Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    Eşim ile birlikte Ekim ayı sonunda Amerika'ya giriş yapmayı planlıyoruz. Amacımız yaklaşık 2 hafta kalıp geri dönmek. Green Card'larımızı belirttiğimiz adresteki arkadaşlarımız teslim alacaklar. Benim SSN ile ilgiliydi. Daha önceden Amerika'da 3 ay çalıştığım için benim numaram mevcut, yine de başvuru yine de başvuru yapmam gerekir mi? Ancak kart elime hiç ulaşmadı. Ofise gidip kartım elime ulaşmadığını söylediğimde verdikleri bir kağıt mevcut elimde. Sanırım kartın hiç bana ulaşmaması sorun yaratacak bir durum.
    Ayrıca dediğim gibi amacımız hemen gidip yerleşmek değil. O nedenle bu ilk gidişimizde SSN için bir başvuru yapmasak sorun olur mu? Sene içinde uygun bir zamanda tekrardan giriş çıkış yapmayı planlıyoruz.
    Şimdiden teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gözde-kaya Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Merhaba,
    Eşim ile birlikte Ekim ayı sonunda Amerika'ya giriş yapmayı planlıyoruz. Amacımız yaklaşık 2 hafta kalıp geri dönmek. Green Card'larımızı belirttiğimiz adresteki arkadaşlarımız teslim alacaklar. Benim SSN ile ilgiliydi. Daha önceden Amerika'da 3 ay çalıştığım için benim numaram mevcut, yine de başvuru yine de başvuru yapmam gerekir mi? Ancak kart elime hiç ulaşmadı. Ofise gidip kartım elime ulaşmadığını söylediğimde verdikleri bir kağıt mevcut elimde. Sanırım kartın hiç bana ulaşmaması sorun yaratacak bir durum.
    Ayrıca dediğim gibi amacımız hemen gidip yerleşmek değil. O nedenle bu ilk gidişimizde SSN için bir başvuru yapmasak sorun olur mu? Sene içinde uygun bir zamanda tekrardan giriş çıkış yapmayı planlıyoruz.
    Şimdiden teşekkür ederim

    Karti daha once almamaniz sorun degil, cunku o karti kullanamazsiniz zaten.

    Size tek lazim olan kart ustundeki numara, o numarayi verip yeni bir kart isteyeceksiniz SSA ofislerinden. Su an basvuru yapmaniza gerek yok, zaten hizli sekilde ulasiyor kartlar size. Eger DS260 formunda bir SSN kart istediyseniz bu sure zarfinda kartlarinizin belirttiginiz adrese gelmis olmasi da mumkun. Eger bir dahaki sefere ABD'ye girdiginizde hala SSN'ler gelmemisse bir Social Security Ofis'e gidip basvuru yapabilirsiniz.


  • @crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    DS260 formunda bir SSN kart istediyseniz bu sure zarfinda kartlarinizin belirttiginiz adrese gelmis olmasi da mu

    Çok teşekkür ederim


  • İyi günler, aklıma takılan bir konu var: 1993 yılında ABD'ye ilk defa gittiğimde SSN ofisine giderek Social Security Card (mavi) ve numarası almıştım, üzerinde de o günkü statüm gereği "not valid for employment" notu vardı. GC sürecinde de SSN için bir daha zaman kaybetmemek düşüncesiyle bu numaramı deklare ettim. Mülakatta da bu konuda herhangi bir sorun olmadı. SSN kartımın üzerindeki not çerçevesinde yeni bir SSN numarasına ihtiyacım olur mu? Yoksa aynı numarayı GC'ye uygun yeni bir kartla mı değiştirirler?


  • @commodore
    Numara değişmeyecek sadece statünüze göre size yeni bir kart gönderecekler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @commodore sayin @smesut 'un dedigi gibi olacak...
    Yalniz eger DS260 formunda SSN'yi gonderin diye isaretlemediyseniz gonderilmeyebilir, o durumda ABD'ye girdikten sonra eski SSN'yi goturup yenisi icin basvuru yapmalisiniz.


  • Gireli 1,5 ay oldu ve hala ssn gelmedi. Eşim bugün tekrar gidip başvurdu. FORMdakiyle beraber bu 3. Başvuru oluyor. Sözüm ona 10 gün içinde gelecekmiş. Bekleyip göreceğiz. Green cardlarimizi götürmüş eşim, kadın çok sevinmiş bunlarla işlem yapmak çok daha iyi demiş. Bakalım göreceğiz.


  • Merhaba Damla,
    Bizim de sürecimiz aynen şöyle oldu. 23 haziranda New Orleans dan giriş yaptık. 4 gün sonra erken olduğunu bilsek de Ssn ofisine gidip Ssn numaralarımızı öğrenmeye ihtiyacımız olduğunu, yapmamız gereken işlemler için Ssn numaramızı söylemesini rica ettik. Tabi ki geri çevirdi . 10 gün beklememizi söyledi.Biz de tam 10. Gün tekrar gittik. Bu sefer başka bir görevliye denk geldik anlattık durumu. Önce reddeder gibi oldu. Sonra tekrar pasaportlar istedi bilgisayarda bir kaç kontrol yaptı. Şu an tekrar başvurunuxu alırsam yanlış olur dedi. Sonra bir daha baktı vs vs vs. Sizin Ssn nolarınız sistemde görünüyor. Fikrimi sorarsanız 4 gün gibi sürede gelir dedi. Numaramızı söylemesini rica ettik. Özellikle Çocukların okul başvuruları için çok ihtiyacımız var dedik. Tabi ki yazıp veriyorum dedi. Herbirimizin numarasını ayrı ayrı postitlere yazdı pasaportlara yapıştırdı verdi . Çoook tşk ederek Ssa ofisten ayrıldık. Öğleden sonra da posta kutusuna baktığımızds zarfların geldiğini gördük. Tam tamına 10. Gün öğlen elimizde oldu. Umarım en kısa zamanda sizinde elinize ulaşır. İyi haberlerinizi bekleriz.
    Sevgilerle...
    Sibel


  • Evet biz de sürekli numara belliyse en azından söyleyin diye baskı yapıyoruz ama size numara atanmamış henüz deyip yolluyorlar. Ne diyeyim Washington state bu konuda acayip sınıfta kaldı 👎🏻


  • Sn. @crazycells ve @smesut cevaplar için çok teşekkür ederim.


  • Ssn 21. Günde de gelmezse ofise gittiğimiz de numaramız belli olmuş olur mu ve bu numarayı bize elden verirler mi acaba. Bizimki 18. Gün oldu hala gelmedi de. Perşembe 21. Gün gideceğiz gelmezse de.


  • @gkhanfeez DS260 formunu ilk doldururken, SSN talep ediyorum sekmesini işaretlemiş miydiniz? Yoksa orayı boş bırakıp, ABD'ye varınca bizzat ofisten kendiniz mi yapmıştınız? Ben formda işaretleyip talep ettiğim için, açıkçası bundan sonraki süreci merak ediyorum kendi adıma.


  • @entelman Ben istiyorum diye işaretledim ama burada çalışan personel o formu bile bilmiyor hatta ben online başvurdum dedim olmaz öle şey dedi bunun genel kuralı herhalde girişten yirmi gün geçmeden başvuru almıyorlar. Alsa da araştırma sizin durumunuzu araştıracağız diyip bir referans numarası olan kağıt ile yolluyorlar. Tabi bu benim tecrübem. Çünkü memurlar bile kendi aralarında çelişiyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Ssn 21. Günde de gelmezse ofise gittiğimiz de numaramız belli olmuş olur mu ve bu numarayı bize elden verirler mi acaba. Bizimki 18. Gün oldu hala gelmedi de. Perşembe 21. Gün gideceğiz gelmezse de.

    belli olmayabilir, daha once de yazmistim. USCIS'in basvurunuzu yapmasi 1 gun de surebilir birkac ay da. Sansiniza bagli. Eger basvurunuz yapilmissa ve numara verilmisse, o durumda numaranizi ogrenebilirsiniz. Eger 21 gunden sonra hala basvuru yapilmamissa orada basvuru yapabilirsiniz.


  • @crazycells teşekkürler 🙂 perşembe gorecez artik. Gideceğim de 🙂


  • Dün en yakın SSA ofisine gittik. sanki hiç başvurmamışız gibi formlarımızı doldurup gişeye gittik, görevli pasaporttaki vizeye bakıp bu vize için greencardla birlikte otomatik gönderiliyor 21 gün bekleyeceksiniz dedi. En azından sistemde ssn için başvurum var mı yok mu bakabilir misiniz ben başvurduğumu hatırlamıyorum dedim, yine aynı şeyi tekrarladı bana. Ben de buradaki insanların yazdığı tecrübelere dayanarak ısrar etmedim. Yakında başka bir ofise gidip şansımı deneyeceğim.


  • Bugün girişimizden tam 10 gün sonra benim SSN yeni verdiğim adrese geldi 🙂 eşiminki henüz gelmedi.


  • Amerikaya İlk gittiğimizde herhangi bir akraba vs. yanında kalmayıp otelde kaldığımızda adresi otelin adresini verecegiz ?ssn siz ev kiralamak da çok zormuş galiba boşuna otele günlerce para vermek mi gerekiyor?
    Green kart’ın da bize ulaşması da bu şekilde mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bekircanari Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Amerikaya İlk gittiğimizde herhangi bir akraba vs. yanında kalmayıp otelde kaldığımızda adresi otelin adresini verecegiz ?ssn siz ev kiralamak da çok zormuş galiba boşuna otele günlerce para vermek mi gerekiyor?
    Green kart’ın da bize ulaşması da bu şekilde mi ?

    Eger verecek adresiniz yoksa otelin adresini verebilirsiniz ama cok guvenli olmayabilir.

    Ev bulma konusunda suradaki sayfayi inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/91/emlak-satılık-kiralık


  • 8 ağustosta jfk yden giriş yaptım ve bugün ssn adresime geldi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum