[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@erhan314, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan ettim fakat işte soruda belirtilen son 5 yıl içinde değilde 8 yıl içinde olmuş oldu. Sorun olur mu sizce? 5 yıl ifadesi gözden kaçırdım.
olmaz, merak etmeyin.
-
@Emre1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Tamamdır. Birde şöyle bir sorum var;ben 3 okul okudum meslek lisesi 2sinifta açıköğretime geçtim. Lise diplomasını aldım. Şuan üniversite 1.sinif bitti. Bu forumdaki okul kısmıni ben nasıl dolduracağım? İlk başa ilk gittiğim okulu mu yazacağım?
kronolojik sırayla yazabilirsiniz.
-
@Burak-Çalışkan teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar merhaba, ds260 formunu tamamen doldurdum kafama takılan yerler için sizlere bir kaç sorum olacak .
1)Daha önceden Fatih üniversitesinde okumaya başlamıştım ancak malum okul 15 temmuz ile beraber khk ile kapatıldı ve bahçeşehir üniversitesine geçiş yaptım hazırlık ve 1. sınıfı fatih üni. de, geri kalan süreyi de bahçeşehirde tamamladım . Okuduğum okullar kısmına fatih üni olarak 2 sene yazmalımıyım yoksa diploma aldığım okulu yazsam yeterli mi ?
- Kırıkkale üniversitesi meslek yüksek okulunu okumuştum . Okul adını nasıl yazmalıyım . Kırıkkale üniversitesi olarak mı ? Kırıkkale meslek yüksek okulu olarak mı?
3)12 yıl önce work and travel yapmak için pasaport çıkartmıştım ancak hiç bir başvuru yapmadan vazgeçmiştim .Eski pasaportumla hiç yurtdışına çıkmadım ve yeni pasaport aldım . Eski pasaportumu delik açıp geri vermişlerdi . Bir süre sonra kayboldu ve E devlette gözükmüyor . Görüşmeye gittiğimde bununla ilgili bir sıkıntı olur mu ?
4) Şuan libya da elektrik mühendisi olarak çalışıyorum . Çalıştığım firma 90 günlük seyehat vizesi ile beni buraya getirdi . Kaçak durumuna düşmemek için bu süre dolmadan Türkiye'ye dönüş yapacağım .Sizce riske girip bir kaç daha çalışmaya değer mi ? (Burada kazandığım parayı amerikada yaşam kurmak için kullanacağım.)Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın soruları toplayıp tek seferde sormak istedim . Yardımcı olursanız çok sevinirim . Teşekkürler
-
Meraba arkadaşlar KCC numarası nerden alabilirim green card başvurduğum numarayla sisteme giriyorum case numarasını da giriyorum ancak kabul etmiyor ?
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@xbens evet. cünkü DS260 ile vize basılan pass uyuşmayacak.
Yeni pasaport başvurusu için randevu aldım sizin belirttiğiniz gibi bir yol izlemek daha mantıklı olacaktır .Yeni pass alıncada ds260 açtırıp güncelleme yapacağım . Sormak istediğim soru yeni pass alırken eskisini bazı yerler deliyor vs buna önlem olarak ne yapabilirim yani eski pass tarayıp kopyasını saklamak yada fotokopisini almak vs ?
eski pasaportunuzu simdiden tarayabilirsiniz.
peki güncelleme için d260 formunu açtırmak mülakat sürecini ve evrak onayı sürecini olumsuz yönde etkisi olur mu ?
şuan için hiçbir sıkıntı olmaz, merak etmeyin.
süreciniz henüz başlamadı.Merhaba Ben Ds260 Unlock için mail attım şimdi Kcc ye , sormak istediğim mail içinde adımızı soyadımızı yazarken türkçe karakter kullanmıyoruz öyle değil mi ?
-
@xbens mümkünse ingilizce kullanın ama türkçe kullandıysanız da sorun olmaz.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@xbens mümkünse ingilizce kullanın ama türkçe kullandıysanız da sorun olmaz.
Ad- Soyadı küçük harflerle türkçe kararkterler kullanmadan yazdım . Birde sanırım otomatik olarak gönderilen mailiniz bize ulaştı maili aldım şimdi . -
@crazycells Tekrar merhaba acaba bu işlemi ne zaman yapmam lazım bir de KCC'nin benden isteyeceği evrakları şimdiden hazırlamak ya da bilgi sahibi olmak adına hangi başlığı incelemeliyim?
-
@Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Öncelikle cevap içim teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak.
1- Nikah işlemleri KCC nin evrak talebinden önce mi olmalı yoksa Ankaradaki mülakatlardan önce mi olmalı?
2- KCC evrak talebinden sonra nikah gerçekleşirse bu durumda DS 260 formunda bekar görünmüş olacağım ancak mülakat sırasında evli olmuş olacağım. Bu durumda en kötü senaryoyu düşünecek olursak mülakatlarda Memur bu evliliğin anlaşmalı bir evlilik olduğuna kanaat getirirse bu durumda sadece Müstakbel eşimin mi başvurusu kabul edilmemiş olacak yoksa benim de green kartım iptal olacak?
3- Nikah işlemlerini greenkart aldıktan sonra yapacak olursak müstakbel eşimin oraya geliş süresi ortalama ne kadarlık bir zamanı bulur ve çocuğumuz olursa bu durum süreyi kısaltır mı?1- evlilik ile evrak talebini karıştırmayın. evlilik, DV süreci için genel bir görüşe sahiptir. ne kadar erken evlenip eşinizi sürece dahil ederseniz o kadar iyi.
2- bu kadar kompleks düşünmeyin. ilk olarak resmi evliliğinizi yapın, eşinizi DS260'a ekleyin ve evrak talebi geldiğinde evraklarınızı KCC gönderin.
3- uzun ve meşakkatli bir süreç, buna kalmamanızı tavsiye ederim. ilgili linki inceleyin lütfen.. -
@isa-seyhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Meraba arkadaşlar KCC numarası nerden alabilirim green card başvurduğum numarayla sisteme giriyorum case numarasını da giriyorum ancak kabul etmiyor ?
KCC numarasından kastınız nedir?
hangi sisteme giriş yapmaya çalışıyorsunuz? -
@ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Tekrar merhaba acaba bu işlemi ne zaman yapmam lazım bir de KCC'nin benden isteyeceği evrakları şimdiden hazırlamak ya da bilgi sahibi olmak adına hangi başlığı incelemeliyim?
bu başlığın ilk iletisini inceleyin lütfen;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri?page=1 -
Arkadaşlar ds260 form doldurduktan sonra vaka numarasını giriyorum en son işlemde imzala kısmına gelirken ds180 form ancak hata veriyor yani sol kırmızı işareti veriyor (👈) neden böyle oluyor ds 180 formu imzalamadigim için mi
-
@gucarslan şimdi kazandığım numara ile sisteme giriş yapıyorum ds260 formuna yönlendiriyor orada vaka numarası aldım giriş yaptıktan sonra sisteme öz geçmişimi doldurdum en son aşamada bana ds180 ile alaka bı PDF veriyor ve onun altında KCC vaka numarası pasaport numarası girin diyor giriyorum onayla seçeneği var tıklıyorum ancak hata veriyor
-
@gucarslan kazandığım numarayı giriyorum ordan vaka numarası alıyorum ordan ds260 form doldurmaya başladım öz geçmişimi bitirdikten sonra en son onay için son aşamaya geliyorum bana ds180 form PDF olarak indirmem için link veriyor altında ise KCC vaka numarası ve pasaport numarası istiyor orayı da dolduruyorum ve onayla diyorum hata veriyor acaba ds180 form imzalamadigim için mi böyle oluyor
-
@isa-seyhan CN'ı 0'lar olmadan girmeyi deneyin.
-
@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Çok teşekkürler cavabınız için peki şuan kanadadayım ama ds formunu doldururken türkiye konsolosluğunu seçip ilerleyen zamanlarda duruma göre ikametimden dolayı görüşmeyi kanadadaki amerikan konsolosluğuna aldırma gibi bir hakkım var değil mi?
Evet, tasindiginiz ulkede gorusmeye girebilirsiniz.
-
@Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells merhaba hocam peki bankada gösterilen meblanin düşük olması, harf hatası ( örneğin Balkız caddesi yerine Belkız veya belhıs diye ) veya iş tecrübesinin sıfır olması gibi nedenlerden reddedilme oluyor mu
Eger maddi yeterliliginizi gosteremezseniz o durumda 30 Eylul tarihine kadar dosyaniz acik tutulur, sizin de bu surecte bir sponsor bulmaniz gerekir. Eger 30 Eylul'e yani programin bitis suresine kadar sponsor bulamazsaniz (veya maddi yeterliliginizi gosteremezseniz) o durumda dosyaniz reddedilir.
Fakat diger durumlar genelde bir red sebebi degil.
-
@Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba arkadaşlar. 2022 talihlisiyim. Kız arkadaşımla Ocak ayında tanıştık. Mayıs ayında greencard açıklandı ve talihlilerinden biriyim. Kız arkadaşım yabancı uyruklu ve eski eşinden birde çocuğu var. DS 260 formuna medeni durumumu bekar olarak yazdım. Mülakatlar 2021 Ekimde başlayacak ve 2022 Eylülde sonlanacak. Bu udumda mülakatlardan önce evlenmem bir dezavantaj oluşturur mu. Yani bunun bir anlaşmalı bir evlilik olduğunu mu düşünürler. Yoksa greencartı aldıktan sonra mı ( Umarım sorunsuz bir şekilde alabiliriz) evlenmem daha doğru olur?
Ben de ilk firsatta evlenip, esinizi ve cocugunu dosyaniza katmanizi tavsiye ederim.
-
@erhan314, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba ds260 formunda son 5 yıl içerisinde seyahat ettiğiniz ülkeler sorusundaki 5 yıl ifadesini gözden kaçırdığım için 2012 de gittiğim ispanya yı yazdım. Bunun için form açtırmaya gerek olmaz diye düşünüyorum. Fikriniz nedir? Teşekkür ederim.
Formlari doldururken "fazla bilgi goz cikarmaz" felsefesiyle olaya yaklasiyoruz. O nedenle boyle bir degisiklik yapmaniza gerek yok.
sanirim sayin @gucarslan sorunuzu ters anlamis (eksik bilgi girdiginizi dusunmus).
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum