@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@crazycells Çok haklısınız aslında konsolosluk görevlileri ile aynı dünyayı aynı yerküreyi paylaşıyor olabilmek bile insanlık için büyük bir lütuf. Konsolosluk görevlilerinin hayatı yeryüzünde virüse rağmen işlerini yapan diğer meslek gruplarına mensup insanların hayatıyla bir tutulabilir mi ne münasebet. Camın altında boşluk varsa büyük risk virüs tamamen bitse bile önümüzde ki beş yıl hiç kimseyi konsolosluklara kabul etmemek çok daha güvenli olur.
@BKB, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Merhaba Arkadaşlar. Başvuru sırasında "Middle Name" kısmında harflerde yanlışlık olduğunu fark ettim. Bu sorun teşkil edermi.
Başvuru yaparken ekran görüntüleri almıştım orda doğru gözüküyor ama SUCCESS sayfasında 2 harfin yanlış olduğunu gördüm. Nasıl oldu anlamadım. Red almaya sebep olurmu bu durum.
Genelde bu tur ufak hatalar sorun olmuyor, formi guncel ve dogru bilgilerle doldurdugunuza emin olun, yeterli...
@MUSTAFA2021USA, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@crazycells Çok haklısınız aslında konsolosluk görevlileri ile aynı dünyayı aynı yerküreyi paylaşıyor olabilmek bile insanlık için büyük bir lütuf. Konsolosluk görevlilerinin hayatı yeryüzünde virüse rağmen işlerini yapan diğer meslek gruplarına mensup insanların hayatıyla bir tutulabilir mi ne münasebet. Camın altında boşluk varsa büyük risk virüs tamamen bitse bile önümüzde ki beş yıl hiç kimseyi konsolosluklara kabul etmemek çok daha güvenli olur.
Sikayetlerinizi ABD Disisleri Bakanligina suradan ulastirabilirsiniz:
@crazycells Benim Amerika'ya gidebilmek gibi bir hevesim hiç yok, ben ülkem de yaşamaktan da son derece memnunum. Yani greencard benim için hiçbirşey ifade etmiyor. O yüzden şikayet edecek kadar değer de ifade etmiyor benim için. Uygulama da sürece katılanlara yapılan haksızlığa dikkat çeken bir yorum paylaştım sadece, vay senmisin paylaşan süreçten zarar görenler zarar verenlerin savunucusu oldu topyekün. Bunu anlamak çok zor mağdur olanların görüşe destek olmak yerine mağduriyete sebep olanların bir anda savunucusu olması akla, mantığa hayatın olağan akışına aykırıdır. Doğru veya haklı olsa bile, biri fikrini paylaştığı anda ortamda sivrilmek için alışıla gelmiş refleksle tam aksi görüşü yanlış olduğunu bile bile sadece aykırı olabilmek adına ortaya koyan insanlar sadece bizim toplumamı özgü çok merak ediyorum doğrusu.
@MUSTAFA2021USA welcome to usa dostum bu kimsenin anlamadığı durum,insanların yön bulabilmek için caos içine sokmaları ve yaşam refleksi.kör olmak kulağı geliştirir sorunda bu.. senin gibi düşünüyordum ama artık hiç umrumda değil.yanlışın yok senin gibi düşünenlerde elbette var.
@MUSTAFA2021USA virüs damlacık yolu dediğimiz bir yolla bulaşıyor bu tip virüsler ağır oldukları için havada serbest hareket edemeseler de belli bir süre havada kalabiliyor ve daha sonra çökerek bulundukları yere düşüyorlar. O an temasta bulunmasanız bile virüsün asılı kaldığı hava ortamında yürümek bile size virüsü bulaştırabilir.
@knnrn Hocam, çalışan vizelerinin içerisine EB-1'de girer mi?
@Aydinbuyuktas h1b -h2b çalışma vizesi eb1 vizesi açıklaması
EB-1 vizesi almak isteyenlerin buna hak kazanabilmek için işletme, sanat, bilim veya atletizm gibi dallarda istisnai yetenekleri olması gerekir.
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Aydinbuyuktas h1b -h2b çalışma vizesi eb1 vizesi açılaması
EB-1 vizesi almak isteyenlerin buna hak kazanabilmek için işletme, sanat, bilim veya atletizm gibi dallarda istisnai yetenekleri olması gerekir.
Açılmadı demek istediniz galiba. Çok teşekkür ederim. Evet biliyorum. Ben de vize görüşmesi için randevu bekliyorum.
@MUSTAFA2021USA, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Yalniz surasi bir gercek: ABD yurtdisindaki vatandaslarini ve calisanlarini biraz daha bir el ustunde tutar. Bu sadece Turkiye'deki calisanlari degil, diger ulkelerdeki ABD calisanlari icinde gecerlidir.
Turkiye'de her gecen gun vaka ve olum sayilari artarken, ustelikde aciklanan rakamlara bile guven fazla yokken, orada konsolosluklarda calisan kendi vatandaslarini riske atmak istemeyecektir. Diger bazi ulkelerde konsolosluklar DV vize gorusmelerine yavas yavas basliyorlar ama ben Ankara'daki buyukelciligin ozellikle daha temkinli davrandigini ve isleri cok daha yavastan aldigini dusunuyorum. Bizim bilmedigimiz baska etkenler de olabilir tabii ki.
@gucarslan
Merhabalar Uğur bey.
Öyle bir hata değilde A olmasi lazimken O yazılmış nasıl oldu anlamadım
Bilgilerimi güncelledim...
@crazycells bey yanıt için teşekkürler. DS 260 bilgiler güncel bir sıkıntı görmedim. Bir kaç kez köntrol ettim
Sadece o kısım kafama takıldı.
Bilgilerimi güncelledim...Saygılarla
@BKB sn. @crazycells'in de dediği gibi bunu sorun edeceklerini zannetmiyorum. yeter ki DS260 ve sonrasındaki evraklarinizda sorun olmasın. bol sans..
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Ne güzel vaka sayıları 5k civarındaydı, yaza kadar daha da düşer diye ümit ediyordum ama her gün rekor üstüne rekor geliyor.
yanlış hatırlamıyorsam bizden de rekor üstüne rekor kıran berezilya konsolosluğu açık
olayın bence covid ile uzaktan yakından alakası yok 
@ruhimücerret Evet o konuda haklısınız. Ankara konsolosluğu yoğun bir konsoloslukmuş, çevre ülkelerden buraya geliyorlar o yüzden belki yığılma olmaması için önlem alıyorlardır ya da çok dosya vardır onları ayarlıyorlardır. Ne desek boş, umarım nisan ayı içinde açılır. 
@MUSTAFA2021USA güzel kardeşim madem amerikaya gitmeye hevesin yok, madem tr'de yaşamaktan son derece memnunsun , madem GC senin için hiçbirşey ifade etmiyor lütfen mülakat sıran geldiğinde girme o kapıdan içeri.Sana verilecek vize amerika hayali olan bir vatandaşa verilsin.
@hurricane, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@MUSTAFA2021USA güzel kardeşim madem amerikaya gitmeye hevesin yok, madem tr'de yaşamaktan son derece memnunsun , madem GC senin için hiçbirşey ifade etmiyor lütfen mülakat sıran geldiğinde girme o kapıdan içeri.Sana verilecek vize amerika hayali olan bir vatandaşa verilsin.
sayin @MUSTAFA2021USA provokatif soylemler iceren iletileri nedeniyle (bunlarin cogunu onaylamayip sildim) forumdan uzaklastirildi, lutfen cevap hakki dogurabilecek soylemlerden kacinin sayin @hurricane
@Orhan-Cabarov merhaba 2020 den berı beklıyorsunuz dogrumu anladım yanı desenıze surec cok uzun