Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yurtdışında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Sahtekârlık

Gündem ve Sohbet
12 10 2.0k 3

• @barış Nerede yararlı konu varsa altından siz çıkıyorsunuz güzel konu olmuş :)

• 10 numaralı madde Los Angeles'ta başıma geldi. Hollywood'da gezerken, kostümlü kişiler dolanıyordu. Beraber fotoğraf çekilmeyi filan teklif ettiler, hatıra olsun diye beş dolar karşılığında kabul ettim. Sonraki buradaki hikayenin aynısı, bir şekilde beni 10 dolara CD'lerini almaya ikna ettiler. Gerçekten güvenmiştim, gerçekten inanmıştım; sonra evde CD'nin boş olduğunu görmek büyük hayal kırıklığı oldu :( Dünyanın acımasızlığını da böylece oralarda öğrenmiş olmuştum :) (Sene 2011, WAT için ABD'deydim.)

• @academicus Yurtdışında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Sahtekârlık içinde söyledi:

10 numaralı madde Los Angeles'ta başıma geldi. Hollywood'da gezerken, kostümlü kişiler dolanıyordu. Beraber fotoğraf çekilmeyi filan teklif ettiler, hatıra olsun diye beş dolar karşılığında kabul ettim. Sonraki buradaki hikayenin aynısı, bir şekilde beni 10 dolara CD'lerini almaya ikna ettiler. Gerçekten güvenmiştim, gerçekten inanmıştım; sonra evde CD'nin boş olduğunu görmek büyük hayal kırıklığı oldu :( Dünyanın acımasızlığını da böylece oralarda öğrenmiş olmuştum :) (Sene 2011, WAT için ABD'deydim.)

Gerçek bir tecrübe her zaman çok değerlidir. Paylaşım için çok teşekkürler..

• @griinkart Yurtdışında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Sahtekârlık içinde söyledi:

@barış Nerede yararlı konu varsa altından siz çıkıyorsunuz güzel konu olmuş :)

Teşekkür ederim elimden geldiğince benim kaygılarım doğrultusunda araştırmalarımı buraya da aktarıyorum bir katkım oluyorsa ne mutlu bana...

• 10 numaradaki arkadaslara 1 dolarimi kaptirdim, fakat inanilmaz kalabaliklardi ve hangi yone gidecegimize karar vermek icin bir anlik duraksadigimiz icin artik yapacak bir sey yoktu. Hele ki New York gibi bir yerde yolunuzu kesmeleri ciddi suctur, yolunuzu keser gibi yaparlarsa hicbir sey demeden ve goz temasi kurmadan ilerleyin. Size hicbir sey yapamazlar. Zaten sizi soymuyorlar, ikna etmeye calisiyorlar, fakat tabii ki bu bir oyun. Sanki o kisiler orada yokmus gibi yolunuza devam etmeniz gerekiyor, duraksadiginiz anda en az 1 dolariniz gitmis demektir. :)

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@korelle Yurtdışında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Sahtekârlık içinde söyledi:

1. Türkiye: Hepsi.

:) hepsi degil belki ama Turkiye'de de turistlerin haberdar oldugu sahtekarliklar yapiliyor tabii ki :)

Ozellikle Istanbul'da "ayakkabi parlatma" ve "ucuk fiyatli bira" oyununa dair internette cok video gordum.

Su site de Turkiye'de yapilan oyunlari siralamis:

https://travelscams.org/europe/common-tourist-scams-turkey/

• @crazycells Yurtdışında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Sahtekârlık içinde söyledi:

@korelle Yurtdışında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Sahtekârlık içinde söyledi:

1. Türkiye: Hepsi.

:) hepsi degil belki ama Turkiye'de de turistlerin haberdar oldugu sahtekarliklar yapiliyor tabii ki :)

Ozellikle Istanbul'da "ucuk fiyatli bira" oyununa dair

biraya su karıştırıp satıyor adamlar turist olmanada gerek yok herkese aynı tarife. markette 1 şişe bir 10 lira olmuş, mekanda suyla karışık bira 20 :)

• ⭐⭐

Bir metro istasyonunda tren beklerken itiş kakış oluyorsa oradan uzaklaş, birileri itiş kakış arasında telefonlar cüzdanlar ne var ne yok götürecek demektir.

• birazda ben yazayim...bir kac sefer ispanyadan mektup geldi,ispanya lotosundan cok buyuk ikramiye kazanmisim,devlet parayi emniyete almis,avukat paranin %5 ini istiyor,tabi forum doldurup gondermemi istiyor banka hesaplari filan oyle bir mektup gondermislerki uzerindeki muhurler sanki devlet muhuru gibi,yemedik tabi,bir zaman sonra ikinci mektup geldi yine ispanyadan, benim soyadimi tasiyan cok zengin bir hanim vefat etmis ama olmeden evvel avukata gidip butun servetimi benim soyadimi tasiyan birine verin diye vasiyetname yapmis. soyadim turkiyede cok kullanilan soyadidir ama ne hikmetse ispanyol avukat australyadan beni bulmus,miras cok buyuk para,devlete vergi odenecek ve avukat bir miktar hissesini alacak yine ayni sey banka hesap numaramiz filan isteniyor..

.bir kac sefer bankamin securty servisi ariyor, aman hesabinizdan bu kadar para cekildi,ariyan asyali yutmuyoruz tabi,bir iki sefer kufur ettim adam bikmadan yine aramaya devam etti, hangi banka diyorum hesabim olmiyan banka ismi soyluyor.
    .. haftada bir iki sefer telefon calar teypden konusulur iste amazon hesabimi odememisim 99 dolar dolar borcum varmis tehdit var,bir numarali tusa bas diyor, bir sefer bastim yine asyali bir kadin cikti coluk cocuk sesi var,bastim kufuru,ayni seyi bir kac defa daha yaptim.....
    .....telefon dolandiricilari cok,bir seferde bir marketin araba parkinda arabama yuruyorum biri yaklasti italyan aksani ile ingilizce konusuyor,iste arabamda cok sahane armani marka takim elbise var satmaya mecbur kaldim sana ucuza veririm filan, piisss offf.......kalabalikda cuzdan canta calinmasi pek nadirdir pek istmedim, bir kac sefer uyusturucu bagimlilari sokakta yuruyen kadinlardan caldilar.
    ..telefon dolandiricilari cok,,,ayrica evlenmek isteyen dul kadinlari dolandiranlarda cok, adam nijeryadan ariyor ama profiline yakisikli bir adamin resmini yukluyor,kendini muhendis veya is adami gibi gosterip zavalli kadinlari yoluyorlar.

Benzer Başlıklar

• 10 Kasım Atatürk'ü Anma

Gündem ve Sohbet
    16
    1
    11 Oy
    16 İleti
    428 Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    https://www.youtube.com/watch?v=baFnCIRfVFM
  • Yüzyılın En Büyük Sahtekarlığı: Şişelenmiş Su

Gündem ve Sohbet
    6
    4 Oy
    6 İleti
    538 Bakış
    israfilI
    @Muhtaradana Bana kalırsa çeşme suyu içebilirsiniz, tadına alışmak için kendinize zaman verin. Su arıtma cihazı hiç kullanmadım, kartuş maliyeti Türkiye'de masraflı olabilir. Su arıtma cihazı bildiğim kadarıyla ege bölgesinde sular daha kireçli olduğu için çok yaygın kullanılıyor. Houston için konuşursak çok fazla 500 ml'lik pet şişe kullanılıyor ,genelde evlere koli koli alınır ve tüketilir. buradaki çeşme sularının kalitesi hakkında bir bilgim yok.
  • amerika da doğum yapan yada doğanlar dikkat

Gündem ve Sohbet
    2
    1 Oy
    2 İleti
    183 Bakış
    yapay-zekaY
    bilgiler şifrelenmeden saklanıyormuş bilgilere ulaşmak için hacker olmaya gerek yok yazılanlara göre
  • Apple Special Event - 10 Eylül

Gündem ve Sohbet
    2
    4 Oy
    2 İleti
    99 Bakış
    yapay-zekaY
    izliyorum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k