@ATS16 bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@basaknaz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Gafur-Göktaş https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf
Bu formda adı geçen tüm formları başvuru sürecinde doldurup teslim etmiştik zaten, birde görüşme için tekrar mı doldurmamız isteniyor?
-
@cafer-mokar evet yanınızda bulundurmanız gerekli
-
Herkese merhaba. Eş dolayısıyla greencard başvurusu yapacağız. Eşim evlendikten sonra Amerika'da yaşamadı yaklaşık 2 yıl. O yuzden başvuru için gelir gösteremiyor. Fakat bizim ortak aldığımız bir ev var Türkiye'de bir de benim İngiltere'de çalışan bir şirketim. Sponsor bulamazsak mali durumu bunlarla kanıtlayabilir miyiz? Yeterli olur mu? (Evin expertiz değeri 87.000 $ civarı benim şirketimin de vergi kapanışı 25.000$ civarı)
-
@Saadet-I, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese merhaba. Eş dolayısıyla greencard başvurusu yapacağız. Eşim evlendikten sonra Amerika'da yaşamadı yaklaşık 2 yıl. O yuzden başvuru için gelir gösteremiyor. Fakat bizim ortak aldığımız bir ev var Türkiye'de bir de benim İngiltere'de çalışan bir şirketim. Sponsor bulamazsak mali durumu bunlarla kanıtlayabilir miyiz? Yeterli olur mu? (Evin expertiz değeri 87.000 $ civarı benim şirketimin de vergi kapanışı 25.000$ civarı)
ABD'de yasayan birinin sponsorlugu gerekiyor, dediklerinizin kabul edilecegini sanmiyorum maalesef. Esiniz belki ABD'de domicile olacagina dair bir mektup yazabilir, bu dediginiz tum gelir ve varliklari ayrintili sekilde bekleyebilirsiniz; ama standart yollardan ne kadar uzaklasirsaniz konsoloslugun bunu kabul etmeme ihtimali artar. Son karari dosyanizi inceleyen konsolos verecek. Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
Baslikta konsoloslugun aciklamalarini da gorebilirsiniz.
-
@crazycells Cevabınız için teşekkür ederim. USCIS'in sitesinde şöyle bir yazı var. O yüzden kafam karıştı. burda mülk geçerli anlamı taşımıyor mu?

-
@Saadet-I, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Cevabınız için teşekkür ederim. USCIS'in sitesinde şöyle bir yazı var. O yüzden kafam karıştı. burda mülk geçerli anlamı taşımıyor mu?

Yukarida size linkini yazdigim konuyu okuyun isterseniz, orada zaten ayrintili bilgiyi bulabilirsiniz. Mulklerin kabul edilip edilmeyecegine dosyanizi inceleyen konsolos karar verecek.
-
-
Arkadaşlar bu çok klasik bir soru olacak ama görüşmeye giderken bizden kesin istenen belgeler nelerdir. Bazı arkadaşlar evlilik resimleri vs gibi şeyleride ekstra götürüyor ama konsolosluk olmazsa olmaz şu belgeleri getirmeniz gerekir dedikleri belgeler tam olarak neler? Birde sponsorluk konusunda Crazycell ile bu konuyu daha önce burada konuşmuştuk. Crazycell eğer her iki eşte TR de yaşıyor ise en garantisi Amerika'da yaşayan birisini(gelir durumu sponsor olabilecek belirtilen limiti aşacak şekildeolan birisi) olması lazım dedi. Fakat yinede eğer Amerika'da birisini sponsor gösterme imkanı yoksa Türkiye'deki mal (ev, bankada para vs) göstererek green card alma ihtimali var demişti, buna kararı konsolos verecek demişti. Evlilik ile eşine green card alma böyle, çekiliş ile green card çıkanlar TR de bankada sanırım 15 veya 20 bin dolar gösterip green card vizelerini alıyor. Aynı şey neden evlilik yoluyla green card vizesi alırken olmuyor ki, belkide oluyordur Crazycell in dediği gibi buna konsolos karar veriyordur. yada olmuyordur. Tam kesin bilen yok sanırım bunu.
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar bu çok klasik bir soru olacak ama görüşmeye giderken bizden kesin istenen belgeler nelerdir. Bazı arkadaşlar evlilik resimleri vs gibi şeyleride ekstra götürüyor ama konsolosluk olmazsa olmaz şu belgeleri getirmeniz gerekir dedikleri belgeler tam olarak neler? Birde sponsorluk konusunda Crazycell ile bu konuyu daha önce burada konuşmuştuk. Crazycell eğer her iki eşte TR de yaşıyor ise en garantisi Amerika'da yaşayan birisini(gelir durumu sponsor olabilecek belirtilen limiti aşacak şekildeolan birisi) olması lazım dedi. Fakat yinede eğer Amerika'da birisini sponsor gösterme imkanı yoksa Türkiye'deki mal (ev, bankada para vs) göstererek green card alma ihtimali var demişti, buna kararı konsolos verecek demişti. Evlilik ile eşine green card alma böyle, çekiliş ile green card çıkanlar TR de bankada sanırım 15 veya 20 bin dolar gösterip green card vizelerini alıyor. Aynı şey neden evlilik yoluyla green card vizesi alırken olmuyor ki, belkide oluyordur Crazycell in dediği gibi buna konsolos karar veriyordur. yada olmuyordur. Tam kesin bilen yok sanırım bunu.
aradiginiz sayfa surada: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf
IR1/CR1 icin sponsor olmak zorunda maalesef, eger es ABD'ye gidip orada yasam kuracagina ve maddi olarak yeterli olduguna konsolosu ikna edebilirse vizeyi alma sansiniz var; ama konsoloslar yasal olarak ABD'de yasayan ve geliri yeterli birini gormek istiyor. IR1/CR1 basvurularinda sponsorluk istisnasini su ana kadar gormedim maalesef.
-
Arkadaşlar Ankara’da yeşil kart mülakatım içim abd vatandaşı eşimle gitmek zorunda mıyım? Tek mi gitmeliyim.
-
@poturgel, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar Ankara’da yeşil kart mülakatım içim abd vatandaşı eşimle gitmek zorunda mıyım? Tek mi gitmeliyim.
ABD vatandasi esiniz sizinle mulakata katilamiyor maalesef, Green Card alacak kisi tek basina mulakata girmeli.
-
Bu ileti silindi! -
@fotoroman, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
merhabalar, 12 nisanda konsoloslukta greencard randevum var, mülakatta zorlayıcı oluyorlar mı? eşim amerika vatandaşı ve evlendikten sonra benimle türkiyeye taşındı, yaklaşık 3 yıldır türkiyedeyiz ve bebeğimiz de türkiyede doğdu ama annesinden dolayı amerika vatandaşı, amerika doğum belgesi ve amerika pasaportunu aldık, eşimin amerika ile bağının kopmadığını ispatlamak için aktif olarak para giriş çıkışı olan üniversite öğrenci kredisini ödemeye devam ettiği banka hesabını yüklemiştim CEAC sistemine bir de ailesi amerikada yaşıyor, posta adresi amerika hala
Kisisel sorularinizin cevabi zaten sizde... Iliskiye dair sorular icin ise su iletiyi inceleyebilirsiniz:
-
Herkese merhaba,
Bende artık eşimin CR1 işlemleri için bu grupta aktif olacağım. Tek tek 153 sayfayı okudum, önemli kısımları kendimce not aldım ve kısmet olursa bu hafta evraklarımızı toparlayıp online olarak başvurumuzu yapacağız. Kendim Amerikan vatandaşıyım, eşimle Haziran 2020'de evlendik ve ikimizde şu an İstanbul'da ikamet etmekteyiz. Aslında niyetimiz CR1 süreci değildi, balayı için Ekim Kasım 2020 gibi Amerika'ya gitmek istiyorduk ve bu doğrultuda henüz bu forumdan haberdar olmadan, konsolosluğun turist vizesi için verdiği tarihleri bilmeden birazda ezbere Eylül 2020'de eşim için turist vizesine başvurduk. Planımız eşimle gidip balayı yapmak, oryantasyon turu gibi ona etrafı tanıtmak ve eğer olumlu bir izlenim edinirse ilerleyen dönemde CR1'e başvurmaktı. Eylül 2020'de yaptığımız turist vizesi için randevumuz Mayıs 2021'e verildi, neyse yaza yaparız balayını kısmet böyleymiş deyip beklemeye başladık. Şubat 2021'de Mayıs 2021'deki vize randevumuz iptal oldu, sonrasında Ocak sonu 2022 için Ankaradan yer bulabildik. Neticesinde 11 ay bekleyip, bir de vize görüşmesinden red durumu olursa çıldırıp hayal kırıklığı yaşamamak adına CR1'e başlamaya karar verdik.
Sürecin oldukça uzun ve yıpratıcı olacağının bilinciyle şu an evrak toparlamaya, forum başlıklarını okumaya başladık. Okuduklarıma göre sürecini 9 ayda da tamamlayan mevcut 3 seneye yakın sürede tamamlayanda mevcut. Anladığım kadarıyla evrakları eksiksiz ve hatasız iletirsen olası gecikmelerin bir nebzede önüne geçebiliyorsun. Bu doğrultuda bizde titizlikle gerekli evraklarımızı hazırlayıp ileteceğiz. Foruma katkı yapan başta Ali Bey @crazycells ve diğer bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Çok değerli ve önemli bilgiler paylaşılmış eminim ki bu paylaşılan bilgiler herkesin sürecine çok olumlu katkılar yapıyor. Benimde sorularım olacaktır, destek olup yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ederim.
İlk etapta sormak istediğim 4 sorum mevcut:
-
I130 formunda fiziki adres olarak Amerika'da eşime sponsor olacak kişinin direk adresini mektup vs. gönderimi için yazmam uygun olur mu? Kendimiz İstanbuldayız ama mektupların kaybolmaması vs. için Amerika adresi daha garanti olur diye düşünüyorum.
-
Amerika'da South Carolina'ya yerleşmeyi düşünüyoruz, USCIS service center seçimi Amerika'daki fiziki adresle ilintili mi? Örneğin South Carolina güneyde olduğu için USCIS service center Teksas olabiliyor mu eyalet olarak yakın olduklarından?
-
Evraklarımızı toparlamaya başladık, muhtemelen tercümeler vs. gelecek hafta hazır olacak. Sizce account oluşturup zaman kazanmak adına I130 - I310A - G1145'i önceden upload edip sonrasında mı evraklarımızı iletelim, yoksa hem formlar hem dökümanları aynı anda mı yükleyelim?
-
Turist vizesi için ödediğimiz $160 CR1 sürecine zannedersem transfer ettiremeyeceğiz? Turist vizesi randevumuz için bir bildirimde bulunmamıza gerek var mı?
Tekrardan herkese katkılarından ötürü teşekkür eder, hepimizin sürecinin bu güzel yolda olumlu olmasını temenni ederim.
-
-
@AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese merhaba,
Bende artık eşimin CR1 işlemleri için bu grupta aktif olacağım. Tek tek 153 sayfayı okudum, önemli kısımları kendimce not aldım ve kısmet olursa bu hafta evraklarımızı toparlayıp online olarak başvurumuzu yapacağız. Kendim Amerikan vatandaşıyım, eşimle Haziran 2020'de evlendik ve ikimizde şu an İstanbul'da ikamet etmekteyiz. Aslında niyetimiz CR1 süreci değildi, balayı için Ekim Kasım 2020 gibi Amerika'ya gitmek istiyorduk ve bu doğrultuda henüz bu forumdan haberdar olmadan, konsolosluğun turist vizesi için verdiği tarihleri bilmeden birazda ezbere Eylül 2020'de eşim için turist vizesine başvurduk. Planımız eşimle gidip balayı yapmak, oryantasyon turu gibi ona etrafı tanıtmak ve eğer olumlu bir izlenim edinirse ilerleyen dönemde CR1'e başvurmaktı. Eylül 2020'de yaptığımız turist vizesi için randevumuz Mayıs 2021'e verildi, neyse yaza yaparız balayını kısmet böyleymiş deyip beklemeye başladık. Şubat 2021'de Mayıs 2021'deki vize randevumuz iptal oldu, sonrasında Ocak sonu 2022 için Ankaradan yer bulabildik. Neticesinde 11 ay bekleyip, bir de vize görüşmesinden red durumu olursa çıldırıp hayal kırıklığı yaşamamak adına CR1'e başlamaya karar verdik.
Sürecin oldukça uzun ve yıpratıcı olacağının bilinciyle şu an evrak toparlamaya, forum başlıklarını okumaya başladık. Okuduklarıma göre sürecini 9 ayda da tamamlayan mevcut 3 seneye yakın sürede tamamlayanda mevcut. Anladığım kadarıyla evrakları eksiksiz ve hatasız iletirsen olası gecikmelerin bir nebzede önüne geçebiliyorsun. Bu doğrultuda bizde titizlikle gerekli evraklarımızı hazırlayıp ileteceğiz. Foruma katkı yapan başta Ali Bey @crazycells ve diğer bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Çok değerli ve önemli bilgiler paylaşılmış eminim ki bu paylaşılan bilgiler herkesin sürecine çok olumlu katkılar yapıyor. Benimde sorularım olacaktır, destek olup yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ederim.
İlk etapta sormak istediğim 4 sorum mevcut:
-
I130 formunda fiziki adres olarak Amerika'da eşime sponsor olacak kişinin direk adresini mektup vs. gönderimi için yazmam uygun olur mu? Kendimiz İstanbuldayız ama mektupların kaybolmaması vs. için Amerika adresi daha garanti olur diye düşünüyorum.
-
Amerika'da South Carolina'ya yerleşmeyi düşünüyoruz, USCIS service center seçimi Amerika'daki fiziki adresle ilintili mi? Örneğin South Carolina güneyde olduğu için USCIS service center Teksas olabiliyor mu eyalet olarak yakın olduklarından?
-
Evraklarımızı toparlamaya başladık, muhtemelen tercümeler vs. gelecek hafta hazır olacak. Sizce account oluşturup zaman kazanmak adına I130 - I310A - G1145'i önceden upload edip sonrasında mı evraklarımızı iletelim, yoksa hem formlar hem dökümanları aynı anda mı yükleyelim?
-
Turist vizesi için ödediğimiz $160 CR1 sürecine zannedersem transfer ettiremeyeceğiz? Turist vizesi randevumuz için bir bildirimde bulunmamıza gerek var mı?
Tekrardan herkese katkılarından ötürü teşekkür eder, hepimizin sürecinin bu güzel yolda olumlu olmasını temenni ederim.
-
Evet, iletisim adresi olarak baska birinin adresini verebilirsiniz. Adreste yasayan kisinin de ismini adrese yazdiginizdan emin olun.
-
Onu siz secemiyorsunuz zaten, kendileri atiyorlar servis merkezini... dolayisiyla bu konuyu dusunmenize cok gerek yok.
-
Ayni anda gonderebilirsiniz, 1 haftalik gecikme cok onemli degil.
-
O ucreti belli bir sure vize mulakati icin kullanabilirsiniz ama isterseniz AIS ile iletisime gecip bu parayi geri alip alamacaginizi sorun. Transfer edeceklerini sanmiyorum, ilgili birimler birbirinden farkli. En makul yok, parayi geri almaya calismaniz diye dusunuyorum.
-
-
@crazycells Bizde online başvuru yaptık ancak G1145 formunu sisteme yüklemedik. (online başvuruda gerek olmadığını zannederek) G1145 formunun özelliği süreç ile ilgili tüm gelişmeleri sms veya email olarak bildirilmesini sağlaması diye biliyorum. Şu ana kadar sadece e-mail yolu ile receipt notice aldık başvurumuzdan 1 hafta sonra. Zaten online başvuruda case status bölümünden en güncel durumu öğrenmiyor muyuz? Bu formu başvuru ile göndermemiş olmamızın bize ne gibi bir negatif etkisi olur?
-
@Ugur-Kendirli, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Bizde online başvuru yaptık ancak G1145 formunu sisteme yüklemedik. (online başvuruda gerek olmadığını zannederek) G1145 formunun özelliği süreç ile ilgili tüm gelişmeleri sms veya email olarak bildirilmesini sağlaması diye biliyorum. Şu ana kadar sadece e-mail yolu ile receipt notice aldık başvurumuzdan 1 hafta sonra. Zaten online başvuruda case status bölümünden en güncel durumu öğrenmiyor muyuz? Bu formu başvuru ile göndermemiş olmamızın bize ne gibi bir negatif etkisi olur?
Hicbir negatif etkisi olmaz, zaten dediginiz gibi tum guncellemeleri ve size gonderilen mektuplarin taranmis kopyalarini USCIS hesabinizda gorebiliyorsunuz, o nedenle ayrica email icin kaydolmaniza gerek yok.
-
Herkese merhabalar.
USCIS'e başvuru yapalı bugün 3 ay oldu. Alındı mailinden başka hiç bir bildirim gelmedi. Yapabileceğimiz bir şey var mı acaba? -
@MYusuf, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese merhabalar.
USCIS'e başvuru yapalı bugün 3 ay oldu. Alındı mailinden başka hiç bir bildirim gelmedi. Yapabileceğimiz bir şey var mı acaba?Sadece sabirla beklemelisiniz maalesef, eger NOA1 geldiyse hicbir sorun gorunmuyor su an icin surecinizde...
-
@crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese merhabalar.
USCIS'e başvuru yapalı bugün 3 ay oldu. Alındı mailinden başka hiç bir bildirim gelmedi. Yapabileceğimiz bir şey var mı acaba?Sadece sabirla beklemelisiniz maalesef, eger NOA1 geldiyse hicbir sorun gorunmuyor su an icin surecinizde...
İlave belge istenecek olsa bu zaman aralığında istenir miydi? Yoksa ilerleyen günlerde de istenebilir mi?
Benzer Başlıklar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k