Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Sono Teşekkürler, çok değerli bilgiler! Bu gönderdikleriniz bir konsolosluk şartı mı yoksa daha önce gidenlerin belirlediği bir format mı? Buna ek olarak noter tastik biraz kişileri korkutabilir diğer maddelerin hepsini doldursalar ama noter onaylı olmasa sorun olur mu? Saygılar.


  • @gucarslan bitiş tarihi istediği için görüşmede problem yaratır mı acaba? hali hazırda devam ettiğim için eklememiştim onu neyse bu dönemin bitiş tarihini yazayım, teşekkürler.


  • @Bugra-Ekinci Buğra Bey sorunu çözdünüz mü aynı problemi ben yaşıyorum şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum


  • @forester cevabın için çok teşekkürler 🙂


  • Sonunda girebildim doğum tarihini yanlış girmişim bunu daha sonra düzeltebilir miyim


  • Bugün sorularımla bıktırdım biliyorum kusura bakmayın. Ds260 formunu doldururken ilk girişte gerçek doğum tarihini lotery e başvururken yanlış girmişim problem ondan meydana geldi.şimdi ds 260 formunu doldururken düzelttim problem olur mu bu?


  • Arkadaşlar daha önce babamın da çekilişi kazandığını söylemiştim. DS-260 formunu doldururken "şu ana kadar yaşanılan yerlerin adresleri" isteniyor. Babam taa 1985 - 2000 arasında Arabistan ve Katar'da yaşadı. Sene olarak aklında ancak ay olarak bilmiyor.

    Diğer husus da bunları sisteme girersek sabıka kaydı istenecek. Kendisinin hiçbir sabıkası yoktu ancak taa 1985'lerden kalma sabıka kaydını temin etmek zor gibi görünüyor. Hiç yazmasak mı diye düşündük.

    Bu konuda görüşünüz nedir?


  • Merhabalar, an itibariyle formu gönderdim. Başvuru anımdaki pasaportumun süresi nisan ayında bittiği için ben öncesinde pasaport yenilemiştim. Bu nedenle yeni pasaportun bilgileri ile formu doldurdum. Bunun için mail atmamıza gerek var mı? Varsa ne yazmamız gerekir?

    Herkese yoğun ilgi ve desteğinden dolayı çok teşekkür ederim.


  • @cevherk bende aynı şekilde yeni pasaport bilgilerimle doldurdum. bize evrak talep maili geldiğinde eski pasaportumuzu da taratıp açıklama ekleyerek belgelerle birlikte göndereceğiz diye biliyorum.

  • ⭐⭐

    @WithNaz @cevherk Evet evrak istendiğinde eski, yeni ve neden değiştiğine dair açıklama göndereceksiniz.

  • ⭐⭐

    @computerengineer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar daha önce babamın da çekilişi kazandığını söylemiştim. DS-260 formunu doldururken "şu ana kadar yaşanılan yerlerin adresleri" isteniyor. Babam taa 1985 - 2000 arasında Arabistan ve Katar'da yaşadı. Sene olarak aklında ancak ay olarak bilmiyor.

    Diğer husus da bunları sisteme girersek sabıka kaydı istenecek. Kendisinin hiçbir sabıkası yoktu ancak taa 1985'lerden kalma sabıka kaydını temin etmek zor gibi görünüyor. Hiç yazmasak mı diye düşündük.

    Bu konuda görüşünüz nedir?

    Doğru beyanda bulunmanızı öneririm. Ve evet 12 aydan fazla yaşadığı yerlerden police certificate alması gerekiyor.

    Her ülke için bu belgeyi edinme pratiği farklı olabiliyor. Linki inceleyebilirsiniz:

  • ⭐⭐

    @nihat26, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bugün sorularımla bıktırdım biliyorum kusura bakmayın. Ds260 formunu doldururken ilk girişte gerçek doğum tarihini lotery e başvururken yanlış girmişim problem ondan meydana geldi.şimdi ds 260 formunu doldururken düzelttim problem olur mu bu?

    Ds260’ı doğru şekilde doldurun. Başvuruda yaptığınız yanlışı artık düzeltme imkanınız yok. Ankara konsolosluğu bu tip küçük hatalarda genelde pozitif inisiyatif kullanıyor.

  • ⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    amerikada verdiğimiz adreste oturan kişinin adını da soruyor,green cardları teslim alacak kişinin adını mı yazacağız?oraya yazdığımız kişiden başka birine teslim etmezler mi?mesela adam evde yokken eşi alabilir mi?

    Mektuplar elden teslim edilmiyor. Posta kutusuna birakiliyor. Orada yasayan bir kisinin adini verseniz yeterlidir.


  • herkese merhaba, bir sorum olacak. Ds260 formu doldururken başvuru da kullandığım pasaportumun süresi dolduğu için "other travel document" seçeneğini işaretleyerek formu gönderdim. Kcc evrak talep maili gelene kadar çıkartıp, göndereceğim. Bu bir sorun yaratır mı? ya da ne yapmam gerek?

  • ⭐⭐⭐

    @Aİ Konsolosluğun açıklaması bu yönde olduğu için onaylı olmasa olur demem mümkün değil. Dilerseniz forumdaki geçmiş deneyimleri okuyun, belki Ankara'nın esnek olduğu bir kuraldır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslhn, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    herkese merhaba, bir sorum olacak. Ds260 formu doldururken başvuru da kullandığım pasaportumun süresi dolduğu için "other travel document" seçeneğini işaretleyerek formu gönderdim. Kcc evrak talep maili gelene kadar çıkartıp, göndereceğim. Bu bir sorun yaratır mı? ya da ne yapmam gerek?

    merhaba. tavsiyem; yeni pasaport çıkarttığınızda, DS260 formunu açtırıp güncel bilgilerinizle güncelleyin formu ve evrak talebi geldiğinde eski + yeni pasaportu birlikte gönderin. bu sayede bütün bilgileriniz güncel ve mülakata hazır olmuş olur. en sağlıklısı bu..

    bol şans.


  • Bu ileti silindi!

  • GC'de esas kazanan meslek şartına uyuyorsa (lise mezunu değil) ancak eşi uymuyorsa ve lise mezunu da değilse, eşinin vize alamama durumu olabilir mi? Yoksa sadece esas kazananın lise veya meslek durumuna mı bakılıyor?


  • Merhaba, Ben de DV 2022 talihlisiyim.
    DS 260 formunu 17 Mayıs'ta submit ettim. Ancak forum yorumlarını okudukça bazı hatalar yaptığımı farkettim.
    1-Lise bilgilerimi girmem gerekiyormuş, üniversite mezunu olduğumdan sadece onu yazdım
    2-Are you a graduate of a foreign medical school seeking to perform medical services in the United States but have not yet passed the National Board of Medical Examiners examination or its equivalent? sorusuna EVET dedim. HAYIR demem gerektiğini öğrendim.
    3-24 Mayıs'ta KCC'ye DS-260 formumu açmaları için mail attım. Ancak 20 gündür cevap alamadım

    Şimdi ne yapmalıyım?

    Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @computerengineer önemli olan asıl tarihlinin şartları sağlaması. diğer aile üyeleri bu kuraldan muaftır.

    bir de lütfen talihli iseniz lütfen süreciniz imzanıza taşıyın


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum