Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gokayK merhaba, case number 8800’lerde ama henüz mülakat tarihi verilmedi yapmam gereken bir iey var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @feridetlngn bir an önce ankara konsolosluğuna mail atıp dosyanızın mülakat için hazır olduğunu ve en kısa sürede mülakat talep ettiğiniz belirtin lütfen. mailde dosya detaylarınız (cn) ad-soyad, doğum tarihi kesinlikle içermeli.

    mail adresi: [email protected]


  • @gucarslan teşekkür ediyorum hemen gönderdim herhangi bir hak kaybı yaşanır mı tedirgin oldum açıkcası

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @feridetlngn mail attığınız için mi hak kaybı olacağını düşünüyorsunuz?


  • @gucarslan tabiki hayır, henüz mülakat tarihi verilmediği için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @feridetlngn bence eylül mülakatlarında bu sorun bitecek.


  • @gucarslan inşallah.


  • Bu gün ve yarın mülakata girecek bütün arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Darısı bekleyen herkesin başına olsun.


  • Oncelikle yesilkartforum ailesine, burda deneyimini paylasan sorularimizi cevaplayan yardimci olan olmayan herkese cok tesekkurler bugun vizeniz onaylandi cumlesini duymamiza yardimci oldugunuz icin..
    19 Agustos mulakat deneyimimiz
    10:15 randevusuna guvenlige sorup saat 9:45 gibi girdik. Kimse yoktu hemen iceri alindik. Iceri girer girmez numara verildi ve hemen numaramiz yandi gidip evraklarimizi teslim ettik. Daha sonra ikinci kere yandiginda ucreti odeyip mulakati beklemeye basladik. Mulakat siyahi gercekten cok rahat tatli bir gorevliyle gerceklesti. Ben ve esim ikimiz de universite mezunuyuz. Meslegimiz endustri muhendisligi. Ben yeni ise girdim esimin endustri muhendisligi tecrubesi yok.
    Sorulan sorular sirayla:
    1-nerede yasiyorsunuz
    2-ne is yapiyorsunuz(burada ikimiz de endustri muhendisiyiz dedi esim, tamam cok guzel dedi calisip calismadigimizi sormadi ama esim su an calismadigini benim calistigimi belirtti)
    3-nereye gideceksiniz
    4-orada is buldunuz mu( henuz bulmadik hala bakiyoruz dedik hic problem degil dedi, oraya gidince ne is yapacaksiniz diye sormadi)
    5-kalacak yer ayarladiniz mi?( henuz ayarlamadigimizi vizemizi alinca gecici bir yer ayarlayip daha sonra gittigimizde kalici bir yer bakacagimizi soyledik.)
    6-amerikada daha once bulundunuz mu(wat ile 2015 bulunmustuk bunu soyledik, yani vizeniz gecersiz gecerli vizeniz yok degil mi dedi yok dedik)
    7-tanidiginiz var mi(arkadas ya da aile kimse olmadigini soyledik)
    8-ne zaman evlendiniz

    Bundan sonra vizeniz onaylandi dedi gercekten cok buyuk bi mutluluk umarim forumdaki herkes dileyen herkes vizesine kavusur.
    (Banka dokumanlarina soyle bir bakti paranin kaynagini sormadi islak imzali orjinal belgeler ve imza sirkulerini istemedi sadece kopyalar alindi(40K gosterdik ayri ayri hesaplarda ve bu miktar uzun suredir hesaplarimizdaydi) biz yaklasik bir sene once kazandiktan sonra evlenmistik iliski kanitlari icin fotograflar hazirlamistik, hicbir sey sormadi. Ancak yine de goturmekte fayda var tabi ki. Ayrica avustralya’da 9 ay yasadik ve 12 aya yakin oldugu icin sicil kaydi isterler mi acaba diye bir tereddutumuz vardi evrak teslimi sirasinda yurtdisinda yasadiniz mi diye soruldu 9 ay yasadigimizi belirtince tamam dedi. bunun icin sicil kaydi istenmedi mulakat asamasinda da istenmedi.

    Asil talihli esim ama benimle birlikte gercekten muhabbet havasinda gecti konusmalarin hepsine ben de katildim. Mulakati ingilizce gerceklestirdik daha once yurtdisi tecrubemiz de var ingilizcemiz iyi ancak iyi degilse bile gercekten yardimci olmaya calisiyorlar. biz bankoya yakin bekliyorduk ve 4-5 arkadas bizden once ayni beyefendiyle mulakat yapti ve bize oldugu givi hepsine oldukca guleryuzluz ve yardimci oldugunu duyduk ve hepsi de vizeleriniz onaylandi seklinde ayrildi. umarim herkes vizelerine kavusur.


  • Vizeniz hayırlı olsun, her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim...


  • @CoinLocker hayırlı olsun tebrik ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CoinLocker tebrikler.
    abd'deki yeni hayatınızda mutluluk ve sağlık dilerim.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.
    bol şans!


  • Merhabalar uzun ve meşakkatli bir sürecin sonuna geldim ilk başta @crazycells @gucarslan başta olmak üzere tüm yesilkartforum ailesine tüm yardımları için çok teşekkür ederim .

    17 Ağustos Doktor muaynesi deneyimim
    09:15 deki randevum için 09:00 da oradaydım ve ilk etap da düzen laboratuvar da kan , idrara ve rötgen çektirdim 117 dolar bir ödeme yaptım K.Kartı ile ödemeyi kabul ettiler bir önceki günün MB kuru ile sonrasında yukarı 4. kata unganlara çıktım bana 12:45 gibi tekrar gelmemi söylediler 12:45 de Dr. Mehmet bey muayne etti ve ne iş yaptığımı geçirdiğim ameliyatlar kronik rahatsızlığım olup olmadığını Amerika da nereye gideceğimi sordu sonrasında 2 adet aşı yaptı bir tane aşı 2 adetmiş toplamda 3 aşı olmuş oldu sonrasında 250 dolar ödeme yaptım K.Kartı ile ertesi gün 3 gibi sonuçları almaya gittim.

    19 Ağustos Mulakat günü 09:45 deki mulakata yakınımın bir işi sebebiyle 08:30 gibi ordaydım benden önce gelenlere sordum sağolsunlar çok yardımcı oldular yakında bir kafe olduğunu söylediler bende cafede bekledim saat 09:25 gibi elçiliğe giriş yaptım ilk önce numara alıp sonrasında belge teslimi yaptım Üniversite diplomamın sadece e-devletten aldığım barkodlu belgeyi getirdim sorun olumu diye sordum vize memuru karar verir diye bilgi aldım sonrasında ödememi yaptım 330 dolar.
    Tekrar sıra numaram yandı ve mulakatımı çok rahat ve yardımsever bir siyahi bir beyle yaptım İngilizcemim iyi olmadığı içi Türkçe yapmak istediğimi söyledim hemen bir tercüman geldi ve ;

    1. Nerede yaşıyosunuz Sakarya da yaşıyorum dedim.
    2. Ne iş yapıyorsunuz Müşteri hizmetleri uzmanıyım diye yanıt verdim .
    3. Nereye gideceksiniz ve ne iş yapacaksınız (bende kuzenimin bir arkadaşının adresini almıştım adresim belli olmadığı için ds-260 formunda yamak için bende o adres bilgisini kullandım bu arada halen nereye gideceğim net değil ama New Jersey eyaletine gideceğimi bir arkadaşım olduğunu ilk başta İngilizcemin gelişmesi için Türklerin yanında depo , kasiyer , pompacılık vb. işler yapacağımı söyledim) sonrasında tercüman bayana bir şeyler söyledi ama başından beri bir problem olmayacağını biliyordum vize memuru bey den o enerjiyi almıştım ve sonunda tercüman bayan VİZENİZ ONAYLANMIŞTIR 5 gün sonra ptt şubenizden alabilirsiniz dedi ben şok çünkü 1 yıldır beklediğimiz olay sadece 8-10 dk sürmüştü beklediğimden çok ama çok kolay ve kısa geçti diploma konusunda her hangi bir sorun olmadı barkodlu olduğu için sanırım banka dökümlerine detaylı bakmadı ve sorunsuz vizeyi aldım tekrardan herkese teşekkürler umarım herkes sorunsuz vizesini alır.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sakaryalı93 gözünüz aydın 🙂
    abd'deki yeni hayatınızda mutluluk ve sağlık dilerim.

    umarım beklediğinizden daha güzel ve huzurlu bir hayatınız olur.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

    bol şans.


  • @sakaryalı93 Bundan sonraki süreçte gönlünüzce olsun her şey, para olarak ne kadar gösterdiniz acaba, Teşekkürler...


  • @melcem Yaklaşık olarak 15 bin dolar tek kişi için .

  • ⭐⭐⭐

    @CoinLocker tebrik ederim yeni hayatınızda ailenizle mutlu huzurlu sağlıklı günler dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @sakaryalı93 tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • Mülakat Deneyimi:

    19 Ağustos 8:45 randevumuz için tam 8:30 da büyükelçiliğin 2 numaralı kapısındaydık. 9:45 randevusuna erken gelen arkadaşımıza buradan selamlar, kendisi de forumda yazdığı mülakat deneyiminde sanıyorum bizden bahsetmiş 🙂 Güvenlik öncelikle mail olarak da gönderdikleri covid formunu doldurup imzalamamızı istedi, ardından sıkıntısız bir şekilde güvenlikten geçip içerde sıra numaramızı aldık. Daha sonra belge teslimi için numaramız yandı. KCC'ye göndermiş olduğumuz belgeleri de görevli hanımefendiye verdik ancak inceleyip gerek yok diyerek geri verdi hatta aralarda vize memurunun yanına gidip bir şeyler sorup geri geldi, belki de bu belgelerin gerekliliğini sormuş olabilir diye düşündük. Almanya'dan almış olduğum doğum belgesinin orjinalini de geri vermek istedi ancak bana lazım olmadığını söyleyince bu belgeyi de dosyamıza geri koydu. (Mülakat sırasında vize memuru da gerekiyorsa bu belgeyi size geri verebilirim dedi ama ben onlarda kalması için ısrar ettim) Kısaca bu aşamada askerlik belgesi dışındaki tüm belgeleri görevliye teslim ettik. Daha sonra 660 dolar ödememizi de gerçekleştirip son aşama olan mülakat için beklemeye başladık. Bizden sonra ödeme yapan birçok arkadaş bizden önce mülakatını gerçekleştirdi, yarım saat kadar bekledikten sonra bir sorun mu var acaba diye görevliye sordum o da sorun olmadığını, sırayla değil de dosyası hazır olanların çağırıldığını söyledi.

    Mülakatı Asyalı Amerikan hanımefendiyle gerçekleştirdik. İngilizce veya türkçe mi yapmak istediğimiz sorulmadan "what is your name" sorusuyla mülakata başlamış bulunduk ve konuşmaya ingilizce devam ettik. isimlerimizi söyledikten sonra tüm beyanlarımızın doğru olduğuna dair yemin ettik ve ardından parmak izlerimiz alındı. Görüşme esnasında da sırayla aşağıdaki sorular soruldu:

    • Kaç yıldır evlisiniz?
    • Nerede tanıştınız?
    • Ne iş yapıyorsunuz?
    • Sahip olduğunuz en yüksek okul derecesi nedir?
    • İşinizde kaç senedir çalışıyorsunuz?
    • Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?
    • Hesabınızda ne kadar paranız var?
    • Amerika'da nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, neden?
    • Amerika'da aileniz var mı?
      -Almanya’da doğmuşsunuz orada ne kadar yaşadınız? Birkaç aylıkken ailemin döndüğünü söyledim.
      -O halde sadece Türkiye’de yaşadınız her ikiniz de, değil mi?
    • Eski evliliğiniz çocuğunuz vs. yok değil mi?
      Göçmen olmayan vizelerinizi iptal ediyorum okay mi? 🙂 Tabi ki..

    Ardından vizelerimizin onaylandığını yaklaşık 1 haftada bize ulaşacağını ve herhangi bir sorumuz olup olmadığını sordu, biz de teşekkür edip ayrıldık. 🙂 Süreçte bizlere yardımı dokunan herkese çok çok teşekkür ederiz, inşallah darısı bekleyen tüm arkadaşlarımıza olsun 🙏🏻


  • @cadiber hayrlı olsun.Gördüğüm kadarıyla bazı mülakatlarda çok sorular soruyorlar bazılarında daha az soru soruyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum