Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba bir kaç sorum olacak lütfen bilgi ve deneyemilerinizi paylaşır mısınız ?
    -Şu an neden kayıt yapamıyorum ?
    -Çekilişte green card için hak kazanırsam beni ne tür süreçler bekliyor ?
    -Green card'ı aldıktan sonra u.s.a'ye ilk gidişte söz konusu belli bir süre var mı yoksa süresiz kalma hakkı sahip oluyormuyuz ?
    -Yurt dışında iş bulama ve yaşama koşul ve imkanları nasıl ?
    Ve son olarak Green Card'ın çıkma olasılığı nedir ? daha önce ki yıllarda kayıt yapmış kişilerin bir önceliği var mı ? yoksa herşey şans mı ?
    -Teşekkürler


  • https://yesilkartforum.com/forum/topic/170/green-card-başvurusu-nasıl-yapılır/3

    -Şu an neden kayıt yapamıyorum ?

    Sistem henüz kayıt moduna geçmedi, 2018-Ekim ayını bekleyin, ve forumu mutlaka yakından takip edin.

    -Çekilişte green card için hak kazanırsam beni ne tür süreçler bekliyor ?

    Kazandığınızı öğrendiğinizde (2019-Mayıs'ta açıklanacak, yine aynı başvuru sayfasında) öğrendiğiniz sayfada Dosya Numaranız yazacak (Case Number).
    DS 260 kodu olan bir form dolduracaksınız (yine aynı sayfadan). Sonra sizin Dosya Numaranızın sırasının gelmesini bekleyeceksiniz. Sıranız geldiğinde anlaşmalı doktordan sağlık raporu, sonrasında Konsoloslukta görüşme vb... Forumu takip edin.

    -Green card'ı aldıktan sonra u.s.a'ye ilk gidişte söz konusu belli bir süre var mı yoksa süresiz kalma hakkı sahip oluyormuyuz ?

    Sağlık raporunun tarihi baz alınarak size 6 aylık bir vize veriliyor. Bu süre zarfında ilk girişi yapmalısınız. Yoksa süreç ilerlemiyor. GC size US'e giriş yaptıktan sonra veriliyor.

    -Yurt dışında iş bulama ve yaşama koşul ve imkanları nasıl ?

    Çok göreceli. Ama işsizlik %3.5 civarı. TR ile kıyaslayabilirsiniz. Koşullar ise yine size göreceli. TR ile kıyaslarsanız. Gidenlerin çok az bir kısmı koşullar nedeniyle geri dönüyor.

    -Ve son olarak Green Card'ın çıkma olasılığı nedir ? daha önce ki yıllarda kayıt yapmış kişilerin bir önceliği var mı ? yoksa herşey şans mı ?

    Çıkan / Başvuran oranı her sene değişiyor. Ama yanlış hatırlamıyorsam 1/80 - 1/100 arası bir orandı. Teorik olarak tamamen çekiliş -loto. Loto olmadığına dair oluşturulacak herhangi bir tezi yanlışlayan örnekler birden fazla.

    -Teşekkürler

    Rica ederiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror
    2018 Ekim'de yapilan basvurunun sonuclari 2019 Mayis'ta belli olur.
    ABD'ye giris yapip green card'i aldiktan sonra 10 yil kalma hakkiniz olacak. 5 yil yasadiktan sonra ABD vatandasi olabilirsiniz. Vatandas olmak istemezseniz 10 yilin sonunda green card yenileme yapabilirsiniz.


  • @knnrn Düzelttim 🙂


  • Yardımınız için çok sağolun teşşekkür ederim. Peki diğer bir konu olan Green Card için ücret isteyen internet siteleri danışmanlık şirketlerimi yoksa dolandırıcılık mı ?


  • @Mustafa-Akin hepsini aynı kefeye koymamak gerekiyor.Ama gc ye başvurmak ve daha sonra da DS260 formunu doldurmak için o kadar para ödemeye gerek yok.İnanın o verdiğiniz ücrete çok ihtiyacınız olacak.Kazandıktan sonraki süreçte Abd ye girene kadar oldukça masrafınız oluyor.
    Siz sanırım bu sene başvuracaksınızEğer herhangi bir şey değişmezse Ekim ayında başvurunuzu gerçekleştirrisiniz.Başvuru formunu doldurmak gayet kolay zorlandığınızda da buradaki herkesten yardım alabilirsiniz.


  • Arkadaşlar tamamen gönüllü yapanlar hariç, kalanları aynı kefeye koyalım. Internete bağlanabilen herkes biraz araştırdığında yesilkartforum gibi bu işi löseve 30 TL gibi komik bir rakam bağışı karşılığı yapan bir yerin olduğunu bulabilir. İngilizce bilen bir tanıdık otursa yanına veya internetteki kılavuzları, youtube videolarını, düz ayak anlatan siteleri azıcık okusa o formu doldurur. Samsung S3 ile çekilmiş bir fotoğrafı da eklediğinizde oldu bitti.
    Aralarında beyaz yakalıların da olduğu pek çok tanıdık ne idüğü belli olmayan şirket/şahıs'lara 5 yıllık otomatik kayıt gibi saçma bir hizmet karşılığında 200-1500 TL gibi rakamları kimlik bilgileriyle birlikte vermişler.
    Bu kadar lottery olan bir konuda aslında bırakalım da bu aşamada eleminasyon olsun diyesim geliyor...
    Akşam çayınızı içerken yapabileceğiniz bir başvuru formu. (Bu siteyi bulmuşsanız bitmiştir zaten olay.)
    Boşverin dolandırıcı sahte danışmanları.
    Stay tuned 😉


  • Söylediklerinizin hepsi gayet önemli , yardımcı bilgilerdi teşekkür ederim herşey için , kolay gelsin iyi akşamlar dilerim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum