K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@BugraCan benim nisanlim da Dallas'a yolladi USPS ile zaten dogrusunu yapmis sizin de nisanliniz. Bizim yogunluktan dolayi NOA1 kabulumuz 3 ayi bulmustu ama su sira isler hizlandigi icin en gec 1-2 hafta icinde gelir sizinkisi diye dusunuyorum.
-
@Tuğçe-Telkenar valla pekte hızlanmamış bende 26 ocakta başvurdum. 53 gün sonra geldi
-
Herkese Merhaba Tekrar 👋
Sonunda Form ı-129F yi doldurmaya başladık. Ama bir kaç sorum olacak. İlki şu.
Benim ismimde Türkçe karakter girmem gerekiyor ama bilgisayarda üzerinde formu doldurmak istediğim zaman ingilizce karakter kullanım izni veriyor. Örneğin : soy adım Saygılı , ben otomatik olarak saygili yazmak zorunda kalıyorum ‘ı’ harfi olmadığı için, bu konuda ne yapmalıyım ?? Doğrusu nedir.
Diğer sorum ise; nişanlım türkiyede yaşıyor şu an, yani 1 yıl oturum vardı, sonra tekrar başvurdu 2 yıl aldı. Aralık ayında o da bitiyor.
Amerikada vergi ödüyor ama buda önemli bir bilgi. Nişanlımın türkiyede yaşamasına engel mi bu vizeye başvurmak için ?? Bunun kriteri nedir bilen varmıdır. ? -
merhabalar;
nişanlım ile en son 2019 nisanda görüşebildik.
planlarımız pandemı dolayısı ıle gerçekleşmedi.
şimdi bir kaç gün içinde k1 başvurusu planlıyoruz. şuana kadar beklemizin pandemi idi.
sizce 2 yıllık görüşme süremiz sorun oluşturur mu?
şimdiden teşekürler -
Nişanlım Pandemi den dolayı financial durumu devlet yardımı gösterecek ve kız kardeşini sponsor yapacağız.malum pandemiden dolayı işsizlik ciddi sorun... Bu tarz başvuruda bulunan varmi aramızda?
-
Herkese tekrar merhaba birkaç sorum olacak 🙏
- doktor muayenesi için sadece Ankara’daki doktora mı gidiliyor başka seçenek yok mu?
- bu muayenede hangi aşıları yapıyorlar genelde ya da hangi aşılarım gerekliliği isteniyor?
- gereken aşıları biz görüşmeden önceki süreçte başka bir yerden yaptırsak sorun oluyor mu?
- Sağlık raporu alma süreci yani bu Ankara’ya gidip bu işlemleri halletmek sizlerin kaç gününü aldı?
- Büyükelçiliğin sitesinde görüşme tarihi randevunun bize mail yolu ile bildirileceğiz yazıyor fakat mailime erişemiyorum uzun süredir. Bu durumda ne yapmalıyım ?
Herkese teşekkürler şimdiden 🙏🙏
-
@turmex Merhaba,
-
Konsolosluğun anlaşmış olduğu tek bir sağlık kuruluşu var. Sadece oradan muayene olabiliniyor.
-
Aşı kartı götüren kişiler oldu fakat yine de doktor karar veriyor hangi aşıların yapılacağına
-
Bunu tavsiye etmem. Yinede bu soruyu net cevaplayacak biri varsa yazsın :)
-
Genelde sağlık raporu için alınacak randevu mülakattan 1 2 gün önce alınıyor. Yani sağlık muayenesi olup 1 2 gün sonra mülakata gidersiniz.
-
-
@runaslan Cevapların için çok teşekkür ediyorum🙏 Gereken aşıların listesine bakıyordum yaklaşık 16 tane aşı olmam gerekiyor gözüküyor doktor hangilerini gerektiğini söyleyecek o aklıma takıldı.
-
@Cenk-Yağmur-Saygılı, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Herkese Merhaba Tekrar 👋
Sonunda Form ı-129F yi doldurmaya başladık. Ama bir kaç sorum olacak. İlki şu.
Benim ismimde Türkçe karakter girmem gerekiyor ama bilgisayarda üzerinde formu doldurmak istediğim zaman ingilizce karakter kullanım izni veriyor. Örneğin : soy adım Saygılı , ben otomatik olarak saygili yazmak zorunda kalıyorum ‘ı’ harfi olmadığı için, bu konuda ne yapmalıyım ?? Doğrusu nedir.
Diğer sorum ise; nişanlım türkiyede yaşıyor şu an, yani 1 yıl oturum vardı, sonra tekrar başvurdu 2 yıl aldı. Aralık ayında o da bitiyor.
Amerikada vergi ödüyor ama buda önemli bir bilgi. Nişanlımın türkiyede yaşamasına engel mi bu vizeye başvurmak için ?? Bunun kriteri nedir bilen varmıdır. ?Soruda aksi belirtilmedigi surece formu sadece ingilizce karakterlerle doldurmalisiniz. soyisminizi "saygili" olarak yazmalisiniz.
Diger sorunuzu tam anlayamadim ama K1 basvurunuzun Turkiye oturumu icin bir sorun teskil edecegini sanmiyorum.
-
@ozy75, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
merhabalar;
nişanlım ile en son 2019 nisanda görüşebildik.
planlarımız pandemı dolayısı ıle gerçekleşmedi.
şimdi bir kaç gün içinde k1 başvurusu planlıyoruz. şuana kadar beklemizin pandemi idi.
sizce 2 yıllık görüşme süremiz sorun oluşturur mu?
şimdiden teşekürler2 yili gecirmemeye calisin.
-
@ozy75, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Nişanlım Pandemi den dolayı financial durumu devlet yardımı gösterecek ve kız kardeşini sponsor yapacağız.malum pandemiden dolayı işsizlik ciddi sorun... Bu tarz başvuruda bulunan varmi aramızda?
Kiz kardesi size sponsor olabilir. Eger ABD'de yasiyorsa ve GC sahibi veya ABD vatandasiysa bir sorun olmaz.
-
@turmex, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Herkese tekrar merhaba birkaç sorum olacak 🙏
- doktor muayenesi için sadece Ankara’daki doktora mı gidiliyor başka seçenek yok mu?
- bu muayenede hangi aşıları yapıyorlar genelde ya da hangi aşılarım gerekliliği isteniyor?
- gereken aşıları biz görüşmeden önceki süreçte başka bir yerden yaptırsak sorun oluyor mu?
- Sağlık raporu alma süreci yani bu Ankara’ya gidip bu işlemleri halletmek sizlerin kaç gününü aldı?
- Büyükelçiliğin sitesinde görüşme tarihi randevunun bize mail yolu ile bildirileceğiz yazıyor fakat mailime erişemiyorum uzun süredir. Bu durumda ne yapmalıyım ?
Herkese teşekkürler şimdiden 🙏🙏
5.Bu durumda dosyanizdaki email adresinizi guncellemelisiniz.
-
@turmex, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@runaslan Cevapların için çok teşekkür ediyorum🙏 Gereken aşıların listesine bakıyordum yaklaşık 16 tane aşı olmam gerekiyor gözüküyor doktor hangilerini gerektiğini söyleyecek o aklıma takıldı.
O asilarin hepsini olmayacaksiniz, hangileri olacaginiza doktor karar verecek.
-
@turmex benim de hiç aşı kaydım yoktu ama sadece birkaç aşı yapıldı
-
@crazycells Teşekkürler 🙏
-
@zzzaaa19 Teşekkürler 🙏
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba, K1 vizesi gorusmeleri sonrasi yasadigim AP deneyimini sizlerle paylasmak isterim. Oncelikle suanda Amerikada yaklasik 20.gunum surec sonrasi sorunsuz bir sekilde giris yaptim. Darisi bekleyen herkesin basina diyeyim. K1 surecimde burada paylasilanlar disinda farkli bir deneyimim olmadi o yuzden uzun uzun anlatip odagi farkli bir noktaya cekmeye gerek yok. Ankara konsoloslugunda vizemin onaylandigini soyleyerek pasaportumu almalari sonrasi hic tahmin edemeyecegim sekilde pasaportum vizesiz geri gonderildi ve administrative processing denilen surece girdim. Bu surec boyunca sistemde reddedilmis gorundum. AP sureci 2 hafta kadar surmesine ragmen Ankara konsoloslugu pasaportumu tarafima iade etti. Sanirim surec konsolosluktan bagimsiz bir durum oldugundan, evrak vs beklenmediginden ve sorusturmanin ne kadar surecegi bilinmediginden pasaportum geri gonderildi. Pasaportumla birlikte bir bilgilendirme kagidi gonderilmisti ve icinde sadece AP de oldugum yaziyordu, herhangi bir evrak talebi yoktu. Zaten tum evraklarim eksiksizdi ve sorunsuz bir vize gorusmesi gecirmistim. Isim yada soyisim benzerligi dolayisiyla olabilecegini dusunduk. Bu surecte @crazycells in cok buyuk destegi oldu. Acikcasi hic beklemedigimiz bir durumdu, yipraticiydi ama bu surec gercekten hizlica tamamlandi. Corona sonrasi aylarca konsoloslugun tarih vermesini bekledikten sonra, tamamlanma tarihi belli olmayan bir sorusturmaya kaldigim soylendiginde cok umutsuzluga kapilmistim eger sizde AP ye boyle bir sebeple kalirsaniz umutsuzluga kapilmayin. Ankara konsoloslugundan bagimsiz bir surec fakat konsolosluk ihtiyaciniz olan tum bilgiyi maile ekleyerek gonderiyor zaten ve size aylar gibi gelen o gunlerde gercekten hizli davraniyorlar.Pasaportum vizesiz elime ulastiktan sonra maille benden son 15 yil giris cikis yaptigim ulkeleri, is bilgilerimi ve kardes bilgilerimi iceren bir form doldurmami istediler. Benden istedikleri bilgileri ayni gun icinde dikkatli ve titiz hazirlayarak paylastim. Hemen bir iki gunde cozulmuyor ama geri donup bakildiginda unutulyor bu aksilikler o yuzden sakin olun. Tum detaylari asagida paylastigim baslikta bulabilirsiniz. K1 vizesi olmasi ve evrak eksiginiz olmamasi hatta konsoloslugun onay vermesi dahi bazi durumlarda AP surecine kalmaniza engel degil. Eger vize gorusmeniz sonrasi AP ye kalirsaniz, panik yapmayin ve sabirla bekleyin umarim bekleyen herkes icin hayirlisi olur. Sevgiler, https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem
-
@busersz, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Merhaba, K1 vizesi gorusmeleri sonrasi yasadigim AP deneyimini sizlerle paylasmak isterim. Oncelikle suanda Amerikada yaklasik 20.gunum surec sonrasi sorunsuz bir sekilde giris yaptim. Darisi bekleyen herkesin basina diyeyim. K1 surecimde burada paylasilanlar disinda farkli bir deneyimim olmadi o yuzden uzun uzun anlatip odagi farkli bir noktaya cekmeye gerek yok. Ankara konsoloslugunda vizemin onaylandigini soyleyerek pasaportumu almalari sonrasi hic tahmin edemeyecegim sekilde pasaportum vizesiz geri gonderildi ve administrative processing denilen surece girdim. Bu surec boyunca sistemde reddedilmis gorundum. AP sureci 2 hafta kadar surmesine ragmen Ankara konsoloslugu pasaportumu tarafima iade etti. Sanirim surec konsolosluktan bagimsiz bir durum oldugundan, evrak vs beklenmediginden ve sorusturmanin ne kadar surecegi bilinmediginden pasaportum geri gonderildi. Pasaportumla birlikte bir bilgilendirme kagidi gonderilmisti ve icinde sadece AP de oldugum yaziyordu, herhangi bir evrak talebi yoktu. Zaten tum evraklarim eksiksizdi ve sorunsuz bir vize gorusmesi gecirmistim. Isim yada soyisim benzerligi dolayisiyla olabilecegini dusunduk. Bu surecte @crazycells in cok buyuk destegi oldu. Acikcasi hic beklemedigimiz bir durumdu, yipraticiydi ama bu surec gercekten hizlica tamamlandi. Corona sonrasi aylarca konsoloslugun tarih vermesini bekledikten sonra, tamamlanma tarihi belli olmayan bir sorusturmaya kaldigim soylendiginde cok umutsuzluga kapilmistim eger sizde AP ye boyle bir sebeple kalirsaniz umutsuzluga kapilmayin. Ankara konsoloslugundan bagimsiz bir surec fakat konsolosluk ihtiyaciniz olan tum bilgiyi maile ekleyerek gonderiyor zaten ve size aylar gibi gelen o gunlerde gercekten hizli davraniyorlar.Pasaportum vizesiz elime ulastiktan sonra maille benden son 15 yil giris cikis yaptigim ulkeleri, is bilgilerimi ve kardes bilgilerimi iceren bir form doldurmami istediler. Benden istedikleri bilgileri ayni gun icinde dikkatli ve titiz hazirlayarak paylastim. Hemen bir iki gunde cozulmuyor ama geri donup bakildiginda unutulyor bu aksilikler o yuzden sakin olun. Tum detaylari asagida paylastigim baslikta bulabilirsiniz. K1 vizesi olmasi ve evrak eksiginiz olmamasi hatta konsoloslugun onay vermesi dahi bazi durumlarda AP surecine kalmaniza engel degil. Eger vize gorusmeniz sonrasi AP ye kalirsaniz, panik yapmayin ve sabirla bekleyin umarim bekleyen herkes icin hayirlisi olur. Sevgiler, https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem
Tekrardan hayirli olsun. Bundan sonraki sureclerde bol sanslar.
-
Herkese merhaba, biz 2 temmuzda nişanlılık vizesine başvuruda bulunduk ve ve 8ay sonra bizden ek kanıt istediler, nişanlım bir mektup yazdı ve 11mart2021 de ellerine ulaştı. Şimdi tekrar incelemeye başladılar sanırım. Ne kadar daha bekleriz sonuç çık ası için bu duruma düşen var ise bilgisinden faydalanmak isterim. Gerçekten sabır gerektiren stresli bekleme süreci olan bir iş Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
3
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum