Homeless olayi cok bambaska bir toplumsal sorun ve cozumu malesef yok gibi birsey.
Normalde bircok sehirde homeless insanlar icin gece kalacak yer ve gunluk iki ogun sicak yemek hizmetleri vardir. Hatta bu insanlari is sahibi yapmabilmek adina hazirlanmis program ve calismalar da vardir.
Gelin gorun ki bu homeless insanlarin cogunlugu calismak istemeyen, uyusturucu/alkol bagimlisidirlar. Gunluk bir miktar uyusturucu veya 1-2 sise alkol onlar icin yasamin tek amacidir.
Bana bazen benzin istasyonlarinda denk gelirler. Para isterler. Karnin ac mi diye sorarim. Evet diye cevap gelirse, bekle burada iceriden sana yiyecek birsey ve hatta birde kahve alip getirecem derim. Ya para ver yada f*ck off derler!!! Yani mesele karin doyurmak degil, mesele icki veya uyusturucu parasi toplamak.
Bu arada bu homeless ve cevredeki copler falan hemen hemen her buyuk sehirde var. Belediyeler bazen gunluk bazen haftada birkac defa temizlerler ama hemen birkac saat sonra yine ayni manzara olur. Avrupa sehirlerinde de ben ayni benzer seyleri gordum daha once.
O yuzden hep yazarim. Yasayacaginiz yer sehirlerin downtown bolgesinden ne kadar uzakta olursa, o kadar iyidir.