Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• @gucarslan bende hesabımın dogru cıkması için kilit günler 1-2 temmuz burada hangi cn aralıgını ve hangi günü vereçeği olayın nasıl ilerliyeceğini göstereçek tabiki arkasındaki günler ama ben burada toplam kişi sayısıyla cagırdını düşünmüyorum..tamamen 1000-2000 gibi cn aralıgındaki kişileri 500 - 500 cn olarak günlerle böldüğünü tahmin ediyorum 0-1000 arasında 18 kişi kazandıysa 18 cagırdı 1000-2000 arasında 25 ise 25 kişiyi cagıracaklarını düşüyorumki İNŞ. öle olur yoksa dediğiniz gibi cok az kişi gideçek tabiki veri ve istatislik konusunda siz benden daha bilgilisiniz..bekleyip görücez..suan dünyadada yavas ilerlemesi hem mülakat gireçekler hemde davacılar için bir avantaj olarak görüyorum malum kota 55.000 ve sanıyorumki daha 10.000 bile olmadı..

• @godzilla1923 umarım dediğiniz gibi olur

• @godzilla1923 o halde 30 eylül olayını niye geciktirmiyorlar bu senenin böyle olduğunu ve kendilerinin vermedikleri randevular yüzünden geciktiğini biliyorlar 30 eylül bitiş olayını 1 ay daha ertelemeleri gerekir ki insanlar magdur olmasın , biz davaya katılmadık o halde hiç şansımız yok.

• Davaya katılmadıysak çıkacak sonuca gore bizim gibi 17 binler de cn si olanlar yararlanamayacak mi oluyor dava sonucundan ?

• @İpek-Dedemen-Erdur

Buradaki magduriyet kuskusuz bir sekilde cok fazla fakat ben konsoloslugun burada sucu oldugunu düşünmüyorum onlar memur ve gelen talimatlara göre iş yapıyorlar..bir rutinleri ve programları var ve bu mantık içinde rahat ediyorlar ve bunun dısına cıkaçaklarını düşünmüyorum tabiki mahkeme kararı cıkar ve vereçeksin derse olayın sekli değişir bu mahkeme kararını uygulamak zorunda kalır ozaman dv2020de oldugu gibi evrak onayı almıs görüşme bekleyen kişilere bu haklarını vermek zorunda kalır..benim sahsi fikrim 30 eylülden sonra sürec davalarla devam edeçekse onay almış kişiler gidebileçeği düşüncesindeyim.cünkü dış işleri bankanlıgı avukatlarla olan toplantılarda altına cize cize söylediler dv kazanmıs olmak vize alabileceğiniz anlamına gelmiyor diye..bu benim kişisel görüşüm inş. böyle olmaz kazanan herkez hakkını alır..bunu yapmak cok zor değil..ama amerikalıların yavas zamanla iş yaptıklarını herkez bilir ben amerikada 15 dk araba kiralama için 1 saat beklediğimi bilirim ögrenciyken..

• @godzilla1923 biz onay almadık o halde bizde davaya katılmak istesek hala katılabilir miyiz ? hangi dava ya katılmalı katilabiliniyorsa.

• @İpek-Dedemen-Erdur

davayalardan cıkaçak kararların nası cıkacagı cok önemli fakat mahkeme class kararı verip her hak sahibine evrak onayı almış ve görüşme tarihi bekleyen kişilere vize vereçeksiniz derse ozaman herkezi kapsar yok sadece davacılara vereçeksin derse davacıları kapsar..ama dediğim gibi sürecin normal işlediği zamanlarda bile 15.000 caselerden sonrasının vize alma ihtimali oldukca düşük benim amerikada arkadaşımın case 14.000di kazandıgında ve eylülün son zamanlarında görüşmeye gitti..

• @İpek-Dedemen-Erdur

bu konuda @gucarslan cevap vermesi daha uygun olur kendisi süreci ve davaları oldukca profesyonel sekilde takip ediyor..

• @godzilla1923 teşekkür ederim @gucarslan sizde dava ile bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@İpek-Dedemen-Erdur merhaba. dava için tek şart DS260'ı doldurmuş olmaktı ANCAK; şuan katılabileceğiniz hiçbir dava yok ne yazık ki hepsinin başvuru süreleri bitti.

• @İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Davaya katılmadıysak çıkacak sonuca gore bizim gibi 17 binler de cn si olanlar yararlanamayacak mi oluyor dava sonucundan ?

hayır!
    eski adıyla JacobvBiden, yeni adıyla RosalesvBiden davasında hiçbir daaya katılmamış kişiler için vize talebi yani class talebi var. bence hiçbir şey kaybetmediniz.

• @İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

biz davaya katılmadık o halde hiç şansımız yok.

kesinlikle böyle düşünmeyin. RosalesvBiden davasında dediğim gibi class talebi bulunuyor. bu talep, hiçbir davaya katılmamış talihliler için vize / rezerv talebi bulunuyor.

• @gucarslan umut var yani yaşayacağız 🙄 ya önceleri emin olamıyorduk istemiyorduk gibi ama zaman geçtikçe çok ister olduk gitmeyi.Davaya sonradan katilim olmuyor yani.

• @İpek-Dedemen-Erdur ne yazık ki olmuyor.
    lütfen bu başlığı ve diğer dava başlıklarını takip etmeye devam edin.

• @gucarslan tabi onay almış olmak şartıyla değil mi? Onay alanlar ama mülakat tarihi alamayanlar yararlanacaktır o class talebiyle o halde değil mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@İpek-Dedemen-Erdur (mülakat alabilmek için) elbette onay şartı var ama burada kararı yine yargıç verecektir.
    bunu şuan bilmemiz mümkün değil ne yazık ki..

• @godzilla1923 Tahminleriniz çok değerli ve bende sizin gibi düşünüyorum bilgilendirmeniz için ayrıca çok teşekkürler bu ve geçen hafta mülakat tarihi verilmeme sebebi tatiller mi .

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@İpek-Dedemen-Erdur elbette onay şartı var ama burada kararı yine yargıç verecektir.
    bunu şuan bilmemiz mümkün değil ne yazık ki..

Sayın @gucarslan Sınıfı kapsayan muhtemel olumlu sonuçtan yalnızca evrak onaylı talihliler mi faydalanacak ? Avukat ve ya yargıç tarafından böyle bir istisna yapılmış mı ? Davacı olmayan kısım ile ilgili sordum. Bildiğim kadarı ile vize rezervi kararı verilirse bu kısım için evrak onay şartına gerek yok.

• @sakaryalı93

büyük ihtimalle

17 HAZİRAN - 15 TEMMUZ (TR RESMİ TATİL)

18 HAZİRANDA(ABD İLE İLGİLİ BİR TATİLDİ KONSOLOSLUK İNSTAGRAMDAN CALISMADIGINI ACIKLADI)

24 HAZİRAN VE 25 HAZİRAN - 22-23 TEMMUZA DENK GELİYOR BUDA KURBAN BAYRAMINA DENK GELİYOR..

konsolosluk maili atıyorsa bugünlerde kapalı ve calısmadı yüksek ihtimalle bu yüzden atılmadı..1-2 temmuzu bekliyoruz eger 1-2 temmuzda 5 ve 6 agustosa randevu verirse benim dediğim dogru vermesse ozaman baska bir mantıkla calısıyor demektedir..

• ⭐⭐⭐

@godzilla1923 Ellerinize sağlık, değerlendirmeleriniz çok net olmuş.

Yarından itibaren ve gelecek hafta içerisinde ağustos mülakatlarının dağıtımı başlayacak tüm dünya genelinde. Kabaca 1-1,5 ay öncesinden mülakat dağıtıyorlar. Yalnızca Ankara ilk partisini birkaç hafta önce aldığı için 1 ay sonrasına mülakat verdiler muhtemelen. Diğer konsolosluklarda hep böyle olmuştu.

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2023

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k