Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Hayal kısmı ayri da, biletlerin ucuz oldugu donemler var, ucuz havayollari var vs. Ben eskiden 400 dolara gidip donuyordum, simdi kur yukseldi 400 dolara bilet bulsam da aman uf diyorum. Ez cumle ; artik ucuz bilet yok, indirimli bilet/zaman var , buna gore bakin , gideceginiz zamani hesaplayin. 10000TL den ucuz bilet artik yok, bunlar dunya gercegi, bosuna birbirinizi uzmeyin .


  • Havayolu sirketleri hala normale donemedi. Genel olarak butun ucus fiyatlari yuksek. Bunu disinda genel olarak mayis-ekim arasi ve christmas gibi tatil donemlerinde bilet fiyatlari fazla olur. Cok kesin bir takviminiz yoksa bilet fiyatina gore ucusunuzu ayarlayabilirsiniz.
    Yiyip de doyamanlarin sirketi haline gelen THY nedense dunyanin en pahali hava yollarindan biri. Defalarca elestirdim, daha da elestirecegim. Herkesin secme hakki var, ben mecbur kalmazsam hayatta kullanmam.


  • Göçmen vizesi ile aktarmalı gitmek sorun yaratır mı acaba bilgisi olan var mı ? 3 Eylülde Frankfurt aktarmalı 3800 TL'ye istanbul-new york uçuşu var almayı düşünüyorum.


  • @hasretk51, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Göçmen vizesi ile aktarmalı gitmek sorun yaratır mı acaba bilgisi olan var mı ? 3 Eylülde Frankfurt aktarmalı 3800 TL'ye istanbul-new york uçuşu var almayı düşünüyorum.

    ..hava alanindan cikmadiginiz muddetce bir sorun cikmaz zannediyorum


  • @hasretk51 Normalde havaalaninda dishatlardan cikmadiginiz surece sorun olmaz ama covid onlemleri sebebiyle durumlar degismis olabilir.

    https://www.germany-visa.org/airport-transit-visa/


  • Merhabalar eylül ayında tr ye döneceğim bilet bakıyorum. Paris aktarmalı ucuza bilet buldum sonra biletlere ayrı ayrı baktım ve daha ucuz olduğunu gördüm. New yorkdan parise uçuşumu ve paristen istanbula uçuşum için olan biletleri ayrı ayrı alsam sorun olur mu? Parise french bee ile paristen istanbula pegasus ile gideceğim ama biletleri ayrı ayrı alagağım


  • @shagydigy bu durumda schengen vizesi almaniz gerekir. Bilet tek kesilmedigi icin aktarma olarak gozukmez. Fransaya giris yapip geri Turkiyeye cikis yapmaniz gerekir.


  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @shagydigy bu durumda schengen vizesi almaniz gerekir. Bilet tek kesilmedigi icin aktarma olarak gozukmez. Fransaya giris yapip geri Turkiyeye cikis yapmaniz gerekir.
    Teşekkürler cevap için pegasus ile konuştum bi sorun olmicağını söylediler ama cevap alana kadar biletler 150 dolar pahalandı 🙂 şans yok


  • @hasretk51, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Göçmen vizesi ile aktarmalı gitmek sorun yaratır mı acaba bilgisi olan var mı ? 3 Eylülde Frankfurt aktarmalı 3800 TL'ye istanbul-new york uçuşu var almayı düşünüyorum.

    Sorun olmaz. Ben yakın zamanda Abd den Frankfurt aktarmalı İzmir e geldim Lufthansa ile.


  • Merhaba, haftaya Katar üzerinden New York'a gitmeyi planlıyorum. Yakın zamanda greencard ile bu güzergahı kullanmış veya bu yolculuğa şahit olmuş bir arkadaş var ise deneyimlerini paylaşırsa çok müteşekkir olurum.


  • @esember Bende mülakat olup vizemi aldığımda Katar hava yollarıyla gitmeyi planlıyorum gelişmeleri buradan da paylaşırsanız bizler için de çok bilgilendirici olur.


  • Arkadaşlar merhaba,
    Istanbul'dan Paris aktarmalı Miami uçuşum var. Green Card sahipleri için bir engel var mı, normal Türk vize ile uçanlarda sıkıntı oluyormuş. Konsolosluğa email attım ama halihazırda dönüş alamadım. Kesin bilgisi olan var mı acaba?
    Teşk,
    Cihangir.


  • @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @redur47, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Arkadaşlar nisan ayında ben uçuş yaptığımda Almanya aktarmalı olarak geldim pcr testini yenibosna da bir hastanede çok uyguna yaptım, 160 tl gibi bir rakamdı ve 2 günde çıktı. Göçmen vizesi olmayan 3 kişiyi uçağa almadılar direk uçuş bileti almalarını söylediler, benim içinde aynısını söylediler ancak ben 30 dakika dil dökerek ancak uçağa binebildim. Göçmen vizesi olanlar için aktarmalarda herhangi kisitlama yok ancak görevliler her vize konusunda bilgi sahibi olmadıkları için canınızı sıkabiliyorlar

    bilgilendirme icin tesekkurler. Bu tur durumlara herkesin dikkat etmesi lazim.

    @crazycells İstanbul Miami uçusum olacak Paris aktarmalı ailemle birlikte. Green Card sahibiyiz, son durumda bir sorun yaşayan var mı?
    Çok teşekkürler,
    C.


  • @sakaryalı93 elbette paylaşırım, umarım sorunsuz bir giriş olur sizin için de.


  • @shagydigy, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @shagydigy bu durumda schengen vizesi almaniz gerekir. Bilet tek kesilmedigi icin aktarma olarak gozukmez. Fransaya giris yapip geri Turkiyeye cikis yapmaniz gerekir.
    Teşekkürler cevap için pegasus ile konuştum bi sorun olmicağını söylediler ama cevap alana kadar biletler 150 dolar pahalandı 🙂 şans yok

    Umarim ucuza ucus bulursunuz. Ama burada bir itirazim var bence Pegasus yetkililerine guvenmeyin. Neden diye soracak olursaniz, ayri bilet almaniz durumunda varis noktaniz farkli gozukur. Vize muafiyetleri varis noktasina gore belirlenir. Genelde USA-TR ve TR-USA aktarmali ucuslarda varis yerinde gecerli vize, aktarma noktalarinda muafiyet saglar. Ama daha once belirttigim gibi biletleri ayri aldiginizda sistem sizin varis noktanizi TR olarak degil, Fransa olarak gorur ve gecerli vize sorgular. Ucusa alinmama veya baglanti ucusuna kabul edilmeme gibi sonuclar dogabilir. Konsolosluklardan daha net bilgi alinabilir belki. Maliyetli, stresli ve uzun surecler oldugu icin bu konular degerlendirlmeli.

    Bu konuda yeni bilgi ve tecrubeniz olursa hepmizi aydinlatirsaniz sevinirim.


  • Ucus konusunda en kral hareket tosuncuktan geldi. Adam ulkeye donus biletini bile bedavaya getirdi. 😁🤣

    FB_IMG_1625320962561.jpg



  • ..iki hafta sonra kurban bayrami var,gurbetciler de bayramlarini turkiyede gecirmek istiyorlardir, o yuzden akin cok.pegasus hava yoluyla kibrisa gitmistim,donuste 3 saat ucak bekledik yani 3 saat gec geldi......baska bir turk hava yollariyla konyadan istanbula gidiyoruz, ucak yine 2 saat gec geldi,aktarmali seyahat edecekler icin buyuk problem olur,insana guvence vermiyorlar.


  • Esim ve oglum THY ile Turkiye'ye gidislerinde Istanbul'da aktarma yaptilar. ABD'den kalkan ucak gecikmeli kalkti, yaklasik 40 dakika. Istanbul'da aktarma icin layover bekleme zamani 1 saat 25 dakika idi. Hicbir THY gorevlisi yardimci olmamis, birsey yapamayiz demisler.

    Istanbul'da passport kontrol sirasinda esim polisten yardim istemis. Adana ucagini kaciriyoruz, bize yardimci olabilirmisiniz diye. Polis ucagin oldugu gate'i aramis ve bizimkilerle beraber ayni ucaktan iki tane daha yolcu icin Adana ucagini yarim saat bekletmisler. Son anda yetisebildiler.


  • Son zamanlarda Qatar havayollari ile Doha aktarmali Amerikaya ucan var mi , tecrubeleri nasil oldu merak ediyorum. Tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum