[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@gucarslan çok teşekkür ederim, moral verdiniz.
-
Çekilişe katıldığım pasaportumun süresi bitti, henüz yeni pasaport da çıkartmadım. Nüfüs müdürlükleri kapalı oldugu için yasakların bitmesini bekliyorum, fakat ds-260 formunu doldurmak için zaman kaybetmek istemiyorum.
Süresi geçmiş pasaportla ds-260 doldurulabiliyor mu emin olamadım. Aydınlatabilirseniz çok sevinirim. -
@haydarfurkan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Çekilişe katıldığım pasaportumun süresi bitti, henüz yeni pasaport da çıkartmadım. Nüfüs müdürlükleri kapalı oldugu için yasakların bitmesini bekliyorum, fakat ds-260 formunu doldurmak için zaman kaybetmek istemiyorum.
Süresi geçmiş pasaportla ds-260 doldurulabiliyor mu emin olamadım. Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.DS-260 formuyla ilgili sorularinizi su baslikta sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
-
Merhabalar 2022 18XXX dayım sıra gelir mi çok bilgim yok bu konularda
-
@va1ensia ilk olarak imzanızı 2022EU... olarak guncelleyin lütfen, 2020 kalmış.
sorunsuz için de henüz erken. daha süreciniz henüz başlamadı bu yüzden bekleyip, süreci yaşamanız gerek. yayınlanacak bültenler ve gelişmeler sonrası bunu hep birlikte göreceğiz. bol şans..
-
@gucarslan peki ds-260 formunu erken vermek bizi öne atar mı geçen yıllarda böyle bir şey olmuş mu
-
@va1ensia kesinlikle hayır. bütün süreç case numaraniza göre ilerleyecek.
-
DV2022 Türkiye Telegram Grubu icin hatırlatma!
DV2022 Türkiye Telegram Grubu'na dahil olabilmek icin gerekli bütün detayları bu 👉 İLETİDE 👈 en ince ayrıntısına kadar anlattık.
bu ileti dışında gelen talepler hiçbir şekilde cevaplanmayacaktır.
lütfen ilgili iletiyi dikkatlice okuyun. gerekli bütün bilgiler bu 👉 İLETİDE 👈 var.şuan ki yoğunluktan dolayı talepleri 1-3 gün içinde yanıtlayacagiz.
DV sürecine katılanlarin yakından tanıdığı / tanıyacağı bir dostumuzun da dediği gibi;
derin nefes alın ve bol bol su için 👊
-
Sayın forum üyeleri, şöyle bir sorunum var ki içim hiç rahat değil. DV 2022 talihlilerinden biri olmaya hak kazandım. Ancak eşim Suriye vatandaşı ve geçen hafta suriye konsolosluğundan nufus kayıt ötneğini aldık onunu için.(Tamamen kontrol amaçlı.) Suriye konsoloslukları Türkiyede yaptığımız evliliği ve Romanyada doğan oğlumuzu tescil edemiyor.Bunun için kesin olarak şartları Şam/Suriye gidip işlemleri oradan yapmak ve 4 yıl gibi bir süre zarfı gerekli.Malum Suriye'nin bugün içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında gitmek imkansız ki zaten gitmeyi bile başarsak işlemleri yapmak için orada 6 ay gibi bir süre ikamet göstermemiz gerekiyor.Bununlada kalmıyor kayınpederimin eşimi nufustan çıkartması için bizzat kendi gelmesi gerekiyor.(Buda imkansız çünkü şu anda hüç bir Suriye vatandaşı gere dönmek istemiyor.Bazı nedenlerden dolayı.) Romanya'da mulakat olmayı planlıyoruz fakat bundan dolayı direk red alma ihtimalimiz var sonuçta sadece oğlumun ve benim Türkiyeden aldığımız nufus kayıt örneklerinde eşimin ismi geçiyor. Bu konu hakkında herhangi bir önerisi olan var mı ?
-
@bufinita, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Sayın forum üyeleri, şöyle bir sorunum var ki içim hiç rahat değil. DV 2022 talihlilerinden biri olmaya hak kazandım. Ancak eşim Suriye vatandaşı ve geçen hafta suriye konsolosluğundan nufus kayıt ötneğini aldık onunu için.(Tamamen kontrol amaçlı.) Suriye konsoloslukları Türkiyede yaptığımız evliliği ve Romanyada doğan oğlumuzu tescil edemiyor.Bunun için kesin olarak şartları Şam/Suriye gidip işlemleri oradan yapmak ve 4 yıl gibi bir süre zarfı gerekli.Malum Suriye'nin bugün içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında gitmek imkansız ki zaten gitmeyi bile başarsak işlemleri yapmak için orada 6 ay gibi bir süre ikamet göstermemiz gerekiyor.Bununlada kalmıyor kayınpederimin eşimi nufustan çıkartması için bizzat kendi gelmesi gerekiyor.(Buda imkansız çünkü şu anda hüç bir Suriye vatandaşı gere dönmek istemiyor.Bazı nedenlerden dolayı.) Romanya'da mulakat olmayı planlıyoruz fakat bundan dolayı direk red alma ihtimalimiz var sonuçta sadece oğlumun ve benim Türkiyeden aldığımız nufus kayıt örneklerinde eşimin ismi geçiyor. Bu konu hakkında herhangi bir önerisi olan var mı ?
Evliliginizi ve oglunuzun resmen oglunuz oldugunu Turkiye'den alacaginiz belgelerle gosterebileceginiz icin bir sorun olacagini sanmiyorum.
-
@crazycells Cevabını için çok teşekkür ederim. Umarım her şey yolunda gider.
-
Merhabalar Telegram grubuna kayıt oldum grup daha aktif hale gelmedi mi?
-
@Cemtrmn iletide yazdığımız gibi, gruba eklenmeniz 1 / 2 günü bulabilir.
lütfen ilgili iletide yazdığımız bütün işlemleri doğru yaptığınıza emin olun. (username, gizlilik ayarları) -
@gucarslan Teşekkürler doğru yaptımı düşünüyorum.
-
Merhaba . Önceki evliliğim yurt dışında gerçekleşti ve sonrasında boşandım . Boşanma yurt dışında gerçekleştiği için Türkiye'de boşanmanın tanınması sırasında orjinal boşanma belgesini Nufus Müdürlüğü aldı . Fotokopisi elimde var evet , fakat elçilikteki mülakat esnasında orjinal belge istendiğinde ne yapacağım ? Nufus müdürlüğüne sordum ama orjinal boşanma belgesini bana geri veremeyeceklerini söylediler . Ne yapacağım ?
Ayrıca bu evlilikten bir çocoğum var ama ne annesiyle ne de çocukla hiçbir kontağım , bağlantım yok . adreslerini ve nerede yaşadıklarını bilmiyorum . Yani başvuru formuna koymak için çocuğun resmi bende yok . Ne yapacağım ?
Teşekkürler . -
Merhaba, telegram için gerekli bilgileri excele dün ekledim. En kısa sürede görüşmek üzere:)
-
@nazifeakyol lütfen ilgili iletide yer alan işlemleri yaptığınıza emin olun.
-
@chev, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhaba . Önceki evliliğim yurt dışında gerçekleşti ve sonrasında boşandım . Boşanma yurt dışında gerçekleştiği için Türkiye'de boşanmanın tanınması sırasında orjinal boşanma belgesini Nufus Müdürlüğü aldı . Fotokopisi elimde var evet , fakat elçilikteki mülakat esnasında orjinal belge istendiğinde ne yapacağım ? Nufus müdürlüğüne sordum ama orjinal boşanma belgesini bana geri veremeyeceklerini söylediler . Ne yapacağım ?
Ayrıca bu evlilikten bir çocoğum var ama ne annesiyle ne de çocukla hiçbir kontağım , bağlantım yok . adreslerini ve nerede yaşadıklarını bilmiyorum . Yani başvuru formuna koymak için çocuğun resmi bende yok . Ne yapacağım ?
Teşekkürler .Bosanma karari veren mahkemeden bu dosyaya dair yeni bir belge alabilirsiniz.
Cekilise basvuru mu yapiyorsunuz? Yoksa DV2022 icin secildiniz mi?
-
@crazycells Merhaba . Şu anda evli olduğum eşim seçildi DV2022 için . . Boşanma kararını veren mahkemeden yeni belge almak çok zor çünkü mahkeme başka bir ülke ve yeniden aynı belgeyi edinmek aylar sürecektir . Fotokopi kabul etmezler değil mi konsoloslukta mülakat sırasında ? Ya adresini bilmediğim ve kontağım almayan çocuğumun resmi için ne diyorsunuz ? Elimde resmi yok .Ne yükleyeceğim formu doldururken ?
-
Merhaba,
Elimde olmayan sebeplerden dolayı Türkiye'den çıkmak zorunda kaldım. Şuan Almanya'da yaşıyorum ve buraya iltica ettim. Iltica sürecim henüz devam ediyor. Maalesef Türk Konsolosluğu'na gidip bir pasaport alma imkânım yok. 2022 yılında Amerikan Konsolosluğu'nda olacak olan mülakatta, neden pasaport alamadigimi belgeleyebilirim.
Genel uygulama olarak Green Card için verilen Amerikan vizesi bir pasaporta basılıyor ve bu vize daha sonraki tarihlerde Amerika'ya giriş ve çıkış için kullanılabiliyor. Benim durumumdaki bir insan için, Amerikan konsolosluğu tarafından Amerika'ya sadece giriş için kullanmak üzere bir seyahat belgesi, bir doküman vb. verilebilir mi? Bilgisi, tavsiyesi veya konu hakkında herhangi bir yorumu olan cevaplayabilirse sevinirim.
Teşekkürler
Not: Aşağıdaki linkte bulunan "Beneficiaries of individual waivers" kısımlı bölümün 3. maddesi benim durumuma uyuyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum