Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @goblis bu bazen karistiriliyor sayin @goblis , ama Turkce'ye ceviri diye bir durum yok. Eger belgenin orijinal dili Turkce veya Ingilizce degilse, o durumda belge "Ingilizce"ye cevrilmeli.

    Teşekkürler uyarı için. Önemli bir detay.


  • @crazycells sömestr tatili 1 ay.Genellikle tatilleri burada geçirdi.


  • Merhaba, ds260 formunda meslegimizle ilgili kisimda, devlet universitesinde calistigim icin goverment yazmamda bir sakinca var midir? Yoksa diger seceneginimi kullanmaliyim.?


  • Kazanan talihli kendi bilgilerini DS260'da doldurdu,,çocuğunuz sizle göc mü ediyor sorusuna evet diyip gerekli bilgileri girdi,buna ek olaraktan çocuk için yeni bir DS260 açıp onun bilgilerini de yazması gerekiyor değil mi yanlış anlamadım? Teşekkürler!

  • ⭐⭐

    @dontoliver, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Kazanan talihli kendi bilgilerini DS260'da doldurdu,,çocuğunuz sizle göc mü ediyor sorusuna evet diyip gerekli bilgileri girdi,buna ek olaraktan çocuk için yeni bir DS260 açıp onun bilgilerini de yazması gerekiyor değil mi yanlış anlamadım? Teşekkürler!

    Çekilişe başvururken eş ve çocuklarınızı girmiş olmanız gerekiyordu. Bu girdiğiniz aile bireyleri için ds260 formu zaten sistemde otomatik eklenmiş olacak.

    Eğer çekilişten sonra çocuğunuz olduysa add applicant ile ds260 oluşturabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @dontoliver, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Kazanan talihli kendi bilgilerini DS260'da doldurdu,,çocuğunuz sizle göc mü ediyor sorusuna evet diyip gerekli bilgileri girdi,buna ek olaraktan çocuk için yeni bir DS260 açıp onun bilgilerini de yazması gerekiyor değil mi yanlış anlamadım? Teşekkürler!

    Sn @goblis'in dediğine ek olarak, çekilişe katılırken var olan aile bireylerinin (eş ve çocuklar) bilgilerini girmemek bildiğim kadarıyla direk diskalifye (red) sebebidir.

    Eğer çekiliş başvurusundan sonra aileye katılan biri varsa (evlenme ve/veya doğum) "Add Applicant" butonuna basarak aileye katılan her birey için birer DS-260 formu ekleyip doldurmak zorundasınız, sizinle gelseler de gelmeseler de.


  • Bu ileti silindi!

  • ve yaşından dolayı bizle gelemeyecek olan büyük kardeşi de belirtmem gerekiyor değil mi asıl talihlinin DS260 formunda?

  • ⭐⭐

    @dontoliver, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells @goblis başvururken belirttik,galiba yanlış anlaşıldım.Demek istediğim şey asıl talihli DS260'ı doldurup oradaki çocuk sorularını da doldurduktan sonra her bir aile bireyi için DS260 formu doldurmalı deniyor ya,onlar için yeni bir DS260 formu mu açacağım?

    DS260'ın daha arayüzüne bakamadım o yüzden dediklerimde yanlış birşey demiş olabilirim..

    Evet beyan ettiğiniz ve göçmen koşulu sağlayan tüm aile bireyleri için ds260 olacak sistemde ve göçmen olacak herkes için form doldurmalısınız.
    21 yaş üzeri çocuk için zaten form bulunmayacak sistemde. Ebeveyn formlarını doldururken 21 yaş üzeri çocuğunuzu da beyan edecek ama sizinle birlikte ABD’ye göçmen olarak gelecek mi sorusuna hayır diyeceksiniz.


  • @crazycells @goblis teşekkür ederim


  • Selamlar, Iran doğumlu ve Iran vatandaşıyım. Ama Ankarada ikamet ediyorum. DV kayıt yaparken bütün pasaport bilgilerimi doğru girdim ancak pasaport "Country/Authority of Issuance" sorusuna yanlışlıkla "Turkey" girdim çünkü ben pasaportumu Ankara'daki Iran elçiliğinden aldım ve pasaportumda "Place Of Issue" "Ankara" diye yazıyor ve ben bunu düşünerek "Turkey" yazdım. D260 formuna bu konuyu iyice araştırınca Iran seçmem gerektiğini anladım ve D260da Iran olarak yazdım. Sizce bu ciddi bir hatta mı bu? Bundan dolayı sorun yaşayabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mahyar şuan için değiştirebileceğiniz bir hata değil zaten. DS260'ı doğru şekilde doldurmuş olmanız ve sürece bu şekilde devam ediyor olmanız gerekliydi ve siz de gereğini yapmışsınız. bundan sonraki süreçte de bu şekilde devam edin. en son kararı elbette konsolosluk verecektir ama sorun olacağını zannetmiyorum. bol şans..


  • @gucarslan Teşekkürler. Sizede bol şanslar..


  • İmzalama kısmında butona basıyorum ama hiçbir tepki vermiyor. Problem ne olabilir ?
    alt metni

  • ⭐⭐⭐

    @Mahyar, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar, Iran doğumlu ve Iran vatandaşıyım. Ama Ankarada ikamet ediyorum. DV kayıt yaparken bütün pasaport bilgilerimi doğru girdim ancak pasaport "Country/Authority of Issuance" sorusuna yanlışlıkla "Turkey" girdim çünkü ben pasaportumu Ankara'daki Iran elçiliğinden aldım ve pasaportumda "Place Of Issue" "Ankara" diye yazıyor ve ben bunu düşünerek "Turkey" yazdım. D260 formuna bu konuyu iyice araştırınca Iran seçmem gerektiğini anladım ve D260da Iran olarak yazdım. Sizce bu ciddi bir hatta mı bu? Bundan dolayı sorun yaşayabilir miyim?

    Sn @Mahyar , Bu tür hatalar yasalarda "Bona Fide Mistake"/ "Unintentional Mistake" diye kabul edilen, insanın doğasından kaynaklanan küçük hatalardır.
    Buna benzer en çok yapılan hatalar: doğum tarihinin ay ve günün ters yazılması (04/07 yerine 07/04 yazılması), ad-soyad'ın ters yazılması (ahmet dursun yerine dursun ahmet yazılması gibi).

    Eldeki dökümanlarla açıklanıp desteklendiği sürece bir problem yaratmazlar. Vize almak için yoğun sahtekarlıkların yapıldığı bir kaç konsoloslukta bunlara red veriyorlar ama Ankara bunlardan biri değil. Farkında olmadan yapılmış bu tür "masumane" hatalara olumsuz bir yaklaşımları yok. Zaten vize görevlililerinin (Consular Officials) bir hatanın basit bir hata mı yoksa bir Fraud girişimi mi olduğunu anlayacak kadar tecrübeleri vardır, bunun için eğitimler almışlardır. Adamın gözünden anlarlar 🙂

    Sizin bu hata için açıklmanız zaten gayet mantıklı ve belge ile desteklenebilir olduğu için bence içinizi rahat tutun. Bir sorun çıkmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1 başka bir tarayıcıdan deneyin lütfen.


  • @gucarslan i.explorer,edge,chrome,firefox hepsinde denedim olmadı.
    Bu tarz problem yaşayan hiç oldumu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1 bir kaç arkadaşımız oldu evet.
    bir de cep telefonunuzdan veri paylaşıp onun interneti ile girmeyi deneyin. saçma gibi gelecek ama bu şekilde de çözen arkadaşlar oldu..


  • @Aİ merhaba, benim zamanımda bedellide parayı ödemen yeterliydi ben fiili olarak hiç gitmedim askeriyeye. Forumda bana sorun olmaz diye cevap verdiler. Ama sizin durum nedeniyle yaptığınız mantıklı geldi bana, yine de bilen kişiler cevaplasın.


  • @gucarslan Bilgisayar'da wifi bağlantısı olmadığı için. Bizzat telefondan mobil veri ile girip denedim ama sonuç değişmedi.

    DS-260 Form'unda biyermi boş bıraktım acaba diye tekrar kontrol ettim. DS-260 formunda problem yok gibi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum