Su basliktan devam edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
@Ekto-Oktan bu arada yasal olmayan göçlerle uğraşıyor gözüküyor ama hepsi gayet rahat durumdalar şu an benim çevremde asylum olup da sınırdışı edilen ve konunun ona dokunduğu kimse olmadı. yasal gelip asylum veren de sınırdan kaçak gelen de bizden daha rahat emin olun 🙂
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Amerika'ya gidip para kazanıp eğitim alacam vs vs demeyeceğim kusura bakmayın en kral eğitimlere eşdeğer eğitim almış biri olarak Türkiye'de beyaz yakalı ameleyim. GC çıkarsa birkaç yıl eşek gibi çalışıp para biriktirip kendime bir yer açarım Amerika'da girişimcilik 4ever. Başka türlü Amerikan dream zor 
Hadi yine iyisiniz, Reis sizi dusunuyor. 17 Mayis'a kadar 3 hafta evde tatil 
@SparoX, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Amerika'ya gidip para kazanıp eğitim alacam vs vs demeyeceğim kusura bakmayın en kral eğitimlere eşdeğer eğitim almış biri olarak Türkiye'de beyaz yakalı ameleyim. GC çıkarsa birkaç yıl eşek gibi çalışıp para biriktirip kendime bir yer açarım Amerika'da girişimcilik 4ever. Başka türlü Amerikan dream zor
Mezuniyet ne, ne iş ile meşgulsunuz özel değilse.
@bidünya geçen sene söylemiştim arkadaşlarıma falan çıkmayınca hepsi resmen eğlendi.. bu sene kimseye söylemedim ama dediğiniz gibi eğer çıkarsa Adım attığım andan itibaren kusturacağım insanlar var.. Allah’ım sen nasip et! 
@MySea, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Hadi yine iyisiniz, Reis sizi dusunuyor. 17 Mayis'a kadar 3 hafta evde tatil
Benim için değişen bişey yok abi, 1 seneden fazladır remote adı altında evde yatıyorum.

@ekreminanasi, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Evet annemin ilk iletisini ben yazayım annem geldi
Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. 

Bugun isyerindeki bir arkadasla sohbet ediyorduk. 16 yasinda liseye giden oglu var. 2 hafta once Walgreens eczanenin bir subesinde haftasonlari part time kasiyer olarak ise baslamis. Haftada 15-20 saat arasi calisacakmis. Baslangic saati $10. Hicbir tecrube yok. Online olarak oglunun kendisi basvurmus, telefonda birkac soru ile interview yapmislar, hangi okula gittigini falan sormuslar. Sonra haftaya gel basla demisler.
izlemenizi tavsiye ederim.
@Enes-Altuniş eğer olurda çıkarsa biz de misouri’ye gideceğiz sanırım. Orada yaşayan bir arkadaşım var. 1-2 sene kalıp dil, kültür işine hakim olduktan sonra başka eyalete geçeriz diye düşünüyorum şimdilik.. Arkadaşımın kurulu düzeni var ailesi var yük our muyum? Sıkıntıya sokar mıyım? Kafamda deli sorular var.. umarım hepimize çıkar şu kart ve hayallerimize kavuşuruz...
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Sayin @Rhonster , foruma veli cagirmak yasaktir
ben @Rhonster 'ın velisini görüşmek için siz çağırdınız sandım Ali Bey 
@hayallerabd oğlumun 12 mayıs doğum günü totem yaptım o gün bakıcam sonuçlara çıkarsa havai fişekleri vizeyi alana ve hatta uçak biletlerimizi alana kadar içime içime patlatmayı düşünüyorum
eşim zaten ketum yanında adam kes heyecanlanmaz, renk vermez.. iş benim boş boğazımda bitiyor. Ama tutacağım kendimi...
@Rhonster kaç gündür sormak istiyorum ama forum olaylarına pek aşina olmadığımdan soramadım. Tampa eğitim açısından iyi bir şehir mi? Şimdilik pek araştırmadım henüz çıkan bir kart olmadığı için ve çıkması durumunda gitmek zorunda olduğumuz yer de belli olduğu için ama durup dururken aklıma soktun. 
@hayallerabd, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Sayin @Rhonster , foruma veli cagirmak yasaktir
ben @Rhonster 'ın velisini görüşmek için siz çağırdınız sandım Ali Bey
@Rhonster Kimbilir ne haltlar karistirildi da artik veliler bile foruma gelmeye basladi? 
@MySea @crazycells sırları aydınlatacak kesin 
Benim anlamadığım tuhaf bir durum var. Bu Türkiye' de deli derya başarılı ama ABD diyince hep üç kuruşluk işleri hayal ediyorlar. Yahu bi kere aldığınız matematik fizik bilgisi bile adamların kat kat üstünde. Bir de beyaz yakalı olarak para kazanılamamış TR de kişi tarafından peki ama orada kazanılıyor. Burada beyaz yakaya küsüp orada direk ticarete atılmak da değişik. Bir de anlamadığım ABD' de ticaret kafası var herkeste ama Türkiye' de yok. Onu hiç çözebilmiş değilim.
Bence gereksiz gerçekçiliklerle kendinizi basit işlere layık görüp diğer taraftanda TR de olmayan ticari zekanızın ABD de bir anda yoktan var olacağına inanıyorsunuz. Çok tuhaf bakış açıları var anlayamıyorum. 
@Ping-PONG bilemezsin belki türkiye deki hayali ve yatkınlığı buydu ama mevcut koşullar el vermedi ve sosyal baskı yüzünden memur oldular ?
mesela ben ama gene de hemşireliği severek yazdım ama fırsatım imkanım olsaydı aşçı olurdum.
@Ping-PONG Tıp fakültesi kazanıp 4. sınıfta okulu bırakıp zabıta olan arkadaşım var sırf ailesi yüzünden.
@ekreminanasi hoşgeldiniz sefalar getirdiniz teyzecim 
Yasaklar yasaklar neyse yine kazanırsam sitenin bahçesinde 3-5 tur atarım içimde kalmaz şeref turu niyetine 
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum