DV2022 Bekleme Odası
-
@denizci10 dobarlanırsın abi merak etme geçen senelerde de oldu arkadaşlara ama yine buradalar :D
-
Benimde başvurudan sonra aklıma gelmiyor forum ama bir ay kala başlıyorum foruma uğramaya, her sene aynı.
-
-
@Chandler ay evettt kamyonlu filmi diyorsunuz dimi
-
@denizci10
Programlamayı hallediyorum şuan.
Satte 12 knots yol yapacak. GC çıkmazsa memleketi terketmenin yollarını arıyorum.
Kalamıştan suya indin mi, artık 1 ayda Miami ye ineriz. :D -
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Chandler ay evettt kamyonlu filmi diyorsunuz dimi
evet evet o
-
@denizci10 bana istanbulda çalışırken supervizorum diyodu ben bak her sene 15 gün iznimde gidiyorum amerikaya sende gel diye ozamanlar tamam dedim pasaportu çıkardım, sonra babam bırak o işi gir smmm sınavlarına dedi. O ara bi gündemim değişti bende başvuracaktkm vuramadım kaldı. Nasipp ozaman değilmiş inşallah şimdidir 😌
Not: şuan o bahsettiğim kadına arkadaşları kal burda buluruz bi yolunu demiş, kendileride zamanında wattsn sonra kalıp pizza ve nargileci açmışyı o da orda kalıyordu çalışıyordu. Sonra bide Eş buldu bitane bastılar nikahı şuan greencardlı 🥰
-
Şöyle bir durum var. Konsolosluk halen kapalı fakat Çekiliş açıklandıktan sonra biz başka ülkenin konsolosluğundan işlem yapabiliyor muyuz? Geçen ay Ukraynada idim ve Ukrayna Gürcistan gibi ülkelerde Türkiye Belarus ve Rusya vatandaşları normal vizeye başvurabiliyor. Hatta GC Çıkmaz ise oradan Turistik vizeye başvuracağım. Bu boşluk hem 2021 hemde 2022 kazananları için bir seçenek olamaz mı?
-
Pandeminin bitme olasılığı nedir? Dv21 talihlilerinin başına gelen kötü talihsizliği bizimde başımıza gelmesin ?😔 Çıktığına mı sevinelim gidemediğimize mi üzülelim 🤔🗽 Ya şans yüzümüze gülecek inanıyorum da yanlış zamanda gülmese bari 😅
-
@gariban aynen öyle olmuştu. Kazanalım da çilesi problem değil 🙃
-
@Emtee Avrupa normalleşmeye başladı. Amerika da ciddi rakamlarda aşılamaya devam ediyo. Bizim durum biraz kötü ama bence bir formül bulacaklar dv2022 mülakatları için. Belki doktor kontrolüne aşı vs.. eklerler aşılanmayan mülakata giremez. 300-500 dolar maliyetimiz artar ama sorun değil.
-
-
@Emrah-Düzgit İnşallah artık 300-500 $ doları gözden çıkarırız. 🗽
-
@GrayCollarDude İnşallah bu sene bize çıkarsa biz direkt New York istiyoruz kız arkadaşımla. New Jersey'e de gittik gördük daha önce, çok nezih, çok güzel yerleri var özellikle mid-high wealth kesimleri muazzam. Dediğiniz gibi hem NYC'nin sonsuz iş imkanlarına yakın olması hem de kendisinde saatlik ücretlerin seviyesi gayet çekici kılıyor.
Tekinsiz istasyonlara ve vagonda yalnız kalma durumunda şunları söyleyebilirim, geç saatlerde trene bindiğim, vagonda yalnız kaldığım, ıssız istasyonlarda yarım saat tren beklediğim çok oldu NYC'de. Çok şükür başıma kötü bir şey gelmedi, zaman zaman benimle birlikte metro bekleyen veya vagonda olan tiplerden kıllandığım, çekindiğim oldu. Hatta bir keresinde vagonda tekinsiz gözüken birkaç tiple tek başıma kalınca tam kapılar kapanırken trenden inip bir sonraki metroya geçmiştim :face_with_tears_of_joy:
Ama bunları çok sık yaşamadım. NYC'de bazı Queens ve Jamaica istasyonları mesela çok ıssız ama oralarda bile aşırı güvensiz hissettiğim olduğunu hatırlamıyorum. Ve zaten oralarda çok fazla işiniz olmuyor. Rahatlıkla söyleyebilirim ki Brooklyn gayet güvenli bir yer. Özellikle Bay Ridge, Dyker Heights, Bensonhurst, Sheepshead Bay, Sunset Park gibi yerleri inanılmaz nezih ve güvenli.
NJ'de her yeri tecrübe etme şansım olmasa da aşağı yukarı orada da tren, bölge vs durumları benzer. -
@TughanTug Öncelikle umarım kazananlardan olursunuz ama bahsettiğiniz lokasyonlar biraz pahalı. Özellikle brooklyn falan büyük bir kesim için çok zor. İlla New York diyen biri için maliyetler açısından Rochester daha mantıklı olabilir merkeze çok uzak orası ayrı :). Çok iyi vasıflarınız varsa gittiğiniz gibi çok iyi paralar yapabilecekseniz brooklyn de olur elbette. :)
-
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@denizci10 dobarlanırsın abi merak etme geçen senelerde de oldu arkadaşlara ama yine buradalar :D
Toparlanırım ama ne zaman onu bilemem asla...
-
@denizci10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
a konso
Abicim turist vizesine gitsen zaten sana direk verirlerdi vizeyi. Sen evham yapıyorsun. Covid bitsin yine rahatça alırsın. Kafayı da kırarsan kalırsın istesen. Ben burada güzel bir dil okulu buldum diye başlarsın. Ardından community collage, sonra bi şirket kurarsın, plumbing ve ya landscaping. 2 tane yasal meksikalı alırsın işe. Yolla sağda solda iş yapsınlar, Sadece maaşları çıkması değil işletme iyi kar bile eder. Abd de geçici de olsa yasalken işletme kurarsan yasal statün bitmeye yaklaştığında o yatırımla E2 ye sokmayı denersin. Yatırım yapan adam, vergi veren adam onların gözünde on numara adam. Bir de vergi ödemiş olarak ''Benim burda ticaretim var, vergimi ödüyorum kardeşim, yasal statü hakkım buyken böyle, verin lan hakkımı'' diye efelenme şansın var. Olay, bu prosedürü bilen, takip edecek, referansı kuvvetli bir danışman avukatla haraket etmek.
Ki samimi söylüyorum dağdan inmiş bir müşterim var. Gitmişler GC ile, para da var. Ticarete girmişler. Oğlu 20 yaşında iken onun adına kurmuşlar şirketi. 2. yılında EB5 den vatandaşlığı almış oğlan. Amerikan pasaportunu salladı burnuma doğru.
İnternetten yapılan araştırmalara bakarsan böyle bir yöntem yok. Mümkün değil der herkes. Realitede pasaportu almış eline adam. Bazı yöntemler oradayken, imkan ve çevren varsa oluşan süreçler. Herşey kitapda yazdığı gibi değil. İş kapağı oraya atmak. Yasal çerçevede bir çok şey mümkün. Olmaz etmez diyenler bile bu gibi yöntemlerle yasal oluyorlar. Onların derdi kendileri gibi Türkler Amerikaya gelemesin. Zor, tu kaka, kötü amerika diyerek, ''imkanımız olsa geri dönücez'' hikayesiyle almancılar gibi Türkiye çok güsell edebiyatı yapıyolar.
Biraz Giresunlu olun yaa.. Biraz Yağlıdereli olun. :) -
@repatita, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@maestro sahit oldugum durum
Sen misin yoksa :)
Bir de önemli olan, alabildi mi vizesini? Yoksa henüz görüşme mi bekliyor.
Uydurma bir numara ile lottery yi kazanmış olabilir. Görüşmede büyük ihtimalle o numarayı izah edemeyecek ve red yiyecek. -
@ibrahimasar benim kazandigim cekiliste pasaport sarti yoktu.Dediginiz gibi boyle kazansalar da mulakatta elenirler
-
@ibrahimasar olcam bundan sonra yağlıdereliyim ben arkadaş😂
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


