Work travel, vergi iadesi, corona yardimi
-
Merhaba 2019’da yaptigim Work and Travel sonrasi herhangi bir vergi iadesi basvurusu yapmadim. Cogu arkadasim vergi iadelerini aldılar ve korona yardimindan da yararlandilar. Ben simdi vergi iademi sorguladigimda yardimi alabilecegimi goruyorum ama Benim amerikadaki banka hesabim kendiliginden kapanmis, yani su an bir banka kartim yok oraya ait. Çek olarak turkiyeye yollama imkanlari var midir sizce nasıl bir yol izlemeliyim? ya da yeni kart mi cikarmaliyim? bilen yardimci olursa cok sevinirim.
-
@selincikkk, içinde söyledi: Work travel, vergi iadesi, corona yardimi
Merhaba 2019’da yaptigim Work and Travel sonrasi herhangi bir vergi iadesi basvurusu yapmadim. Cogu arkadasim vergi iadelerini aldılar ve korona yardimindan da yararlandilar. Ben simdi vergi iademi sorguladigimda yardimi alabilecegimi goruyorum ama Benim amerikadaki banka hesabim kendiliginden kapanmis, yani su an bir banka kartim yok oraya ait. Çek olarak turkiyeye yollama imkanlari var midir sizce nasıl bir yol izlemeliyim? ya da yeni kart mi cikarmaliyim? bilen yardimci olursa cok sevinirim.
Suradaki basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3359/wat-ogrencileri-ve-federal-yardim-cares-act-problemi
-
@crazycells basligi inceledim ama turkiye adresime çek gelir mi kafam cok karisti. siz ne dusunuyorsunuz?
-
@crazycells basligi inceledim ama turkiye adresime çek gelir mi kafam cok karisti. siz ne dusunuyorsunuz?
yukaridaki baslikta da yazdigim gibi, J1 WAT'cilarinin cogu hatali bir islem yaptigi icin bu ucreti alabiliyorlar; fakat normalde alamamalari gerekiyor. Resident olmadan resident gibi vergi bildirimi yaptiysaniz, o nedenle sitede yardim alabilir gibi gorunuyorsunuz...
-
@crazycells, içinde söyledi: Work travel, vergi iadesi, corona yardimi
yukaridaki baslikta da yazdigim gibi, J1 WAT'cilarinin cogu hatali bir islem yaptigi icin bu ucreti alabiliyorlar; fakat normalde alamamalari gerekiyor. Resident olmadan resident gibi vergi bildirimi yaptiysaniz, o nedenle sitede yardim alabilir gibi gorunuyorsunuz...
Normalde kesinlikle stimulus almamalari lazim cunku resident degiller. Ama tax return yaparken, eyaletten refund alabilmek icin resident olarak sectikleri icin, IRS sistemi stimulus check gonderiyor.
Bu sekilde almis olanlarin ise, boyle bir haklari olmamasi nedeniyle, geri iade etmeleri lazim. Eger ahlaki olarak ve vicdanen kendilerine durustlerse!
-
2017 ve 2019 wat yaptığımdan dolayı Türkiye döndüğümde hem vergi hem de Covid 19 yardımı aldım. Greencard sürecimi olumsuz etkileyebilir mi ? Cevaplar için teşekkürler
-
@Muratba_, içinde söyledi: Work travel, vergi iadesi, corona yardimi
2017 ve 2019 wat yaptığımdan dolayı Türkiye döndüğümde hem vergi hem de Covid 19 yardımı aldım. Greencard sürecimi olumsuz etkileyebilir mi ? Cevaplar için teşekkürler
Hangi kategoriden Green Card aliyorsunuz? Bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz...
-
@crazycells lottery dan green card alma surecini etkiler mi anladigim kadariyla bilmeden yanlis basvuran cok insan var
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum