Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan @crazycells bana sizin bu konuda daha bilgili olduğunu söylediler size daha detaylı açıklayayım kusura bakmayın kaç gündür hemen hemen aynı konuda kafam karışık. Buradan bi arkadaş vatandaş olduğun ülkeye bağlı konsolosluğa gitmek için güncel adresinin de orada olmasını gerektiğini söyledi. Yani bu memur tarafından tıutarsızlık olarak algılanabiliyormuş. Yani ben şuan Türkiyedeysem sadece Ankaradaki mülakata katılabilirim, Gürcistana gitmem için Azerbaycana mı taşınmam, giriş yapmam gerek. Bu söylenen doğru mu acaba?
    Yani KCC adres değişikliği ve konsolosluk güncellmesi için unlock ediyor mu formu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @KorLic35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Merhaba bir sorum olacaktı Ds260 formunu doldurup gönderdik bugün ancak eşim hamile yaklaşık olarak Ağustos ayında bebeklerimiz gelicek KCC ye mail atarak ds260 formunu açtırıp mı çocukları forma ekleticez yoksa vize tarihinde konsolosluk aracılığıyla mı ? birde bebekler doğduğunda eğer ds260 a ilave ediceksek o an pasaport çıkartmak gerekiyor mu ilave için yoksa onların pasaportu vize görüşmesinde mi gerekli olucak acaba?

    merhaba. bebekleriniz doğduğunda kcc'ye mail atarak formu açtırıp onları ekleyerek, onların yeni pasaportları ile birlikte onay alacak ve mülakata katılacaksınız.

    şimdiden güzel bir ömür dilerim. sağlıklı, sıhhatli inşallah..


  • Merhaba arkadaşlar.

    @gucarslan

    Asıl talihli olan eşim için formu submit ettik.

    Ancak ben ve çocuğumuz için ds260 formlarını submit ederken en sonda sorduğu Enter your Passport Number’a asıl talihlinin pasaport numarası mı yazılmalı yoksa submit edilen form kimin ise onun pasaport numarasımı yazılmalı teşekkürler.


  • @gucarslan çok teşekkürler cevap için 🙏🏻


  • @crazycells excell 2022'ye biz mi ekleyeceğiz bilgileri manuel olarak yoksa doldurmugumuz formdan otomatik mi gelecek?


  • @Play-Store tabi mumkun ve yazabilirsiniz.


  • ds 260 formunu yeşil pasaportumun bilgileriyle doldurdum başvuruyu da onunla yapmıştım bordo pasaportumun bir sorun yaratır mı şimdiden yanıtladığınız için sağ olun


  • @gucarslan çok teşekkür ederim çıktı doldurdum fakat ekstra yeni bi ds 260formunu doldurup doldurmayacacağımın gerekliliği konusunda kafam karışmıştı ama teşekkür ederim yanıtınız için tekrardan


  • DS-260 Formunu Doldururken Amerika'daki İletişim Kurulacak Kişi ve Adresi nasıl çözdünüz arkadaşlar?


  • Merhaba arkadaşlar. @crazycells 'in rehberinde "Number of Educational Institutions Attended:" e şu an okuduğunuz okulu da eklememiz gerektiği yazıyor (attended okul sayısı, degree değil). Ancak bu rakamı da eklediğimde şu anki okuduğum okulu da add new diyerek belirtmem gerekiyor ve belirttiğimde henüz bitirmediğim için bugünün tarihini "date of attendance olarak eklememi istiyor, mezun olacağım günü girmeme izin vermiyor. Bu durumda ne yapmalı, yine de okumaya devam ettiğim okulu da katmalı mı yoksa sayı olarak mezun olduğumuz okul sayısını mı vermeli, bu durumda bende sadece lise oluyor henüz mezun olmadığım için uni'den.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @acagatay username yazdiysaniz en kısa sürede gruba alinacaksiniz.


  • Dv 2020 talihlisi bir arkadaşımız KCC yi arıyor ve dv lottery çekilişine başvururken kullandığı e-mail adresine ulaşımı olmadığından dolayı (aracı kurum kendi e-mail adresini yazmış) değiştirmek istiyor(video da anlattığım gibi bu yıla kadar KCC tüm iletişimi dv lottery çekilişine başvurduğumuz e-mail adresiyle yapıyordu, dolayısıyla eğer bu e-mail adresine ulaşımınız yoksa, KCC den gelen evrak talep e-mail i size ulaşmadığından,sizde istenen evrakları gönderemiyordunuz ve dolayısıyla bir mülakat tarihi alamıyordunuz)
    KCC bu arkadaşımıza cevaben DS-260 formunu doldururken hangi e-mail adresini kullandıysanız evrak talep emailini o e-mail adresine göndereceğiz dedi.
    Bugün itibariyle bu arkadaşımıza, ds 260 formunu doldururken kullandığı e-mail adresine evrak talep email i geldi, yani bu önemli güncelleme doğrulandı

    Artık bir sebebten dv lottery çekilişine aracı kurum ile başvurmuş ve daha sonra süreci kendi başına yürütmeye karar vermiş arkadaşların , aracı kurumların evrak talep e-mail i bize gelecek tehditlerine karşı uyanık olmaları ve endişe etmemeleri gerekir, bu şekilde sizden ekstra para koparmaya çalışan şirketlere itibar etmeyin
    Bol şans.

    böyle bir bilgi var aekadaşlar . dv2022 eşime çıktı fakat başvuruda yazdığımız e-mail şifresini hatırlayamıyoruz. şimdilerde farklı bir e-mail adresi var.onu ds260 doldururken yazsak mailller o adrese gelir diyor.sizce böyle mi yapmalıyım yoksa KCC ye e-mail değişikliğiyle ilgili mail mi atmalıyım?


  • Merhaba iyi gunler
    Ds 260 formunu doldururken okul kismini
    mesleki acik ogretim lisesi mezunuyum okulun ismini turkce mi yazacagiz yoksa ingilizce ye cevirerek mi yazacagiz bu konuda bilgisi olan var mi


  • @crazycells bende gönderdim formu ama benim ismim yok


  • arkadaşlar yardımcı olur musunuz da260formunu yeşil pasaportumun bilgileriyle doldurdum bordo pasaportumun olmaması herhangi bi sorun yaratırmı abd vizesi için


  • @istavrit bu adres önemli çünkü sanırım amerikaya gittiğinizde green card oraya gönderilicek bunub için tanıdık araştırmak ya da air bnb den yer kiralamak gibi seçenekler var youtubeda bununla alakalı videoda var isterseniz bakabilirsiniz


  • @ersin35 KCC ye asla ulasamazsiniz. Olasilik GC lottery ihtimalinden az. DS-260 a kendi emailini yaz. KCC zaten sana posta yollayacak. O emaile ihtiyacin yok.


  • Herkese selam benim bir kaç sorum olacak ;

    • City of birth kısmına örneğin üsküdar , state province of birth kısmına bağlı olduğu il istanbulu mu yazmalıyız yoksa nufus cuzdanımızın arkasında yazan kayıtlı olduğumuz ili mi yazmalıyız örneğin amasya ? Nufus cuzdanında doğum yeri yazıyor ama ili yazmıyor .
    • Bildiğimiz diller için bizden vize görüşmesi esnasında herhangi bir sertifika yada sınav sonucu kanıt olarak isteniyor mu ?
    • 5 sene önce 1 aylığına almanyaya gitmiştim onun için herhangi bir polis belgesi istenir mi ?
    • Son olarak submit ettikten sonra almamız gereken çıktıyı daha sonra alabiliyor muyuz şuan yazıcım olmadığı için alamıyorum ?
      Herkese bol şans

  • @gucarslan
    Teşekkür ederim cevabınız için, bir sorum daha vardı. Şu an benim pasaportumun 2 yıl daha geçerliliği var, ama anladığım büyük ihtimalle yetmeyecek bu. Forma şu anki pasaportun no sunu yazıp sonra yenileyip konsoloslukta görüşme öncesi güncellemek mümkün mü? Yoksa sürekli ds 260 a ilk seferde girdiğim pasaporta mı bağlı olacağım?


  • Formdaki ''Present Work/Education/Training Information'' kısmına, şu an yüksek lisans yapmakta olduğum için ''Primary Occupation'' olarak ''Student'' girdim ve okulun adres bilgilerini de ekledim haliyle. Bir sonraki sayfa ise ''Previous Work/Education/Training Information'' kısmı oluyor.''Previous'' dediği için buraya sadece lisans ve lise bilgilerimi girdim. Bazı arkadaşlar halihazırda okudukları okul bilgilerini de girmişler. Ben ''Previous'' dediği için öyle bir şey yapma gereği duymadım ama kafam da karışmadı değil. ''Previous'' kısmında şu an okuduğum okulu belirtmeme gerek var mı? ''Present'' ksımında şu an okuduğum okulun sadece ismi ve adres bilgileri istenip, bölüm vs gibi şeyler istenmediğinden emin olmak için sormak istedim. Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum