Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

• @crazycells evet benimki F1, esim f2 dependant olarak basvurdu, okulum ayin 20 sinde acilacagi icin baya panik oldum, forumdan okudugum kadariyla pasaportu almasi bir nebze olumlu bir seymis, basladik beklemeye bakalim, bugun 14 gun oldu...

• @Ecem-Kopuz, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

@crazycells evet benimki F1, esim f2 dependant olarak basvurdu, okulum ayin 20 sinde acilacagi icin baya panik oldum, forumdan okudugum kadariyla pasaportu almasi bir nebze olumlu bir seymis, basladik beklemeye bakalim, bugun 14 gun oldu...

Bol sabirli beklemeler dilerim. Evet, maalesef beklemek disinda yapabilecek bir sey yok, eger cok gecikirse siz esinizi beklemeden de ABD'ye giris yapabilirsiniz isterseniz.

• @crazycells olmamasini dilemekle birlikte, mecbur kalabilirim. cok tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin :)

• tekrardan merhabalar, bugun ailem ile gorustum, ben de zaten new yorktan sirf bu f1 vizesi icin donmustum, simdi bu hafta benim donmemi istiyorlar, ailem america vatandatasi, soyle bir sey soyledi bana annem, sen giris yaparsan buradan avukat kanali ile expedite yapabiliriz, immigration da bu islerle ilgilenen birimler oluyormus, daha once duydunuz mu? gerci annem 21 senedir americada orada evlenip vatandas oldu muhtemelen bu islerde hepimizden iyidir diye dusunuyorum cunku o evlilik surecinde green card dan vatandasliga kadar baya cekti, boyle bir yol varmis, sizce bu haftayi beklim mi 4 hafta olcak, belki bu hafta bir umut gelir esimin pasaportu diye dusunuyorum last update 9 agustos, bir de pasaportta onlarda, baya arafta kaldim.

• @Ecem-Kopuz, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

tekrardan merhabalar, bugun ailem ile gorustum, ben de zaten new yorktan sirf bu f1 vizesi icin donmustum, simdi bu hafta benim donmemi istiyorlar, ailem america vatandatasi, soyle bir sey soyledi bana annem, sen giris yaparsan buradan avukat kanali ile expedite yapabiliriz, immigration da bu islerle ilgilenen birimler oluyormus, daha once duydunuz mu? gerci annem 21 senedir americada orada evlenip vatandas oldu muhtemelen bu islerde hepimizden iyidir diye dusunuyorum cunku o evlilik surecinde green card dan vatandasliga kadar baya cekti, boyle bir yol varmis, sizce bu haftayi beklim mi 4 hafta olcak, belki bu hafta bir umut gelir esimin pasaportu diye dusunuyorum last update 9 agustos, bir de pasaportta onlarda, baya arafta kaldim.

Idari islem surecine etki edebilmek mumkun degil maalesef. Belki bolgenizdeki Senator ile gorusup sordurtabilirsiniz ama bu vize sadece ogrenci vizesi oldugu icin bence umudunuzu yuksek tutmayin, surecin dogal olarak bitmesini beklemeniz gerekecek bence.

Gidip gitmeme sureci tamamen size kalmis, ama daha onceki tercubelere dayanarak idari islemin cok belirsiz oldugunu vurgulamak isterim. Belki sansiniza birkac gune bitebilir, ama bitmeme ihtimali de kesinlikle var, o nedenle bu surece dayanarak plan yapmamak bence cok daha iyi olur... Siz ABD'ye girin, esiniz daha sonra kendi sureci bittiginde size katilir... En azindan ben olsaydim bu sekilde yapardim...

Isterseniz idari islem sureci sirasinda bu surece etki etmenin mumkun olup olmadigini bir de Muslu Hukuk Burosu'na sorun:

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

• Merhaba cok tesekkurler, son bir sey sorsam size, bu sistemdeki guncellemelerin sizce belli bir gunu ve saati var mi sizce, yoksa random heran olabilir mi?

• @Ecem-Kopuz her an güncelleme görebilirsiniz.
    hatta sisteme girdiğinizde güncelleme tarih ve saatinin belki 1 saat önce olduğunu bile görme durumu olabilir.
    bu, dosyanıza birinin göz attığını (açıp kapatma bile olabilir) gösterir.
    kısaca, her an bir gelişme / güncelleme olabilir, belirli bir saati / günü yok.

• selamlae, tesekkurler yanit icin :) peki konsolosluga emaili hangi email uzerinden atmam gerekiyor, niv olandan mi?

• @Ecem-Kopuz evet, onu kullanabilirsiniz.
    başvuru sahibinin bütün kişisel bilgilerini yazmayı unutmayın lütfen.

• gonderdim, gorusme gunu konsolos pasaportu alip 3 hafta icinde biter demisti, 4. hafta olunca bunu belirten bir email attim, ayrica tarafimiza soru formu vb gelmedi dedim, ister istemez bazi forumlari okuduk cogu kisiye iletilmis, surecle ilgili bilgi verebilirseniz seviniriz tadinda bir seyler yazdim.

• bugun attigim emailden sonra, tarih update'i 16 agustos oldu bilemiyorum tabiki mail ile ilgisi varmi, tablo soyle,
    26temmuz gorusme refused,
    27 temmuz AP
    9 Agustos AP
    16Agustos AP
    buraya ozellikle yaziyorum ileride benzer durum yasayanlara rehber olsun diye.

bugun attigim emailden sonra, tarih update'i 16 agustos oldu bilemiyorum tabiki mail ile ilgisi varmi, tablo soyle,
    26temmuz gorusme refused,
    27 temmuz AP
    9 Agustos AP
    16Agustos AP
    buraya ozellikle yaziyorum ileride benzer durum yasayanlara rehber olsun diye.

Bir memur hesabiniza girip bakinca da sistem o gun guncellenmis olarak gorunuyor, bilginize.

• evet oyleymis :)

reddedeceklerse de etsinler, bu sekilde beklemek de pek hos degil gercekten... 26sindan beri surekli diken ustundeyiz officer 3 hafta dedi, beyani buydu. bilmemiyorum, pasaportu geri gondermedikleri icin bir umut var sadece.

evet oyleymis :)

reddedeceklerse de etsinler, bu sekilde beklemek de pek hos degil gercekten... 26sindan beri surekli diken ustundeyiz officer 3 hafta dedi, beyani buydu. bilmemiyorum, pasaportu geri gondermedikleri icin bir umut var sadece.

maalesef sureyi tahmin etmek cok zor. Cogunlukla ilk 60 gunde sonuclaniyor idari islemler, ama daha uzun surme ihtimali de var.

• herkese selamlar,

bir sorum olacak cok kafam karisti, tabi forumun neredeyse ilk gunlerine kadar gittim herkesin tecrubesine baktim:)

• mulakatta esime biliyorsunuz mavi kagit verildi ancak pasaportu alindi iceri, 24 gundurde bekliyoruz efenim.
      velhasil bu kagitlarin renklerine gore bir ozelligi var mi?
      okudugum cogu kisi sari kagit almis ve onlarin caseinde hep onaylandiniz denilmis ve pasaport bir kac gun sonra geri gonderilmis,

officer esime sadece mavi kagit verdi 2-3 haftaya belli olur dedi, 221g formu mavi renk olan, bizim surecimiz sari ve yesilden farkli mi mesela, bu renklerin bir onemi var mi :)

(not: forumdan beni atmayacaksiniz dimi sacma sorularimdan dolayi heheh:)

herkese selamlar,

bir sorum olacak cok kafam karisti, tabi forumun neredeyse ilk gunlerine kadar gittim herkesin tecrubesine baktim:)

• mulakatta esime biliyorsunuz mavi kagit verildi ancak pasaportu alindi iceri, 24 gundurde bekliyoruz efenim.
      velhasil bu kagitlarin renklerine gore bir ozelligi var mi?
      okudugum cogu kisi sari kagit almis ve onlarin caseinde hep onaylandiniz denilmis ve pasaport bir kac gun sonra geri gonderilmis,

officer esime sadece mavi kagit verdi 2-3 haftaya belli olur dedi, 221g formu mavi renk olan, bizim surecimiz sari ve yesilden farkli mi mesela, bu renklerin bir onemi var mi :)

(not: forumdan beni atmayacaksiniz dimi sacma sorularimdan dolayi heheh:)

dediginiz gibi bunlarin hepsinin ayri anlamlari var, fakat maalesef renklerin anlamlarini unuttum :) o nedenle sorunuza net cevap veremeyecegim.

Hangi konsoloslukta vize almistiniz, hatirlatir misiniz? Istanbul muydu? Ankara miydi?

• @crazycells @Ecem-Kopuz su mesajda renk kodlarindan bahsedilmis ama dogrulugundan emin degilim: https://yesilkartforum.com/forum/post/70013

• Merhaba 2 Ağustosta eşi ve ben j1/j2 vize görüşmesine gittik görüşme güzel geçti. Pasaportlarimizi geri vermeyip mavi bir kagit verdiler (221g). Yaklasik 20 gundir hic bir guncelleme yok ceac sayfasinda. Ne bir geri dönüş nede bir mail atıldı. Ds 2019 formunda başlangıcımız 15 Ağustostu. Bu durum ne kadar daha sürer veya benzer durum yaşayan var mı. Teşekkürler şimdiden..

• @crazycells gorusmemiz istanbuldaydi, eski bir konsolos calisani kagitlarin renginin cok bir onemimin olmadigini soyledi. onemli olan baktiklari sey, genelde isim beznerlik arastirmalari cok uzun surer dedi.

• @keysnambır cok tesekkur ederim, okadar farkli farkli seyler varki buna da bir bakayim :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k