T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
-
@ayvalik10 yazdiklarim acik degilse tekrar yazayim. Edevlete girdigimde sadece 1 adres gorunuyordu. O da ABD adresiydi. Su an gorunen ise TR’deki en son adresim bile degil.
-
@keysnambır sistemsel bir hata olabilir, bence kendi kendine duzelecektir.
-
@crazycells evet oyle olmasini umuyorum. Hata olsa da bari en son verdigimiz adres gorunseydi.
-
@keysnambır e devlete girip arama bölümüne aşağıdaki başlığı yazıp inceler misin
Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama
-
@ayvalik10 Hem normal(1 adres ve ABD olarak gorunuyor) hem de tarihceli ikametgah belgesindeki bilgiler duzgun gorunuyor.
https://www.turkiye.gov.tr/adres-bilgilerim adresinde ise belirttigim gibi yanlis gorunmeye devam ediyor. @crazycells in belirttigi gibi goruntulemede bir sorun var o zaman.
-
@keysnambır Ben o DBA'i tanimiyorum arkadas. Developerlar da ayni hesap. O yuzden test onemli bir konu.
-
adres değişiklıği beyanını turkıyedekı nufus mudurluguden yapabılır mıyız? şu an amerıkadayım. haftaya turkıye ye gıdecegım. gıtmısken konsolosluk yerıne dırek türkıyede nufus mudurlugune gıdıp yapayım dıyorum.
-
turkiyeden resmi bir evrak, tebligatname gibi sey gelirse,konsolosluk vasitasiyla imza alinarak teslim edilir,onun icin bolge konsolosluguna adres ve telefon numarasi birakmak sarttir diye dusunuyorum
-
Adres değiştiren kişiler e devletten girip arada bir bu linke girip bakın çünkü eğer ilk adresiniz Amerika olmayıp ikinci adresiniz Türkiye olmadıysa borç çıkar daha sonra Türkiye adresinize bildirim gider bilginiz olsun.
-
@kaanyrtz, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
adres değişiklıği beyanını turkıyedekı nufus mudurluguden yapabılır mıyız? şu an amerıkadayım. haftaya turkıye ye gıdecegım. gıtmısken konsolosluk yerıne dırek türkıyede nufus mudurlugune gıdıp yapayım dıyorum.
Bunu Turkiye'de yapamayabilirsiniz. Misal evlilik tescili gibi islemlerin Turkiye'de yapilamadigini biliyorum... Ama sizin bolgenize hizmet veren konsolosluga posta araciligiyla da bu basvuruyu yapabilirsiniz.
-
@kaanyrtz
https://www.nvi.gov.tr/sss-adres-hizmetleri 18 numaralı soruya göz atar mısınhttps://www.nvi.gov.tr/sss-adres-hizmetleri bu adreste adres beyan formu
-
....bazen senede bir bazen 2 yilda bir sydney baskonsolosluguna yolumuz duser,genel olarak miras problemleri gibi seyler icin vekaletname isleri olur,bir ara bir metrekarelik arsamiz olmus,aileden birisine satmaya mecburuz,vekaletname verdik yani astari yuzunden pahali gibi oldu.konsoloslukta benim veya hatunun isi varsa hemen onumuze bir forum verirler doldurmazsak islem yapmazlar saniyorum,yahu biz 20 yildir bu adresdeyiz telefonumuz ayni sizde dosyalarimiz var,yok efendim olmaz bunu dolduracaksiniz , yok ana adi yok baba adi yok a askerlik yaptinmi,blah blah,yani her gittigimizde yeniden fisleniyoruz zannediyorum
..turkiyed yasiyanlar icin resmi evraklar noterlik vasitasiyla gonderilir, yurt disinda yasiyorsak resmi bir evrak gonderilecekse,konsolosluk yoluyla oluyor,gonderilen evragi aldim diye imza attiriliyor,birde kucucuk ucreti var zannediyorum.
-
@sir-altan Türkiye noter sistemi artık Konsolosluklara da bağlandı bilginiz olsun.
-
Arkadaslar kusurabakmayın ama bu olayı tam anlamadım. Taşındığımızda konsolosluga bizzat gitmemizmi gerekecek ilgili eyaletteki ? Yoksa kargo ile yapabiliyormuyuz bu işlemi? İlgili evrakları kargolayarak konsolosluğa yani ..
-
yakin olan konsoloslugun telefon numarasini bulup, arayip bilgi alabilirsiniz,hemen gider gitmez bildirim yapmaya mecbur degilsiniz.
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
Arkadaslar kusurabakmayın ama bu olayı tam anlamadım. Taşındığımızda konsolosluga bizzat gitmemizmi gerekecek ilgili eyaletteki ? Yoksa kargo ile yapabiliyormuyuz bu işlemi? İlgili evrakları kargolayarak konsolosluğa yani ..
Taşındığınız bölgeye hangi konsolosluk bakıyor ise o konsolosluğun sitesinden bilgi alabilirsiniz. Konsolosluk İşlemleri/ Nüfus işlemleri / Adres Beyanı bölümü. Örneğin Miami Konsolosluğu posta ile kabul ediyor. Gerekli evraklar bölümünü okuyabilirsiniz. Aşağıdaki linkten bölgenize bakan konsolosluğu seçip inceleyebilirsiniz, ekstra bilgi için kendilerine mail atarsanız 1 gün içinde cevaplıyorlar genelde.
https://www.konsolosluk.gov.tr/Procedure/ShowProcedureDetail/?procedureId=2&procedureDetailId=5056
-
@Ryback, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
Taşındığınız bölgeye hangi konsolosluk bakıyor ise o konsolosluğun sitesinden bilgi alabilirsiniz. Konsolosluk İşlemleri/ Nüfus işlemleri / Adres Beyanı bölümü. Örneğin Miami Konsolosluğu posta ile kabul ediyor. Gerekli evraklar bölümünü okuyabilirsiniz. Aşağıdaki linkten bölgenize bakan konsolosluğu seçip inceleyebilirsiniz, ekstra bilgi için kendilerine mail atarsanız 1 gün içinde cevaplıyorlar genelde.
https://www.konsolosluk.gov.tr/Procedure/ShowProcedureDetail/?procedureId=2&procedureDetailId=5056
Çok teşekkür ederim dostum.
-
Washington DC icin yaziyorum, bir mail ile adres degisikligini posta yoluyla yapip yapamayacagimi sordum ve olumlu yanit verdiler. Gerekli belgeleri bildirdiler, soyle;
Adres beyan formu
kimlik fotokopisi
o adreste yaşadığınızı gösteren bir fatura
10 dolarlık money orderHepsini hazirlayip posta ile gonderdik.
-
Houston TX için posta ile beyan yaptım. Online zarf ve pul alıp sitenin posta kutusuna attım, postaneye gitmeme gerek kalmadı.
- Adres Beyan Formu
- Kimlik fotokopisi
- Adresi Gösteren Fatura
yeterli. E-Devlet'te güncel görünüyor. 1 hafta sürdü tam gönderdiğim günden sonra E-Devlet'in güncellenmesi. Zarfta para/çek göndermedim ve sorun olmadı. Gerekli olduğunu sanmıyorum (ceza olmadığı sürece).
Houston başkonsolosluğu kaynaklı bilgi: http://houston.bk.mfa.gov.tr/Content/assets/consulate/images/localCache/1/a6623f48-cdcd-44d9-9eae-03de5a2c71d7.pdf
-
Merhaba,
Amerikada ilk 2 ay çalıştığım şirketin sağlayacağı adreste kalacağız sonrasında ev kiralayarak kendi evimize geçeceğiz.
Her iki adres için de adres beyanı yapmalımıyız, şirketin sağlayacağı konaklamada adres beyanı yapmasam taşındığımız ilk adrese beyan versem bir cezası oluyor mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum