Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Bizim yan komsular bu J&J asisi oldular. Hala hayattalar.. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea en büyük sıkıntı içine yanlışlıkla ne kattıklarını yazmıyorlar. 70 inden sonra azmasınlar 🙂 koruyun kendinizi yerden eğilip bir şeyler almayın


  • @ayvalik10 Hahaha 😛

    Ama sunu soyliyeyim, bizden daha cok geziyorlar. Emekli de olduklari icin is guc derdi yok, her gun disaridalar. Gecenlerde "ne is, siz hergun disaridasiniz, arabalar aksamdan aksama evin onunde?" diye sordum. Hergun baska bir parka yuruyuse gidiyorlarmis, birde yaslilarin takildigi bir senior center varmis, orada bingo/poker falan oynuyorlarmis. Bu arada her 3-4 ayda bir baska bir eyalete tatile de gidiyorlar. Giderken giciklik verirmis gibi birde evi ve posta kutusunu bize emanet ediyorlar 😃 Gerci biz tatile giderken de onlara emanet ediyoruz. Onceki sene biz Turkiye'deyken, bizim bahceyi, cicekleri bile sulamislardi. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea ev alma komşu al atasözünün amerikan versiyonu bu kişiler "Do not buy house, get a neighboor" söylesen acaba ne düşünürler


  • AB den vize kisitlamalarina devam karari.


  • bizim cumartesi ilk doz icin randevumuz var. biontech-pfizer yaza turkiyeey yetsiyor. klisenin ingilizce kursundaydi hanim oradan sira kaptik. ogrenci olarak ona ve bana yapacaklar :))) iyi oldu turkiye oncesi


  • Ben de 1. Dozumu carsamba günü oldum kol agrisi disinda birsey olmadi. Ikinci doz 28 nisan'da turkiye öncesi olacak:)

  • ⭐⭐⭐⭐

    ABD'de Covid aşısı olmaya nasıl zorlanabilirsiniz ?

    CNBC

    Başkan Joe Biden Mart ayında yaptığı açıklamada, ABD'nin görevdeki ilk 100 gününde 200 milyon Covid aşı dozunun uygulanmasını hedeflediğini söyledi. Mayıs ayına kadar aşı isteyen her Amerikalı yetişkin bir aşı için sıraya girmeye hak kazanacak.

    Bununla birlikte, ABD'li yetişkinlerin% 30'u hala Covid aşısı olmak istemiyor. Ancak birçoğunun ileride fazla seçeneği olmayabilir.

    Hem eyaletler hem de şehirler, yasama otoritelerine göre aşı yetkisi verebilir ve işverenlerin de bir sağlık ve güvenlik çalışması kuralı olarak aşılama talep etme hakkına sahiptir.

    1 NİSAN 2021 17:08 EDT
    CNBC

    Here's how you can be forced to get the Covid vaccine in the U.S.

    CNBC

    President Joe Biden said in March that the U.S. aims to have 200 million Covid vaccine doses administered during his first 100 days in office. By May, every American adult who wants a vaccine will be eligible to get in line for a shot.

    That said, 30% of U.S. adults still don't want to get the Covid vaccine. But many of them may not have much of a choice.

    Both states and cities can mandate vaccines based on their legislative authority, and employers also have the right to require inoculation as a health and safety work rule.

    PUBLISHED THU, APR 1 2021 5:08 PM EDT
    CNBC


  • FB_IMG_1617330970462.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    1 Nisan 2021 itibariyle COVID-19 aşı programlarıyla ilgili son durum!

    🇺🇸 ABD

    ABD genelinde toplamda 154 milyon aşı vuruldu. 56 milyon kişi tamamen aşılandı. 100 milyon kişi de en az bir doz aşı oldu. ABD'deki tüm eyaletlerde sağlık çalışanları, "essential workers", "first responders", bakım evleri ve huzur evlerinde kalanlar ve çalışanlar, özel veya riskli sağlık durumu olanlar aşılamalarda öncelik sahibi. Moderna aşısı (2 doz) ve Johnson & Johnson aşısı (1 doz) 18 yaş üstü herkese yapılabilirken; Pfizer aşısı (2 dozlu) 16 yaş üstü herkese yapılabiliyor. Pek çok eyalette nüfusun daha büyük bir kesiminin aşılanmasına başlandı. Türklerin en yoğun yaşadığı 5 eyalette son durum şöyle:

    New York

    • 30 yaş üstü herkes aşı olabillir.
    • 6 Nisan itibariyle 16 yaş üstü herkes aşı olabilecek.

    site: https://am-i-eligible.covid19vaccine.health.ny.gov/

    California

    • 50 yaş üstü herkes aşı olabillir.
    • 15 Nisan itibariyle 16 yaş üstü herkes aşı olabilecek.

    site: https://covid19.ca.gov/vaccines/

    Texas

    • 16 yaş üstü herkes aşı olabilir.

    site: https://dshs.texas.gov/covidvaccine/

    Florida

    • 40 yaş üstü herkes aşı olabillir.
    • 5 Nisan itibariyle 16 yaş üstü herkes aşı olabilecek.

    site: https://floridahealthcovid19.gov/vaccine-eligibility/

    New Jersey

    • 65 yaş üstü herkes aşı olabillir.
    • 5 Nisan itibariyle 55 yaş üstü herkes, pek çok meslek grubu ve 16 yaş üstü zihinsel veya gelişim problemleri olan kişiler aşı olabilecek. Aşıya uygun meslek gruplarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

    site: https://covid19.nj.gov/pages/vaccine

    🇹🇷 Türkiye

    Türkiye genelinde toplamda 16,3 milyon aşı vuruldu. 7 milyon kişi tamamen aşılandı. 9,3 milyon kişi de en az bir doz aşı oldu.

    Çin menşeili Sinovac'ın aşısından sonra, 31 Mart itibariyle Türkiye'ye 2.8 milyon Pfizer - Biontech aşısı getirildi. Ayrıca Biontech'ten Nisan ayı sonuna kadar yaklaşık 1.7 milyon doz daha aşı gelecek. Alman menşeili Biontech'in aşısını olmak isteyenler artık randevu alarak bunu yapabilirler.

    Türkiye'de 65 yaş üstü herkes; sağlık kurumlarında çalışanlar; yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ve çalışanlar şu an itibariyle aşı olabiliyorlar.

  • ⭐⭐

    amerikada aşılar ücretsizmi yapılıyor


  • @yapay-zeka, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    amerikada aşılar ücretsizmi yapılıyor

    Evet. Saglik sigortasi vs. hic birsey gerekmiyor.


  • @crazycells Hocam emeğinize sağlık.
    Bu demek oluyor ki mayıs sonuna kadar Amerika corona konusunu çözecek.
    Konsolosluk çalışanları da aşılanmış.

    Babam ve annem ( 59-51 yaş ) ilk doz aşıyı oldular Samsun'da aile hekiminde.
    E-Nabız'dan randevu alarak herkes aile büyüklerine yaptırmalı.
    Onayları verilen aşının iyisi kötüsü olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhalif kesinlikle katiliyorum. Zaten Pfizer/Biontech asisi su an Moderna asisi ile birlikte en etkili iki asi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Benim de ailemden bir grup bugun sabah saat 11:30'da Hatay Devlet Hastanesinde ilk doz Pfizer/Biontech asilarini oldular.

    bir oncelik sirasi oldugu icin gencler su an bekleyecek, ama en azindan aile buyukleriniz icin suradan randevu alip Pfizer/Biontech asisini olmanizi tavsiye ederim:


  • Bizim bütün aile büyükleri Çin aşısı olduğu için artık Pfizer/Biontech aşısı olma şansları kalmadı. 65 yaş üstüne seçme şansı tanımadılar. 82 yaşındaki babaannemde ne kadar koruyucu antikor oluşturdu bu çin aşısı bilemiyorum. Şimdi Pfizer/Biontech aşısı ülkeye az sayıda da olsa getirilebildiği için doktorlar ağız değiştirdi. Önceden mRNA aşısı tehlikeli, en iyisi bizim inaktif çin aşımız derken, şimdi ise bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar Biontech aşısını tercih etsinler, çünkü inaktif aşıya göre çok daha iyi koruyucu antikor oluşturuyor demeye başladılar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ryback, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bizim bütün aile büyükleri Çin aşısı olduğu için artık Pfizer/Biontech aşısı olma şansları kalmadı. 65 yaş üstüne seçme şansı tanımadılar. 82 yaşındaki babaannemde ne kadar koruyucu antikor oluşturdu bu çin aşısı bilemiyorum. Şimdi Pfizer/Biontech aşısı ülkeye az sayıda da olsa getirilebildiği için doktorlar ağız değiştirdi. Önceden mRNA aşısı tehlikeli, en iyisi bizim inaktif çin aşımız derken, şimdi ise bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar Biontech aşısını tercih etsinler, çünkü inaktif aşıya göre çok daha iyi koruyucu antikor oluşturuyor demeye başladılar.

    Evet, eger Sinovac asisi oldularsa Pfizer/Biontech asisini olmamalari daha dogru olur. Zaten asilarin koruyuculugunun cok uzun oldugu henuz gosterilmedi, bunu zamanla ogrenecegiz ama en son takip edebildigim kadariyla 5-6 ay bagisiklik verecegini soyluyorlardi.

    Yani gelecek yil sonbahar-kis zamani bir daha asi olmamiz gerekebilir (hem asilarin bagisikliginin azalmasindan, hem de yeni cikacak virus varyantlarindan dolayi)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells haber linki aşağıdadır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells ailenizle irtibat halindesiniz ama yine de bu haberde yazan olay olduysa bilgi verin


  • @crazycells, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Benim de ailemden bir grup bugun sabah saat 11:30'da Hatay Devlet Hastanesinde ilk doz Pfizer/Biontech asilarini oldular.

    bir oncelik sirasi oldugu icin gencler su an bekleyecek, ama en azindan aile buyukleriniz icin suradan randevu alip Pfizer/Biontech asisini olmanizi tavsiye ederim:

    facebookda gruplarda aşı olmak için sıra dahi alamadıklarını yazanlar olmuş bu konu hakkında kendi tecrübemizi aktarabilirim size annem 72 yaşında 2-3 gün önce randevu almak için aradık sabah saatleri idi öğleden sonraya randevu vermek istediler yetişemeyecegimizi söylediğimizde ertesi güne verdiler (annem izmirde yaşıyor) daha kalabalık şehirlerde durum nasıl bilmiyorum ama izmirde durum bu aşı ile ilgilide söyleyebilcegim şey hiç bir yan etki görülmedi (annem eski toprak yılan soksa bişey olmaz ona ) 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum