Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
-
@renksizcocuk, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
Testim tekrar pozitif çıktı maalesef. Double check olması için Qatar Airways'in twitter destek ekibine yazdım. Kendi websitelerinde pozitif pcr, seyahat izin mektubu ve attestation form ile seyahate izin verilmesine rağmen destek ekibi negatif testin zorunlu olduğunu şart koşuyor. Anlam veremedim.
evet, eger bu ucak firmasi kabul etmiyorsa o durumda yapabileceginiz bir sey yok. Havayolu sirketleri kendi kurallarini belirleyebilirler...
Ya daha sonra tekrar test yapmayi deneyeceksiniz (negatif olana kadar) ya da bu sekilde sizi kabul edecek bir firmadan bilet alacaksiniz...
-
@EzgiLera, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
@yekta, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
@renksizcocuk neden asi olmayi tercih etmiyorsunuz ? ben sirf test isleriyle ugrasmamak icin asi olacam :))
Aşı olunsa da PCR negatif görmek istiyorlar diye biliyordum. Aşı olunca PCR zorunlu değil mi?
PCR zorunlu da, bence sayin @yekta hastaliktan koruma anlaminda soyledi onu. Yani eger asi olunmus olsaydi, virusun cogalmasi onlenebilir veya hizli sekilde vucuttan temizlenebilirdi. Bu durumda PCR testinin pozitif cikma ihtimali daha az, ama maalesef sifir degil... Ozellikle de yeni varyantlar... eger asilandiysaniz sizi hastanelik yapmiyor ama hala bir sure vucutta kalabiliyor ve bu surecte PCR testleri pozitif gorunuyor...
-
@renksizcocuk, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
@yekta merhaba 20 yaşındayım ve aşının benim yaş grubuma açıldığı gün pozitif çıktım...
sanssizlik olmus, eger semptomlariniz cok agir degilse asi olmanizda bir problem yok, bilginize.
-
@crazycells nasil yani ? arkadaslarim asi yaptirdigi icin test yaptirmadi ve hepsi thy ile turkiyeye gitti . asi yaptirana test zorunlu degil . asi kartlarini gostermisler ucaga binmeden once
-
kaynakta birakayim bari
-
@crazycells amerikaya gidebilirsem eğer bu yaz orada olacağım aşıyı. Türkiye'de hastalığın üzerinden üç ay geçmeden aşı için randevu alınamıyor maalesef.
-
@yekta, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
@crazycells nasil yani ? arkadaslarim asi yaptirdigi icin test yaptirmadi ve hepsi thy ile turkiyeye gitti . asi yaptirana test zorunlu degil . asi kartlarini gostermisler ucaga binmeden once
Bu dediginiz sadece Turkiye'ye giris icin gecerli. Diger ulkelerin hicbiri -aktarma icin olsa dahi- sadece asi karti kabul etmiyor su an...
-
Son zamanlarda ozellikle de Avrupa ulkelerinden vize alacak pek cok kisi vizesinde "NIE" yani "National Interest Exception" yazili bir uyari gorebilir. Bu uyari asagidaki 4 baskanlik kararnamesinden etkilenmemeniz icin vizenize basiliyor...
14 Temmuz itibariyle bu yasaklara dair guncel durumu paylasayim (Yasaklarda herhangi bir degisiklik yok!).
COVID-19 nedeniyle cikan baskanlik kararnamelerine gore son 14 gunde bu 33 ulkede fiziksel olarak bulunduysaniz (transfer ucuslar dahil) ABD'ye giris yapamiyorsunuz: Cin (9984), Iran (9992) , Schengen bolgesi ulkeleri, Birlesik Krallik, Irlanda, Brezilya ve Guney Afrika (10143) ve Hindistan (10199) ...
Fakat bu listedeki kisiler bu yasaklardan muaflar:
- ABD vatandaslari
- Yasal gocmenler (GC sahipleri)
- ABD vatandaslarinin ve GC sahiplerinin esleri ve kucuk cocuklari
- 18 yasindan kucuk ABD vatandaslarinin ve GC sahiplerinin anne/babalari veya yasal vasileri
- ABD'ye ait bolgelerin insanlari (Porto Riko, Guam vb.)
- Ucak ve gemi murettabati
- Diplomatlar
- ABD hukumeti tarafindan davet edilmis kisiler
- ABD ordusu calisanlari, esleri ve cocuklari
- Disisleri Bakani ve Icisleri Bakani tarafindan ulusal cikarlar gozetilerek onay verilen kisiler
Su listedeki kisilere ise Disisleri Bakani tarafindan ulusal cikar gozetilerek onay verilmistir:
- Tum kategorilerdeki gocmen vizeler
- K vizesi alacak ABD vatandaslarinin nisanlilari ve bu kisilerin cocuklari
- su sayfada belirtilen F veya M vizesi alacak ogrenciler
- Cin, Brezilya, Iran, Guney Afrika veya Hindistan'da bulunmus olan yeni ve geri donus yapan ogrenciler ve OPT sahipleri (1 Agustos 2021 veya sonrasinda baslayacak programlari oncesinde max 30 gun once ABD'ye giris yapabilirler)
Bu belirtilen kisilerin disinda eger yasakli ulkelerde bulunuyorsaniz veya bulunacaksaniz ve ayrica vizenizde NIE bilgisi yoksa, bu durumda ABD'ye giriste problemler yasayabilirsiniz. Bu sorunu engellemek icin bazi amaclarla (ozellikle J degisim programlari, I basin vizesi veya H calisma vizeleri) basvuru yapan kisilerin konsoloslukta NIE damgasi almasi mumkun. Bu konularda ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz:
Turkiye'de bulunan ve bu yasaklardan muaf olmayan bir basvuru yapacak kisilerin ise izleyebilecekleri en ideal yontem, hic bu yasakli ulkelerde aktarma yapmadan direkt ucusla ve alinan vizeyle ABD'ye giris yapmalari olur...
-
Merhaba;
Konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim. Bir aksilik yaşanmazsa H2B ile eyllül ayında ABD ye gideceğim inşallah. Yalnız bu aşı durumu biraz kafamı karıştırıyor. Netten araştırma yaptığımda şimdilik zorunlu olmadığını ve negatif test sonucunun yeterli olduğu gibi bilgiler yer alıyor. Emin olamadım.Resmi sitesinden de baktım ama net bilr bilgi göremedim. Şuanlık için aşı olmadım.
Soruma gelecek olursak; H2B vize türü ile gidecek olursam aşı olmak zorunda mıyım, değil miyim? Yada nereden bunun takibini yapabilirim. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum
Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum -
seyahat edeceginiz icin normalden daha fazla risk altindasiniz o yuzden, ucus icin zorunlu olmasa da asinizi olun. aksi taktirde ABD'de virusu kaptiginizda ya da gelmeden once kapip bir sekilde ABD'ye girdikten sonra hastaligi burada cok agir gecirebilirsiniz. boyle bir riski almamaniz faydaniza olur.
PCR testi yeterli mi?, asi zorunlu mu gibi konularda en guncel bilgileri dis isleri'nin sitesinden takip edebilirsiniz. su an icin PCR negatif veya hastaligi gecirdiyseniz, iyilestiginize dair resmi bir belge sunmaniz gerekiyor. ABD'ye giris icin asi zorunlu degil.
-
@orhanozbekk su an icin PCR testi yeterli, vize almak icin asi olmaniza gerek yok. Ama yakinda bu degisebilir, bilginize. Ilgili haberi asagiya tasiyorum...
-
Reuters'in haberine gore Biden yonetimi, turizmi acma ve yabanci tum ziyaretcilere "fully vaccinated" olma sartini getirme planlari yapiyor. Yeni kurallar tum ziyaretcileri etkileyebilir.
Beyaz Saray, havayolu ve turizm endustrisine katki icin turizmi asamali olarak acmayi planliyor, Beyaz Saray gorevlisi su sekilde cumleyi kurmus:
a phased approach that over time will mean, with limited exceptions, that foreign nationals traveling to the United States (from all countries) need to be fully vaccinated.
Su an icin hangi asilarin kabul edilecegi veya asilanmis kisilerin hangi kanitlari sunacagina dair herhangi bir netlik yok.
-
@coder İlginize teşekkürler.
-
@crazycells İlginize teşekkürler.
-
Miami’de ve çevresinde birçok işyeri & kamu kuruluşu aşı belgesi gösterme yada haftalık PCR istemeye başladı . Bu şu anlama geliyor. Yakında aşı olmayanları büyük zorluklar bekliyor. Yeni kurallar çok yakında yürürlüğe girecek
-
@redsat2000 Hocam, bu kis icin Miami'de tatil planliyorduk, simdi asisiz asisiz sakin gelmeyin mi demek istiyorsunuz?

-
Malesef @MySea

-
@redsat2000 Türk ağzıyla konuşalım yaparsın bir güzellik kırma bu güzel insanı

-
Merhaba arkadaşlar
8 kasımdan sonra Biden bir yasa cikartiyor diye duydum ve amerika ya seyahatlerde asi karti isteniyor deniyor. Bu asi karti sadece turist veya diğer vize türleri için mi geçerli. Greencardlilar veya amerikan vatandaşı olanlar için asi zorunlu mu acaba? Yakın zamanda Türkiye ye gidip geleceğim elimizde sadece pcr testi olacak ama emin olamadım.
-
Enabiz daki asi karti yetiyor mu, yoksa amerika diger asilarda yaptigi gibi covid asisini da unganlarda olmamizi zorunlu tutar mi
Benzer Başlıklar
125
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum