Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Evde vize ve pasaport fotografi nasil cekilir? Ayrintili bilgi icin video'muzu izleyebilirsiniz:

    (Eger elinizde fotograf varsa, fotografi nasil duzenleyeceginizi asagidaki video'nun 17. dakikasindan sonrasini izleyerek ogrenebilirsiniz)

    Ilgili linkler:

    ABD Dis Isleri Bakanliginin dijital fotograf sartlari ile ilgili sayfasi: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos/digital-image-requirements.html

    ABD Ankara Konsoloslugunun ilgili sayfasi:

    Fotoyu duzenleyebileceginiz site:

    Sitede kullanmaniz gereken ayarlar:
    Country : United States
    Photo: Pasaport & Visa (2x2")
    Print size: Single Photo

    Fotograf cekerken dikkat etmeniz gereken temel unsurlar:

    1) Fotograf makinesi

    Evinizde varsa fotograf makinesi yoksa telefon ya da tablet'inizin kamerasini kullanabilirsiniz. Telefon ya da tablet kullaniyorsaniz daha kaliteli cekim yapmak icin arka kamerayi kullanabilirsiniz. Herhangi bir ayar yapmaniza gerek yok, bu aletlerden birini otomatik ayarda kullanabilirsiniz. Eger ayar yapmak istiyorsaniz fotograf makinesinin ISO ayarini arttirip, flash'i kapatabilirsiniz.

    2) Yuz

    Cevredeki isigin yuzde parlaklik olusturmamasi icin, fotograf cekilmeden once yuzunuzu iyice yikayip kurulayin. Makyaj ya da takilardan mumkun oldugunca kacinin. Fotograflarda sakal veya biyik olmasi bir sorun yaratmaz, fakat ustunuzde gozluk, kulaklik, sapka ya da baska bir aksesuar olmamali.

    Eger cekilis sonrasi surece ABD'de devam edecekseniz yuzunuzun acik bir sekilde gorunmesi yeterli. Eger Turkiye'de surece devam edecekseniz, Turkiye'deki konsolosluklarin istedigi sekilde -yani iki kulak ve alin acik sekilde- fotograf cekilin.

    3) Kiyafet

    Gunluk kiyafetler giymelisiniz; uniforma, is onlugu ya da kostum giymekten kacinin.

    Fotograflarda daha iyi bir poz elde edebilmek icin mumkunse cilt renginizi one cikaran pastel (acik ve yumusak tonlu) renklerde ve tek renk (duz renk) tshirt ya da kiyafet giyinin. Arka fon ile ayni renk olan beyazdan ve sari/turuncu gibi cok cirtlak ve parlak renklerden kacinin.

    4) Arka plan

    Fotografin arka fonu mumkunse beyaz olmali, eger beyaz bir yuzey yoksa kirli beyaz ya da acik krem rengi de olabilir. Evinizin varsa beyaz duvarini veya kapisini kullanabilirsiniz, yoksa bir yuzeye beyaz carsaf sabitleyerek kendi arkafonunuzu yaratabilirsiniz. Eger beyaz bir karton ya da beyaz ortu ile sarabileceginiz genis bir yuzey bulabilirseniz, bunu da arka fon olarak kullanabilirsiniz.

    5) Isik

    Fotografta yuzde ya da arkaplanda bir golge olusmamali. O nedenle isigin -mumkunse- pek cok yonden geldigi ve bol oldugu gunduz vakti cekim yapmaya calisin. Eger iki isik kaynaginiz varsa, birini saginiza digerini de solunuza yerlestirin. Eger mumkunse isik yukardan gelmesin, eger yukardan gelmek zorundaysa yuzde olusan golgeyi yok etmek icin kollarinizda isigi yansitmak icin beyaz bir yuzey kullanabilirsiniz.

    Fotografin teknik ozellikleri ise soyle olmali (zaten idphoto4you.com 'u kullaninca cogu otomatik olarak ayarlanmis oluyor):

    • Fotoğraf boyutları 600×600 piksel boyutlarında olmalıdır.
    • Katılımcının kendisi, eşi veya tüm çocukları doğrudan fotoğraf makinasına bakar şekilde olmalı, kişinin başı öne ya da yana eğik olmamalı, ve portre fotoğrafın %50’sini kaplamalıdır.
    • Fotoğrafı çekilen kişinin arkasındaki fon (perde) açık renk olmalıdır (beyaz renk).
    • Fotoğrafı çekilmiş kişinin yüzü net bir şekilde görünmelidir.
    • Fotoğrafta herhangi bir şapka ya da benzeri aksesuar, gözlük kullanılmamalıdır.
    • Fotoğrafı çekilen kişinin yüzünün, kulaklarının ve alnının açıkça gözükmesi şartı ile başörtüsü takılabilir.
    • Yüklediğiniz fotoğrafın renk derinliği 24-bit, formatı JPEG (Joint Photographic Experts Group) olmalıdır, tarayıcı ile taranan fotoğrafların resolution değeri en az 300 dpi(dots per inch) olmalıdır.

    Herkese fotograf cekimlerinde ve basvurularinda bol sanslar!


    📢 Fotograflarini cekilis icin kendi hazirlayanlarin dikkatine!

    Birkac onemli yonlendirme yapacagim, cunku surekli soruluyor...

    ✅ Biyometrik fotograf ile vize fotografi ayni sey degil. Biyometrik fotograf kaliplari, vize fotografina gore daha buyuk kaliyor.

    ✅ Cekilis icin dijital bir fotograf kullanacaksiniz, dolayisiyla fotografinizin 5 x 5 cm ya da 51 x 51 mm olmasi farketmez, onemli olan bilgisayardaki boyutlari.

    ✅ Fotografiniz 600x600 piksel , 240 kB'dan dusuk ve jpg formatinda olmali.

    ✅ Asagidaki video'nun 17. dakikasindan sonrasini izleyerek fotografinizi kendiniz cekilise uygun hale getirebilirsiniz:

    ✅ Su adresteki aractan yararlanacaksiniz: https://www.idphoto4you.com/


  • Ellerine sağlık...


  • Eline sağlık. Çok açıklayıcı bir konu ve video olmuş.


  • @crazycells eline saglik detayli ve guzel bir konu olmus

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    rica ederim 🙂 ben faydalandim bu tekniklerden, farkinda olmayan arkadaslar da faydalansin 🙂

    bir pasaport fotografi icin 10 dolar istiyorlar 🙂 Evde kendiniz cekip kirtasiyede bastirinca 6 tanesi 59 sent oluyor 🙂 oldukca buyuk bir masraf farki var. Su an gerci herkes cekilise odaklandigi icin bu video'yu o amacla kullaniyordur, cekilis basvuru sureci bitip ortalik yatistiktan sonra pasaport fotografi konusunu da acarim forumda 🙂

    Edit: Pasaport ve vize fotograflarini ucuza almanin yolu icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/718/pasaport-ve-vize-fotograflarini-ucuza-almanin-yolu


  • Merhaba, keşke fotoğrafı çektirmeden önce bu videoyu görmüş olsaydım 🙂 Ancak bir sorum var. Ben green card için fotoğraf çektirdim, alın ve çene bölgemde sivilce vs çok az rötuş yapılmış bu sıkıntı olur mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burcu-bolat aslinda rotus istemiyorlar ama bu dediginiz kucuk oynamalar goruntunuzu degistirmediginden bir problem yaratmayacaktir.


  • Çok iyi bir konu olmuş


  • Kızım resimde yukarı bakmış çeken kişi problem olmayacağını söyledi ama emin olamadım. ayrıca geri planı photoshopla beyaz yaptı bir sıkıntı olurmuki sizce ?

    bağlantı metni


  • @Takip benzer bir durum benim 2,5 yaşımdaki oğlumun fotoğrafında var, bizler gibi direkt kameraya bakmadığı için çok hafif yukarı bakmış, ama gözler aydınlık yüz belirgin vb...sevgili @crazycells in daha önce belirttiği gibi asıl başvuru sahipleri ebeveynler olduğundan ve yaş&çocuk olmasından dolayı o kadar sıkı inceleyeceklerini bende düşünmüyor ki umarım öyle olur 🙂 Photoshop ile ilgili bildiğim kadarıyla ki gene @crazycells daha doğru bilgi verecektir, yüz üzerinde yapılacak uygulamalar kabul edilmesini engelliyor,arka fon uygulaması sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum,bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @takip sayin eenuysal'a katiliyorum. cocuklarin fotograflari genelde tam olarak istedikleri gibi olmasa da kabul ediliyor 🙂 arkaplanin photoshop'u da sorun yaratmaz.


  • Hehehe, benim ufaklığın fotoğrafında sağlarının büyük bir kısmı taşmıştı, bakışı da yamuktu. Sanırım US'de de çocuklar benzer olduğundan anlayışlı davranıyorlardır :). Yazılım ilgili fotoğrafın kaç yaşında kişiye ait olduğunu formdaki bilgilerden bileceğinden ona göre kısıtları azaltıyordur.


  • @caglaror abi bebegin fotorafını nerde istiyorlar anlamadım ben mevzuyu ?


  • Bu sayfada en üstte 5. maddenin 2. seçeneğinde açıklama var. GC başvurusu sırasında asıl başvuran+eşi+çocuklar için foto gerekli.


  • @caglaror ben bekar basvurmuştum bilmiyordum böyle oldugunu tesekkürler


  • da editlediğimde resimi bizimkinde değil ama kızımın saçı üstten bağlandığı için edit sonunda foto karesinde saçının üstü bağlandığı yerden kare dışına çıkıyor. Eşimin ve benimkinde sorun yok kızımınkinde bayaa zorlandım. İşin kötü yanı editlenen fotoları bizimkiler dahil dvloterynin resmi photo editoruna yüklediğimde yine standart dışına çıkıyor. Anlamadım açıkcası benmi çok pimpirikliyim.


  • @Takip seni çok iyi anlıyorum,bende 2,5 yaşımdaki oğlumun fotoğraf sürecinde benzer duygular hissettim,son hali objektife direkt bakmamış,çok hafif gözler yana kaymış ve ağzıda hafif açık:) Kaç deneme sonrası bu kareyi yakaladık hatırlamıyorum bile!! Neyse konuyu uzatmadan sevgili @crazycells daha önce belirttiği gibi topuz vb çok önemli değil,alnı ve çenesi o sınırlar dahilinde olsun ve gözü yüzü net olsun yeterli olur diye düşünüyorum. Bu yaşananlar hepimizi sarstı bir de bu foto işi ile daha fazla kafayı meşgul etmemek lazım derim ben 🙂 sevgiler,selamlar... ps: asıl başvuru sahiplerinin fotoğrafları standartlara uysun çocuk fotoğraflarına çok fazla takılmıyorlar! referans: @crazycells


  • merhaba...ben gozluk kullaniyorum optik...resimde takmamam mi gerekiyor ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @karib aynen oyle, artik fotograflarda gozluk istenmiyor.


  • Arkadaşlar resmi sitedeki kabul edilebilir ve edilemez durumdaki örneklere baktım (https://travel.state.gov/content/vis...hoto-page.html) Kabul edilebilir olarak işaretlenmiş hiç bir fotoğrafta Photoshop emaresi göremedim. Hatta bir tanesinde (Acceptable—Image has not been digitally altered or cropped) "Resim dijital olarak değiştirilmemiş ve kırpılmamış" yazıyor. Bugün ailecek fotoğrafçıda biyometrik fotoğraf çektirdik. Arkaplanı beyaz yapmak için doğal olarak photoshop kullandılar.(Yüz kısmında photoshop uygulanmadı) Resmi siteye ve dökümantasyona epeyce bakmama rağmen arkaplanda photoshop kullanımı ile ilgili bir kısıtlama ya da izin göremedim. Sorum şu; aramızda fotoğrafçıda resim çektirip-arkaplanı photoshop ile beyaz yapılan vesikalık ile başvurup kazanan var mı? Bu sorunun cevabı sanırım konu için doğru bir ayraç olacaktır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum