@hop, içinde söyledi: Lisenin Son Sınıfında Başvurmak Ve Lise Mezuniyeti Gerekliliği
@crazycells teşekkürler o zaman high school, no degree bölümünü işaretleyecegiz degil mi?
evet, o secenegi isaretleyebilirsiniz.
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak?
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
@Selim-Aksoy Maalesef
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
Çok teşekkürler hocam..
Merhaba arkadaşlar 17 yaşındayım lise son sınıfa geçtim. Green Card başvuru şartlarında Lise Diploması isteniyor. Ben bu ekim ayında lise diplomamı almadan başvursam (lise son sınıfken) çekiliş sonuçları seneye Mayıs ayında açıklandığında lise diplomamı almama 1-2 hafta kalmış olacak.Sizce sıkıntı olur mu
Çıkması düşük bir şans tabii ki ancak yine de başvurmak istiyorum.
@krygkmn Lise diploması içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar 17 yaşındayım lise son sınıfa geçtim. Green Card başvuru şartlarında Lise Diploması isteniyor. Ben bu ekim ayında lise diplomamı almadan başvursam (lise son sınıfken) çekiliş sonuçları seneye Mayıs ayında açıklandığında lise diplomamı almama 1-2 hafta kalmış olacak.Sizce sıkıntı olur mu
durumunuz neyse onu yazın.sonra sıkıntı olmasın.
@krygkmn bir sorun olmaz kazandığınızı öğrendiğinizde mezun oluyorsanız
onemli olan vize mulakati sirasinda sartlari sagliyor olmaniz. Yani lise diplomanizi mulakat zamanina kadar alirsaniz hicbir sorun yasamazsiniz.
@crazycells Lise diploması içinde söyledi:
onemli olan vize mulakati sirasinda sartlari sagliyor olmaniz. Yani lise diplomanizi mulakat zamanina kadar alirsaniz hicbir sorun yasamazsiniz.
aynı soruyu" yılmaz" nickli arkadasım da sormustu. onun tek farkı açık lisede okuması(son sınıf) ve 3 dersinin kalması. orada: "durumunuz neyse onu yazın" demiştiniz burda baska bir sey yazdınız. hangisi doğru acaba? yılmaz ocak da bitirecek liseyi büyük ihtimal ve cn no: dv 17xxx civarı.sizin yönlendirmenizle "öğretime devam ediyor" sıkkını işaretledik.ama burda aynı soruya baska cevap verdiniz sanki!
@başkan Lise diploması içinde söyledi:
@crazycells Lise diploması içinde söyledi:
aynı soruyu" yılmaz" nickli arkadasım da sormustu. onun tek farkı açık lisede okuması(son sınıf) ve 3 dersinin kalması. orada: "durumunuz neyse onu yazın" demiştiniz burda baska bir sey yazdınız. hangisi doğru acaba? yılmaz ocak da bitirecek liseyi büyük ihtimal ve cn no: dv 17xxx civarı.sizin yönlendirmenizle "öğretime devam ediyor" sıkkını işaretledik.ama burda aynı soruya baska cevap verdiniz sanki!
Iki soru birbirinden farkli. O soruda talihli bir arkadas DS260 formunu dolduruyordu, su anki soruda ise cekilis basvurusu yapacak bir arkadas lise diplomasini basvurudan once almamis olmanin sorun olup olmayacagini soruyor.
@crazycells ha doğru pardon so sorry.
Ben formu bitirip gonderdim esimin olan simdi benim formumda baskan bey arttik donus yok duzeltme yapamam esimin formunu dua edin bana lise diplomasini mulakattan once alalim
@yilmaz Lise diploması içinde söyledi:
Ben formu bitirip gonderdim esimin olan simdi benim formumda baskan bey arttik donus yok duzeltme yapamam esimin formunu dua edin bana lise diplomasini mulakattan once alalim
daha once söyledim,"submıt yap gönderme" diye ama dinlememisşin beni,260 ı mail atıp tekrar açtırabiliyon panik yapma,acele etme.daha cok var.sorun yok.
Imzamdaki dokumani ve forum video'sunu izleyip DS260'i yavas yavas doldurabilirsiniz. DS260 formuyla ilgili sorularinizi da su konuda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
@başkan inanin kayit edip nasil gonderdigimi bilmiyorum ama dediginiz gibi tek tek harf harf okuyup yolladim insallah inceleyip AP ye takilmam dua edin insallah benim forma yarin baslayacam baskanim
Arkadaslar mulakat zamaninda AP VE N/A ne anlama geliyor bilen varmi
Arkadaslar mulakat zamaninda AP VE N/A ne anlama geliyor bilen varmi
AP, dosyanızla ilgili bazı guncellemelere ihtiyaç var demek;N/A , ise olumsuz anlamına gelir.
Gecen yil 17xxx binlere baktim hocam 4 kisi N/A almis ankara mulakatinda demekki mulakatta onemli bisey greencard cikti diye herkes gidemiyormus o zaman baskanim
Gecen yil 17xxx binlere baktim hocam 4 kisi N/A almis ankara mulakatinda demekki mulakatta onemli bisey greencard cikti diye herkes gidemiyormus o zaman baskanim
evet oyle malesef.sartları sağlamayanlar ya da amerika da yasam konusunda güven vermeyenler eleniyor.
2017 de hic N/A alan yok baskanim lise diplomasi varsa bankada paran varsa sabika kaydi yoksa baska ne sebepten red alinabilirki
AP olayi mulakat tarihindemi belli olur yoksa daha once emeil mi gelir acaba
AP olayi mulakat tarihindemi belli olur yoksa daha once emeil mi gelir acaba
orda soylerler, kısa sürelidir.5 hafta kadar surer.
2017 de hic N/A alan yok baskanim lise diplomasi varsa bankada paran varsa sabika kaydi yoksa baska ne sebepten red alinabilirki
sağlıktan elenebilir,sahte evrak beyanından elenebilir,usa için sakıncalı ulkelere aşırı ziyaret-teror suphelisi denilerek elenebilir,daha once usa da bulunup "yasak" yemişşse elenebilir.
@crazycells orada commint college veya üniversite duruma göre okumayı düşünüyorumda okul lise diplomasını kabul eder mi duyduma göre türkiyede okuduğun ilkokul diplomasını ve lise diplomasını ingilizce çeviri yaptırıp sonra notere onaylatıp daha sonra ise savcı vaye kaymakamamı ne imzalatmam gerkiyormuş yoksa kabul olmuyormuş böyle birşi var mi ?