Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    ...eskiden bir usul vardi..bir ucak sirketi vizesiz bir kisiyi o ulkeye gotururse adami kapidan cevirip ayni ucakla geri gonderiyorlardi...evet bir cok ucak sirketi vizesiz insanlari tasimak istemezler.biz esta netten vize alip amerikaya gidiyoruz,yinede hava alaninda check -in yaparken esta varmi diye soruyorlar.australya pasaportu ile turkiyeye gidiyoruz,yine hava alaninda cifte vatandasmisiniz,turk kimliginiz varmi diye soruyorlar...
    ..abd o sahisa 10 yil girmeme cezasi verdiyse,10 yil sonra vize vereceginin garantisi yoktur.yolcular ucaga bindikten sonra yolcu listesi ucagin inecegi bolgenin gumrugune gider zannediyorum,listeler gozden gecer bazilarinin uyusturucu ticareti yaptigi dusunulup daha adam hava alanina attigi ilk adimdan beri takibe alinir.hava alanlarinda yolculari gozliyen gizi gozler vardir,insanin hareketinden yuruyusunden yuzundeki halden suphelenirler.tek yon icin alinan biletlerde cok suphe cekerler.


  • @seda09, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @DustyBlue V
    Gözen denetleme şirketine bir şekilde ulaşıp pasaportumuzdaki durumu öğrenebilirmiyiz?
    Hangi ülkeler için geçerli olduğunu tam bilmemekle birlikte türkiyedeki pasaport ofislerinde yasaldışı kalınan günleri para cezasına çeviren bir sistem olduğunu duydum. Abd de bu ülkelere dahilmi sizce?
    Birde af dosyalarından bahsediliyor bizim durumumuz gibi illegal status a sahip bireyler için.
    Bu tam olarak nedir peki?
    Teşekkürler..

    bir yanlış anlaşılma oldu sanırım gözen sizin durumunuzu görmüyor. gözen siz ülkeden ayrılacağınızı beyan ettiğinizde pasaportları topluyor vizenizi kontrol ediyor pasaportu kontrol ediyor sonra sisteme giriyor bu bilgileri, patlayıcı ve tehlikeli madde kontrolü yapıyor.
    check-in ve gözen sürecinde sizin bilgileriniz abd ye gönderiliyor(bir çeşit sistem üzerinden) aynısını pegasus schengen için yaptığını bizzat bana söylemişti almanyaya giderken. cbp denilen abd ye girişinize karar veren kurum ve çalışanları ön kontrol yapıyor ya da sistemleri verilerinizi daatabase ile karşılaştırıyor olabilir. ben bire bir tek tek kontrol edildiğini sanmıyorum ancak ds160 ya da 260 ı doldururken bile eski verilerinizi anında belirleyen ve ona göre belli başlı soruları sormayan bir sistem var(bunu da bizzat deneyimledim) diyeceğim o ki sizin abd ye girişinizde bir ban durumu varsa siz daha abd ye gitmeden bu anlaşılacaktır.

    benim verdiğim örnek new jerseyde yaşayan bir karı koca için geçerliydi. eşini türkiyey yollayan ve abd de çoook uzun senelerdir kaçak olan bir abi anlattı hatta anlatırkende nasıl anladılar bilmiyorum diyerek şaşırarak anlatmıştı. eşi hala türkiyede kendisi ise nj de benzinlikte çalışıyor.
    kadın uçağa binerken(bütün güvenliği geçmiş yani) uçağın kapısında almışlar sorun var diye. sonra vizenizi abd den iptal ettiler gidemiyorsunuz demişler. kadın türkiye elçiliğinden randevu alıp gitmiş oradaki konsolos 10 senelik banı olduğunu kesinlikle vize veremeyeceğini söylemiş. bana bunu anlatan abi biraz enteresan bir tipti bende kiralık ev ararken tanıştım 🙂 çocukları evlendirdim evimi de aldım 20 bin dolarda param var döneceğim zaten demişti.

    ikinci konu şu cezalı gün sildirme olayı. sakın ama sakın o saçmalığa inanmayın en azından anglosakson bir ülke söz konusu ise asla inanmayın. öyle bir dünya yok. abd de kaçak olmanın affa girmesi için ya federal bir yargıç tarafından belli bir neden koşula bağlı olarak affa uğramalısınız(benim bildiğim uç bir örnek ny da baya azılı bir gaspçı/hırsızın yaklanmasına yardımcı olan bir türke hakimin yardım ettiğiydi) ya da abd ye yasal girip abd de kaçak kalırsanız abd vatandaşıyla evlilik gerekiyor. bunun dışında undocumented olarak abd ye kaçak girenlerin bile abd vatandaşıyla evliliğini umursamıyor abd.


  • @seda09, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells Göçmen avukatlık bürolarından da danışmanlık almayı düşünüyoruz. Yeşilkartforumu çok faydalı buluyorum. Burdaki fikirler ve bilgiler topluluğu oldukça değerli.
    Söylemek istediklerinizi çok iyi anlıyorum. Abd vize durumları için hiçbirşeyi net söylemek mümkün olmuyor. Eşimin bu durumunda 10 yıl ceza alıp abd ye girememe durumunu kabullenmeli miyiz yani pasaportta hiçbir damga yokken türkiyede hiçbirşey yapmadan beklemelimiyiz? yoksa girmeyi deneyip yada başka vize türlerine başvurmayı mı denemeliyiz?
    birde çocuğumuz abd vatandaşıyken nasıl 10 yıl girmeyelim?
    Sizce bizim için hiç mi çıkar yolu yok? @DustyBlue

    seda hanım maalesef çocugunuzun abd vatandaşı olması inanın adamların umurunda değil. o abd vatandaşı ve girebilir siz ise banlısınız deyip çıkıyorlar işin içinden.
    bakın şöyle bir örnek vereyim size. normalde green cardınız varsa abd dışında 6 aydan uzun süre kaldığınızda ve bunu bir kaç kere yaptığınızda kapıda sorun çıkartılma olasılığı var. elbette kapıdaki cbp görevlisi bu kartı iptal edemez bir göçmenlik mahkemesine sevk edebilir en fazla yargıçın inisiyatifindedir olay.

    durum böyleyken 5 sene sonra abd ye gidip kapıdan bir tane soruya muhatap olmadan ülkeye giren bir çok örnek var. Ancak bu kişiler genel kuralı çiğnemiş olsalarda yaptıkları yasadışı değil ve şansları varsa memur soru sormuyor, sizin durumunuzdaki sıkıntı tam olarak burada. illegal olarak kalmanın bir bedeli var.

  • ⭐⭐

    .seda hanim 10 yil ban yemis.180 gun yasakli kalinca 3 yil filan ban oluyor daha fazla uzun kalinca 10 yil oluyor,banli iken yeniden kacak girilipte yakalanilirsa hem para cezasi hemde 6 ay kadar hapis cezasi olabiliyor...seda hanimin yapacagi yeni bir forumla muracaat edip sansini bir daha denemesidir..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seda09, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    birde çocuğumuz abd vatandaşıyken nasıl 10 yıl girmeyelim?

    Yanlis anlamis olabilirim, o nedenle tekrar sormak isterim... Sizin cocugunuz bebek mi? Yoksa okul caginda mi? Yani ABD'de okula mi gidiyor? Yoksa sizinle Turkiye'de mi yasiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sir-altan, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    bir ucak sirketi vizesiz bir kisiyi o ulkeye gotururse adami kapidan cevirip ayni ucakla geri gonderiyorlardi

    daha fazlasi da var. CBP, ABD'ye alinmayip geri gonderilen her yolcu icin havayolu sirketlerine 4000 dolara kadar ceza kesiyor, havayolu sirketleri de bu cezayi odememek icin onceden tum kontrolleri yapmak zorunda kaliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seda09, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Eşimin bu durumunda 10 yıl ceza alıp abd ye girememe durumunu kabullenmeli miyiz yani pasaportta hiçbir damga yokken türkiyede hiçbirşey yapmadan beklemelimiyiz?

    Bu duruma sizin karar vermeniz gerekiyor. Ben boyle bir yonlendirme yapamam 🙂 benim tek istedigim sizin, resmi olarak durumunuzun ve daha onceki kalislarinizin yasalara gore nasil degerlendirileceginin bilincinde olmaniz...

    Bence durumu forumda size aktarabildik, en azindan oyle oldugunu dusunuyorum 🙂 Birkac gocmenlik avukatina da danisirsaniz farkli perspektifleri duymus olursunuz ve durumunuzu daha iyi anlamis olursunuz. Daha sonra ise kendi amaciniza ve almak istediginiz risklere gore planlarinizi yapmalisiniz.


  • @DustyBlue Detaylı bilgileriniz için çok ama çok teşekkür ederim. 🙏🏼 Söyledikleriniz konusunda tamamiyle hemfikirim sadece bilgi birikimi olan sizlerden tavsiyeler almayı ve durumumuzu değerlendirmenizi istemiştim çok da faydalı oldu. Artık çocuğumu abd ye götürmek istersem ben götürücem.Arada giriş çıkışı olsun istiyorum bebeğimiz için,evet biliyorum önemli bir durum olmamakla beraber yıllarca abd ye giriş bile yapmamış bir abd vatandaşı olsun istemem. Eşim için ise birde göçmen avukatlarına danışmak istiyorum onlarında farklı bişey söyleyeceklerini zannetmemekle birlikte 🙂 Eğer durumumla ilgili çevrenizden istisnai tecrübeler ve bilgiler edinirseniz,beni bilgilendirmenizi çok istiyorum. Evet bazı durumlar abd gümrüğü için şans olabiliyor. Ya giriş yapmayı deneyecek eşim yada yeni bir form doldurmayı bakalım artık... Tekrar çok teşekkür ederim🤗 Yine kafama takilan bisey olursa sizinle paylasmak isterim affınıza sığınarak..🙏🏼


  • @crazycells Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim🙏🏼 kesinlikle söylediklerinizin dışında bişey düşünmüyorum da her konuda sizinle hemfikirim. Dediğiniz gibi son olarak bir avukatlada görüşeceğiz bi farklılık olacağını beklememekle birlikte.. Evet dediğiniz gibi karar bizim 🙂 Eşim ya abd ye girmeyi deneyecek yada yeni bir form ile çok az da olsa olan şansını deneyecek.. Bu arada çocuğumuz daha 2 yaşında. Tekrar teşekkür ederim sizlere🤗🙏🏼


  • @sir-altan Evet haklısınız çok az da olsa olan şansını eşim deneyecek ve bir yol seçip ya abd ye girmeyi deneyecek yada dediğiniz gibi yeni bir başvuru..
    Teşekkür ederim durumumla ilgilendiğiniz için.. yine benim durumum hakkında söylemek istediğiniz bişey olursa eğer hakkımdaki bilgi paylaşımlarınız için çok mutlu olurum @sir-altan bey.Teşekkür ederim 🙏🏼


  • Herkese merhaba. Öncelikle forumdaki herkese tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ederim. Uzun suredir incognito modunda sitede gezip en son gelişmeleri buradan öğreniyordum. En sonunda bende üye olup forumdaki diğer üyelerin tecrübelerinden yararlanmaya karar verdim.

    Ben 2017 den beri Amerika’da yaşıyorum. Master yapmak için gelip daha sonra çalışmaya başladım. 2020 ekim ayında H1B vizem onaylandı fakat o zamandan beri ülke dışına çıkmadığım için vizem daha pasaportuma basılmadı.

    2021 Loto’sunu kazandığımda danıştığım bazı tecrübeli arkadaşlarım bana sürece konsolosluk üzerinden devam etmemi böylece daha hızlı sonuç alabileceğimizi söylediler. Lakin konsoloslukların hala açılmaması change of status olasılığını düşünmeme yol açıyor. Eğer forumda bu şekilde DV lottery ile Amerika içinden vize alan varsa/ veya tanıdığı olan ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevirim. Şimdiden teşekkür ederim.


  • @nzbl, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Herkese merhaba. Öncelikle forumdaki herkese tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ederim. Uzun suredir incognito modunda sitede gezip en son gelişmeleri buradan öğreniyordum. En sonunda bende üye olup forumdaki diğer üyelerin tecrübelerinden yararlanmaya karar verdim.

    Ben 2017 den beri Amerika’da yaşıyorum. Master yapmak için gelip daha sonra çalışmaya başladım. 2020 ekim ayında H1B vizem onaylandı fakat o zamandan beri ülke dışına çıkmadığım için vizem daha pasaportuma basılmadı.

    2021 Loto’sunu kazandığımda danıştığım bazı tecrübeli arkadaşlarım bana sürece konsolosluk üzerinden devam etmemi böylece daha hızlı sonuç alabileceğimizi söylediler. Lakin konsoloslukların hala açılmaması change of status olasılığını düşünmeme yol açıyor. Eğer forumda bu şekilde DV lottery ile Amerika içinden vize alan varsa/ veya tanıdığı olan ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevirim. Şimdiden teşekkür ederim.

    Aşağıdaki konuyu okuyup, sorularınızı oradan sorabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/2?page=1

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nzbl Green Card'a statu degisikligi COS degil, AOS oluyor... artik gidilebilecek son nokta cunku 🙂

    H1B statusu, Green Card ile beraber gidebilecek bir statu, o nedenle Green Card surecinizi bir sikinti olmadan baslatip, devam ettirebilirsiniz.

    Hemen yukarida sayin @Ryback ilgili konuyu paylasmis, sureci oradan takip etmelisiniz.


  • @crazycells @Ryback çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Muhtemelen AOS ü deneyeceğim gibi görünüyor. İnşallah bekleme süreleri internet sitesinde belirtilen kadar uzun değildir 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nzbl, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells @Ryback çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Muhtemelen AOS ü deneyeceğim gibi görünüyor. İnşallah bekleme süreleri internet sitesinde belirtilen kadar uzun değildir 🙂

    USCIS'in zaman cizelgesi sitesinde ozel sekilde DV'ye yonelik bilgi verilmiyor, yani oradaki tarihler kadar uzun surmeyecektir.


  • @crazycells umarım! Bir gelişme olursa yazarım buradan herkese referans olsun diye! 🙂


  • Arkadaslar selamlar.
    daha once change of statu ve eos yapmistim ama eos sure doldu tekrardan uzatmak zorundayim suanda formu dolduruyorum, mektup yazmam gerekli bunun icin bana yardimci olabilir misiniz ? ne yazmam gerekli ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mistikky, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Arkadaslar selamlar.
    daha once change of statu ve eos yapmistim ama eos sure doldu tekrardan uzatmak zorundayim suanda formu dolduruyorum, mektup yazmam gerekli bunun icin bana yardimci olabilir misiniz ? ne yazmam gerekli ?

    Neden "extension" yapmak istediginizi belirten mektuptan mi bahsediyorsunuz?


  • @crazycells evet
    ne yazabilirim sizce ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mistikky, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells evet
    ne yazabilirim sizce ?

    hangi vizeyle hangi amacla ABD'ye giris yapmistiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum