşa” olarak değiştirdiler.
Green card başvurusunda ülkeyi “Cyprus” olarak seçtikten sonra doğum yerine türkçe karakter olmadan sadece “Lefkosa” mı, “Lefkosa/Lefkosa” mı yoksa Kıbrıs’ın da ingilizcesi olan Cyprus’u seçtiğimden Lefkoşa’nın ingilizcesi olan “Nicosia” mı ya da “Nicosia/Nicosia” mı yazmam gerekiyor?
Lefkoşa su anda ikiye bölünmüş durumda. Yarısını Türler yarısını Rumlar kullanıyor. KKTC de tanınmıyor. Nicosia yazarsam ve kurayı kazanırsam kimlikte Leşkoşa yazdığı için ve Nicosia daha çok Rum kesimi tarafından kullanılan bir isim olduğu için yanlış beyandan elenir miyim diye de korkuyorum. Lefkosa yazarsam KKTC tarafı kabul edileceğinden ve KKTC tanınmadığı için sorun olur mu diye de aklıma geliyor.
Bu konuyu çok düşündüm, araştırdım ama net bir cevap bulamadım. Soru size basit gelebilir ama hayatımızı etkileyecek kura söz konusu olunca insanın kafası çok karışıyor. Yardımcı olup yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum. Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. -
@lawyer7 Ulke olarak Cyprus secin, sehir olarak dogum belgenizde ne yaziyorsa, onu yazin.
Benim esim de Magosa dogumlu. Tum resmi evraklarda dogum yeri Cyprus olarak geciyor.
-
@MySea, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?
@lawyer7 Ulke olarak Cyprus secin, sehir olarak dogum belgenizde ne yaziyorsa, onu yazin.
Benim esim de Magosa dogumlu. Tum resmi evraklarda dogum yeri Cyprus olarak geciyor.
@MySea Üstad cevabınız için çok çok teşekkür ederim, eşinize de çekilişle mi green card çıktı? Doğum yeri olarak kimlikte "Lefkosa/Lefkosa" yazıyor. Sizce başvururken sadece Lefkosa mı ya da Lefkosa/Lefkosa mı yazayım?
Aynı şehri 2 kez yazmak da ilginç olur diye emin olamadım. -
@lawyer7 Selamlar! Sadece Lefkosa yeterli bence. Ben tam olarak hatirlamiyorum, uzun zaman oldu, ama biz sanirim esim icin Magusa yazmistik cunku dogum belgesinde oyle yaziyordu. Onemli olan elinizdeki belge ile yazilan bilginin ayni olmasi.
-
@MySea Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, çok aydınlatıcı oldu

-
merhaba. almanyada dogdum 10 yil istanbulda yasadim ailem hala orda bende 30 yildir kktc de yasiyorum. simdiye kadar basvurularimi hep tc olarak yaptim. bu sefer cyprus olarak yapacagim. adres kisminda isimleri turkce mi orjinal rumca mi yazmam lazim.
-
@mehmet-duman Başvuruyu doğduğunuz yer üzerinden yapmanız gerekiyor, eğer doğduğunuz yer başvuru için uygun değilse eşiniz üzerinden vs. alternatifler var ama genel kural doğum yerinizden başvurmanız. O yüzden Almanya üzerinden başvurmanız gerekiyor. Tr'ye göre ordan başvuru daha az olacağı için şansınız da artar diye düşünüyorum.
-
aktif bir cr1 başvurum bulunuyor uscis de ailem kktc ye taşındı bende yanlarına taşınıp çalışmayı planlıyorum kktc amerika tarafından tanınmıyor bu sorun olurmu nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan varmı ?
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Serapp
Benzer Başlıklar
128
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k