Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Adres beyani; ulke secimlerinde ve referandumlarda oy kullanmak, Turkiye'deki genel saglik sigortasi borcunun devam etmemesi ve acil durumlarda konsoloslugun size ulasabilmesi icin gerekli bir islemdir.

    T.C. vatandaslari, yasadiklari adresleri 20 is gunu icinde bagli bulunduklari konsolosluga bildirmekle yukumludurler. Kendiniz ya da ayni konutta kalan aile bireyleriniz sizin adiniza adres beyaninda bulunabilir. 18 yasindan kucuklerin anne ya da babasinin basvurmasi sarttir.

    Basvuru, sahsen ya da posta ile yapilabilir. Basvurunun 20 is gunu icinde yapilmamasi durumunda 50 TL idari para cezasi odemelisiniz (pesin odemelerde 37.5TL'nin karsiligi ABD dolari). Eger gercege aykiri beyanda bulundugunuz tespit edilirse 1000 TL idari para cezasi odemelisiniz (pesin odemelerde 750 TL karsiligi ABD dolari).

    Basvuru icin Gerekli Evraklar:

    ✅ Adres Beyan Formu (sayfa 3)
    (not: su adresteki form daha okunakli ve net https://www.ysk.gov.tr/doc/dosyalar/AdresBeyan-Yurtdisi.pdf )
    ✅ Nufus Cuzdani fotokopisi
    ✅ Odenmesi gerekiyorsa ceza formu (sayfa 5 ve 6)
    ✅ Eger posta ile basvuru yapiyorsaniz "adres beyani alindi" belgesinin geri gonderilebilmesi icin kargo veya iadeli taahutlu zarf. [ustunde isim ve adres bilgilerinizin yazili oldugu, pulu ve tracking number'i olan zarf]

    Not: Adres beyani sadece su an yasadiginiz adresin resmi kayitlara gecmesini saglamaktadir. Eger bu surecte adiniza Genel Saglik Sigortasi borcu olustuysa bu borcun silinmesi icin konsolosluklardan "Ikamet Belgesi" duzenletip bunu Turkiye'deki Sosyal Guvenlik Kurumuna gonderebilirsiniz.

    Ayrintili bilgi icin ilgili sayfalar:


  • Peki benim ilk girdiğimde 40 günlük bir adresim olacak, sonra değişecek. Bu durumda 40 gün sonra 2. Kez mi adres değiştireceğiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @schadow T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak içinde söyledi:

    Peki benim ilk girdiğimde 40 günlük bir adresim olacak, sonra değişecek. Bu durumda 40 gün sonra 2. Kez mi adres değiştireceğiz?

    en ideali dediginiz sekilde olur.


  • @crazycells biz adres guncellemesini yaptik ancak hala yurtdisi secmen kaydinda ismimizi goremiyoru. Bunun icin ayri bir islem yapmak gerekir mi acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak içinde söyledi:

    @crazycells biz adres guncellemesini yaptik ancak hala yurtdisi secmen kaydinda ismimizi goremiyoru. Bunun icin ayri bir islem yapmak gerekir mi acaba?

    Hayir, adres beyani disinda bir islem yapmaniza gerek yok. Sistem o kadar hizli guncellenmiyor. Fakat yapilacak baska bir islem yok, sadece beklemeniz gerekiyor.


  • Selamlar, onumuzdeki secimlerde oy kullanabilmek icin en gec ne zaman yeni adresimizi beyan etmemiz gerekir? 27 Mayis'ta Austine gidiyoruz, oy kullanabilecek miyiz bunun telasindayiz su an.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tissi T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak içinde söyledi:

    Selamlar, onumuzdeki secimlerde oy kullanabilmek icin en gec ne zaman yeni adresimizi beyan etmemiz gerekir? 27 Mayis'ta Austine gidiyoruz, oy kullanabilecek miyiz bunun telasindayiz su an.

    24 Haziran 2018 erken seciminde oy kullanmak icin 12 Mayis 2018 adres beyani icin son tarih. Yarin secmen listeleri askiya cikacak, YSK'nin sitesinden kontrolunuzu yapabilirsiniz. Ozellikle yakin zamanda adres degisikligi yapanlar yarin yani 2 Mayis gunu ysk'nin sitesine girip yurtdisi secmen kutugunde kayitli olup olmadigini kontrol etmeli. Eger bir yanlislik varsa 2 Mayis-12 Mayis tarihleri arasinda itiraz edebilirsiniz. Eger adres bildirimi yapmadiysaniz yine 12 Mayis'a kadar yapip secmen kutugunuzu yurtdisina alabilirsiniz. Yurtdisi secmen kutugune kayitli olunca secim gununden once gumruk ve sinir kapilarinda ya da konsolosluklarda oy kullanmak mumkun.

    Sayin @sorusuvar siz de yarin kontrolunuzu yapin.

    YSK'nin yurtdisi secmen kutugu sorgulama sayfasi surada:


  • @crazycells cevap icin tesekkurler, 27 mayista abdde olcagimizi dusunursek bizim oy kullanma ihtimalimiz bulunmuyor anladigim kadariyla 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tissi T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak içinde söyledi:

    @crazycells cevap icin tesekkurler, 27 mayista abdde olcagimizi dusunursek bizim oy kullanma ihtimalimiz bulunmuyor anladigim kadariyla 😞

    yonetmelige bakmak lazim, gecen secimde yurtdisinda yasayip gecici olarak Turkiye'de olanlar icin saniyorum nufus mudurluklerine giderek adreslerini beyan etme sansi verilmisti. Eger Green Card'iniz varsa ya da yurtdisinda yasadiginizi belgelerle gosterebilirseniz, o durumda sansiniz olabilir. Bu konuda bilgi var mi bir bakayim, eger bulursam buraya kopyalarim.


  • @crazycells duzelmis, sistemde yurt disi secmen kutugunde yer aliyoruz artik 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sayin @tissi , yerlesim yeriniz yurtdisinda ise, nufus mudurlugune pasaportunuz ile basvuru yapip kutugunuzu yurtdisina aldirabiliyorsunuz. Ilgili resmi yazi asagida:

    Yerleşim yeri yurt dışı olanlardan askı süresi içinde yurt içinde bulunanların, en yakın nüfus müdürlüğüne pasaportları ile birlikte müracaat ederek Adres Beyan Formu doldurmaları ve adres tescil işlemini yaptırmaları gerekli olup, nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı Adres Beyan Formunun bir örneği ve eklerini Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına ya da bulundukları yer ilçe seçim kurullarına vermeleri halinde kayıtları yapılır. İlçe seçim kurulu, bu evrakı Yurt Dışı Seçmen Adres Beyanı Kayıt İşlemleri (SEC_003_2) ekranını kullanarak Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna gönderir.

    kaynak: http://www.ysk.gov.tr/doc/genelge/dosya/77563/2018CBMV-Ydisi-GuncellestirmeGenelgesi.pdf


  • @crazycells yurtdışına gitmeden türkiyeden kaydımızı yapabiliyor muyuz? bizim gidiş tarihimiz tam ara döneme kalıyor çünkü.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak içinde söyledi:

    @crazycells yurtdışına gitmeden türkiyeden kaydımızı yapabiliyor muyuz? bizim gidiş tarihimiz tam ara döneme kalıyor çünkü.

    evet, eger yerlesim yeriniz yurtdisi ise ama su an Turkiye'de bulunuyorsaniz, bunu gosterebileceginiz belgelerle nufus mudurlugune gittiginizde adres kaydinizi yurtdisina almalari lazim.


  • yerleşim yerimiz yurtdışı değil henüz, bu durumda olmaz herhalde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak içinde söyledi:

    yerleşim yerimiz yurtdışı değil henüz, bu durumda olmaz herhalde.

    evet, yurtdisinda bir adreste yasamadiysaniz buyuk ihtimal almaniz zor olur. Eger ikna kabiliyetim gucludur diyorsaniz isterseniz deneyebilirsiniz ama ben de yazilanlardan olmaz diye anliyorum.


  • Merhaba @crazycells , Amerika'ya yaklaşık 1.5 ay evvel giriş yaptık, 1 ay farklı eyaletlerde gezdikten sonra yaşayacağımız şehre gelip yerleştik 10 gün evvel. Konsolosluk bildirimini de henüz yapmadık, fakat konsolosluk harici farklı bir yere de adres beyanı yapmamız gerekiyor mu?
    Uscis'e ait sitede "Change of Address Information" kısmı yer alıyor, buraya bir bildirimde bulunmamız gerekiyor mu?
    Benim bu şehirde ve bu adreste yaşadığımın kaydını nerelere yapmam gerekiyor, gerektiğinde "proof of resident'"ı nasıl yapacağım?
    Çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak içinde söyledi:

    Merhaba @crazycells , Amerika'ya yaklaşık 1.5 ay evvel giriş yaptık, 1 ay farklı eyaletlerde gezdikten sonra yaşayacağımız şehre gelip yerleştik 10 gün evvel. Konsolosluk bildirimini de henüz yapmadık, fakat konsolosluk harici farklı bir yere de adres beyanı yapmamız gerekiyor mu?
    Uscis'e ait sitede "Change of Address Information" kısmı yer alıyor, buraya bir bildirimde bulunmamız gerekiyor mu?
    Benim bu şehirde ve bu adreste yaşadığımın kaydını nerelere yapmam gerekiyor, gerektiğinde "proof of resident'"ı nasıl yapacağım?
    Çok teşekkürler.

    Evet, TC. konsoloslugunda posta ile ya da sahsen basvuruyla adres degisikligi yapabilirsiniz.

    Ayrica ABD vatandasi olana kadar her tasindiginizda USCIS'i durumdan haberdar etmelisiniz, onu da suradan halledebilirsiniz:

    AR11 formunu posta ya da online olarak doldurup USCIS'e gondermelisiniz. Online basvuru icin de su sayfayi kullanabilirsiniz: https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do

    Iki durumda da adres degisikligi icin kisisel beyan yeterli.

    edit: USCIS icin ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form


  • @crazycells çok teşekkürler.Yeşil kart ve SSN'lerimizin ulaşmasını istediğimiz adres ile bizim ülkeye girip, yerleşik olmadan bir süre yalnızca dolaşıp, sonucunda da yerleştiğimiz nihai adresimiz farklı. Bu durumda adres değiştirmiş gibi mi oluyoruz? USCIS sitesinden adres değişikliği olarak bunu bildirmeliyiz, doğru mudur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak içinde söyledi:

    @crazycells çok teşekkürler.Yeşil kart ve SSN'lerimizin ulaşmasını istediğimiz adres ile bizim ülkeye girip, yerleşik olmadan bir süre yalnızca dolaşıp, sonucunda da yerleştiğimiz nihai adresimiz farklı. Bu durumda adres değiştirmiş gibi mi oluyoruz? USCIS sitesinden adres değişikliği olarak bunu bildirmeliyiz, doğru mudur?

    O halde su an degisiklik yapmayin, ta ki Green Card'iniz ulasana kadar. Dosyanizda karisiklik olmasin. SSN ve GC geldikten sonra USCIS'ten adres degisikligi yapabilirsiniz.


  • @uzay
    Merhabalar. Ben de 4 ay oldu geleli. Seçim sürecinde oy kullanabilmek adına araştırdım adres beyanı İçin bizzat konsolosluktan form doldurdum. bu bildirimi Amerika’ya geldikten max 20 gün içinde yapmam gerekiyormuş. Ben 3. Ayımda yaptım hatta ceza bile ödedim. Sembolik bir rakamdı tabii.
    Önemli olan oyumu kullanabilmemdi aslında.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum