[Arşiv] DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
-
@crazycells teşekkür ederim. İnsaallah çabuk sonuçlanır :(
-
@crazycells birşey daha sormak istiyorum. İstanbulniv den kontrol ettiğimizde bulunamadı diyor Iv statüsündeki check den de error veriyor. İşleme hiç koymamislar mi acaba?
-
@zehra Bazen sitelerini güncellemiyorlar. 1 hafta sonra tekrar deneyin. Gene giremezseniz canınızı sıkmayın. İdari işlem bitiminde size telefon veya mail ile dönüş yapılıyor. Sizin non citizen basvuru oldugundan her ay idari işlem durumunuzla ilgili bilgi almak için konsolosluk ile iletişime geçin.
-
@orhanvegs teşekkürler cevabınız icin.
-
@orhanvegs ben sıkıldıkça formu baştan sona okuyorum bir seye takıldım. Eşim j1 e başvurdu ceac sitede ikimizin de ap yazıyor. Ama ap maili ve sarı kağıt sadece eşime geldi bana göndermediler. Benim ds5535 formunu doldurmama gerek yok eşime bağlıyım degil mi? İkimizin de pasaportları boş geldi
-
@zehra DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@orhanvegs ben sıkıldıkça formu baştan sona okuyorum bir seye takıldım. Eşim j1 e başvurdu ceac sitede ikimizin de ap yazıyor. Ama ap maili ve sarı kağıt sadece eşime geldi bana göndermediler. Benim ds5535 formunu doldurmama gerek yok eşime bağlıyım degil mi? İkimizin de pasaportları boş geldi
sizin form doldurmaniza gerek yok. Eger gerekirse konsolosluk size email yoluyla ulasir ve formu doldurmanizi ister. Esiniz vize alamazsa siz de vize alamazsiniz. Eger esiniz vize alirsa siz de alirlsiniz.
-
Bende de tam tersi; ben ap esim ise ready gorunuyoruz ancak ikimizden de ds5535 istediler. Ilginc...
-
@filth_grinder DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Bende de tam tersi; ben ap esim ise ready gorunuyoruz ancak ikimizden de ds5535 istediler. Ilginc...
ap'lerden biri background check digeri de belge teyidi olabilir. Belge teyidi sirasinda sizden bir form istenmiyor. Biz forumda sadece background check icin uzun suren idari isleme AP diyoruz, o nedenle kafalar karismasin :)
Eger konsolosluk sizinle email ile iletisim kurup bir form doldurmanizi istemediyse form gondermenize gerek yok.
-
@crazycells esimden de benden de form doldurmamizi istediler (mail yolu ile) ama ceac ‘de esim ready ben ap gorunuyorum. Acaba diyorum esimi bir iki gun icinde hemen ready mi yaptilar. O da pek olasi gorunmuyor gibi :)
-
@crazycells asil talihli benim. Gc aldiktan sonra evlendim ve dosyama esimi ekletip randevu aldim (10 Agustos). Bu durumda ben zaten bir kere vize aldigim icin ap cok zor, asil talihli ben oldugum icin de esimin ap ye kalip bizi vizeden etme ihtimali yok mu demeliyiz?
Bu aralar ap olup 30 eylulu gecirirsek gerginligi basti beni.
-
Size AP konusunda bir örnek vereyim. Örneğin adınız Ahmet Güzel. Bu isimde ABD de yaşayan ve devam eden mahkemesi olan bir Türk var. Sizin o kişi olmadığınızı bilseler dahi size o sırada turist vizesi vermiyorlar. Ülkeye girip olası bir olaya karıştığınızda karışıklığa sebep vermemek için. GC içinde bu tür bir şey beklemeye neden olabilir. Onun dışında AP işleri tamamen konsolosun insiyatifinde.
-
@green01 DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@crazycells asil talihli benim. Gc aldiktan sonra evlendim ve dosyama esimi ekletip randevu aldim (10 Agustos). Bu durumda ben zaten bir kere vize aldigim icin ap cok zor, asil talihli ben oldugum icin de esimin ap ye kalip bizi vizeden etme ihtimali yok mu demeliyiz?
Bu aralar ap olup 30 eylulu gecirirsek gerginligi basti beni.
Bu durumda ikinci basvuruda sizin AP'ye kalma ihtimaliniz dusuk. Esinizin dosyasinda sorun olsa ya da AP'ye kalsa dahi, siz vizeyi alabilirsiniz. Konsolostan bu sekilde rica etmeniz yeterli.
-
Herkese merhaba
Master programı için bir amerikan üniversitesinden kabul aldım. Okuldan tüm belgelerim geldi önemli bir kamu kurumunda çalışmaktayım. Ben F1 vizesi için başvurdum ve AP ye alındım. 4 hafta geçti hiçbir hareket yok randevu tarihim 05 haziran 2018. İlk sorum şu başvurumda DS 160 application ID AA**** şeklinde başlayan bir numaram var herkes case ID paylaşıyor bu numara nerdedir başvuruya göre farklı olabiliyor mu. Diğer sorum şu mevcut bu süreç devam ederken J1 vizesi için ikinci bir başvuruda bulunsam acaba nasıl olur yada bu mümkün müdür. İnanın konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığından bile doyurucu bilgi alamadım. Malesef katkısı olanlar için şimdiden teşekkürler. -
Case No DV Lottery için mevcut. Sizin durumunuzda başka bir id olmalı.
-
@apmagduru DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Herkese merhaba
Master programı için bir amerikan üniversitesinden kabul aldım. Okuldan tüm belgelerim geldi önemli bir kamu kurumunda çalışmaktayım. Ben F1 vizesi için başvurdum ve AP ye alındım. 4 hafta geçti hiçbir hareket yok randevu tarihim 05 haziran 2018. İlk sorum şu başvurumda DS 160 application ID AA**** şeklinde başlayan bir numaram var herkes case ID paylaşıyor bu numara nerdedir başvuruya göre farklı olabiliyor mu. Diğer sorum şu mevcut bu süreç devam ederken J1 vizesi için ikinci bir başvuruda bulunsam acaba nasıl olur yada bu mümkün müdür. İnanın konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığından bile doyurucu bilgi alamadım. Malesef katkısı olanlar için şimdiden teşekkürler.Gecmis olsun, gocmen olmayan vizelerde idari islemler genelde 60 gun icinde sonuclaniyor. Sizin de onumudeki 3-4 hafta icinde olumlu sonuc duymaniz mumkun.
Gocmen vize basvurularinda dosya numaralari, gocmen olmayan vizelerde (F1 gibi) DS160 onay numarasi ile durumunuzu ogrenebilirsiniz. Dediginiz gibi genelde AA... ile basliyor DS160 onay numarasi ve en sonki barkodlu sayfada oluyor...
Maalesef beklemek disinda yapabileceginiz bir sey yok. Su an halihazirda F1 basvurunuz var, ayni programa baslamak icin J1 ile basvuru yapamazsiniz. Zaten yapmaya calissaniz bile oncelikle okul kabul etmez, etse bile belgeleri size gonderene kadar AP sureci bitmis olur, her sey yolunda gidip belgeler yetisse bile konsolos vize vermez. Idari islem, basvuru cesidinizden dolayi degil, sizin kendinizden dolayi kaldiginiz bir surec. Sizin hakkinizda background check yapiliyor, eger okul hakkinda yapiliyor olsaydi mulakata yetismis olurdu zaten. O nedenle su an beklemek icin yapabileceginiz bir sey yok maalesef. Fakat dedigim gibi en gec 3-4 hafta icinde sonuc alacaginizi dusunuyorum. Cevap gelince bizleri de bilgilendirirseniz sevinirim.
-
@orhanvegs @crazycells merhabalar. Şimdi istanbulniv neti kontrol ettim ve idari işleminiz tamamlanmistir diyor. Pasaportlarınızı 7 gün içinde gönderin yazıyor. Ama bize mail gelmedi. Ne yapmamız gerekiyor acaba?
-
@zehra DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@orhanvegs @crazycells merhabalar. Şimdi istanbulniv neti kontrol ettim ve idari işleminiz tamamlanmistir diyor. Pasaportlarınızı 7 gün içinde gönderin yazıyor. Ama bize mail gelmedi. Ne yapmamız gerekiyor acaba?
harika haber, gozunuz aydin... J1'in bagli oldugu program baslamadan ABD'ye giris yapmaniz lazim diye hatirliyorum, o nedenle en yakin zamanda pasaportlari gonderin. Size bir kagit vermediler mi gorusme sonrasi? Onunla beraber pasaportlarinizi gonderebilirsiniz. AIS'teki PTT servisini bu amac icin kullanabilirsiniz.
Esiniz kayitlardaki email adresini veya diger emaillerini, ve ayrica spam kutusunu kontrol etsin, email orada olabilir. Gelmemisse bile yarin aksama kadar gelir diye tahmin ediyorum ama emaili beklemenize gerek yok.
Gonderdiginiz pakete istanbulniv sayfasinin ciktisini da ekleyin, neden gonderdiginizi anlamis olurlar.
-
@crazycells çok teşekkürler. Darısı tüm bekleyenlerin basına olsun biz de vizemizi rahatlikla alalım insaallah. görüşme sonrası onaylandi kağıdı vermişlerdi sadece. Mail yok ama gelir sanirim. Hemen göndereceğiz o zaman. Herşey icin çok teşekkürler. Gelince tekrar yazacağım
-
@crazycells @orhanvegs tekrardan ben:) üç sorum olacak acil cevaplarsanız çok memnun olurum:
1- mail gelmiş durumunuz güncellenmiştir diye. İstanbulniv den kontrol ediniz demiş. Kontrol ettiğimizde tamamlandı pasaportu gönderin diyor. Bahsettiğiniz mail bu midir acaba? Başka bir yerden gelecek maili mi beklemeliyiz?
2- ben eşime tabi olduğum icin iki pasaportu da birlikte mi göndereceğiz? Çünkü bana gelen bir talimat yok. Formu da ben doldurmamıştım eşim sadece doldurmuştu.
3- bir de konsolosluk ‘bana ek belge göndermemi istedi’ talimatına basınca ikimizin adi da çıkıyor. İkimizin ismini de tıklayıp işlem mi yapicaz. Sadece eşim mi tıklayacak orayı?
Çok teşekkür ederim şimdiden. Uzun oldu ama herkes faydalanır bu sayede -
@crazycells @orhanvegs tekrardan ben:) üç sorum olacak acil cevaplarsanız çok memnun olurum:
1- mail gelmiş durumunuz güncellenmiştir diye. İstanbulniv den kontrol ediniz demiş. Kontrol ettiğimizde tamamlandı pasaportu gönderin diyor. Bahsettiğiniz mail bu midir acaba? Başka bir yerden gelecek maili mi beklemeliyiz?
2- ben eşime tabi olduğum icin iki pasaportu da birlikte mi göndereceğiz? Çünkü bana gelen bir talimat yok. Formu da ben doldurmamıştım eşim sadece doldurmuştu.
3- bir de konsolosluk ‘bana ek belge göndermemi istedi’ talimatına basınca ikimizin adi da çıkıyor. İkimizin ismini de tıklayıp işlem mi yapicaz. Sadece eşim mi tıklayacak orayı?
Çok teşekkür ederim şimdiden. Uzun oldu ama herkes faydalanır bu sayede-
Evet, bu email'den bahsediyorum :) baskasini beklemeyin :)
-
evet, aynen oyle. iki pasaportu beraber gondermelisiniz, esiniz J1 siz J2 alacaksiniz. size ayrica bir email gondermeyeceklerdir, cunku asil basvuru sahibi esiniz.
-
iki isme tiklayip yaparsaniz daha dogru olur, ama sonucta onemli olan bu iki pasaportun konsolosluga ulasmasi. Eger iki ayri isme tiklayip gonderince iki ayri posta yapmanizi isterse, sadece esinizin ismine tiklayip hepsini tek bir pakette gonderin. Dedigim gibi onemli olan iki pasaportun da konsolosluga ulasmasi. O nedenle bu ayrintiya cok takilmayin.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum