Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Şimdi insanın aklına iki soru geliyor? Neden bu yıl ve neden biz? 😃


  • +5000 versinler abi o zaman:D


  • Şimdi insanın aklına iki soru geliyor? Neden bu yıl ve neden biz? 😃


  • @entelman selam,
    Oncelikle hayirli olsun size sira geldi sanirim. Umarim sorunsuz bir sekilde vizenizi alirsiniz.

    18300 kotasi diye birsey yok. Evet kota var ama bu 18300 degil. Bunu soyleyen arkadas zaten bu rakami eu icin 19568 olarak degistirdi. Son aciklanan iki reel sayi ayni 651. EU icin belirledikleri sayi ne ise son reel id ler buna gore cagirildi.

    Son ay yapacaklari tek sey hedefledikleri son rakam neyse onu aciklamak ve diger bolgelerin kotalarindan kalan vize varsa bu sayiya eklemek olacaktir.


  • Simon paylasmis blogunda yeni bir seyler. Der ki, goruldugu uzere EU, OC ve SA ya asia daki bandan dolayi ASden bir aktarma yapilmis. Bunu da EU nun aciklanan cut off paceinin dusmeden ayni sekilde devam etmesine baglamis. (The number increase, while small, showed the pace didn’t drop. Honestly, with the pace of issuances going so fast, that shows there was some relief – but no one should suddenly expect a huge bonanza in EU – that won’t happen. One month left – let’s wait and see.) OC beklenenden fazla fazla almis olacakki herkes mutlu o bolgeden ve brit dahil yorumlar o yonde. ( – OC could see a slightly higher number than I expected. But slightly – don’t expect miracles) kisacasi her bolge gulluk gulistanlik EU haric. Bu bir saka olmali. amaclanan nedir acaba boyle yaparak. Kisacasi AS den aldiklari vizeleri bolca OC ve SAya dagitmaktan yana olmuslar en buyuk payi yuzdesel olarak EU alabilicekken.


  • @onur1601 Haklısınız. Aslında ben başından beri 18300 kotasını referans aldım. Olur da 19500'e göre vize basılırsa bu da hesaplarımızda kafadan +1200 vizelik artış anlamına geliyor. Artık son bülten, her şey olabilir. Bir ay daha sabredilebilir. İyi niyet temennileriniz çok teşekkür ediyorum.


  • brit başka bir forumda avrupa 18300 vizeden fazlasını alacak muhtemelen eğer beklentileriniz roket gibi yukselen bir cutoff ise bu beklenti çok yersizdi beklentiler içinde gerçekleşti agustos cutoffu demiş.


  • @periscope Tamam kimse roket gibi bir yükseliş beklemedi zaten de; normalde kaç olması gerekiyorken yükselişle kaç olmuş, bu konuda yaklaşık bir yorum yapsaydı, son bülten için çok daha iyi muhakeme yürütebilirdik. Brit hala net bir yorum yapmıyor bence. Ama hoş, hala okumaya devam ediyoruz bizler, orası ayrı.


  • @entelman 28675 icin kotanin kac olmasi gerekir?


  • @entelman Sana da geldi numara degil mi gozun aydin. En azindan birkacimizin sancili bekleyisi bitti. Cikabildigi yere kadar ciksin cut off. @periscope hangi forum link yollar misin rica etsem? Suan da soyledigi, evet ASden bir redistribution olmus ama bundan en cok faydalanan OC ve SA olmus. cunku anlasilan su halde bile kotalarinin uzerine cikma durumlari varmis. neticede biz de burda matematigini yapip temmuza kadar 16000vize verilir diyorduk e 18300 kotasi bile olsa geriye yaklasik 2300 vize artmiyor uydu? 1)neden sadece 651 vize arttirsinlar hala 2bin kusur vize varken sozde 18300 kotasina 2) EU daha fazla pay almasi gerekirken neden britin hesaplamalarina gore OC ve SA daha cok faydalanmis bu artan vizelerden? 3)AF current bile olsa kotasini dolduramayacak diyor brit acaba bir zahmet son ay EUya bu kalan vizelerden vermeye calisicaklar mi? bunlar ve pek cogu kafamda deli sorular… resmen hayal kirikligi oldu.. bir de 23350den sonra 27300lu rakamlara kalan reel id 1650... 😞 resmen gelmeyecek sira.


  • @northfield Size gelene kadar 2310 reel ID dosya var. Bu da yaklaşık olarak 3120 vize anlamına geliyor. Son ay kotayı elde kalan 500 vize dahilinde 18300 alırsak sizin ekstradan 2620 daha vizeye ihtiyacınız kalıyor. 19500 alırsak 1420 ekstra vizeye ihtiyacınız olmuş oluyor. Brit'in de zaten birkaç bültendir ifade ettiği tam olarak buydu; öyle ya da böyle EU'nun extra kota artırımına ihtiyacı var.


  • @jade Teşekkür ederim. Darısı, tüm bekleyen arkadaşlarımızın başına. Bitiş düdüğü daha çalmadı. Heyecanlı bir ay daha sizleri bekliyor.


  • @entelman tesekkur ederim aciklamaniz icin. Bu soylediginiz arttirimlar da mumkun gozukmuyor heralde. 1 ayda o kadar gorusme yapamazlar sanirim.


  • @northfield Pardon, rakamları düzelttim az önceki iletimde. Aslında mesele burada kota..Yeter ki kota artsın, hiçbir mesele yok. EU'da onlarca elçilik var. Birkaç bin vizeyi bir ayda çok rahat eritirler.


  • Kota artmasina artsinda bu ay belli oldugu arttirmayacaklari hala ayni seyler soyleniyor .yapmiyorlar iste yapmak isteseler yaparlardi bu ay


  • @alesta Haklısınız. Ama ilk başta 18300'den son bir ayda 19500 kotayı konuşuyor olmamız bile bence kısmen de olsa pozitif bir etki. Bakarsınız son bültende çok daha farklı bir tablo çıkar karşımıza. Salt moral verme anlamında demiyorum; sadece ihtimaller dahilinde konuşuyorum.


  • @jade Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    @entelman Sana da geldi numara degil mi gozun aydin. En azindan birkacimizin sancili bekleyisi bitti. Cikabildigi yere kadar ciksin cut off. @periscope hangi forum link yollar misin rica etsem? Suan da soyledigi, evet ASden bir redistribution olmus ama bundan en cok faydalanan OC ve SA olmus. cunku anlasilan su halde bile kotalarinin uzerine cikma durumlari varmis. neticede biz de burda matematigini yapip temmuza kadar 16000vize verilir diyorduk e 18300 kotasi bile olsa geriye yaklasik 2300 vize artmiyor uydu? 1)neden sadece 651 vize arttirsinlar hala 2bin kusur vize varken sozde 18300 kotasina 2) EU daha fazla pay almasi gerekirken neden britin hesaplamalarina gore OC ve SA daha cok faydalanmis bu artan vizelerden? 3)AF current bile olsa kotasini dolduramayacak diyor brit acaba bir zahmet son ay EUya bu kalan vizelerden vermeye calisicaklar mi? bunlar ve pek cogu kafamda deli sorular… resmen hayal kirikligi oldu.. bir de 23350den sonra 27300lu rakamlara kalan reel id 1650... 😞 resmen gelmeyecek sira.


  • (iv) Redistribution of unused visa numbers
    If the Secretary of State estimates that the number of immigrant visas to be issued to natives in any region for a fiscal year under this paragraph is less than the number of immigrant visas made available to such natives under this paragraph for the fiscal year, subject to clause (v), the excess visa numbers shall be made available to natives (other than natives of a high-admission state) of the other regions in proportion to the percentages otherwise specified in clauses (ii) and (iii).

    vize dagıtımla alakalı yasadakı madde.


  • Arkadaslara tavsiyem herkes hayatina donsun ve 15 temmuza kadar unutsun . Bundan bi hayir gelmez artik.


  • (E) Distribution of visas
    (i) No visas for natives of high-admission states
    The percentage of visas made available under this paragraph to natives of a high-admission state is 0.

    (ii) For low-admission states in low-admission regionsSubject to clauses (iv) and (v), the percentage of visas made available under this paragraph to natives (other than natives of a high-admission state) in a low-admission region is the product of—
    (I) the percentage determined under subparagraph (C), and
    (II) the population ratio for that region determined under subparagraph (D)(ii).
    (iii) For low-admission states in high-admission regionsSubject to clauses (iv) and (v), the percentage of visas made available under this paragraph to natives (other than natives of a high-admission state) in a high-admission region is the product of—
    (I) 100 percent minus the percentage determined under subparagraph (C), and
    (II) the population ratio for that region determined under subparagraph (D)(iii).
    (iv) Redistribution of unused visa numbers
    If the Secretary of State estimates that the number of immigrant visas to be issued to natives in any region for a fiscal year under this paragraph is less than the number of immigrant visas made available to such natives under this paragraph for the fiscal year, subject to clause (v), the excess visa numbers shall be made available to natives (other than natives of a high-admission state) of the other regions in proportion to the percentages otherwise specified in clauses (ii) and (iii).

    (v) Limitation on visas for natives of a single foreign state
    The percentage of visas made available under this paragraph to natives of any single foreign state for any fiscal year shall not exceed 7 percent.

    (F) “Region” definedOnly for purposes of administering the diversity program under this subsection, Northern Ireland shall be treated as a separate foreign state, each colony or other component or dependent area of a foreign state overseas from the foreign state shall be treated as part of the foreign state, and the areas described in each of the following clauses shall be considered to be a separate region:
    (i) Africa.
    (ii) Asia.
    (iii) Europe.
    (iv) North America (other than Mexico).
    (v) Oceania.
    (vi) South America, Mexico, Central America, and the Caribbean


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

37
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum