Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
599 170 85.4k 142

  • Çabuk vazgeçme sabır et biraz kendini topla ve yeniden başla covid geçer geçiyor ekonomi iyi türkiyeye dönüp ne yapacaksın geldiğin yer daha iyi olsa anlarım ekonomik ve iş olarak eee bunlar yoksa sabır et - şuan sadece kiranı ver karnını doyur gerisi gelir yavaş yavaş.Başarılar.


  • @B_cool eşimin şirketi çalışacak adam arıyor genel müdürleri Türk üstelik öyle kazik atan tiplerden değil daha önce birkaç arkadaşı da ise soktuk. Caliskandsaniz karşılığını kat kat veriyorlar elde tutmak icin. Eğer düşünürseniz seattlea gelin. İsiniz hazır diyebilirim.


  • İş nedir merak ettim.@damladav


  • @serkanist soguk salata üretim paketleme dağıtım işi yapıyorlar.


  • @arnblt Bu insan Türk olduğu için başarılı olmamış, Almanya kültüründe yetiştikleri için başarılı olmuş. Türkiye'de kalıp akademisyenlik yapsalar hiçbir şey olamazlardı. Dünyada tam demokrasi ile yönetilen tek Türk ve müslüman devlet yok. Demokrasi endeksinde hepsi sonlarda. Ekonomik olarak da bu ülke nüfusunun %25'i başka ülkelere göçmüş tarih boyu. Bunun yöneticilerle falan alakası da yok. Biz buyuz. Yani olabileceğimiz en iyi durumdayız. Aç kalıyoruz, demokrasisiz kalıyoruz, özgürlüklerimiz yok, insan haklarımız yok, huzurumuz yok. Bunlar bile yeterli sebepler. Vatan diye bir kavram da bence yok. İnsanlar kısa ömürlerini nerede isterse orada geçirmeli. Nerede huzurlu ve mutlu iseler orayı vatan bilmeli.


  • @sobrero kesinlikle haklısın ...

    @damladav teşekkürler. marketlerde satılan paketlenmiş salatalar vardı sanırım onlardan yapıyorlar sanırım.


  • @serkanist evet aynen. Onları yapıp paketleyip marketlere dağıtıyorlar.


  • Güzel iş başlangıç bile olsa - issiz kalmazsın usa bu kesin - bir şekilde bile yeter sana paran. Teşekkürler Bir gün bizede nasip olur işallah.


  • @Sercan-Özüsağlam merhaba. O1 vizesi ile gitmeyi planlamışsın başarabilen için harika bir durum bu dostum. Başarabildin mi peki? Şu an durumun nedir?


  • @serkanist, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Güzel iş başlangıç bile olsa - issiz kalmazsın usa bu kesin - bir şekilde bile yeter sana paran. Teşekkürler Bir gün bizede nasip olur işallah.

    Heryerde is var ama insanlara hicbirsey yapmadan issizlik maasi almak cazip geldigi icin calismak istemiyorlar.

    En basitinden bircok fast food restaurantlarinin kapisinda "now hiring" diye yaziyor. Marketlerde yine ayni sekilde yaziyor. Online is arama sitelerinde hemen hemen her is kolunda is ilanlari var.


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    @serkanist, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Güzel iş başlangıç bile olsa - issiz kalmazsın usa bu kesin - bir şekilde bile yeter sana paran. Teşekkürler Bir gün bizede nasip olur işallah.

    Heryerde is var ama insanlara hicbirsey yapmadan issizlik maasi almak cazip geldigi icin calismak istemiyorlar.

    En basitinden bircok fast food restaurantlarinin kapisinda "now hiring" diye yaziyor. Marketlerde yine ayni sekilde yaziyor. Online is arama sitelerinde hemen hemen her is kolunda is ilanlari var.

    Evet Seattle bu konuda çok dertli bu aralar. Her sayfada işyeri sahiplerinin çalıştıracak adam bulamamaktan isyanlarini okuyorum. 19-21$ saatlik ücret teklif ettikleri halde başvuru bile olmadığından yakınıyorlar.


  • @damladav Ayni durum burada Delaware'dede var. Ozellikle plajlarin oldugu yerlerde bircok alanda calisacak kisi ariyorlar ama bulamiyorlar. Sadece hafta sonunda 3 gun calisma, $600 ucret veren yerler var. Ustelik hicbir tecrube falan da istemiyorlar ama surekli calisacak hickimseyi bulamiyorlar.


  • @serkanist
    Sen bile gitmek istiyorsan biz memur olmayanlar ne yapalım artık
    Ülkenin geldiği son nokta bu .......


  • @damladav

    Green Card i kazanınca iş için ilk size yazacağım heralde :)


  • @ertevl İnsallah diyelim, umarım kazanırsınız :)


  • @arbalet Merhaba, çok uzun zaman sonra ilk kez foruma giriş yaptım, o nedenle sorunuzu yeni gördüm. Öncelikle, böyle bir soru için teşekkür ederim, benim bile unuttuğum bir mücadeleyi bana tekrar hatırlattığınız için. Cevabıma gelirsem, maalesef ki pandemi ile başlayan (kişisel sağlık sorunları, ailevi sağlık sorunları, ve hatta ölümler, ekonomik kriz vs gibi ) ve ardı arkası kesilmeyen, ve bitmek bilmeyen bir çok sorunla karşılaştığım için henüz hedefime ulaşamadım daha doğrusu bir girişimde dahi bulunamadım. Umuyorum ki en kısa zamanda başımızda ki kara bulutlar bir an evvel dağılır, kötü günler geride kalır. Bende mücadeleme kaldığım yerden daha güçlü bir şekilde devam edebilirim. Ve sizlere güzel ve umut verici haberler verebilirim. Teşekkürler. Sevgiler, Saygılar....


  • @katakomp Kanakam bende müzik öğretmeniyim yas 28 sana mutlaka ulasmam gerekiyor bu yıl kazandım. 2022 talihlisiyim. 5 yıldır müzik ögretmeniyim. eger burdan ulasamazsan aykt.9 insta hesabından mutlaka yaz dostum saygılarımla


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    rginia'da I-95 da 90 mph ile giderken yakalan

    onu bilmem diyosun ya haklisin...u donusu baska 95 ile arac surmek baska, alkollu arac surmek baska, tabanca le adam oldurmek baska suc....anladin sen onu


  • @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Güzel bir konu, benim bir arkadaşım yaklaşık 10 yıl kaldıktan sonra dönüş yaptı. ''WAT'' programi ile gitmişti, bir şekilde kalmayı başardı. Ama sonu hüsran oldu, tam sebebini bilmesemde bana söylediği ekonomik anlamda çok sorun yaşamış, yakın çevresinde ki bazı türk arkadaşları onu zarara uğratmış falan ama en büyük etken psikolojik olarak çökmesiydi ki bunu her halinden anlayabiliyordunuz. Yaklaşık 2 yıldır Türkiyede, ilk geldiği günler inanılmaz mutluydu, şimdi tekrar dönebilmenin planını yapıyor biraz geç kaldı sanırım. En son kendisine sorduğumda, Amerikada ki sosyal hayatını aramadığını ama ekonomik kazancını aradığını söylemişti. Amerikada mental olarak güçlü olmak çok önemli, ekonomi her zaman bozulabilir, gün gelir iyi olur vs... Tıpkı hayat gibi, fakat zihinsel ve duygusal olarak uyum sağlayamadığınızda, sonu hiç iyi olmuyor. Kesin dönüş yapmakta, yaraları sarmaya yetmiyor maalesef.

    Arkadaşın büyük hata yapmış. bence bir yerden sonra nerede daha rahat ekonomik geçimini sağladığın önemli hem 10 yıl kalmış Baya malı mülkü olması gerekti şimdiye kadar.


  • @Orco34 Kitap yaz okurum.


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

    Göçmenlik Sohbetleri
    33
    0 Oy
    33 İleti
    3k Bakış
    P
    Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
  • Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?

    Göçmenlik Sohbetleri
    13
    4 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    S
    ....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........ ..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
  • Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    242
    3 Oy
    242 İleti
    47k Bakış
    S
    Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum :) Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum