I-130 formu ile ilgili sorular
-
@Can-Akyol, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@crazycells resim
Durum bu şekilde kategorilere baktigimda Babamin aldigi IR5 çikmiyor.o kategorilerin listesini acip tekrar screenshot atabilir misiniz?
-
@Can-Akyol eger anne/babaniz ABD icinde Green Card aldilarsa IR0 kategorisi, eger konsolosluklarda Green Card gocmen vizesi aldilarsa IR5 kategorisi olmasi lazim. Su an kontrol ettim, USCIS de baska bir kategori kodu vermemis bunlar icin...
-
@crazycells Konsoloslukdan aldılar Ankara'dan, peki ne yapabilirim sizce bu form ile alakali ?
-
Bu arada arama satirina direkt IR5 yazinca oldu.
-
Bu arada arama satirina direkt IR5 yazinca oldu.
harika :thumbs_up: IR5 olarak gorunduyse sorun yok demektir.
-
@crazycells formu şimdi doldurdum, $535 kredi karti ile ödedim bundan sonra herhangi bir şey yapmama gerek var mi acaba ?
-
@crazycells formu şimdi doldurdum, $535 kredi karti ile ödedim bundan sonra herhangi bir şey yapmama gerek var mi acaba ?
-
hayir, islemler tamam... bundan sonra bekleme surecine girdiniz. I-130 formunuz alinmis ve NOA1 gonderilmis bile.
NOA1 mektubunu hem posta ile gonderiyorlar, hem de USCIS hesabinizda I-130 formunun altinda link ile mektubun kopyasina ulasabiliyorsunuz. Bundan sonraki surecte bol sabirli beklemeler dilerim :)
-
merhabalar, f2b icin başvuruyu yolladım. süre içinde evlenemeyecegimi biliyorum, peki çocuğum olursa süreç nasıl oluyor acaba?
-
@martymcfly, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
merhabalar, f2b icin başvuruyu yolladım. süre içinde evlenemeyecegimi biliyorum, peki çocuğum olursa süreç nasıl oluyor acaba?
cocugunuzu surece dahil etmeniz mumkun. Ama dediginiz gibi GC sahibi olana kadar evlenemezsiniz.
-
@crazycells verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim umarim 2 sene icinde guzel haberler alirim :)
-
@crazycells peki bu durum süreci uzatır mı? yani zaten uzun bi süreç tabi ama bi 2 sene daha falan uzatırsa o risk alınmaz:)))
-
@martymcfly, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@crazycells peki bu durum süreci uzatır mı? yani zaten uzun bi süreç tabi ama bi 2 sene daha falan uzatırsa o risk alınmaz:)))
uzatacagini sanmiyorum; ama emin de degilim, cunku surece hangi asamada nasil dahil edeceginizi ben de %100 bilmiyorum. Sanirim hangi asamada eklenecegini de onemli. Fakat Ankara Konsoloslugu'nun verdigi F2B vizelerinin icinde, dediginiz durumdaki gibi GC sahibinin cocugunun cocuguna vize verdiklerine dair bilgi var. Su iletiye de aktarmistim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/215177
Isterseniz yeni bebek icin bir I-130 formu doldurup doldurmak gerekli mi? Yoksa mulakat asamasinda I-130 doldurmadan sadece DS-260 formunu doldururken bebek icin ayri form actirmak yeterli mi diye suradan sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@crazycells çok teşekkür ederim, inceleyeyim. çok saolun.
-
Merhabalar eşim için F2A başvurusu yapma aşamasındayım, şu an I-130 online formunu dolduruyorum aklıma takılan bir kısım var ABOUT YOU-ADDITIONAL INFORMATION Kısmında "What is your USCIS Online Account Number?" alanı var USCIS'ten online formu doldurduğum halde böyle bir şeyi istemesini anlayamadım ve profilimde de böyle bir bilgi yok ya da ben bulamadım USCIS Online Account Number nerede yazıyor bilen var mı?
-
@tolgicaki, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Merhabalar eşim için F2A başvurusu yapma aşamasındayım, şu an I-130 online formunu dolduruyorum aklıma takılan bir kısım var ABOUT YOU-ADDITIONAL INFORMATION Kısmında "What is your USCIS Online Account Number?" alanı var USCIS'ten online formu doldurduğum halde böyle bir şeyi istemesini anlayamadım ve profilimde de böyle bir bilgi yok ya da ben bulamadım USCIS Online Account Number nerede yazıyor bilen var mı?
Daha once I-797 belgesi aldiysaniz orada yaziyor olmasi lazim. Direkt oradan kopyalayabilirsiniz. Sanirim en son online hesaptan bunu gormenin yolu yoktu...
-
18 June 2021'de F2B vizesine başvurdum, mevcutta ki Turist Vizemin Bitiş tarihi 2026 yili sizce o zaman a kadar alabilirmiyim ? Bilgisi olan varmı?
-
18 June 2021'de F2B vizesine başvurdum, mevcutta ki Turist Vizemin Bitiş tarihi 2026 yili sizce o zaman a kadar alabilirmiyim ? Bilgisi olan varmı?
Guncel vize bultenini suradan takip edebilirsiniz:
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
Ama bu tarihler ilerde olumlu veya olumsuz yonde degisebilir, bilginize.
-
@crazycells teşekkür ederim.
-
Merhabalar, ben GC sahibi olarak esim icin I-130 formunu dolduruyorum ve online olarak yapmaya karar verdim. Evidence kisminda her seyi sisteme yukledim ama additional evidence bolumunde Religious Record, School Record, Census Records gibi belgeler de isteniyor. "If you do not provide evidence, your petition processing may be delayed." uyarisi aliyorum. Boyle bir seyle karsilasan var mi? Bu belgeleri yuklemeden devam edebilir miyim? Forumda bununla ilgili bir sey goremedim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum