Amerika'da Ehliyet Almak
-
@crazycells B2 veya J1'dan F1'e COS yaparken 1 yıl kadar pending oluyor daha sonra kabul ediliyor ve okula başlıyoruz. O sıradaki pending olan 1 yılda alınabilir mi ?
-
@cleo merhaba video linki paylaşa bilir misiniz?
-
@Mert-Ali-Yeter, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@crazycells B2 veya J1'dan F1'e COS yaparken 1 yıl kadar pending oluyor daha sonra kabul ediliyor ve okula başlıyoruz. O sıradaki pending olan 1 yılda alınabilir mi ?
Bildigim kadariyla once statunuzu uzatmaniz gerekiyor, yani once basvuru onaylanmali. Ancak daha sonra ehliyet alabiliyorsunuz.
Ama bulundugunuz eyalete gore bir istisna olabilir, o nedenle yasadiginiz eyaletin DMV sitesini de kontrol etmenizi tavsiye ederim.
-
@BelmaSarvan, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@cleo merhaba video linki paylaşa bilir misiniz?
Merhaba. Umarim faydali olur.
https://youtu.be/W9cE65q_hNQ -
@cleo teşekkür ederim.
-
@ayktsglm hocam merhabalar. detaylı iletiniz için teşekkür ederim.
yaklaşık 7 aydır kısa süreli bir burs programı vasıtasıyla, j-1 vizesiyle phoenix'teyim ben de ve mayıs'ta döneceğim. maalesef bildiğiniz gibi arabasızlık burada eli kolu bağlıyor. bu yüzden araba kiralama yoluna gitmeyi düşünüyorum ama türk ehliyetinin geçerli olmadığını görüyorum. ehliyet için sınava gireyim desem direksiyon sınavı için araba nasıl bulunacak? biraz kendi kendime bir soru bu. diğer taraftan şurada araba kiralacağım epi topu 2-3 gün için bu çileyi çekmemek var. ehliyeti olmadan araba kiralayanlar da kulağıma çalınıyor. sizin tavsiyeniz nedir? teşekkür ederim.
-
@htnirbixo arabası olan birinin insurance'ına kendinizi kaydedip, sınava o araçla girip, ehliyeti alıp sonra insurance'ı iptal edebilirsiniz ama dediğiniz gibi gerekli olup olmadığı sizin kararınız olacak.
-
Esim bugün permit icin new jersey delanco dmv ye gitti Türk ehliyeti oldugu icin sadece yazili sinavi gecmesi yetiyormus yani direksiyon sinavina girmeyecek merak eden arkadaslar icin guncel bir bilgi olarak buraya birakiyorum :)
-
@htnirbixo ben texasa taşımdım orda olsam benim arabayı kullanırdın sınav için, bende başkasının arabayı kullanmıştım. Sigorta olması yeterli oluyor. Türk ehliyeti ile araç kullanabiliyorsun ama kiralamada bazen başka evrak istiyorlar diye biliyorum. Turist gibi 15-20 şeklinde kiralama yapabilirsin benim fikrim tabi bu. Birde bu sayfaya göz at derim.
https://azmvdservices.com/what-international-visitors-need-to-know-before-driving-in-arizona/
-
NJ de ehliyet almak icin ozel sinav yerleri yok mu? DMV de hep 1 ay sonraya randevular
-
@mkonca resimdeki yerlerin tamamına da baktın mı hiçbirinde mi yok yoksa sana en yakın olana mı bakıyorsun. İki tane de link bıraktım oradan da detaylı adresleri var.
https://www.state.nj.us/mvc/locations/vehcenters.htm
https://www.safemotorist.com/new-jersey/dmv-locations/

-
merhaba dogrumu gordum acaba new jersey e gıdersek turkıyede ehlıyetımız varsa sadece yazılı sınava GIRIYORUZ ve dırek yenı ehlıyetı sınavı gecersek alıyoruz dogrumudur
-
@bitkicel aynı soruyu 3 defa sordun diğer yerlerde cevapladık
-
Dilim zayif. Yazili sinav cok zorlar mi?
-
@BEYKOZLU28 her eyalette değil ama bazı eyaletlerde sorular türkçe soruyorlar
-
@ayvalik10 tamam olabılır farklı baslıklarda sormus olabılırımde azarlamana negerek var arkadasım benım yasım 47 lutfen uslubumuza dıkkat edelım
-
@bitkicel sorduğun sorunun cevabını yazacak kişi hangi yerden cevap vereceğini bilemez bu sefer aynı soruyu sormak isteyenler cevapları parça pinçik okuyacak hangi başlıktan devam edilecek takip edilecek ortalık karışacak ondan
-
Sanırım yasadıkları ülkede ehliyeti olan göçmenlerin direksiyon testine girmeden ilgili eyaletlerde ehliyet alabildiği programlara "road waiver program" deniliyor. Böyle bir durum var ise bu durum yeni başlayanlar için başlangıç zorluklarını biraz daha yumuşatacak bir durum olur. Bildiğim kadarıyla New Jersey için direksiyon testi olmadan ehliyet almak mümkün oluyor. Aşağıdaki bilgiye göre bu durum Nebraska, Arkansas ve İowa içinde geçerli.
Elinde toplu liste olan var mı? Yok ise önümüzdeki günlerde bütün eyaletlerin bilgilerini toplayıp bir tablo yapmayı düşünüyorum."Did you know some states already had a road waiver program in place before the pandemic? That’s right. Nebraska, Arkansas and Iowa have had a road test waiver program for years."
https://driversed.com/trending/waiving-road-tests-teens-what-are-requirements-now -
New Jersey eyaletinden ehliyet alacagiz. Appointment sayfasi nerededir
-
valla yıllar sonra ehlıyet sınavına gırecegız adama o koyacak :) dallasmı vs san antonıamu dıye bırde oylama acsakmı acaba :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum