Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri


  • @gucarslan

    Gelmemesinin sebebi benim tahminimce 17 haziran - 15 temmuza denk ve 18 hazirandada konsolosluk tatildi resmi instagram sayfasından yayınladı..büyük ihtimalle calısmadıkları için mailde atmadılar..bu haftada 24 ve 25 hazirandada gelmicek cünkü 22 ve 23 temmuzda bayrama denk geldiği için..1 ve 2 temmuzda gelmesi gerek benim hesabıma göre 1-2 temmuzda mail gelirse 5-6 agustosa mülakat vereçek ve büyük ihtimalle 1000-2000 caselere geleçek diye tahmin ediyorum..eğer bu tezim dogruysa mantık asagıdaki gibi ilerlemesi cok yüksek ihtimal..

    10 - 11 HAZİRAN- 8-9 TEMMUZ : 0-1000
    1-2 TEMMUZ - 5-6 AGUSTOS : 1000-2000
    8-9 TEMMUZ - 12-13 AGUSTOS:2000-3000
    29-30 TEMMUZ - 26-27 AGUSTOS:3000-4000
    5-6 AGUSTOS - 2-3 EYLÜL:4000-5000
    12-13 AGUSTOS - 9-10 EYLÜL:5000-6000
    19-20 AGUSTOS - 16-17 EYLÜL:6000-7000
    26-27 AGUSTOS - 23-24 EYLÜL:7000-8000

    Yukardaki bilgileri tamamen ilk attıgı mail gününden ve sayılarından tahmini olarak yaptım..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @godzilla1923 geçen yıllardan da biliyoruz ki mülakatlar zaten ay başlarında ve ortalarında dağıtılıyor.

    sadece burada hesabınızı aksatacak / yanıltacak konu lotlar arası (0~1000 / 1000 ~ 2000) case yoğunluğunun değişebileceği. bir de ilk lotta cn'si 200 olan arkadaşımıza mülakat verilmeyip, 800 olan arkadaşımıza verildi ve toplam mülakat kişi sayısı (aile bireyleri dahil) 30 kişi oldu.

    yani ikinci lot da toplam 30 kişi şeklinde verilirse -ki ben öyle olacak diye düşünüyorum, umarım yanılırım- o zaman 3000'leri bile görmemiz zor.

    ama hesabınız kesinlikle mantıklı, umarım sizin hesaba çıkar bütün söylemlerimiz..


  • @gucarslan bende hesabımın dogru cıkması için kilit günler 1-2 temmuz burada hangi cn aralıgını ve hangi günü vereçeği olayın nasıl ilerliyeceğini göstereçek tabiki arkasındaki günler ama ben burada toplam kişi sayısıyla cagırdını düşünmüyorum..tamamen 1000-2000 gibi cn aralıgındaki kişileri 500 - 500 cn olarak günlerle böldüğünü tahmin ediyorum 0-1000 arasında 18 kişi kazandıysa 18 cagırdı 1000-2000 arasında 25 ise 25 kişiyi cagıracaklarını düşüyorumki İNŞ. öle olur yoksa dediğiniz gibi cok az kişi gideçek tabiki veri ve istatislik konusunda siz benden daha bilgilisiniz..bekleyip görücez..suan dünyadada yavas ilerlemesi hem mülakat gireçekler hemde davacılar için bir avantaj olarak görüyorum malum kota 55.000 ve sanıyorumki daha 10.000 bile olmadı..


  • @godzilla1923 umarım dediğiniz gibi olur


  • @godzilla1923 o halde 30 eylül olayını niye geciktirmiyorlar bu senenin böyle olduğunu ve kendilerinin vermedikleri randevular yüzünden geciktiğini biliyorlar 30 eylül bitiş olayını 1 ay daha ertelemeleri gerekir ki insanlar magdur olmasın , biz davaya katılmadık o halde hiç şansımız yok.


  • Davaya katılmadıysak çıkacak sonuca gore bizim gibi 17 binler de cn si olanlar yararlanamayacak mi oluyor dava sonucundan ?


  • @İpek-Dedemen-Erdur

    Buradaki magduriyet kuskusuz bir sekilde cok fazla fakat ben konsoloslugun burada sucu oldugunu düşünmüyorum onlar memur ve gelen talimatlara göre iş yapıyorlar..bir rutinleri ve programları var ve bu mantık içinde rahat ediyorlar ve bunun dısına cıkaçaklarını düşünmüyorum tabiki mahkeme kararı cıkar ve vereçeksin derse olayın sekli değişir bu mahkeme kararını uygulamak zorunda kalır ozaman dv2020de oldugu gibi evrak onayı almıs görüşme bekleyen kişilere bu haklarını vermek zorunda kalır..benim sahsi fikrim 30 eylülden sonra sürec davalarla devam edeçekse onay almış kişiler gidebileçeği düşüncesindeyim.cünkü dış işleri bankanlıgı avukatlarla olan toplantılarda altına cize cize söylediler dv kazanmıs olmak vize alabileceğiniz anlamına gelmiyor diye..bu benim kişisel görüşüm inş. böyle olmaz kazanan herkez hakkını alır..bunu yapmak cok zor değil..ama amerikalıların yavas zamanla iş yaptıklarını herkez bilir ben amerikada 15 dk araba kiralama için 1 saat beklediğimi bilirim ögrenciyken..


  • @godzilla1923 biz onay almadık o halde bizde davaya katılmak istesek hala katılabilir miyiz ? hangi dava ya katılmalı katilabiliniyorsa.


  • @İpek-Dedemen-Erdur

    davayalardan cıkaçak kararların nası cıkacagı cok önemli fakat mahkeme class kararı verip her hak sahibine evrak onayı almış ve görüşme tarihi bekleyen kişilere vize vereçeksiniz derse ozaman herkezi kapsar yok sadece davacılara vereçeksin derse davacıları kapsar..ama dediğim gibi sürecin normal işlediği zamanlarda bile 15.000 caselerden sonrasının vize alma ihtimali oldukca düşük benim amerikada arkadaşımın case 14.000di kazandıgında ve eylülün son zamanlarında görüşmeye gitti..


  • @İpek-Dedemen-Erdur

    bu konuda @gucarslan cevap vermesi daha uygun olur kendisi süreci ve davaları oldukca profesyonel sekilde takip ediyor..


  • @godzilla1923 teşekkür ederim @gucarslan sizde dava ile bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur merhaba. dava için tek şart DS260'ı doldurmuş olmaktı ANCAK; şuan katılabileceğiniz hiçbir dava yok ne yazık ki hepsinin başvuru süreleri bitti.


  • @İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Davaya katılmadıysak çıkacak sonuca gore bizim gibi 17 binler de cn si olanlar yararlanamayacak mi oluyor dava sonucundan ?

    hayır!
    eski adıyla JacobvBiden, yeni adıyla RosalesvBiden davasında hiçbir daaya katılmamış kişiler için vize talebi yani class talebi var. bence hiçbir şey kaybetmediniz.


  • @İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    biz davaya katılmadık o halde hiç şansımız yok.

    kesinlikle böyle düşünmeyin. RosalesvBiden davasında dediğim gibi class talebi bulunuyor. bu talep, hiçbir davaya katılmamış talihliler için vize / rezerv talebi bulunuyor.


  • @gucarslan umut var yani yaşayacağız 🙄 ya önceleri emin olamıyorduk istemiyorduk gibi ama zaman geçtikçe çok ister olduk gitmeyi.Davaya sonradan katilim olmuyor yani.


  • @İpek-Dedemen-Erdur ne yazık ki olmuyor.
    lütfen bu başlığı ve diğer dava başlıklarını takip etmeye devam edin.


  • @gucarslan tabi onay almış olmak şartıyla değil mi? Onay alanlar ama mülakat tarihi alamayanlar yararlanacaktır o class talebiyle o halde değil mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur (mülakat alabilmek için) elbette onay şartı var ama burada kararı yine yargıç verecektir.
    bunu şuan bilmemiz mümkün değil ne yazık ki..


  • @godzilla1923 Tahminleriniz çok değerli ve bende sizin gibi düşünüyorum bilgilendirmeniz için ayrıca çok teşekkürler bu ve geçen hafta mülakat tarihi verilmeme sebebi tatiller mi .


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @İpek-Dedemen-Erdur elbette onay şartı var ama burada kararı yine yargıç verecektir.
    bunu şuan bilmemiz mümkün değil ne yazık ki..

    Sayın @gucarslan Sınıfı kapsayan muhtemel olumlu sonuçtan yalnızca evrak onaylı talihliler mi faydalanacak ? Avukat ve ya yargıç tarafından böyle bir istisna yapılmış mı ? Davacı olmayan kısım ile ilgili sordum. Bildiğim kadarı ile vize rezervi kararı verilirse bu kısım için evrak onay şartına gerek yok.


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    6k İleti
    791k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum