Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @somebody Yeni arabaya karar verince ve dealer ile islemlere baslayinca, telefon ile veya online olarak sigortaniza eklettirebilirsiniz. Zaten normalde sigortaya ekletmeden, arabayi dealerdan cikartip trafige sokamazsiniz!

    DMV'de inspection ve registration islemleri daha sonra yapilacak islemler. Dealer size gecici kagittan bir plaka verecek. Onunla bir sure kullanabilirsiniz.


  • @MySea evet ilk arabami alirken tecrubem oldu, o anda online app den sigortayi baslattik. Fakat burada tag leri vermek istemiyorum, cunku ekstra para, sigorta devam etsin ben eski tag leri yenisine takayim istiyorum, bakalim nasil olacak..


  • @somebody hocam eski tagi kullanabiliyorsunuz.NJ'de yenisini almak daha uygun oluyor eskisini kullanmaktansa.Size arabayi uzerinize alirken soracaklar zaten, o zaman soylersiniz benim plakam var diye.Sigortayla eski tagin bir iliskisi de yok.


  • Herkese selam
    Araç arayışımı 0 honda marka bir araç sonlandırdım.
    Kredi puanım 720 ile 750 arasında geziniyordu, araç alacağım yer sorguladığında 680 çıktı. Sanırım bu kredi skorları auto, mortgate, bank vs vs kendi içinde ayrılıyor benim oto puanım hayli düşük çıktı. Doğru düzgün son aylarda gelirde yoktu, türkiyeye gitmiştim bir süre paystub falan gösterebileceğim bir şey yoktu.
    Aracın yarı parasını cashier check ile ödeyince pekte takmadılar kredi skoru, paystub falan istenilmedi.
    Yalnız greencard, ssn ve 6 referans istenildi, bir kağıda abd de yaşayan 6 kişinin ad soyad telefon ve yakınlık derecesini yazdım.
    Bunlar kefil mi diye özellikle sordum, alakası yok dediler, en fazla bu borcunu ödemezsen bu adama nasıl ulaşabiliriz diye arayabilirlermiş 🙂
    Finance edilen tutar aldığım araçta özel müşterilere verilen faiz oranı 1.9 apr idi. Sanırım aracın yarı parasını cash vermem beni özel müşteri yaptı.
    Mazda aynı koşullarda 0 apr verdi, toyota yine honda ile aynı 1.9.
    Araç alma sürecinde toplam 13 hard inquiry oldu, her yerde sorguluyorlar, bu durun haliyle kredi puanlarını patlattı. Ancak umrumda da değil, 5 tane kredi kartım var, kredi puanımın lazım olacağı tek şey araç almaktı onu da hallettim, ev almak şimdilik hayal benim için ileride olursa öyle bir durum ozamana kadar düzelir zaten 🙂


  • @ahmetkocyigit çok sevindim hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşleri dilerim 👍


  • @gdogar teşekkür ederim, artık geldiğinde darısı senin başına 🙂


  • @ahmetkocyigit Hayirli olsun!


  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben de kendi araç alma tecrübemi anlatayım.
    Gelir gelmez araç aramaya başladım. İnternet üzerinden gelmeden de takip ediyordum.
    Her yerde öyle mi bilmiyorum ama şu sıralar 2. el bir araç bulmak hele de biraz temiz olsun istiyorsanız baya zor. Ben San Antonio'dayım.
    Bayileri gezdiğimizde her yerde bir çip muhabbeti araç temin edilemediği muhabbeti var.
    Araç bulamadıklarından fiyatların 5-6 ay öncesine göre çok arttığını söylüyorlar.
    Ayrıca karşılaştığım bir kaç problem var. Zaten fiyatlar yüksek. Bir de bayiye gittiğinizde sitelerinde gözüken arabaların satıldığını söylüyorlar.
    Diğer baktıklarımız da genel olarak çok kötü durumda oluyor.
    Ya içlerine binilmeyecek kadar pis oluyor ya da test sürüşü yaptığınızda bir sıkıntı olduğunu anlıyorsunuz.
    Tabi bayilerin çoğu sadece green card ve ssn le kredili veremeyeceğini söylüyor. Saçma olan ise San Antonio içindeki bazı bayiler nakit bile satamayacaklarını söylediler.
    Offerup veya marketplace de de pek mantıklı fiyatlar yazmıyor zaten.
    Hal böyle olunca araç alma işi birkaç gün stres yaptı bizde. Yakınlarda Boerne de bi bayiye gittik.
    Orada içime sinen bir araba oldu. Belki biraz daha uyguna denk gelebilirdi bilmiyorum ama bulmuşken aldım bende.
    1000 dolar down payment verdim. 8.5 tan kredi verdi. Bir arkadaşım co-signer oldu o şekilde aldım. 2016 corolla.
    Pazarlıkla da yaklaşık 2000 usd indirdiler fiyatı. Pazarlık yapın kesin.
    Umarım hepiniz istediğiniz aracı istediğiniz şekilde alırsınız 🙂


  • @ahmetkocyigit Harika! güle güle kullanın ve verdiğiniz bilgiler ufkumu açtı, bende satma ve alma aşamasındayım. Darısı başıma..


  • Arkadaşlar kazalı araç alınır mı? fikri olan yazsın lütfen..Araba süper görünüyor ama Carfax da accident gösteriyor..

  • ⭐⭐

    ..kazalarda en cok zarar goren kaportadir,bu gunun arabalarinin kaportalari zaten plastik gibi maddeden....kaza gecirmeyen araba cok az sayilir.kazadan sonra tamirciler gerekeni yaparlar,araba sigortaliysa tamircinin guvencesi vardir,bence korkulacak bir sey yok, 4-5 yil evvel kizimin arabasini satmistik,4-5 defa kaza yapti,birinde yol ortasinda bir kaldirima vurdu arabanin onu tamamen gitti,ama araba orijinali gibi yapildi ve problem cikarmadi, her gelen alici bu araba kaza yaptimi diye soruyor,coguna evet yapti dedim,sonunda birisi istenilen parayi verip arabayi aldi.....siyrikli kaza olur,buyuk zararli kaza olur,.kendi arabami yeni aldigim yillarda park yerinde iki sefer ayni tarafdan cizildi,kaportaci tamir etti boyadi, arabadan anliyan kisi arabanin bazi kisimlarinin boyandigini anlayabilir....bazi durumlar vardir sigorta arabayi hurdaya cikarir,parcacilar veya kaportadan anliyan sahislar arabayi alip yeniden diriltirler,yeni ID, yeni plaka alirlar,bunlar biraz tehlikelidir,cunku sigorta sirketi bu araba adam olmaz olursa astari yuzunden pahali diye hurda yapar...


  • @somebody Clean title sa sikinti olacagini dusunmuyorum.Tecrubeli arkadaslar daha iyi bilir.Birde Carfaxta nereden hasar aldigini falan gosteriyor olmasi lazim.Ona gore karar verirsiniz.Ufak bir kaza da olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sir-altan Son cümle de bahsettiğiniz olaya Türkiye de çekme belgeli diyorlar. Hatta sigorta şirketlerinden gidip bu tür araçları alamıyorsunuz bile çünkü mafyası var. Büyük şehirlerde hava yastıklarını koli bandı ile yerine koyup satıyorlar. Türkiye de aracınız pert olduğu zaman size soru soruyorlar hurdasını satıyor musunuz yoksa sizde kalsın mı diye. Eğer hiçbir şey kalmasın derseniz 2 yerden para gelir. Birincisi sigorta şirketi araç değerini ikincisi de hurda demir parası Eğer araç bende kalsın derseniz sadece sigorta şirketi size para ödüyor.


  • @aliarmgn evet carfax raporu var, 2 ayrı eski kullanıcı 2 kaza görünüyor, bilmiyorum..satarken sorun olabilir..


  • @somebody, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @aliarmgn evet carfax raporu var, 2 ayrı eski kullanıcı 2 kaza görünüyor, bilmiyorum..satarken sorun olabilir..

    eger minor diyorsa ve onden agir bi kazasi yoksa alinir ama structure damage derse arabanin sase sinde kayma yamulma oldugunu soyler alligment bile yapilamaz o arabanin lastklerine ama satiyolar yine o sekilde


  • @AhmY Minor damage is usually cosmetic, including dents or scratches to the vehicle body, demişler, "front minor "diyor..fiyatı normale göre düşük..çok kararsızım..satarken de tabii fiyattan düşülür herhalde değil mi?


  • Pardon bu yukarıda bahsettiğim 2 ayrı sürücü 2 kazalı değil, bu farklı bir araba..


  • minor sa sknti yok orada birde airbags did not deployed demis ise airbag in patlamadgni soyluyor buda iyi birseydir araba icin ama alip almamak sana kalmis ben seni yonlendiremem...


  • @AhmY Sağol :))) no problem


  • @AhmY evet .....No airbag deployment reported to CARFAX. demiş, çok yararlı bilgi sağol..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum