Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar Uscis politika ve işleyiş sisteminde Önemli değişiklikler 14 Mayıs 2021 de yayınlandı . 17 Mayıs 2021 de yürürlüğe giriyor. Videoyu iyi izlemenizi tavsiye ederim. Bu Green Card , ABD de yaşam esnasındaki başvurular ve Vatandaşlık işlemlerini etkileyecek bazı düzenlemeler var. Bunlardan en önemlisi 24 ay boyunca Biometric başvuruları askıya alındı. .


  • @redsat2000 24 aylık biometric başvurular askıya alındı derken tam olarak ne oluyor sayın redsat2000. DV 2022 de iptal mi demek oluyor

  • ⭐⭐⭐

    @Ahmet-Kölüş, içinde söyledi: Önemli USCIS policy de Önemli Değişiklikler

    @redsat2000 24 aylık biometric başvurular askıya alındı derken tam olarak ne oluyor sayın redsat2000. DV 2022 de iptal mi demek oluyor

    Olumlu yansıyacak demek oluyor.
    Ama DV-2022 ile ilgisi yok.

    Bazı başvuru türlerinde vize red'leri azaltmak, çok sayıda birikmiş ve yeni gelecek olan işlemleri hızlandırmak, yani iş yüklerini azaltmak için eskiden talep ettikleri bazı belgeleri talep etmeyecekler. Ama herhangi bir şüphe durumunda gerekirse talep etme haklarını da saklı tutuyorlar.

    Biometric başvuru dediği, bazı başvuru türlerinde biometrik örnek almak için verilen randevulara 24 ay boyunca gerek kalmayacak, bu biometric örnekleri talep etmeyecekler . Bu biometric randevularda DNA örneği, göz taraması, yüz tarama ve tanıtma gibi bir çok detaylı biometric veri topluyorlardı başvurularda. Artık bunları istemeyecekler.

    Sadece 3 ana biometric bilginin alınması yeterli olacak başvurularda: 1) Parmak izi 2) Fotoğraf 3)İmza

    Bu 3 şey için de özel bir biometric randevuya gerek yok. herhangi bir interview sırasında kolayca verilebilen şeyler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @smartcells iyi ifade etmişsin. Ancak bazı yenilikler için metni iyi okumak lazım. Ayrıntılar olabilir. @Ahmet-Kölüş örneğin ben 9 aydır re entry permit başvurum için parmak izi randevusunu bekliyordum. 15 gün içinde halledilecek iş 9 ay uzadı. Geçenlerde bu işlemi tamamladım. Ancak benim işin ve bekleyenler için geciken bir adalet oldu. Aynı şekilde Vatandaşlığı bekleyenler içinde durum aynı . Videoyu açtığınızda altta descriprion /açıklama kısımında nelerde değişiklik var yazıyor . Değişiklik sadece Biometric işi değil sanırım.

  • ⭐⭐⭐

    @redsat2000 ,

    Doğru diyorsun, nelerin değiştiğini öğrenmek için açıklamaları iyice okumak lazım.
    Ben sadece Video'daki Biometrik randevuların 24 ay boyunca askıya alınması konusunda yazdım.
    Ama genel olarak açıklanan işlemler ellerinde şişmiş ve yeni gelecek iş yükünün azaltılması yönünde bazı işlemlerden feragat etmeleriyle ilgili. Konusuna göre başvuru yapanların menfaatine olacak işler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sn @redsat2000 başlık için çok teşekkürler.
    ilgili açıklamayı da buraya bırakalım;


    US Immigration

    USCIS have issued a bunch of policy changes for US visas and Green cards to reduce backlog and faster adjudication, such policy changes include, Biometrics cancellation for 24 months, conducting interviews over phone and even Interview waivers for certain applications. These policy changes may also Reduce rejections due to deference and elimination of prior policy. They are even reusing old biometrics for faster adjudication and simplified the process to reschedule biometric appointments.

    Rescheduling Biometric Services Appointments by Phone.
    U.S. Citizenship and Immigration Services announced today that applicants may now call the U.S.C.I.S Contact Center in the following telephone number, (800-375-5283) to reschedule their biometric services appointments scheduled at a U.S.C.I.S Application Support Center.

    Suspended certain biometrics requirements for 24 months.
    Starting May 17, 2021, U.S.C.I.S will temporarily suspend the in-person biometrics requirement for H, L and E derivative nonimmigrants, seeking extensions of stay and changes of status in the United States. The policy will remain in place through May 17, 2023, unless extended or revoked. During this time, applicant spouses and children filing Form I-539 for H, L & E derivative status will not be required to attend a biometrics appointment, for the capture of their fingerprints and photo.

    Expansion of Interview Waiver Eligibility is also applied at the US consulates abroad. Department of Homeland Security, has temporarily expanded the ability of consular officers to waive the in-person interview requirement, for individuals applying for a nonimmigrant visa in the same classification.

    USCIS has reverted back to the rejection criteria that existed before October 2019. U.S.C.I.S will no longer reject Form I-589, Form I-612 or Form I-918 if an applicant leaves a blank space. In the past, many applications are rejected citing this blank space policy.

    The International Entrepreneur Rule (I.E.R.), first introduced by President Obama in 2017, permits foreign entrepreneurs to stay in the United States for up to five years as long as they own at least 10 percent of a startup and attract at least $250,000 from U.S. investors.


    anlaşılan o ki bu yığılmalar ve sonucunda oluşan backloglar onların da canına tak etmiş. herkes için hayırlı olması dileğiyle.
    umarım kalan diğer backloglar için de bir çözüm yolu bulurlar kısa zamanda.
    özelikle DVler için..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan Haklısın öyleki eskiden Call Centre bir şekilde ulaşır derdimizi anlatırdık. Şu son dönemde telesekreter çıkıyor. Bayağı büyük sıkıntı sözkonusu . Metin için teşekkür ederim.


  • @redsat2000 merhabalar, biometrik randevu için tekrardan işlem yaptınız mı yoksa kendiliğinden mi randevu verdiler. Bende Şuan replace perminet resident card için biometrik bekliyorum bunu hızlandırmak için yapabileceğim birşey var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @enessolcerr Eğer re entry permit ile ilgili başlığı okursanız orada ne yapılacağı ile ilgili tarihi süreç var . Gerek Benim gerekse bekleyen diğer arkadaşların . Case açmama rağmen 9 ay boyunca sonuç alamadım. Normal olarak sıra bana geldi ve davetiye postasını gönderdiler. Ve sonucunda bu işlemi tamamladım. Bir şey hatırlatmamda fayda var . Uscis status online check kısmında sadece son işlemi görüyorsunuz. Davetiye mektubu posta ile geliyor. Akabinde siz Biometric photo ve finger print tamamladıktan sonra sistem bunu tamamladığınızı yazıyor. Demek istediğim Sistemde online olarak davetiyenin geldiğini görmüyorsunuz. Postayı iyi takip edin ve USPS hesabı açarak web den takipte kalın .


  • USCIS daha onceden yapmayi dusundugu bir degisikligi hayata gecirdi ve biometrics randevularini hakli sebeplerle reschedule yapmayi online olarak gerceklestirme imkani getirdiler. asagidaki linkte aciklamalar mevcut.

    telefon ve mail ile cozmektense online olarak gerceklestirmek cok daha mantikli umarim sistem guzel sekilde calisir.


  • @btek14 bilgilendirici olmuş teşekkürler


  • EAD uzatim basvurusunda gerekli sartlari saglayan kisilere 180 gunluk otomatik uzatma secenegine ilave olarak gecici sure ile +360 gun daha veriliyordu. maalesef bu durum ekim ayinin 26'si itibari ile son bulacak.


  • bilgi için teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 14
  • 42
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum