Herkese cevapları için teşekkür ederim tek tek. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız.
@ayvalik10 @ATS16 @cleo @arnblt
-
@minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
-
Herkese cevapları için teşekkür ederim tek tek. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız.
@ayvalik10 @ATS16 @cleo @arnblt -
@orangegreen sayfanın en üstünde sağda dünya işareti var işte oraya tıklarsan tüm üyelerin nerede yaşadığını görebilirsin.
-
-
@brucewayne merhaba bostona giriş yaptınız mı acaba
-
Kasim 2022'den beri Des Moineste yasamaktayiz. Green card ile Turkiyen tasinirken ilk duragimiz Des Moines oldu. Yasam maliyetlerinin ve kiralarin ucuzlugu, guvenli olmasi ve sigorta-bankacilik sektorunde is imkanlarinin genis olmasi baslamak olarak dogru yer oldugunu dusundurdu. On arastirmalarimiz dogru cikti. Hesaba katmadigimiz/bilmedigimiz sey ise Iowalilarin 'Iowa Nice' lakabiyla yani misafirperverligi ve kibarliklariyla un salmalari oldu. Bir de tabi en buyuk gocmen grup yaklasik 20 bin civariyla Bosnaklar olunca sosyal ve kulturel olarak cok iyi karsilandik. Turkiyede esim de ben de Istanbulda bir bankanin genel merkezinde calisiyorduk dolayisiyla bankada is bulana kadar gecici birkac is yaptik derken kisa surede Iowanin yerel bankalarinin birinde ikimiz de ise basladik. Ben once basladim ardindan esime de referans oldum. Simdi ikimiz de yoneticilige terfi ettik. Iowalilar insanlar Iowa'ya gelsin yerlessin sevsinler ve kalsinlar istiyorlar. Hemen bizi aralarina aldilar. Turkiyeye karsi cok meraklilar. Turk oldugum icin Turkiyede bu kadar pohpohlandigimi hatirlamiyorum. Sosyal gonulluluk faaliyetlerine de katiliyoruz. Dar gelirlilere yardim ve agac dikme etkinliklerine katilip iyice kaynasiyoruz. Kis cok sert geciyor ama alistik. Kapali garaj ve remote starterli bir arac ile kis kosullari hafifliyor. Geri kalan mevsimlerde harika bir yer. Surekli disarida yerel festivaller konserler yarislar etkinlikler oluyor. Iowa state fair cok kalabalik ve eglenceli. Gece hayati cok canli degil biz de zaten ona daha Turkiyedeyken doymustuk. Tam isine gucune bakmalik aile yeri. Parklar goller nehirler ormanlar tam bir outdoor takilmayi sevenler icin harika. Bisiklet kulturu cok yaygin. Des Moines in her yerinde bisikletlerin ayri yollari var ve Rugbrai ABD capinda meshur bir bisiklet yarisi. ABD nin genel bir handikapi arabaya bagimli bir sekilde yasanmasi. Des Moines de kucuk bir Midwest metropolu olarak toplu tasimanin zayif oldugu bir yer. O yuzden downtownda 3 sene yasadik hem ise de yakinligi hem de yurunebilir olmasindan oturu. Simdi 2 ay once sehrin kuzeyine Ankeny'e tasindik. Suburb diye tarif edebileceginiz bir bolge fakat tasindigimiz bolge yuruyerek her isinizi halledebileceginiz sosyal olarak da canli bir ilce hayati vadediyor. 2 sene kalir buyuk bir eyalete tasiniriz derken simdi ailemizi burada buyutup sonra da ev almayi da planlar olduk. Kisacasi Iowa'ya geldik, sevdik, Iowa'li olduk.
-
Chicago eyaletini görünce aklıma ilk gelen Al Capone ve ondan korkmayan tek rakibi Hymie (Earl) Weiss geliyor. Her ne kadar Capone dan korkmayan tek gangster olsa da sonu bazilikanın önünde otomatik silahlarla taranarak öldürülmek oldu. İkisi de aynı mezarlıkta (Katolik) yatıyor. Paylaşamadıkları bölgelere şimdi başkaları hükmediyor... Nerden aklıma geldi şimdi bunlar? -He pardon Chicago eyaletini görünce...
-
-
-
@mustapha evet hocam onuda ogrendik ama ehliyet almak kesin çözüm gibi geldi ve aldım. Sizde pa damısınız ben delawere county deyim.
-
@gucarslan, içinde söyledi: Kansas
@Nihan, içinde söyledi: Kansas
Merhaba 🙂
Ozellikle GreenCard suercinde forumdan o kadar fazla faydalandik ki, bizim nasil katkimiz olabilir diye dusunurken simdilik en azindan bu sayfada fayda sunabilecegimizi farkettik 🙂
Ben isim geregi bir kac kez Kansas'da bulundum. Esim yaklasik on yildir orada yasiyor. Biz Kansas'i Turkiye'nin Ic Anadolu bolgesinde bulunan sehirlere benzetiyoruz. Malum denizi yok, sosyal aktivitelerin ve gece hayatinin da cok hareketli oldugu soylenemez. Ancak is - ev - okul arasinda duzenli, guvenli ve kuralli bir hayat isteyenler icin ozellikle diger eyaletlerle maliyet karsilastirmasi yapildiginda avantaj saglamakta. Benim isim Missouri, Kansas,ta idi ve esim Lenexa ve Overland Park, Kansas civarlarinda yasamini surdurdu. Diger pek cok eyalette oldugu gibi alisilmis Turk komsulugu, misafirperlik ve girisimcilik olmasa da size uygun yasam bolgesini sectiginizde sabah aksam gorduklerinize selam vererek girip ciktiginiz evinizde huzurla yasayabilirsiniz. Turk menseili urunler bazi Arap marketlerinde satiliyor ancak bu marketlerin sayilari fazla degil.
Tek basina bir evde yasamak isteyenler icin kiralar genelde $1000 uzerinde, dolayisiyla apartmanlarda ev arkadasligi sistemi daha mantikli olabiliyor (sozlesme imzalamaniz gerekmekte). 3-5 kisilik bir ailenin de mustakil ev kirasi ortalama bir muhit ve okul kalitesine gore $1200 - $2500 dolar arasinda olabiliyor. Trafik sikintisi yasamayacaginiz bir eyalet, yani onlarin trafik dedikleri sey sadece bir sure yavaslayarak giden arac toplulugu!
Insanlar burada nasil eglenir, nasil zaman gecirir diye dusundugumde aklima gelen iki sey, 1. Plaza'da ve AVM'lerde alisveris ve kahve ile gecen zaman, 2. Casinolar'da sinirsiz yiyecek icecek opsiyonlariyla gecen zaman (evet bu konuda dikkatli olmakta fayda var :)) Pek tabi ki baskaca faaliyetler de vardir, onlari (umuyorum ki) bir kac ay sonra tam anlamiyla yerlestigimizde yazabilirim.
Orada yasayan Turkler'in kurmus oldugu grup ve dernekler var, FB uzerinden arastirabilirisniz. Kucuk gruplar kendi aralarinda bazi etkinlikler duzenliyor.
Ben oradaki mevsimleri Ankara'ya benzetiyorum, esim dah soguk ve sicak hissedildigini soyluyor Kansas'da. Insanlari da bana gore mesafeli hatta temkinli. Ilk gidisimde buradan goturdugum minik hediyeleri kabul etmekte tereddut eden ofis arkadaslarim, sonraki gunlerde masama kucuk hediye ve notlar birakmisti. Genel bir "Bu ne simdi, neden bana iyilik yapiyor, hediye veriyor" gibi bir yaklasimlari var 🙂
Merak edilen diger soru / konula icin buralardayiz!
Sevgileriletiniz üzerinden 1 yildan fazla zaman geçmiş 🙂 suan ki durumunuzu, özellikle covid sonrası hayatı ve iş olanaklarini merak ediyorum açıkcasi.
umarım mutlu hayatınız devam ediyordur. sevgiler..
Merhabalar. Akademik alanda ilerlemek için imkanlar var. Özellikle havacılık alanında Wichita çok gelişmiş. Büyük uçak fabrikaları var. Bu tarz yerlere kabul için en azından Greencard sahibi olma şartı var. Genellikle tecrübe şartı aranmıyor. İşe kabulden sonra eğitimler veriliyor. Ara eleman veya mühendis olabilir. Mühendislik için kabul daha kolay olabiliyor.
Ulaşım için otobüs var. Otobüs durakları var. Uygulama üzerinden takip edilebiliyor. Fakat hiç kullanmadım. Bir kaç kere uber kullandım. Uber fiyatı uygun. Fakat sürekli kullanım için ekonomik olmaz. Ortalama 5000$ lık bir araba iş görür. İkinci el olduğu için sigortası da düşük olur.
Yaşam tarzı, yaşanılan yere göre değişiyor. Bizim yaşadığımız yer gayet sakin, huzurlu. Yukarıda da söylenildiği gibi trafik sorunu yok. Şehir içinde arabayla ortalama 10 dakikalık mesafelerde market, yürüyüş parkı, cafeler, kıyafet dükkanları mevcut.
Aslına bakılırsa market konusunda illaki Türk marketine ihtiyaç olmuyor. Normal bir yaşam için diğer marketler yetiyor. Zeytin, peynir, turşu, çay desen Walmart'ta, Target'ta, Costco'da, Sam's Club'da var.
Ekmek çeşidi çok fazla. Biz Costco'nun İtalyan ekmeğini tercih ediyoruz. Genel olarak İtalyan üretimleri Türk tarzına uygun oluyor.
Mesela güllaç, bulgur, Türk çayı-kahvesi, pekmez, tarhana gibi spesifik Türk ürünleri için güvenilir, online Türk marketlerini kullanıyoruz. Şuan baktım ve 99$ üzeri alışverişte ücretsiz kargo.
Eğlence konusunda beklentiye göre değişir. Eğlenceden kasıt bar, gece kulübü ise her yerde var. Aile mekanlarında bile istediğin alkollü içeceği sipariş edebilirsin.
Aileyle, çocuklarla zaman geçirmek için parklar, büyük göller, ırmak kenarları, ağaçlık yürüyüş parkları, çocuklar için kapalı oyun alanları var. Göller ücretli olsa da ücret arabaya ödeniyor. Yani arabada 10 kişi olsa bile sadece 1 giriş ücreti ödeniyor ki o da 10$'dan az. Çoğu yer ücretsiz. Kapalı çocuk oyun alanları üyelik sistemine göre oluyor ki ücreti aylık olarak gayet makul. Çünkü sabah açılıştan akşam kapanışa kadar orada zaman geçirilebilir.
Ev kiraları 1500$ civarında. Yine yaşanılan yere göre değişir. Çok daha ucuza da kiralık evler bulunabilir. Apartmanlarda kirada oturmak uygun olabilir.
Aklıma gelenler genel olarak böyle. -
Herkese merhaba, eşimle birlikte yaklaşık 1 senedir West Virginia'da, Virginia ve Maryland sınırlarına yakın bir kasabasında yaşıyoruz.
Genel olarak yaşam bilgisi vermek isterim. Burada yerleşik bir yaşam yok. Genel olarak birbirinden uzak evler (aralarda bahçeler, ormanlar vb), ya da sitesel görünen town houselardan oluşan ama penceresinden bile kimsenin bakmadığı yaşam var mı yok mu diye merak ettiren evler, şehir merkezi yok, varsa da tek bir cadde ve kahvecisinden restorantına en geç 8-9 (aslında 5-6 da bakmayın bir iki tanesi belki) gibi kapanan yerler; bir tane Mexican rest 10'da kapanıyor hakkını yememek lazım.
Burada pek hayat yok, genelde VA ya da MD'ye gitmeniz lazım. İş nedeniyle geliyorsanız (etrafta birkaç fabrika vb var) diyecek bir şeyim yok ama seçimle gelmek için baya insan sevmiyor olmanız gerekiyor gibi bir şey 🙂
Yaşayan varsa selamlar. -
Maine eyaletinin en büyük şehri Portland fakat başkent Augusta. Bir doktor tanıdığım başkent Augusta'da bir hastaneden teklif aldı. Kentin ortasından Kennebec nehri geçiyor. Çok güzel bir şehre benziyor. Nehir kenarında bahçeli villa tipi evlerin kirası 2500 civarı imiş. Çok kuzeyde soğuk bir yer ama yüksek maaşla bir kaç sene çalışıp para biriktirmek çok mantıklı duruyor.
-
Colorado
-
@goblis tabiki is onemli bir etken. is icin LinkedIn ve Indeed en popüler uygulamalar bunları incleyebilirisiniz. Bazen güzel firmalar satis elemanı arıyor mesela Toyota gibi. çok güzel komisyonlu is bu. özellikle Toyota da hiç yorulmadan araç satıyorsunuz. cunku burda peynir ekmek gibi gidiyor.
IT isi icin ise uzaktan mülakat imkanınız olabilir ama amerikada çok yavaş is sureci. teklif gelmesi 1-2 ay buluyor. tabi 1. 2. görüşmeleri saymıyorum. sanliysaniz 2-3 ayda bitiyor. obur turlu 5-6 ay gibi sürebiliyor. en azından benim cevremdekiler hep öyle denk geldi.
-
Bir DV2022 talihlisi olarak şu anda yerleşmek için ilk tercihim olarak Colorado görünüyor.
-
Öncelikle ben kış çocuğuyum. Serin havaları seviyorum. Güneşten ve yaz aylarından hazzetmiyorum. Sıcak, yapış yapış ter, toz, koku, böcek, sinek vs
-
Doğayı, doğada gezmeyi, kamp yapmayı seviyorum. Çok uzun süredir off-road yapıyorum. İnsanların yürüyerek veya araçla gidemeyecekleri yerlere gidip kamp atıp orada arkadaş grubumla günler geçirmek çok keyif aldığım ve halen devam ettiğim bir aktivite. Bazen aile bireylerim de bana eşlik eder ve onlar da kamp yapmayı çok severler. Colorado doğası ve coğrafyası ile buna çok elverişli bir eyalet.
-
Büyük ve kalabalık şehirleri sevmiyorum. Küçük ama aynı zamanda sosyal olarak da hareketli, canlı şehirleri seviyorum. NYC, LA, SF, Miami, Chicago vs gibi şehirler sadece kısa süreli gezmeler ve kalmalar için güzel. Büyük ve gösterişli şehirlerin tadını turistler çıkarır, orada yaşayanlar değil.
-
Elektronik-Haberleşme mühendisiyim. 20 yılı aşkın bir tecrübem var. Mobile Communication ve IP/Routing alanında, özellikle Operation&Maintenance ve Integration kısmında uzmanım. Colorado IT alanındaki hareketliliği ve iş imkanlarıyla rahat iş bulabileceğim bir yer. En son çalıştığım şirkette Global Support'ta çalışıyordum ve Kuzey Amerika da (US-Canada) bizim sorumluluk alanımızdaydı ve sık sık buradan iş çıkıyordu. İş çıkıyor dediğim bu bölgedeki Telekom ve Internet servis sağlayıcıları bir problem yaşadığında (arıza-kesinti vs) biz buradan Türkiye'den bağlanıp sorunu çözüyorduk. Sürekli tele-konferans yapıyorduk. Bu alanda sayısını bilmediğim kadar, klasör dolusu eğitim ve sertifikalarım var.
-
Lise 3'te okuyan bir oğlum var. Yani 2022 sonbaharda üniversiteye başlayacak. Colorado'da iyi üniversiteler olduğunu öğrendim. Mesala MSU Denver hem eğitim kalitesi hem de cost olarak çok iyi göründü gözüme. Halen araştırıyorum. Çok sayıda üniversite var burada. Oğlanı kaydedeceğimiz üniversite hangi şehire yerleşeceğimizi de belirleyecek büyük oranda. Şu anda Denver gibi gözüküyor.
-
Pilot lisansım var (Hem Türk lisansı hem de Avrupa-EASA lisansı) ve ara ara uçarım. Ayrıca uçuş öğretmenliği lisansım ve tecrübem de var. Avrupa'da bir kaç okulda ve Türkiye'de bir uçuş okulunda uçuş öğretmenliği yapıp pilotlar yetiştirdim. Colorado havacılık aktivitelerinin de yoğun olduğu bir şehir olduğundan yine bana çok uyan bir eyalet. FAA lisans çevirimi işini kısa sürede halledebilirsem mühendislik yerine Uçuş öğretmenliği kariyerine devam edebilirim. Veya bir Cessna alıp ara ara keyfine oraya buraya uçarım

-
Arabayla uzun yolculukları seven biriyim. Colorado neredeyse ülkenin ortasında olduğundan değişik yerlere gidip gelme açısından da elverişli. Hem batı hem doğu tarafına, kuzeye-güneye doğru yolculuklar yapılabilir. Bir gezi için ülkeyi boydan boya kat etmeye gerek kalmıyor.
Evet, sanırım Colorado'ya yerleşeceğim
Tabii ki her şey yolunda gider ve vizemizi alabilirsek. -
-
@smartcells bu kadar güzel hayallerin ve tecrübelerin boşa gitmemesini dilerim.
umarım önümüzdeki yıl colorado tecrübelerinizi okumak nasip olur
DV2022 sürecinizde başarılar ve bol şans.
-
@gucarslan, çok teşekkürler.
Herkesin gönlüne göre bir yaşama kavuşmasını, hayellerini gerçekleştirmesini dilerim. -
@smartcells, içinde söyledi: Colorado
Bir DV2022 talihlisi olarak şu anda yerleşmek için ilk tercihim olarak Colorado görünüyor.
-
Öncelikle ben kış çocuğuyum. Serin havaları seviyorum. Güneşten ve yaz aylarından hazzetmiyorum. Sıcak, yapış yapış ter, toz, koku, böcek, sinek vs
-
Doğayı, doğada gezmeyi, kamp yapmayı seviyorum. Çok uzun süredir off-road yapıyorum. İnsanların yürüyerek veya araçla gidemeyecekleri yerlere gidip kamp atıp orada arkadaş grubumla günler geçirmek çok keyif aldığım ve halen devam ettiğim bir aktivite. Bazen aile bireylerim de bana eşlik eder ve onlarda kamp yapmayı çok severler. Colorado doğası ve coğrafyası ile buna çok elverişli bir eyalet.
-
Büyük ve kalabalık şehirleri sevmiyorum. Küçük ama aynı zamanda sosyal olarak da hareketli, canlı şehirleri seviyorum. NYC, LA, SF, Miami, Chicago vs gibi şehirler sadece kısa süreli gezmeler ve kalmalar için güzel. Büyük ve gösterişli şehirlerin tadını turistler çıkarır, orada yaşayanlar değil.
-
Elektronik-Haberleşme mühendisiyim. 20 yılı aşkın bir tecrübem var. IP/Routing alanında, özellikle Operation&Maintenance ve Integration kısmında uzmanım. Colorado IT alanındaki hareketliliği ve iş imkanlarıyla rahat iş bulabileceğim bir yer. En son çalıştığım şirkette Global Support'ta çalışıyordum ve Kuzey Amerika da (US-Canada) bizim sorumluluk alanımızdaydı ve sık sık buradan iş çıkıyordu. İş çıkıyor dediğim bu bölgedeki Telekom ve Internet servis sağlayıcıları bir problem yaşadığında (arıza-kesinti vs) biz buradan Türkiye'den bağlanıp sorunu çözüyorduk. Sürekli tele-konferans yapıyorduk. Bu alanda sayısını bilmediğim kadar, klasör dolusu eğitim ve sertifikalarım var.
-
Lise 3'te okuyan bir oğlum var. Yani 2022 sonbaharda üniversiteye başlayacak. Colorado'da iyi üniversiteler olduğunu öğrendim. Mesala MSU Denver hem eğitim kalitesi hem de cost olarak çok iyi göründü gözüme. Halen araştırıyorum. Çok sayıda üniversite var burada. Oğlanı kaydedeceğimiz üniversite hangi şehire yerleşeceğimizi de belirleyecek büyük oranda. Şu anda Denver gibi gözüküyor.
-
Pilot lisansım var (Hem Türk lisansı hem de Avrupa-EASA lisansı) ve ara ara uçarım. Ayrıca uçuş öğretmenliği lisansım ve tecrübem de var. Avrupa'da bir kaç okulda ve Türkiye'de bir uçuş okulunda uçuş öğretmenliği yapıp pilotlar yetiştirdim. Colorado havacılık aktivitelerinin de yoğun olduğu bir şehir olduğundan yine bana çok uyan bir eyalet. FAA lisans çevirimi işini kısa sürede halledebilirsem mühendislik yerine Uçuş öğretmenliği kariyerine devam edebilirim. Veya bir Cessna alıp ara ara keyfine oraya buraya uçarım

-
Arabayla uzun yolculukları seven biriyim. Colorado neredeyse ülkenin ortasında olduğundan değişik yerlere gidip gelme açısından da elverişli. Hem batı hem doğu tarafına, kuzeye-güneye doğru yolculuklar yapılabilir. Bir gezi için ülkeyi boydan boya kat etmeye gerek kalmıyor.
Evet, sanırım Colorado'ya yerleşeceğim
Tabii ki her şey yolunda gider ve vizemizi alabilirsek.@smartcells iyi bir on arastirma yapmissiniz. Colorado benim yasadigim bir eyalet degil ama genel olarak bir-iki ekbilgi vermek istiyorum. Konum itibari ile Amerikanin ic kesimleri karasal iklime sahiptir. Kislari sert gecer. Kamping ve doga aktiviteleri cok populer ama Turkiyeden farki vahsi hayvanlar zira ayi ve dag aslanlari cok yaygin.
Teknoloji sirketleri operasyonlarini vergi orani yuksek eyaletlerden daha avantajli eyaletlere kaydiriyor. Colorado da bunlardan biri, ayrica Idaho da teknoloji sirketlerinin yeni gozdelerinden.
Her eyalette iyi universiteler mevcut, universitelere bakarken in-state olma kosullarini arastirin. Cok daha ucuza gelebilir.
Son olarak, Amerikada araba ile seyahat etmek konsunda mesafelr cok fazla. Bu nedenle yakin yerle disinda araba ile cok vakit kaybedebilirsiniz. Iyi bir planlama gerektirir.
-
-
@smartcells direk Coloroda da yaşamı tarif etmişsiniz . bir de kis sporlarını seviyorsanız. sizin icin baska alternatif yok zaten :). umarım hersey gönlünüzce olur.
-
@ss_ayhan ,
Siz Denver'da yaşıyorsunuz. Eğer olur da planlarda bir değişiklik olmaz ve oraya yerleşmek de kısmet olursa sizinle Denver'da tanışıp görüşmekten memnuniyet duyarım. Ve belki öncesinde size bazı şeyleri sormamız, bilgiler almamız gerekecek.Ülke değiştirmek konusunda bir sıkıntım yok. 20 yıl kadar önce ABD'de bulunmuştum, Chicago ve Detroit'te. Oralara da Toronto'dan gelmiştim. O zamanlar Kanada "Permanent Residence"'im vardı, Yani Kanada'nın green card'ı. Ailemin bana ihtiyacı nedeniyle Türkiye'ye dönmem gerekmişti. Bir daha da dönemedim ve göçmen statümü kaybettim Kanada'da.
-
@smartcells tabiki de ben de tanışmaktan memnuniyet duyarım. Ne zaman isterseniz sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ben Denver dan kolay kolay çıkmayı düşünmüyorum. Tabiki şartlar ne gösterir bilmiyorum.
Bu arada Denver ın kötü bir yanını paylaşayım maalesef tek uçuş yok arkadaşlar.

-
@ss_ayhan Tek uçuş derken kastınız Türkiye'den aktarmasız uçuş seferi olmaması mı? Bu arada verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Texas'a yerleşmeyi düşünüyorum ama Colorado'da ciddi anlamda gönlümü çelmeye başladı :)) Türkiye'de mali müşavirlik yapıyorum. Sanırım cpa konusunda denklik alınabilecek en kolay eyalet Colorado imiş. Dolayısıyla seçeneklerim arasında artık Colorado'da var

-
@Bahadır17 Aktarmasız gelinmiyor maalesef buraya. Müşavirlik sistemini bilmiyorum maalesef biraz değişik burada. İnşallah gönlünüzce olur herşey…
-
@Bahadır17 bu arada duymuşsunuzdur Teksas çok soğuk vb. Haberleri bu sene. Colorado için o sıcaklıklar kışın normal günleridir hatta bir nebze sıcak günleri diyebiliriz

-
@ss_ayhan Teşekkür ederim.

-
@ss_ayhan , THY Denver seferlerine başlıyor

-
@smartcells sanırım THY sizin sesinizi duydu, gözünüz aydın

-
@smartcells gözünüz aydın

-
@smartcells, içinde söyledi: Colorado
@ss_ayhan , THY Denver seferlerine başlıyor

Of çok kıskandım. Biz de Seattle a direk uçuş bekliyoruz yıllardır

-
@damladav, içinde söyledi: Colorado
Of çok kıskandım. Biz de Seattle a direk uçuş bekliyoruz yıllardır


Burasıyla ilgili en büyük sıkıntı direk uçuş olmamasıydı. Uçuşlar da başlarsa benim nazarımda rakip bir eyalet kalmadı yerleşmek için.Ama THY planlama yaparken o şehirdeki Türklerin yoğunluğundan çok uluslararası uçuşlardan aktarmalı gelecek yolcuların gitmek istedikleri son destinasyon isteğinin yoğunluğuna bakıyor. Demek ki Colorado'ya uçan çok aktarma yolcusu varmış.
-
@smartcells evet öyle bir bilgi aldım ben de. teyit icin bir kaç kisi ye sordurdum umarım seneye diyorlar. Lokasyon acmak kolay değilmiş bir de pandamiden dolayı biraz daha yavaş işliyormuş. ama insallah kısa surede olur. inanin büyük sorun burdan gitmek. sorun demeyelimde, çok üşeniyor insan o bavullarla sagdan soldan aktarma yapmaya
ben Aralik gibi yetişecegini düşünüyorum bir degisikilik olmazsa. tek uçuşta olsa sanırım 12-14 arası bir uçuş suresi olur Denver in 
-
@ss_ayhan 2016 yılında gitmiştim Denver’a. İzmir-İstanbul-Paris-Minneapolis-Denver olarak uçmuştuk. En son vardığımda gün ve saat kavramı tamamiyle gitmişti haliyle
Şu an en kısa İstanbul’dan direk uçup gitmek sanırım ama direk uçuşlarla baya işiniz kolaylaşır. -
@ss_ayhan, içinde söyledi: Colorado
@smartcells evet öyle bir bilgi aldım ben de. teyit icin bir kaç kisi ye sordurdum umarım seneye diyorlar. Lokasyon acmak kolay değilmiş bir de pandamiden dolayı biraz daha yavaş işliyormuş. ama insallah kısa surede olur. inanin büyük sorun burdan gitmek. sorun demeyelimde, çok üşeniyor insan o bavullarla sagdan soldan aktarma yapmaya
ben Aralik gibi yetişecegini düşünüyorum bir degisikilik olmazsa. tek uçuşta olsa sanırım 12-14 arası bir uçuş suresi olur Denver in 
THY, United Airlines ile code sharing olarak Denver'a uçuş yapıyor aslında, Avrupa'da tek aktarma ve bavulu direkt Denver'den teslim alıyorsun. THY çok transit yolcu taşıyor son zamanlarda. ABD'nin en işlek hava alanlarından biri olan Denver'a özellikle ortadoğu ve asya'dan çok yolcu var. THY artık UA ile paylaşmaktansa direk uçuşla kendisi taşımak istiyor. Yani ortadoğu, asya yolcuları İsatnbul havalimanında aktarma yaparak direk Denver ve Dallas'a uçabilecekler artık. Biz de sebepleneceğiz arada işte

Örnek bir uçuş mesela:

Benzer Başlıklar
149
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum