Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.1k 265

• @ggulduk ne demek her zaman yardımcı oluruz biz aileyiz burada

• @ayvalik10 Sormak istediğim başka bir soru da 2018 yılında WAT yaptığım için SSN almıştım hala o SSN elimde mevcut duruyor ds 260 doldururken her türlü yeni bir kart almam gerektiği söylenmişti ben de hem yeni numara hem de yeni karta evet demiştim cevaplarım ne olmalıydı bir de eski SSN ile oraya vardığımda çalışabiliyor muyum yoksa illa GC ve yeni SSN'i beklemem mi gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ggulduk ssn kartın üzerinde sticker var mı çünkü wat yapanların üstünde sınırlı çalışma gibi bir ibare yazıyordu "valid only with DHS authorization" bu ibare var mı ayrıca şu anda senle aynı olayı yaşamış bir önceki sayfa da yazan @eire sana yardımcı olacaktır. Kendisi müsait olunca sana cevap yazacaktır.

• @ayvalik10 Valid for work only with dhs authorization ibaresi var bir de sağ al köşekede tarih ama o ssn'i teslim aldığım tarih bence çünkü sonrasında da çalışıp o kartı kullandım

• ⭐⭐⭐

@ggulduk yanlis hatirlamiyorsam burada okudugum deneyimlere size uzerinde kisitlama yazisi olmayan ama eski numaranizla ayni yeni bir kart gonderecekler.

• @ggulduk benim de durumum ayniydi. 2008 yilinda WAT yaptigim icin "valid for work only with DHS authorization" ibaresi vardi kartimin ustunde. ulkeye giris yaptiktan iki gun sonra yeni kartimi basmislar, iki gun once de elime gecti kar ulkeye giris yaptiktan bir hafta sonra yaklasik. Ama DS-260'de ne isaretlemistim hatirlamiyorum, dokumanlarima bakacagim kisa surede, haber ederim.

Yeni gelecek olan SSN kartin nosu eski WAT zamaninda aldigin ile ayni oluyor. sadece uzerindeki yazi kaldirilmis oluyor. Yani crazycell'in onceden soyledigi gibi bu suan elindeki numarayi kullanabilirsin, sadece isveren karti gormek isterse ve gocmenlik islerine uzaksa sorun olabilir.

• @ggulduk, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@ayvalik10 Sormak istediğim başka bir soru da 2018 yılında WAT yaptığım için SSN almıştım hala o SSN elimde mevcut duruyor ds 260 doldururken her türlü yeni bir kart almam gerektiği söylenmişti ben de hem yeni numara hem de yeni karta evet demiştim cevaplarım ne olmalıydı bir de eski SSN ile oraya vardığımda çalışabiliyor muyum yoksa illa GC ve yeni SSN'i beklemem mi gerekiyor?

Eger yeni SSN numarasi istediyseniz, yeni kartinizi beklemeniz gerekiyor. Cunku numarayi degistirecekler, eskisi gecerli olmayacak.

• @eire evet, karti degistirmek gerekiyor ama numarayi degistirmek -baska bir nedenden dolayi gerekmiyorsa- sart degil. Sanirim sayin @ggulduk numarasini da degistirmek istiyor. O nedenle eski numarayi artik kullanmamasi daha dogru olur.

• @clourpoint, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

ds-260 formunda ssn numarası istemeyip kendim başvuracağım şıkkını işaretleyen arkadaşlar ssa de doldurması istenen ss-5 formu
    https://www.ssa.gov/forms/ss-5.pdf

Bilgi için teşekkürler, bu formda
    https://www.ssa.gov/forms/ss-5.pdf
    çok net bir biçimde belirtmiş:

74e8db96-bdbe-4590-b0bb-b923692b4d77-image.png

• @crazycells Forumda sormuştum bu şıklara ne cevap vermem lazım WAT'dan elimde SSN var diye kim olduğunu hatırlamıyorum ama forum yetkilisi bir arkadaş evet demeniz gerekiyor her türlü yeni kart verilmesi gerekiyor size diye cevaplamıştı ben de o yüzden hepsini evet diye işaretledim numaram değişmese bile kartın üzerinde yazan "valid for work only with DHS authorization" ibaresi yüzünden green card statüsü ile aynı ssn'i kullanamıyorum sanırım doğru mudur ne anlama geliyor bu ibare ya da hepsine hayır deseydim yeni ssn beklemeden elimdeki ile sorunsuz çalışabilir miydim ?

@crazycells Forumda sormuştum bu şıklara ne cevap vermem lazım WAT'dan elimde SSN var diye kim olduğunu hatırlamıyorum ama forum yetkilisi bir arkadaş evet demeniz gerekiyor her türlü yeni kart verilmesi gerekiyor size diye cevaplamıştı ben de o yüzden hepsini evet diye işaretledim numaram değişmese bile kartın üzerinde yazan "valid for work only with DHS authorization" ibaresi yüzünden green card statüsü ile aynı ssn'i kullanamıyorum sanırım doğru mudur ne anlama geliyor bu ibare ya da hepsine hayır deseydim yeni ssn beklemeden elimdeki ile sorunsuz çalışabilir miydim ?

"SSN" sosyal sigorta numarasi oluyor... "SSN kart" ise bu numaranin ustunde yazdigi kart...

her turlu yeni kart alacaksiniz, o kismi dogru. Ama eger SSN'yi degistirmek istemiyorsaniz sadece yeni kart istemeniz yeterli, eger yeni SSN istiyorsaniz yeni numarayi ogrenene kadar bu numarayi is yerinize saglamaniz mumkun olmayacak. Eger numaranizi biliyor olsaydiniz o durumda isverene bu numarayi verip sonra karti gosterebildiniz (tabii kendisi de kabul ediyorsa), su anki durumunuz da bu... Eger SSN'yi degismiyor olsaydiniz, numaranizi biliyor olacaktiniz...

• @crazycells Merhaba tekrardan cevabınız için çok teşekkür ederim formu açtırmak isteği için mail atmıştım eski numaramı kullanabiliyorsam yeni numara istiyor musunuz sorusuna olan cevabımı hayır olarak değiştireceğim oraya gider gitmez çalışmam gerekecek ve ssn ile greencard resmi olarak ne zaman elime ulaşacak bilmiyorum numaramı bilirsem en azından numarayı söyleyerek şansımı denemiş olurum ?

@crazycells Merhaba tekrardan cevabınız için çok teşekkür ederim formu açtırmak isteği için mail atmıştım eski numaramı kullanabiliyorsam yeni numara istiyor musunuz sorusuna olan cevabımı hayır olarak değiştireceğim oraya gider gitmez çalışmam gerekecek ve ssn ile greencard resmi olarak ne zaman elime ulaşacak bilmiyorum numaramı bilirsem en azından numarayı söyleyerek şansımı denemiş olurum ?

Uygundur.

Su an pandemi surecinde durum biraz karisik, ama normalde SSN birkac hafta icinde size ulasan bir belge, bilginize.

• merhabalar.
    Ben Amerika'ya girdikten sonra, havalimanindan sonra bir kez daha adres degistirdim. Havalimaninda bir otel adresi vermistim ancak o otel nakit kabul etmedigi icin kalamamistim. uscis'i de son adres degisikligimi yaptiktan sonra odedim.

20 gunu gecti ulkeye giris yapali. Social security number'im suan nerededir sizce? ve cabucak ulasmak icin ne yapabilirim?

• @Ali-Tros-Karaca ssn ofisine uğradınız mı

• @crazycells, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

her turlu yeni kart alacak

Merhaba
    aynı sorun bende de var son günlerde bu konu benimde kafamı kurcaladı, biraz araştırdım ve ds260ı açıp baktım. WATtan kalan ssn'yi ds-260 a girince ikinci soru -do you need a new card issued oluyor ona da yes olarak cevap vermişim. ssn olmayanlara çıkan soruda Do you want to SSA to issue a SSN and a card bu şekilde.
    ancak sağdaki help kısmını değiştirmemişler ve ssn ve cardın çıkması için yes demeniz gerekli diyor.

1. sorum Sizce yeni numara mı gelir yoksa sadece new card issued mu olur.
    2. sorum mülakatta green kart adresimi değiştirdim ancak SSN cardın adreside bu değişikliğe uyar mı yoksa ds260 formuna yazdığım adrese mi postalanır.
    3. olarak SSA ya randevusuz gidersem işlem yaparlar mı bu konuda çünkü hangi adrese gidecek yeni card emin değilim
      şimdiden çok teşekkür ederim

• @Gökhan-G, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

her turlu yeni kart alacak

Merhaba
    aynı sorun bende de var son günlerde bu konu benimde kafamı kurcaladı, biraz araştırdım ve ds260ı açıp baktım. WATtan kalan ssn'yi ds-260 a girince ikinci soru -do you need a new card issued oluyor ona da yes olarak cevap vermişim. ssn olmayanlara çıkan soruda Do you want to SSA to issue a SSN and a card bu şekilde.
    ancak sağdaki help kısmını değiştirmemişler ve ssn ve cardın çıkması için yes demeniz gerekli diyor.

1. sorum Sizce yeni numara mı gelir yoksa sadece new card issued mu olur.
    2. sorum mülakatta green kart adresimi değiştirdim ancak SSN cardın adreside bu değişikliğe uyar mı yoksa ds260 formuna yazdığım adrese mi postalanır.
    3. olarak SSA ya randevusuz gidersem işlem yaparlar mı bu konuda çünkü hangi adrese gidecek yeni card emin değilim
      şimdiden çok teşekkür ederim

bu soruya bakarsak, ayni numarayi kullanacaginizi soylediginiz icin bu soru soruluyor olmali? Dolayisiyla,

1. ayni numarayla yeni kart alirsiniz.

2. iki turlu de gidebilir, sonradan adres degisiklikleri %100 ise yaramiyor maalesef, hala eski adrese gonderebiliyorlar... o nedenle verdiginiz tum adresleri kontrol etmenizi tavsiye ederim.

3. hangi amacla islem yapacaksiniz? randevusuz izin vermeyebilirler; beklemenizi veya online basvuru yapmanizi isteyebilirler.

• Merhabalar,
    Yakın zamanda ABD'ye giriş yapacapım. Çalışacağım yer haliyle bir an önce SSN'ye başvurmamı istiyor. COVID dolayısıyla randevu sistemi ile çalışıyorlarmışç Ne kadar zaman sonra randevu veriyorlar herhangi bir tecrübesi veya bilgisi olan var mı? Ben Manhattan'daki ofise başvuracağım ama herhangi bri yer olur fikir vermesi açısından. Teşekkürler

• Merhaba, abd ‘ deyim . Ssn kartlari postada gelmis gorunuyor ancak elime ulasmadi. Ssa office aradigimda bilgi vermiyor yeni kart icin randevu verdi.(18 ekim) Ne yapabilirim bilgisi olan yardim edebilirmi.

• @ucakci, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba, abd ‘ deyim . Ssn kartlari postada gelmis gorunuyor ancak elime ulasmadi. Ssa office aradigimda bilgi vermiyor yeni kart icin randevu verdi.(18 ekim) Ne yapabilirim bilgisi olan yardim edebilirmi.

Adrese ne zaman ulasmis gorunuyor?

Benzer Başlıklar

• SSN'imi bilmiyorum, U.S. dışındayım ve vergi beyanı yapmam gerekiyor?

Vergi Sistemi
    7
    0 Oy
    7 İleti
    178 Bakış
    G
    ITIN ile bu problem çözülmez mi
  • ABD'de Şirket Kurarak SSN Almak

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    393 Bakış
    xkira7X
    Evet başlıkta belirttiğim gibi sorum bu. Ben şirket kurup EIN numarası alarak banka hesabı vs. açabiliyorum yani bi nevi amerikaya vergi verecek hale geliyorum. Peki SSN nasıl alabiliriz ?
  • Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @ALİVELİ, içinde söyledi: Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması Merhaba, ben Türkiye'de ikamet ediyorum. 2017 yılında WAT ile ABD'ye gittim ve döndüm. ABD'ye bu yıl giden arkadaşım benim SSN ile bazı uygulama kayıt yapıp gelir elde etti. Doğacak vergilerden sorumlu olur muyum? Ve yeni pasaportla turist vizesi aldım. ABD giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Teşekkürler. Sayin @ALİVELİ , kendi sosyal guvenlik numaranizi hickimseyle paylasmamalisiniz. Eger sizden baska birinin bu numarayi kullandigini dusunuyorsaniz "identity theft" basvurusu yapmalisiniz. Eger SSN'nizi kullanan kisi vergi borcu yaratip bir de bu vergileri odemezse ilerde basiniza bela olabilir. Eger siz ABD'ye yerlesip bu numarayi kullanmaya devam ederseniz, var olan bu borclar sorun yaratacaktir. ABD'ye giris cikislarda ise herhangi bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. "identity theft" basvurulari konusunda daha ayrintili bilgi icin su kategorideki basliklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik
  • SSN Basvurusu Nasil Yapilir?

Kilitli Taşındı Vergi Sistemi
    12
    2
    5 Oy
    12 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Ayrica SSN icin su konuyu da kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k