ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@crazycells :) bakmayin gulumsedigime son cut offtan sonra cok mutsuzum… ve hala inanamiyorum danismani dinleyip de bir kac ay once amerikali erkek arkadasimla amerikada evlenmedigime… Belki animsarsiniz, "kesinlikle evlenmeyin surecinizi riske atarsiniz demisti bana." ben evlenip trye donup, GC lottery cut offlarini beklemeyi planlarken. Aylarca ayri kaldigimiz da cabasi… simdi bana kesin danisman tut diyen GC lottery icin diyen hali hazirda amerikada yasayan arkadasim, evlenirsen bu isleri ancak amerikada tutacagin bir avukatla halledersin diyor. Ben burada doldurulacak, toparlanacak belgelere baktigim zaman binlerce dolari bir avukata vermeyi gereksiz buluyorum. Siz ne dersiniz? Bu is gayette avukatsiz yapilir degil mi?
Bir de 2018 yili icerisinde haliyle yilbasindan itibaren mart 25e kadar tam 6 ayi asmayacak sekilde kalmistim. Simdi eylul gibi tekrar giris yapsam, bana sadece 3 ay 10gun gibi bir sure mi vericekler kalabilmem icin… malum bir yilda 6 aydan fazla kalinmaz gibi seyler okudum..
mesela oraya gidip de yasal sureyi astim tursit vizesiyle diyelim, yine de evlenip gc a basvurabiliyor muyum? Ya da yasal sure icerisinde evlendim ama GC a basvurana kadar yasal suremi astim.. Bir arkadas burda yazmis.. dogum yapmis yasal sureyi de asmis ama anladigim yine de GC basvurabiliyor. o dogum yaptigi icin mi yoksa yine de basvurulabiliyor mu?
Son olarak, tutup da evlilik uzerinden GCye basvurmamamizin tek sebebi sevgilimin maalesef son 7-8 yilda hic vergi gostermemesiydi… yani geliri yoktu sponsorla vs ugrasmiyalim diye bu yolu secmedik. ama anladigim kadariyla degil 1, 2 sponsor bile gosterilebiliyormus ve bu konuda bize yardimci olmak isteyecek arkadaslarimiz var cevremizde. Bu sekilde yapabilir miyiz? Kalkip da gercekten birbirini sevenleri ayirmazlar degil mi? senin vaktin doldu git buradan diye… mulakatta bizim evliligimize inanacaklarina eminim cunku a dan z ye herseyimizi biliriz, birlikteligimizin gercekligini taniyacak bir dunya fotograf var... OFFF OFF size yine bir suru dert oldum sorularimla… keske guzelbir cut off gelseydi de boyle olmasaydi.
-
@apple_pie ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells :) bakmayin gulumsedigime son cut offtan sonra cok mutsuzum… ve hala inanamiyorum danismani dinleyip de bir kac ay once amerikali erkek arkadasimla amerikada evlenmedigime… Belki animsarsiniz, "kesinlikle evlenmeyin surecinizi riske atarsiniz demisti bana." ben evlenip trye donup, GC lottery cut offlarini beklemeyi planlarken. Aylarca ayri kaldigimiz da cabasi… simdi bana kesin danisman tut diyen GC lottery icin diyen hali hazirda amerikada yasayan arkadasim, evlenirsen bu isleri ancak amerikada tutacagin bir avukatla halledersin diyor. Ben burada doldurulacak, toparlanacak belgelere baktigim zaman binlerce dolari bir avukata vermeyi gereksiz buluyorum. Siz ne dersiniz? Bu is gayette avukatsiz yapilir degil mi?
Bir de 2018 yili icerisinde haliyle yilbasindan itibaren mart 18e kadar tam 6 ayi asmayacak sekilde kalmistim. Simdi eylul gibi tekrar giris yapsam, bana sadece 3 ay 10gun gibi bir sure mi vericekler kalabilmem icin… malum bir yilda 6 aydan fazla kalinmaz gibi seyler okudum..
mesela oraya gidip de yasal sureyi astim tursit vizesiyle diyelim, yine de evlenip gc a basvurabiliyor muyum? Ya da yasal sure icerisinde evlendim ama GC a basvurana kadar yasal suremi astim.. Bir arkadas burda yazmis.. dogum yapmis yasal sureyi de asmis ama anladigim yine de GC basvurabiliyor. o dogum yaptigi icin mi yoksa yine de basvurulabiliyor mu?
Son olarak, tutup da evlilik uzerinden GCye basvurmamamizin tek sebebi sevgilimin maalesef son 7-8 yilda hic vergi gostermemesiydi… yani geliri yoktu sponsorla vs ugrasmiyalim diye bu yolu secmedik. ama anladigim kadariyla degil 1, 2 sponsor bile gosterilebiliyormus ve bu konuda bize yardimci olmak isteyecek arkadaslarimiz var cevremizde. Bu sekilde yapabilir miyiz? Kalkip da gercekten birbirini sevenleri ayirmazlar degil mi? senin vaktin doldu git buradan diye… mulakatta bizim evliligimize inanacaklarina eminim cunku a dan z ye herseyimizi biliriz, birlikteligimizin gercekligini taniyacak bir dunya fotograf var... OFFF OFF size yine bir suru dert oldum sorularimla… keske guzelbir cut off gelseydi de boyle olmasaydi.
Aynen sayin @apple_pie , forum bugun yasta zaten. Ben de hic mutlu degilim maalesef, herkesin olumlu bir surec gecirmesi icin o kadar ugrasiyoruz, sonuc basindan boyle olumsuz olunca ister istemez uzuluyor insan...
Evet, ne danismanlari ne de avukatlari dinlemeyin, sizden para aliyor olmalari sureci daha iyi bildikleri anlamina gelmiyor. Her zaman birden fazla kisiye bir konuyu danismak iyidir.
Kesinlikle surec icin bir avukata gerek yok, surec oldukca basit. Sadece form doldurmak ve beklemekten olusuyor.
Mart 18'de cikis yaptiniz, ve B1/B2 vizesi kullandiniz, peki girisi ne zaman yapmistiniz ve ne amacla giris yapmistiniz? (yani kapida ne soylemistiniz).
Yok merak etmeyin turist vizesiyle Eylul'de girerseniz yine 6 ay I-94 suresi alacaksiniz.
Amerikan Vatandasligiyla evlilikte, ABD icinde illegal durumda olmaniz sureci olumsuz etkilemiyor, burada tek problem sizin visa fraud ile suclanmamaniz. Yani soyle bir yol izlemeniz lazim, ABD'ye B1/B2 vizesi ile bir sure sonra giris yapin (eger cok iyi nedeniniz yoksa hemen girmeyin ki suphelenip sizi geri dondurmesinler kapidan), sonra ABD'de 90 gun bekleyin ve sonrasinda evlilik yapin. 90 gun beklemeniz onemli , eger beklerseniz B1/B2'yi yanlis amacla kullanmaktan dolayi daha sonra dosyanizi reddedemezler. Sonra evlenip bu konuda anlatilan CR1/IR1 surecine baslayin. Zaten B1/B2 icin I-94 sureniz bitmemis olacak islemlere baslayinca ama bitse bile dert degil, dedigim gibi ABD vatandasi ile evlenince onemli olan ABD'ye nasil girdiginiz. Eger ABD'ye girisiniz yasal ise, statunuzu kaybetmis olsaniz bile sorun olmuyor.
Evet, dediginiz durumda sponsor ile basvuru yapacaksiniz. Arkadaslariniz size sponsor olabilirler, onemli olan yeteri kadar maddi gelirleri olmasi. Bu konuda su forum sayfasini inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864Bu arada gorusmede soracaklardir... amaciniz Turkiye'ye gidip orada evlenmekti, ama sonra sartlar sizi ABD'de evlenmeye zorladi (birkac neden bulun), siz ABD'ye turist vizesi ile giris yaparken evlenme amaci tasimiyordunuz :) ona gore...
-
@crazycells tesekkur ederim aciklayici bilgiler icin. ben gecen temmuz ayinda gidip 2hafta kaldim. sonra ekim ayinda gidip kapidan girerken 3 hafta kalicam dedim. bana kapidan girerken ha bir sure once de giris yapmisiniz dedi ben de evet dedim. bos vakitlerimi gecirmek icin guzel bir ulke dedim. buradaki arkadaslarimla vakit gecirecegiz dedim. nerdeyse hic birsey sormadi, gulustuk. hosgeldiniz dedi hic bir evrak sormadi. hatta adam orda aksanli olunca ve cok olumlu olunca bana karsi greencard gorusmem olabilir onun icin donmeliyim zaten turkiyeye deme salakligini bile gosterdim ama o anda hicbirsey yazmiyordu ve pasportumu coktan uzatmisti. o kismini kaydetmis oldugundan supheliyim. eger ses kayitlari vs bilgisayara yazili olarak aktarilmiyorsa…
Tekrar acikcasi eylulde girmek istiyorum. ve bir kac arkadasimdan davet mektubu talep edebilirim. buradaki suresi boyunca benimle kalicaktir gibi..
oraya girdikten sonra 90gun beklemek olsun tek derdimiz bekler hatta ancak hallederiz islerimizi.
simdi tek sorun eylul gibi giris yaparsam red alip almayacagim. belki burdaki sirketten calistigima dair ve atiyorum 1 ay izinli olduguma dair bir kagit falan alirsam orda durdursalar da sikinti cikarma ihtimalleri azalir..
-
@apple_pie ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells tesekkur ederim aciklayici bilgiler icin. ben gecen temmuz ayinda gidip 2hafta kaldim. sonra ekim ayinda gidip kapidan girerken 3 hafta kalicam dedim. bana kapidan girerken ha bir sure once de giris yapmisiniz dedi ben de evet dedim. bos vakitlerimi gecirmek icin guzel bir ulke dedim. buradaki arkadaslarimla vakit gecirecegiz dedim. nerdeyse hic birsey sormadi, gulustuk. hosgeldiniz dedi hic bir evrak sormadi. hatta adam orda aksanli olunca ve cok olumlu olunca bana karsi greencard gorusmem olabilir onun icin donmeliyim zaten turkiyeye deme salakligini bile gosterdim ama o anda hicbirsey yazmiyordu ve pasportumu coktan uzatmisti. o kismini kaydetmis oldugundan supheliyim. eger ses kayitlari vs bilgisayara yazili olarak aktarilmiyorsa…
Tekrar acikcasi eylulde girmek istiyorum. ve bir kac arkadasimdan davet mektubu talep edebilirim. buradaki suresi boyunca benimle kalicaktir gibi..
oraya girdikten sonra 90gun beklemek olsun tek derdimiz bekler hatta ancak hallederiz islerimizi.
simdi tek sorun eylul gibi giris yaparsam red alip almayacagim. belki burdaki sirketten calistigima dair ve atiyorum 1 ay izinli olduguma dair bir kagit falan alirsam orda durdursalar da sikinti cikarma ihtimalleri azalir..
gezmek disinda bir amaciniz olursa daha iyi olabilir, surekli ABD'yi gezmeniz suphe yaratmasin. Bu arada vereceginiz gerekce ayni zamanda vizeyi alirken konsolosluga soylediginiz nedenle de paralel olmali, bilginize. Cunku konsolosluktaki mulakat bilgilerini kapidaki USCIS gorevlileri gorebiliyorlar.
GC kisminin kayitlara gectigini zannetmiyorum. Tek sorun kapidan iceri girebilmeniz su anda :) sonrasinda dedigim gibi 90 gun beklediginiz takdirde bir sorun olmadan surece baslayabilirsiniz.
Arkadaslarinizdan davet mektubu alin ve bu ziyaretin gelisi/gidisi vs. belli olsun, hatta sorun olmayacaksa donus biletini bile alin, yaninizda bulunsun (sonradan iptal edecek ya da erteleyebilecek sekilde alin isterseniz). ABD'de kalici olmadiginiza dair ikna olsunlar kapida.
-
@crazycells tesekkurler. ben bir sebep bulmaya calisayim. Sebep de cok aslinda Eylulde orda olmam lazim bana kalirsa zaten. Yoga festivali var.. Muzik festivali var... Bunlara buradan kayit olup gidebilirim sanirim, kayit olduguma dair de ciktilarini alirim.. Peki konferans ya da workshop vs bulsam bunlarda ise yarar mi/ kisa sureli bir kac gunluk konferanslar vs... Ama 3 yil once vize alirken bunlarin hic birini soylemedim tabi, arkadaslarimla vakit gecirmek icin, tatil icin ziyarete gittigimi soylemistim. Umarim bulurum saglam biseyler.
Simdiye kadar 2 defa ogrenci vizesi ile 6 yil once 3 defa da turist vizesiyle giris yaptim, her defasinda da SFden girdim. Bu defa Alaskadan Havaii den falan girsem daha iyi olursa, baska bir eyaletten de girebilirim, zaten tatile cikicaktik.
Donus biletli alirim biletimi de.. Son zamanlarda turklerin abdye girisinde daha cok geri cevirilmeleri vs gibi bir durum soz konusu mu sizce? hani gerilen ikili ulke iliskileri vs boyle bir sonuc dogurdu mu?
-
@crazycells tesekkurler. ben bir sebep bulmaya calisayim. Sebep de cok aslinda Eylulde orda olmam lazim bana kalirsa zaten. Yoga festivali var.. Muzik festivali var... Bunlara buradan kayit olup gidebilirim sanirim, kayit olduguma dair de ciktilarini alirim.. Peki konferans ya da workshop vs bulsam bunlarda ise yarar mi/ kisa sureli bir kac gunluk konferanslar vs... Ama 3 yil once vize alirken bunlarin hic birini soylemedim tabi, arkadaslarimla vakit gecirmek icin, tatil icin ziyarete gittigimi soylemistim. Umarim bulurum saglam biseyler.
Simdiye kadar 2 defa ogrenci vizesi ile 6 yil once 3 defa da turist vizesiyle giris yaptim, her defasinda da SFden girdim. Bu defa Alaskadan Havaii den falan girsem daha iyi olursa, baska bir eyaletten de girebilirim, zaten tatile cikicaktik.
Donus biletli alirim biletimi de.. Son zamanlarda turklerin abdye girisinde daha cok geri cevirilmeleri vs gibi bir durum soz konusu mu sizce? hani gerilen ikili ulke iliskileri vs boyle bir sonuc dogurdu mu?
"arkadasimi ziyaret edecegim ayrica su muzik festivaline katilacagiz" gibi bir sey soyleyebilirsiniz...
kisa sureli workshop'lardan daha etkili bir neden. Farkli sehirden girmenizin olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmaz bence, arkadasiniz nerdeyse o sehirden girmek daha mantikli olabilir.
Maalesef son zamanlarda dediginiz sekilde bir durum olup olmadigini bilmiyorum. Bu konuya dair henuz resmi bir veri gormedim.
-
@crazycells tesekkurler bilgilendirme icin. gercekten cok yardimci oluyorsunuz :) bakalim neler olacak onumuzdeki gunlerde.
-
Merhabalar,
Ben de ogrenciyim ve Amerikali nisanlimla evlilik surecindeyiz. Gercekten cok yararli bir topic ozellikle belgeleri ve ne olduklarini anlatmasi acisindan. Nisanlim avukat tutmamiz konusunda israrci fakat baska bir arkadasim da bu sureci avukat tutmadan tamamladi ve yesil kartini aldi, ben de ayni sekilde basvurmayi dusunuyorum. Belge doldurup para yatirmaktan (ve tabi aylarca beklemek) ibaret bir surec gibi gozukuyor.
Iki sorum olacakti kendi ozelimde, ilki doktor ziyareti ve asi karnesi. Saglik sigortam var fakat belli doktorlar veriyor bu hizmeti sanirim, bunu en uygun sekilde nasil halledebilirim? 300-400 dolari gozden cikarmali miyim?
Ikincisi de mezun olmaya yakinim, basvuruyu yaptiktan sonra pending olarak gozukurken ulkede kalmamizda bir sikinti oluyor mu? Ozellikle ben F1 vizesinde oldugum icin yoksa OPT tarzi bir sey mi yapmaliyim.
Bir de yakin zamanda bu sureci tamamlayan kisiler ne kadar suruyor ondan bahsedererse cok yardimci olur.
Saygilarimla.
-
@gradstudent ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhabalar,
Ben de ogrenciyim ve Amerikali nisanlimla evlilik surecindeyiz. Gercekten cok yararli bir topic ozellikle belgeleri ve ne olduklarini anlatmasi acisindan. Nisanlim avukat tutmamiz konusunda israrci fakat baska bir arkadasim da bu sureci avukat tutmadan tamamladi ve yesil kartini aldi, ben de ayni sekilde basvurmayi dusunuyorum. Belge doldurup para yatirmaktan (ve tabi aylarca beklemek) ibaret bir surec gibi gozukuyor.
Iki sorum olacakti kendi ozelimde, ilki doktor ziyareti ve asi karnesi. Saglik sigortam var fakat belli doktorlar veriyor bu hizmeti sanirim, bunu en uygun sekilde nasil halledebilirim? 300-400 dolari gozden cikarmali miyim?
Ikincisi de mezun olmaya yakinim, basvuruyu yaptiktan sonra pending olarak gozukurken ulkede kalmamizda bir sikinti oluyor mu? Ozellikle ben F1 vizesinde oldugum icin yoksa OPT tarzi bir sey mi yapmaliyim.
Bir de yakin zamanda bu sureci tamamlayan kisiler ne kadar suruyor ondan bahsedererse cok yardimci olur.
Saygilarimla.
Avukata kesinlikle gerek yok, dediginiz gibi formlari gonderip haber beklediginiz bir surec.
Bu medikal raporu diger belgelerle gondermek zorunda degilsiniz, mulakat zamani yaninizda bulunmasi yeterli:
https://www.uscis.gov/i-693Ayrica doktor bulmak icin su siteyi kullanacaksiniz:
https://my.uscis.gov/findadoctorHer doktorun masrafi birbirinden biraz farkli, eger sitede yazmiyorsa doktorlara ulasarak sorabilirsiniz. Ben tam bilmiyorum ne kadar tuttugunu, o nedenle bir yorum yapmasam daha iyi :) fakat sadece uscis'in onayladigi doktorlardan alabiliyorsunuz bu formu.
Baska bir forum uyesi (yakin zamanda surecini bu konuya aktaracak) yine bu konuda surecini baslatmis, bugun bana Mart ortasi basvurumu yaptigini ve 5-6 hafta sonrasinda biyometrik randevusuna gittigini soyledi. Ilk birkac asama boyle oluyor zaten, sonra uzun bir bekleyis oluyor...
I-485'i gonderin, sonra ilk ay icerisinde Notice of Action 1 mektubu geliyor, o saatten sonra ulkede yasala yakin bir statunuz oluyor, fakat ABD vatandasi ile evliliklerde sizin daha sonra statunuzu kaybetmeniz de bir sorun degil. Ulkeye illegal sekilde girmedikce, ABD vatandaslarinin esleri sureci olumlu atlatiyorlar. Dolayisiyla OPT yapmaniza illaki gerek yok; ama ilk konudaki gibi butun formlari gonderin (765 dahil) boylece E.A.D kartiniz gelir, en azindan bir SSN'niz olur surec tamamlanmadan ve yasal olarak calisma izniniz olmus olur.
-
Sayin @crazycells internetten arastirdigim kadariyla artik G-325A formu gerekmiyormus aos icin. US citizen icin tamamen kaldirmislar. Green card basvurusunda bulunanlar icin ise I-130A kullaniliyormus G-325A yerine.
Link2: https://citizenpath.com/faq/submit-form-g-325a-or-i-130a/
Bunun hakkinda bilginiz var mi acaba? Internette boyle haber cok gordum ancak hem US citizen olan kisinin hemde green card basvuran kisinin 2 ayri G-325 formu doldurdugunuda gordum. Dolayisiyla kafam karisti. Sizce hangisini yapmak daha mantikli? Gerekmedigi icin hic gondermemek mi? Forumda yazdigi gibi sadece green carda basvuran kisi icin gondermek mi? Yoksa her iki taraf icin birer tane mi gondermek mi?
-
@wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Sayin @crazycells internetten arastirdigim kadariyla artik G-325A formu gerekmiyormus aos icin. US citizen icin tamamen kaldirmislar. Green card basvurusunda bulunanlar icin ise I-130A kullaniliyormus G-325A yerine.
Link2: https://citizenpath.com/faq/submit-form-g-325a-or-i-130a/
Bunun hakkinda bilginiz var mi acaba? Internette boyle haber cok gordum ancak hem US citizen olan kisinin hemde green card basvuran kisinin 2 ayri G-325 formu doldurdugunuda gordum. Dolayisiyla kafam karisti. Sizce hangisini yapmak daha mantikli? Gerekmedigi icin hic gondermemek mi? Forumda yazdigi gibi sadece green carda basvuran kisi icin gondermek mi? Yoksa her iki taraf icin birer tane mi gondermek mi?
Haklisiniz sayin @WiCKeD , ben de son listelerde gordugumu hatirlamiyorum. Bu haftasonu forumdaki AOS konusunu elden gecirecektim (finansal formlarla ilgili degisiklikler var cunku) , size ben pazartesi gunu guncel surecleri okuduktan sonra cevap vereyim. Uygun mudur?
-
@crazycells tabiki size nasil uygunsa :) ben herseyi tamamladim sayilir sali gunu gonderecegim sanirim. Internetten baktigim kadariyla suanda 10 ile 28 ay arasi suruyormus green card alim suresi ve November 2015 basvurularini hallediyorlarmis. Bayagi arkadan geliyorlar ve mesguller sanirim. Haber vereyim dedim :) Isini cabuk tutmasi lazim her kim bu yolda ilerliyorsa :) Tabi calisma iznini aldiktan sonra gerisi pekte onemli degil o ayri konu :)
-
@crazycells
NY ta yaşıyorum. B1-B2 vizesi ile gelip 4 ay sonra amerikan vatandaşı ile evlilik yaptım. Gerekli belgeleri tamamlayıp USCIS office'e postaladıktan 5-6 ay sonra work permit'im ve advance prole kartım geldi. Social Security numaramı da aldım ve şu anda da sigortalı olarak çalışıyorum. Kartımın süresi 13 Ekim 2018'de doluyor ve hala interview'e çağırılmadık. Acelemiz yok ancak kartı yenilemek için 3 ay önce başvuru yapmam gerekiyor mu yoksa otomatik yenilenir mi? NY bazında yoğunluk fazla olduğu için interview randevumuz Ekim'den sonraya sarkabilir çünkü. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok teşekkür ederim. -
@fırat ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells
NY ta yaşıyorum. B1-B2 vizesi ile gelip 4 ay sonra amerikan vatandaşı ile evlilik yaptım. Gerekli belgeleri tamamlayıp USCIS office'e postaladıktan 5-6 sonra sonra work permit'im ve advance prole kartım geldi. Social Security numaramı da aldım ve şu anda da sigortalı olarak çalışıyorum. Kartımın süresi 13 Ekim 2018'de doluyor ve hala interview'e çağırılmadık. Acelemiz yok ancak kartı yenilemek için 3 ay önce başvuru yapmam gerekiyor mu yoksa otomatik yenilenir mi? NY bazında yoğunluk fazla olduğu için interview randevumuz Ekim'den sonraya sarkabilir çünkü. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok teşekkür ederim.Advance Parole kartindan mi bahsediyorsunuz acaba?
Work permit'in bir suresi olmamasi lazim cunku.
-
O konuda emin değilim her ikisi de aynı kartta biliyorsunuz
-
Kartımın üzerinde "EMPLOYMENT AUTHORIZATION CARD" yazıyor en altında da "SERVES AS I-512 ADVANCE PAROLE" yazıyor.
Card Expres : 10/12/2018 -
@fırat ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Kartımın üzerinde "EMPLOYMENT AUTHORIZATION CARD" yazıyor en altında da "SERVES AS I-512 ADVANCE PAROLE" yazıyor.
Card Expres : 10/12/2018tamamdir, bu sureci yasayan bir arkadasa sordum, dediginiz gibi cevap verdi, EAD'nin suresi bitmeden 3 ay once yenilemek icin basvuru yapmaniz gerekiyor.
-
@crazycells Çok teşekkürler, sağolun
Gelişme oldukça ben de paylaşıcam. -
@wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells tabiki size nasil uygunsa :) ben herseyi tamamladim sayilir sali gunu gonderecegim sanirim. Internetten baktigim kadariyla suanda 10 ile 28 ay arasi suruyormus green card alim suresi ve November 2015 basvurularini hallediyorlarmis. Bayagi arkadan geliyorlar ve mesguller sanirim. Haber vereyim dedim :) Isini cabuk tutmasi lazim her kim bu yolda ilerliyorsa :) Tabi calisma iznini aldiktan sonra gerisi pekte onemli degil o ayri konu :)
Evet sayin @WiCKeD aynen dediginiz gibi...
https://www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-485instr.pdf
Resmi yonergenin 4. sayfasina eklemisler, G-325A belgesini artik gondermeye gerek yokmus. Bilgilendirme icin tesekkurler, ben konulari guncelleyecegim.
Form G-325A, Biographic Information. Form G-325A is no longer required. You do not need to submit a separate Form G-325A with this Form I-485. Parts 1. and 3. of this Form I-485 meet the requirements of 8 CFR 245.2(a)(3)(i) by collecting the biographical information formerly required on Form G-325A.
-
Selam Arkadaşlar,
Biz evlilik işini amerika'da yapmaya karar verdik. @Fırat arkadaşın yaptığı gibi bir durum var fakat 4 ay değil daha kısa süre vakit geçirip evlenmeyi planlıyoruz. Bu durumda problem yaşama ihtimalimiz nedir ? Yani amerikaya girişten 1 hafta sonra yapılan evlilik ve GC başvuru yapan var mı ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum