Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba beni de telegram grubuna ekleyebilir misiniz? teşekkürler


  • Arkadaşlar merhaba
    Uzun zamandır forumu takip ediyorum ancak şimdi ihtiyacım olduğu için yazmak istedim. Eşim tarafından greencard lotosunu kazandık. ve case number olarak oldukça yükseğiz fakat AF bölgesi olduğu için orta seviyelerde denebilir. Yada biz istatistiklere baktığımızda genel olarak hep bu case number aralığını almış olarak görüyoruz vize olarak. Soruma gelecek olursak muhtemelen bu ay ki visa bulletinde current olacağız. Fakat Türkiye'deki konsolosluğun açılmadığını ve açılsa bile bile sıra gelememe ihtimalini göz önünde bulundurarak eşimle düşündük ve kendi ülkesinde mülakata girmeyi düşünüyoruz. Çünkü kendi ülkesinde yani Fas'ta vize verilmeye başlandı ve hatta en çok vize veren ülkelerden birisi. Bu noktada eşimin vatandaşı olduğu ülkede mülakata girebilir miyiz ve mantıklı mı? Diğer taraftan şuan Fas ülkemizden girişleri yasaklamış durumda ve Mayıs 29'a kadar uçuşlar kapalı. Fakat Fas gibi turizm odaklı bir ülke için yaz döneminde açmama gibi bir şansının olduğunu düşünmüyorum uçuşları. Kafamızda hep aynı soru ya açılmazsa burası açılırsa diye. Arada kaldık ve belki aranızda bununla ilgili yardımcı olabilecek birileri vardır.. Herkese başarılar dilerim ve umarım hepimiz alırız vizelerimizi. Sevgiler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rayen merhaba. ilk olarak vize bülteni az önce yayınlandı ve bütün regionlar "CURRENT" oldu. bu yüzden aklınızda artık o kısmı çıkartabilirsiniz.

    tavsiyem kesinlikle dosya transferi konusunu değerlendirin. çünkü dediğiniz gibi fas ciddi manada vize basıyor ve bu büyük avantaj. içimizden dosyasını farklı konsolosluğa taşıyan arkadaşlar oldu. bu onlar için büyük bir avantaj ve şuan bütün dosyalar current olduğu için şansları daha da arttı.

    tavsiyem, fas konsololuğu'na eşisiniz vatandaşlık evrakları ile birlikte (kimlik, pasaport) bir mail atıp dosyanızı kabul edip etmeyeceklerini sorun. onlardna gelecek cevaba göre programınızı şekillendirirsiniz.

    bol şans dilerim, bizi de haberdar edin lütfen.


  • @gucarslan Merhaba. Konsolosluk olumlu yanıt verirse eğer, o zaman kcc ye mail atıp adres değişikliği yapmak istediklerini mi söyleyecekler ? Kcc bu isteklerini kabul ettikten sonra ds-260 formunu açıp adres bilgilerini değişecekler. Sonra da tekrar kcc ye evrak gönderip, onay mı bekleyecekler ?

    Süreç böyle mi işliyor hocam ? Ben birkaç hafta daha bekleyeceğim belki ankara açılır diye, eğer açılmazsa ben de konsolosluk değişmeyi düşünüyorum. O sebeple soruyorum. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gucarslan Merhaba. Konsolosluk olumlu yanıt verirse eğer, o zaman kcc ye mail atıp adres değişikliği yapmak istediklerini mi söyleyecekler ? Kcc bu isteklerini kabul ettikten sonra ds-260 formunu açıp adres bilgilerini değişecekler. Sonra da tekrar kcc ye evrak gönderip, onay mı bekleyecekler ?

    Süreç böyle mi işliyor hocam ? Ben birkaç hafta daha bekleyeceğim belki ankara açılır diye, eğer açılmazsa ben de konsolosluk değişmeyi düşünüyorum. O sebeple soruyorum. 🙂

    sizin durumunuzda biraz farklı ilerleyecek. çünkü siz evrak onayı aldınız ve mülakat için hazırsınız. bu yüzden sizin konsolosluktan onay almanız lazım. sonrasında gelecek cevaba istinaden işlem yapabilirsiniz. size ya KCC'den yapın diyecekler ya da biz KCC'ye bilgi verdik diyecekler. orasını bilemiyorum..


  • @gucarslan Teşekkür ederim, bunu bilmiyordum. Ben zannettim ki ds-260 formunu açtırıp, oradan adres değişikliği yapıp tekrar kcc ye göndereceğim.

    Tiflis konsolosluğundan bana gelen cevap bu oldu hocam. Geçen hafta da göstermiştim. KCC ye konsolosluk değişebilir miyim diye mail atmıştım ama daha ona cevap gelmedi. Belki Ankara açılır diye bekliyorum, bir yandan da konsolosluk nasıl değişilir onu öğreniyorum.

    https://i.imgur.com/B53ua7p.png


  • @gucarslan öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için. Ayrıca buradaki ve Twitterdaki mücadelenize de kocaman bir alkış. Umarım sizde bu yıl vizenizi alırsınız ve belki de Amerika'da birlikte kahve içme imkanımız olur 🙂 Evet current haberini aldık ve açıkçası oldukça da mutlu olduk. Şimdi hali hazırda hiç bir işlem yapılmamışken dosyamızı açıp mülakatımızı fas olarak değiştiremiyor muyuz? Yani illa elçiliğe sormamız mı gerekiyor. Çünkü hiç bir işlem yapılmadı henüz. Bir de evrak güncellerken neden soruluyormuş galiba mülakatı değiştirme konusunda. Böyle bir şey var mı eğer varsa nasıl bir neden sunmalıyız? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rayen DS260 üzerinden güncelleme yapamazsiniz ne yazik ki. konsolsoluga sormanız gerek çünkü onlar kabul ederse orada mülakat yapabilirsiniz. bu yüzden bütün detayları (bir önceki mesajda bahsettiğim) maile ekleyip iletişime geçin. tahminim olumlu karşılayacaklar sizin talebinizi. baska türlü değişiklik yapamazsınız..


  • @gucarslan Teşekkür ederim. En kısa zamanda bu işlemleri yapacağız. Süreçle ilgili bilgilendirme yapacağım. Herkese bol şans dilerim


  • Selamlar,
    Forumda aradım ama bulamadım, belki gözden kaçırdım bilemiyorum. Ben Türkiye’de sağlık sektöründe MR servis mühendisi olarak çalışıyorum. Bütün numaraların current olduğu şu durumda bunu kullanarak görüşme için avantaj sağlayabilir miyim, eğer bunu bildirmek istersem KCC’ye mi yoksa konsolosluğa mı bildireyim. Daha önce yaşanmış böyle bir deneyim var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @islek merhaba. bu konu FAM prosedürleri içine girmekte.
    bahsettiğiniz meslek istisnalar kapsamında bulunmuyor ne yazık ki. içimizde amerika'da kanser araştırması üzerine onay almış ve acilen beklenen bir hekim arkadaşımız bile bu istisnalardan yararlanamadı. konsolosluk amerika hükümeti ve halkı için hayati önem taşıyan, siyasi ya da askeri konularda ciddi öneme / faydaya sahip kişileri istisnalar kapsamında sayıyor ne yazık ki.

    eğer bu şekilde bir öneme sahip olduğunuza inanıyorsanız ankara büyükelçiliği ile iletişime geçmeniz gerek. kcc'nin bu konu ile ilgili bir yaptırımı bulunmuyor..


  • @gucarslan teşekkür ederim bilgilendirme için. Artık ipin ucunu ne taraftan tutalım diye düşündüğümüzden çeşitli çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz.


  • Herkese merhabalar
    Bütün numaralar current olduğuna göre evrak talebi gelmemiş olanlar talep gelmesi için hala beklemeli mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yogi sürecinizi imzanıza taşımadığınız için bilgilerinizi göremiyorum.
    eğer case numaranız 20K larda ise beklemeyin.


  • Teşekkürler.Benim case numaram 33XXX lerde

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yogi anladım. kcc'ye mail atıp evrak talebi almadığınızı söyleyin ve evrak talebi göndermelerini isteyin. çoğu arkadaşımız bu şekilde evrak talebi alıyor şuan.

    [email protected]


  • @gucarslan Numaram büyük olsa dahi mi ?Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yogi evet.. mail gönderin lütfen.
    ad-soyad
    case number
    doğum tarihi eklemeyi unutmayın


  • @gucarslan tmm çok sağolun


  • Arkadaşlar merhaba.

    Erasmus stajı için öğrenci vizesiyle Almanya'ya gitme ihtimalim var. Fakat orada sadece iki ay kalabilmek durumundayım. Temmuzdan eylüle kadar dosya transferi, sağlık muayenesi vs durumlarının yetişme ihtimali düşük müdür (Ki Frankfurt ve Ankara'nın dosya transferi için hızlıca iletişime geçip süreci kotardıkları durumunda.)? Ve Frankfurt'un bankada ne kadar para görmek isteyebileceğine dair bilgi bulamadım. Bu başlıktan başka yazacak ilgili başlık da bulamadım. Süreç zaten geç ilerleyeceği için (Almanya vizesini alma tarihimden ötürü) hiç girişmesem mi diye de düşünmüyor değilim.

    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum