Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arnblt, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @cnpist o kart bende var. Orada bir sıkıntı yok. Bu kartların burada geçerli olup olmadığını henüz bilmiyoruz. 6 Eylül den sonra yurt içi seyahatlerinde aşı olmayanlardan PCR testi istenecek. Türkiye de aşı kartı e-nabız sistemi üzerinden oluşturuluyor. Ben orada haliylen aşısız görünüyorum. Bu durumu nasıl aşacağımızı merak ediyorum. İl Sağlık Müdürlüğüne gidip dilekçe verilmesi gerekiyormuş. Bakanlık sitesinde yazıyor. Ayrıca dilekçeyi verirken dokümanlarında konulması isteniyor. Yani aşı kartını da ek olarak vereceksiniz.
    Acaba yurtdışında yerleşik olanlardan istenmeme durumu olabilir mi e-nabız kaydının bilemiyorum.

    Selamlar

    Thy Amerika’dan İstanbul’a uçarken o kartları kabul ettiğine göre, yurtiçi uçuşlarda da kabul eder. Kendileri ile görüşüp bilgi alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 Health Pass ‘ı nasıl indirebiliriz Link atarmısın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 king manager ister biz yapmaz mıyız. ios için direk linki hata verdi ondan aradaki noktaları sildim onları birleştirisin.(apps apple com) sadece bunların arasına ekleyeceksin

    apps apple com/tr/app/healthpass/id1572638793


  • @ayvalik10 selamlar, bu uygulama hayat evde sigardan farkli mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist hayat eve siğar sadece hes kodu ve yoğunluk görüyorsun ancak bu program sadece senin aşıların olduğunu göstwren uluslararası resmi aşı sertifikası enabız da geçen cümle

    "Avrupa Birliği Dijital COVID-19 Sağlık Pasaportu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız."


  • @ayvalik10 tesekkurler .


  • @arnblt ben aşının birini Arizonada diğerini Türkiye'de oldum. İkisi de biontech idi. İl sağlık müdürlüğüne durumu anlatan bir dilekçe verdim, eklerine de cdc nin verdiği aşı kartının fotokopisini koydum, ikinci dozu Türkiye'de olduğum zaman aşı kartı verilmişti onu da koydum dilekçe ekine.
    Yaklaşık bir ay sonra gibi sistemde yani e nabızda aşı kartı oluşturuldu. İşlemleri hızlandırmak için biraz uğraşmanız gerekebilir ama bu durumda olan çokça insan olduğunu söylemişlerdi.


  • @arnblt bu arada ben Aralik ayında ABDye tekrar geldigimde burada ucuncu doz olmayı planlıyorum. Doktor arkadaslara danısıp artı iki doz da olablirim, bunu once doktor arkadaslarıma danisacagim. Hem Tr de hem ABD de iki doz olmus olacak ama once arastıracagım bunu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bugün Healthpass /Travelpass Türkiyeye seyahatte kullanabilirmiyim araştırması yaparken , QR kod sıkıntısı ile karşılaştım. Aşı olduğumuzda bize sadece CDC nin aşı kartını verdiler. Sadece o kadar . Oda aylar geçtikçe yazılar silinmeye başladı. Allahtan ilk günlerde temiz bir digital kopyasını almıştım. Türkiyedeki Healthpass kullanamıyoruz. Çünkü aşıyı Abd de olduğumuz için sisteme yada uygulamaya giremiyorum. Ayrıca uygulama sadece bilgisayar yada bazı antroidlerde çalışıyor. IPHONE da ne yazık ki kullanılamıyor. IATA Traveler pass üzerinden deneme yaptım .O uygulamada sadece AB ülkeleri ve Singapore kullanıyor. Sonra ABDde bu QR code ve Health pass uygulaması bulurmuyum diye araştırma yaptım. Daha dehşet verici bir yasakla karşılaştım. Bazı eyaletler ve bunlardan birisi de Florida bu tip uygulamalara yasak koymuş vede Vali buna öncülük yapmış. Hangi eyalette yasaklı olduğunu aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

    https://www.usnews.com/news/best-states/articles/which-states-have-banned-vaccine-passports#fla

    Örnek olarak Florida ile ilgili metin aşağıdadır.

    Florida'da Aşı Pasaportları

    Bu eyalette aşı pasaportları yasaklanmıştır.

    Cumhuriyetçi Vali Ron DeSantis, aşı pasaportlarıyla ilgili bir kararname çıkaran ilk valilerden biriydi. 2 Nisan'da yayınlanan eylemi, hiçbir eyalet hükümet kuruluşunun "bir bireyin COVID-19 aşı durumunu üçüncü bir tarafa onaylamak amacıyla aşı pasaportu, aşı geçişi veya diğer standart belgeler" vermesine izin verilmemesini emretti. Emir ayrıca, işletmelerin bir işletmeye girmek veya bir işletmeden hizmet almak için benzer belgeler talep etmelerini de yasaklar. DeSantis, Mayıs ayı başlarında eyalet Yasama Meclisi'nden Ulusal Devlet Yasama Organları Konferansı tarafından açıklanan benzer bir yasa tasarısını da imzalayarak yasalaştırdı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Aşı QR code ile ilgili bir çözüm buldum sanırım .

    COVID-19 Aşı ve test bilgilerinize CDR HEALTH PRO web adresinden ulaşabiliyorsunuz.

    Öncelikle kayıt olmanız gerekiyor

    Bu sitede aşı olduğunuz güne ait detaylar , yeni aşı olmak istiyorsanız randevu ,test merkezleri ile ilgili bilgiler var. Ayrıca pozitif olmuşsanız diğer bilgilerde mevcut.
    Bu sitede QR olmasa da VVR (VACCINE VALIDATION RECORD PASS ) diye bir bölüm var. Aşı kartına ait tüm bilgiler mevcut tam bir digital kayıt niteliğinde . Snapshoot kaydını telefona kaydetmekte fayda var. Ayrıca mouse nuzun sağ tuşuna basarak QR code alabilirsiniz. Ancak Sizin şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor.


  • @redsat2000, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    yrıca mouse nuzun sağ tuşuna basarak QR code alabilirsiniz.

    bende iki dozumuda cvs de olmustum ama verdiginiz linkte hesap actiktan sonra asi kaydim gozukmuyor. Eklemek icin extra bir seyler yaptiniz mi acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @isag hayır herhangi bir şey yapmadım . Sistemde kayıtlı idi bütün detaylar .Ben o dönemde seyyar hastanede olmuştum. Pid numarasından belki bir şeyler yapılması lazım. Bütün detay çünkü onda kayıtlı . Aşı kartında yazılı olması lazım. Olmazsa CVS bir sorun onlar QR kod verebilir .


  • @redsat2000 anladım teşekkürler


  • @esember, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @arnblt ben aşının birini Arizonada diğerini Türkiye'de oldum. İkisi de biontech idi. İl sağlık müdürlüğüne durumu anlatan bir dilekçe verdim, eklerine de cdc nin verdiği aşı kartının fotokopisini koydum, ikinci dozu Türkiye'de olduğum zaman aşı kartı verilmişti onu da koydum dilekçe ekine.
    Yaklaşık bir ay sonra gibi sistemde yani e nabızda aşı kartı oluşturuldu. İşlemleri hızlandırmak için biraz uğraşmanız gerekebilir ama bu durumda olan çokça insan olduğunu söylemişlerdi.

    Sağlık Bakanlığı'nın sayfasında söylediğiniz bilgiyi gördüm ve ben de bu yolla enabız sistemine kaydettirmeyi düşünüyorum. Bahsedilen bu dilekçeyi kurum veriyor mu yoksa siz kendiniz mi yazdınız? Genelde kurumlarda hazır, standart dilekçeler olabiliyor, o yüzden sormak istedim.


  • Merhabalar, Türkiye'den Amerika'ya girişte 14 gün karantina uygulaması var mı en son giriş yapan varsa bilgilendirebilir mi?

  • ⭐⭐

    @basaknaz yok. 23 Ağustosda eşim ve oğlum girdi ABD'ye.


  • @arnblt çok teşekkürler umarım olmaz da Ekim sonunda giriş yapacagiz🙏🏻

  • ⭐⭐

    @basaknaz karantina olduğu zamanlar bile kontrol yoktu. Zaten pekte mümkün değil kontrol etmek. Biz Mart ta gidip 3 ay kaldık.Sadece oğlum için 10 gün okula başlatmadılar o kadar. Öyle eve kapan falan yok. Bende Ekim sonunda oradayım. O zamana kadar Covid biraz daha azalır yoksa gitseniz de bir çok yer kapalı oluyor. Pek gezemiyorsunuz.


  • Turist vizesi b1/b2 ile hala Avrupa’dan ucuslar kabul edilmiyor mu? Annem gelsin istiyoruz ancak Amerika’ya direk uçuş oldukça pahalı. Avrupa ve katar aktarmaları daha uygun çıkıyor. Güncel durum nedir?


  • @damladav Hala bir degisiklik yok sanirim o sekilde ucuslarda.


Benzer Başlıklar

  • 351
  • 38
  • 8
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum