Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

@Ai123 Geç olmaz. Mülakata gireceğiniz ülkeye yerleşmeden değişiklik talebinde bulunmayın.

• ⭐⭐

@UzakyolSurucu
    1- 0090 ya da +90 her iki şekilde de olur
    2- No diyebilirsiniz. Açıklamaya da "I will get required vaccination during medical exam." yazabilirsiniz.
    3- İki seçeneğiniz var, forum olarak önerdiğimiz yöntem tüm aile bireylerinin vizelerini alıp ABD'ye giriş yapması ve GC'larının basılması. Sonrasında siz düzeni kurana kadar onlar Türkiye'ye dönebilir. Bir yıla kadar burada kalmaları sorun olmayacaktır. Diğer yöntem ise sadece sizin vize almanız ve sonra aile temelli vize başvurusu ile eş ve çocuğunuza sponsor olmanız. Bu daha uzun ve masraflı bir yöntem. Eğer bu şekilde devam edecekseniz, soruya No deyip, sadece kendi formunuzu doldurabilirsiniz. Vize almayacak kişilerin form doldurmasına gerek yok.

• Arkadaşlar herkese merhaba,

DV-2022 talihlilerinden biriyim. DS-260 formumu doldurdum fakat henüz sign etmedim. Kafama takılan iki husus var birincisi şu;

1. Have you traveled to any countries/regions within the last five years? sorusu kafama takıldı.
    • Ben askerliğimi 1 Kasım 2019 - 1 Kasım 2020 tarihleri arasında yedek subay statüsünde yaptım. 3 aylık eğitimimin sonunda atamam kıbrısa yapıldı ve 25 Ocak 2020'de kıbrısa giriş yaptım. 07 Ekim 2020 tarihine kadar askerliğimi orada yaptım. Sonrasında terhis oldum ve Türkiyeye döndüm. Bu sorunun cevabına evet dediğimde karşımıza çıkan CYPRUS seçeneğini işaretlemeli miyim ? Çünkü bildiğiniz üzere KKTC, ABD tarafından tanınmıyor. O ekranda çıkan cyprus seçeneği KKTC'yi kapsıyor mu yoksa yalnızca "Güney Kıbrıs Rum Yönetimini" mi kapsıyor ? Ben bu seçeneğe NO demeyi düşünüyorum çünkü askeri belgeyle geçiş yaptım ve pasaportuma herhangi bir damga vurulmadı. Bu durumla ilgili ne önerirsiniz ? Kıbrısa tatile gidenler ya da durumu benim gibi olanlar askerlik vesilesi ile gidenler vs. son 5 yılda gittiği ülkeleri gösterirken KKTC'yi de gösteriyor mu ? Hangisi süreci riske sokmaz ?
    1. husus ise şu;
    1. 18-25 yaş arası Erkekler için şöyle bir ibare var " I understand that if I am issued an immigrant visa and I am a male between the ages of 18 and 25, I am required by law to register with the Selective Service System in accordance with the Military Service Act." Ben 1996 doğumluyum gidene kadar muhtemelen 26 yaşıma geleceğim ama yine de burada bizden beklenen nedir yardımınızı bekliyorum.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar eğer yardımcı olurlar ise çok sevinirim.

• Arkadaşlar herkese merhaba,

DV-2022 talihlilerinden biriyim. DS-260 formumu doldurdum fakat henüz sign etmedim. Kafama takılan iki husus var birincisi şu;

1. Have you traveled to any countries/regions within the last five years? sorusu kafama takıldı.
    • Ben askerliğimi 1 Kasım 2019 - 1 Kasım 2020 tarihleri arasında yedek subay statüsünde yaptım. 3 aylık eğitimimin sonunda atamam kıbrısa yapıldı ve 25 Ocak 2020'de kıbrısa giriş yaptım. 07 Ekim 2020 tarihine kadar askerliğimi orada yaptım. Sonrasında terhis oldum ve Türkiyeye döndüm. Bu sorunun cevabına evet dediğimde karşımıza çıkan CYPRUS seçeneğini işaretlemeli miyim ? Çünkü bildiğiniz üzere KKTC, ABD tarafından tanınmıyor. O ekranda çıkan cyprus seçeneği KKTC'yi kapsıyor mu yoksa yalnızca "Güney Kıbrıs Rum Yönetimini" mi kapsıyor ? Ben bu seçeneğe NO demeyi düşünüyorum çünkü askeri belgeyle geçiş yaptım ve pasaportuma herhangi bir damga vurulmadı. Bu durumla ilgili ne önerirsiniz ? Kıbrısa tatile gidenler ya da durumu benim gibi olanlar askerlik vesilesi ile gidenler vs. son 5 yılda gittiği ülkeleri gösterirken KKTC'yi de gösteriyor mu ? Hangisi süreci riske sokmaz ?
    1. husus ise şu;
    1. 18-25 yaş arası Erkekler için şöyle bir ibare var " I understand that if I am issued an immigrant visa and I am a male between the ages of 18 and 25, I am required by law to register with the Selective Service System in accordance with the Military Service Act." Ben 1996 doğumluyum gidene kadar muhtemelen 26 yaşıma geleceğim ama yine de burada bizden beklenen nedir yardımınızı bekliyorum.

• @crazycells Merhaba cevaplarınız için teşekkür ederim. Hayır vergi bildirimi yapmadım iade için

• Arkadaşlar dv222'de tahlili olup dv23 çekilişine katılım sağlanabilir mi? Bir hak yeme veya işlemde olan çekilişe bir etki veya negatif düşünce oluşturur mu? Saygılar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar dv222'de tahlili olup dv23 çekilişine katılım sağlanabilir mi? Bir hak yeme veya işlemde olan çekilişe bir etki veya negatif düşünce oluşturur mu? Saygılar.

DV-2023 çeklişleri başvuruları Aralık ayı ilk haftalarına kadar sürüyor. O zamana kadar Dv2022 ile ilgili enaz 4-5 tane bülten ve current olacak numaralar yayınlanacak. Bu bültenlere bakarak DV2022'nin ilerleyiş hızına göre o zaman karar veririsiniz. Katılmak istiyorsanız katılırsınız, bunun için kimseye açıklama yapmak veya hesap vermek zorunda değilsiniz. Herkesin şansı ve hayatı kendine. Bir sene katılıp kazandığı zaman numarası büyük diye ertesi yıl da katılıp yine kazanan örnekler çokça var.

• ⭐⭐

@Ai123 Vizenizi alana hatta ABD’ye giriş yapana kadar hiçbir şeyin garantisi yok. 2023’e başvurabilirsiniz, mevcut durumunuza bir etkisi olmaz.

• @smartcells Değerli yorumunuz için sağ olun. Anladığım bir eksi veya iptali olmuyor o nedenle denenebilir. Saygılar.

• Hocam bu ds 260ı yolladıktan sonra bu kcc den geri cevap maili ne zaman geliyor ? Tahmini olarak bi ay verebilir misiniz ? Case numberı 17 binlerde olan kendim için soruyorum.

• @goblis Grupta nasıl soru soruyoruz biliyor musunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells Değerli yorumunuz için sağ olun. Anladığım bir eksi veya iptali olmuyor o nedenle denenebilir. Saygılar.

Hayır herhangi bir negatif etki veya iptal söz konusu değil. Kazanmış olsanız bile sürecinizin tamamlanmayacağına inanıyorsanız çekilşe tekrar katılabilirsiniz.

• ⭐⭐

@Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@goblis Grupta nasıl soru soruyoruz biliyor musunuz?

Anlayamadım?

• Arkadaşlar vize mülakatında göstereceğimiz son 6 ay hesap döküm belgelerinden parayı bir bankadan diğer bankaya taşımamız sorun teşkil eder mi yani ben parayı şu anda bir bankada vadeli hesapta tutacağım son 2 ay başka bankada döviz hesabına gevireceğim giderken de 2 bankanın da hesap dökümünü alırım??

• @baikini74, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells Evet ABD Ankara konsoloslukta gireceğiz kısmetse.

DS-260 formuna dogru bilgileri de yazin, Ankara'daki konsolosluk genelde bu tur hatalari affediyor, ama tabii ki son karar konsolosun.

• @mcuks, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hocam bu ds 260ı yolladıktan sonra bu kcc den geri cevap maili ne zaman geliyor ? Tahmini olarak bi ay verebilir misiniz ? Case numberı 17 binlerde olan kendim için soruyorum.

Numaraniz cok dusuk degil, o nedenle 2022'nin gelmesini beklemelisiniz.

• @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@goblis Grupta nasıl soru soruyoruz biliyor musunuz?

Sayfanin en altindaki mavi renkli "Hizli Cevap Gonder" veya "Cevap" tuslarini kullanabilirsiniz.

Anladigim kadariyla sadece alinti yazarak cevap veriyorsunuz su anda.

• @salih25, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar vize mülakatında göstereceğimiz son 6 ay hesap döküm belgelerinden parayı bir bankadan diğer bankaya taşımamız sorun teşkil eder mi yani ben parayı şu anda bir bankada vadeli hesapta tutacağım son 2 ay başka bankada döviz hesabına gevireceğim giderken de 2 bankanın da hesap dökümünü alırım??

paranin oldugu banka hesabinin dokumu yeterlidir.

• @cihankocaturk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese merhaba,

1. husus ise şu;

1. Askerlik icin gittiginizden yazmasaniz da olur. Ben de yazmamanizi tavsiye ederim.

2. Su basliktaki bilgileri okuyabilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 28 Oy
    6k İleti
    787k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k