Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alibilen tebrik ederim, gözünüz aydın.


  • @gucarslan, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @alibilen tebrik ederim, gözünüz aydın.

    Cok tesekkur ederim.


  • @alibilen Hayırlı olsun. Sizin adınıza çok sevindim.


  • @HDMR Benim de oğlum 31. Aralık. 2018 de başvuru yaptı ve 31.Ocak. 2020 de NVC den kabul maili geldi. Size tavsiyem istedikleri dosyaları hiç vakit kaybetmeden yüklerseniz sisteme sürenin uzamasını önlemiş olursunuz. Biz şu anda i-864 formunda istenen bir düzeltmeyi yaptık. Sponsorun imzasının altında, imzanın atıldığı tarihi de elle yazması gerekiyormuş. Bunu da ufak bir bilgi olarak yazmış olayım buraya.
    Ve sürecin başından bu yana bu forum sayfasından o kadar istifade ettim ki her defasında özellikle @crazycells ve buraya deneyimlerini aktaranlara ne kadar teşekkür etsem yine azdır.


  • @zaram, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @alibilen Hayırlı olsun. Sizin adınıza çok sevindim.

    Cok tesekkur ederim. 28 Mayis tarihinde giris yapacagim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zaram, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @HDMR Benim de oğlum 31. Aralık. 2018 de başvuru yaptı ve 31.Ocak. 2020 de NVC den kabul maili geldi. Size tavsiyem istedikleri dosyaları hiç vakit kaybetmeden yüklerseniz sisteme sürenin uzamasını önlemiş olursunuz. Biz şu anda i-864 formunda istenen bir düzeltmeyi yaptık. Sponsorun imzasının altında, imzanın atıldığı tarihi de elle yazması gerekiyormuş. Bunu da ufak bir bilgi olarak yazmış olayım buraya.
    Ve sürecin başından bu yana bu forum sayfasından o kadar istifade ettim ki her defasında özellikle @crazycells ve buraya deneyimlerini aktaranlara ne kadar teşekkür etsem yine azdır.

    Gozunuz aydin 🙂 Surecin devaminda bol sabirli beklemeler dilerim. Bol sanslar.


  • @crazycells Teşekkür ederim. Ben de bu süreci yaşayan herkese kolaylıklar diliyorum.


  • Halen Tr. de bulunmaktayız. Sonbaharda turist olarak USA e giriş yaptıkdan 3 ay sonra kızımızdan dolayı IR 5 ile (AOS) statü değişikligine basvurmayı planlıyoruz. Bu aşamada Tr den temin etmemimizin iyi olacagını (veya şart oldugunu) düşündüğünüz belgeler varmıdır? USA ye giriş tarihimizden önceki tarihlere sahip belgelerin, art niyet delili olabileceği yorumları da var. Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @platon, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Halen Tr. de bulunmaktayız. Sonbaharda turist olarak USA e giriş yaptıkdan 3 ay sonra kızımızdan dolayı IR 5 ile (AOS) statü değişikligine basvurmayı planlıyoruz. Bu aşamada Tr den temin etmemimizin iyi olacagını (veya şart oldugunu) düşündüğünüz belgeler varmıdır? USA ye giriş tarihimizden önceki tarihlere sahip belgelerin, art niyet delili olabileceği yorumları da var. Tesekkurler

    Istenen belgeler kolaylikla e-devletten veya konsolosluktan temin edilebilecek belgeler, o nedenle cok ciddi bir hazirlik yapmaniza gerek yok.

    AOS konusunun ve bu konunun ilk iletilerine goz gezdirin, zaten gerekli belgeler yaziyor...

    evlilik cuzdani, ekstra varsa vize fotograflari ve gerekiyorsa mahkeme kayitlari Turkiye'den goturebileceginiz belgeler olur diye dusunuyorum, bunun disindaki her seyi kolaylikla sonradan temin edebilirsiniz.


  • Turkiye deki eski tip ehliyet ile yeni çipli ehliyetin, USA de ehliyet alma bakımından(veya ön göremediğim baskaca) farkı olurmu?


  • 28 Mayis tarihinde Atlanta'dan giris yaptim. Giriste cok uzun bir kuyruk vardi. Benden once ABD vatandasi ile evlenip gelen bir bayan vardi. Onu baska bir gorevli cagirip siranin en basinda bulunan farkli bir camli yere yolladi. Siram geldiginde vizeme bakip sizinki de gocmen vizesiymis diyerek gozlugum takili oldugu halde onemli degil seklinde belirtip resim cekti. Ama adresimde hata yapmistim daha once DS-260 doldururken, onu soyledim ve duzeltti. Beni de en basta bulunan camli yere yolladi. 3 kisi daha bekliyordu ve sirayla banka gisesi gibi yere cagirip kisa sureli bilgiler veriyorlardi haklar hakkinda. Kimseye hicbir soru sormadilar, parmak izi almadilar. Siram geldiginde yuksek sesle adres, email ve telefon bilgilerinin dogru olup olmadigini 2 kere teyit ettiler. Sonra vizemin oldugu yeri acarak pasaportu kaldirip bu vize ve bu damga ile ABD'de butun ise basvuru, ehliyet ve benzeri herseyi problemsiz yapabilirsin diye bilgi verdi. Ayrica damganin basildigi tarihten itibaren 1 yil boyunca bu vizenin gecerli oldugunu ve Green Card'in verdigim adrese 6 ay icerisinde yollanacagini soyledi. Bu formda takildigimiz her durumda cevap veren @crazycells ve @gucarslan a cok tesekkur ederim. Herkese bol sanslar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alibilen, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    erdigim

    çok ama çok sevindim, hayırlı olsun. bundan sonraki süreçte de yeni hayatınızda mutluluk ve sağlık dilerim.
    atlanta'daki deneyimlerinizi de okumak dileğiyle.. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @platon, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Turkiye deki eski tip ehliyet ile yeni çipli ehliyetin, USA de ehliyet alma bakımından(veya ön göremediğim baskaca) farkı olurmu?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alibilen, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    28 Mayis tarihinde Atlanta'dan giris yaptim. Giriste cok uzun bir kuyruk vardi. Benden once ABD vatandasi ile evlenip gelen bir bayan vardi. Onu baska bir gorevli cagirip siranin en basinda bulunan farkli bir camli yere yolladi. Siram geldiginde vizeme bakip sizinki de gocmen vizesiymis diyerek gozlugum takili oldugu halde onemli degil seklinde belirtip resim cekti. Ama adresimde hata yapmistim daha once DS-260 doldururken, onu soyledim ve duzeltti. Beni de en basta bulunan camli yere yolladi. 3 kisi daha bekliyordu ve sirayla banka gisesi gibi yere cagirip kisa sureli bilgiler veriyorlardi haklar hakkinda. Kimseye hicbir soru sormadilar, parmak izi almadilar. Siram geldiginde yuksek sesle adres, email ve telefon bilgilerinin dogru olup olmadigini 2 kere teyit ettiler. Sonra vizemin oldugu yeri acarak pasaportu kaldirip bu vize ve bu damga ile ABD'de butun ise basvuru, ehliyet ve benzeri herseyi problemsiz yapabilirsin diye bilgi verdi. Ayrica damganin basildigi tarihten itibaren 1 yil boyunca bu vizenin gecerli oldugunu ve Green Card'in verdigim adrese 6 ay icerisinde yollanacagini soyledi. Bu formda takildigimiz her durumda cevap veren @crazycells ve @gucarslan a cok tesekkur ederim. Herkese bol sanslar...

    Gozunuz aydin, bundan sonraki surecte bol sanslar 🙂


  • Cok tesekkurler.

    Arkadaslara kartin ulasma zamani acisindan asagidaki bilgiler faydali olacaktir.

    220 dolar olan ucreti de 19 Mayis tarihinde odedim ve 28 Mayis 2021 tarihinde ABD'ye giris yaptim. Bugun USCIS sayfasindan 19 Haziran'da kartimin basildigi, 22 Haziran tarihinde kartimin postaya verildigini ve 26 Haziran tarihinde bana ulasacagini gordum. 6 ay demislerdi ama giris yaptiktan tam 1 ay sonra kart elime gecmis olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alibilen bilgilendirme icin tesekkurler.


  • Ben tesekkur ederim. 26 Haziran'da gelecek diye sistemde belirtilen tarihe ragmen kartim bugun geldi. 28 Mayis 2021 tarihinde ABD'ye giris yapmistim ve yine 28 Mayis 2031 tarihine kadar sure vermisler. ABD'ye girisip tarihimin uzerinden 1 ay gecmeden kart elime ulasti.


  • IR5 İLE USA de turist olarak bulunurken statu değişikliği basvurusu icin, geçmesi gereken sürenin 90 gün oldugunu biliyorum. Bunun Trump öncesi haline inme ihtimalini merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @platon, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    IR5 İLE USA de turist olarak bulunurken statu değişikliği basvurusu icin, geçmesi gereken sürenin 90 gün oldugunu biliyorum. Bunun Trump öncesi haline inme ihtimalini merak ediyorum.

    Turist vizesinin "gocmenlik surecine ABD'de baslamak" gibi bir amaci olmadigindan, eger "visa fraud" ile suclanmak istemiyorsaniz ne kadar gec basvuru yaparsaniz o kadar iyi olur... Yani bu yasal bir sure degil, basvurunuzun son asamada reddedilmesini engellemek icin alacaginiz bir onlem. Eger ABD'ye girerken turist vizesini dogru amacla kullandiginizi dusunuyorsaniz ve sonrasinda ongoremediginiz durumlar gerceklestigi icin AOS basvurusu yapiyorsaniz, o durumda zaten 90 gun beklemeden de basvuru yapabilirsiniz, ama onemli olan dosyanizi inceleyecek USCIS gorevlilerini buna ikna etmeniz... Basvurunuzu reddetmeleri icin kendilerine bahane vermemek amaciyla AOS basvurunuzu 90 gun bekledikten sonra yapmanizi tavsiye ederim. Ne yapacaginiz tabii ki size kalmis 🙂


  • Merhabalar,
    Benim de bir sorum olacak sizlere. 2007-2011 tarihleri arasında Amerika da F1 öğrenci vizesiyle legal olarak kaldım. Bu süreçte kızımı yanıma almıştım ve ben Amerika’dayken kızım bir Amerikan vatandaşıyla evlilik yaptı. Ben Türkiye’ye döndükten sonra 2 kere turist vizemle Amerikaya’ya kısa süreli ziyaretler yaptım. Bu süreçte Kızım eşinden boşandı ama vatandaşlık başvurusunu yapmakta acele etmedi. Boşandığı için eski eşi ve çocuğunun velayetiyle ilgili pek çok sorun yaşıyor ve ona destek olmam için kızımın yanına taşınmama karar verdik. O da benim gerencard alabilmem için vatandaşlığa başvurdu ve Mayıs 2020’de vatandaşlığını aldı.
    Benim turist vizem 22.05.2017’de bitmişti. Ben de süreci hızlandırmak için turist vizesiyle ülkeye giriş yapıp Sonra AOS ile greencard almayı planlıyordum çünkü kızım gerçekten zor durumda. Covid 19 ciddileşmeye başlayınca 12 Mart 2020 tarihinde turist vizesi için harç yatırıp başvuruda bulundum. 2-3 gün sonra bütün randevular iptal edildi ve 16 aydır B2 vizesinin açılmasını bekliyorum. Kaç kere randevumun iptal edildiğini ve yeniden zamanladığımı hatırlamıyorum bile….mart ayında travel.state.gov’da vizesi son 48 ay içinde biten kişilerin vizelerinin postayla yenileneceğini duyduğumda havalara uçtum ama ne yazık ki Türkiye’deki konsolosluk bu 48 aylık yenilemeyi benim vizemin 48 ayı expire olduktan 2-3 hafta sonra uygulamaya başladı ve ondan da yararlanamadım. Tam 16 aydır bekliyorum ve yeni çıkan delta varyantı ile vizelerin ne zaman açılacağı hala muamma. Süreci kısaltmak ve çocuğuma ve torunuma kavuşmak için ne kadar çabalarsam çabalayayım elimden hiçbir şey gelmiyor. Eğer IR5 sürecini şimdi başlatırsam bu backlog ile 2 sene daha gidermemekten korkuyorum. Bir yandan da bu şekilde belirsizlik içinde beklemektense acaba işlemleri başlatmak daha mı iyi olurdu diye kendimi sorguluyorum. Açıkçası fikrinizi almak istedim. Nasıl bir yol çizmeliyim? Şuna görünen B2 randevu tarihim 22.11.2021. Eğer greencard başvurusunu yaparsam B2 randevum iptal mi olur? Biraz uzun oldu ama cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.
    Sevgiler,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum