Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@onur33 tebrikler !!! yeni hayatınızda başarılar dilerim. bu sene dilerim ki bu güzel duruma bizde kavuşuruz :grinning_face:
-
Merhabalar , 2. Girişte 2kişi 20-25bin dolar ile nasıl girebiliriz, önerileriniz nedir?
-
@ulaas, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Merhabalar , 2. Girişte 2kişi 20-25bin dolar ile nasıl girebiliriz, önerileriniz nedir?
Giriste beyan edeceksiniz. Baska yapmaniz gereken birsey yok.
-
@Aristoi, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
merhaba arkadaşlar, bizlerde 5 mart itibarıyla Miami' den ilk girişimizi gerçekleştirdik, heyecandan mı yoksa yolculuğun süresinden mi bilinmez giderken çok fazla uyuyamadığımız için yolculuk biraz yorucu geçti, yemek harici sürekli maske takmakta insanı ayrıca bunaltıyor. İlk gidiş için koltuk seçiminizi olabildiğince ön taraflardan yapmaya çalışın, iniş sırasında uçaktan ne kadar hızlı inerseniz işlemlerinizi hızlıca halledip havaalanını o kadar çabuk terk edersiniz. pasaport kontrolünde sadece fotoğraflarımız alındı, ardından 30m2' lik meşhur odaya alındık, burada adres bilgisini teyit ettik ve yanımızda ne kadar para olduğunu sordular, ardından pasaportumuza kaşe basılarak işlemlerimiz tamamlandı.
telefon hattımızı (Türk Telekom) öncesinde aynı tarife ile yurtdışı kullanımına açtırmıştık, mevcut tarife ücretiniz günlük olarak faturalandırılıyor.
öncesinde discovercars sitesinden araç rezervasyonumuzu yaptırmıştık, kiralama şirketi havaalanından bizi alarak ofislerine götürüp aracı teslim ettiler. herkes biliyordur ama araç kiralayacaklar trafik kurallarına önceden göz gezdirirlerse faydalı olur. açıkçası ilk etapta sağa sola dönüşler beni biraz zorladı:)
ek olarak Miami için söylüyorum park ücreti öderken sıkıntı yaşadık, park yerleri ücretli olduğu için bulunduğunuz bölgedeki zone numberler ile ödemeyi yapıyorsunuz, aplikasyonu indirmeyi başarmadık fakat arkadaşların yardımı sayesinde browser ile bu işi de çözdük.
sadece giriş-çıkış yapabilmek için 2 gece kalıp dönüş yaptık, bu kısa zamanda yaşadığımız küçük tecrübelerimizden bahsetmeye çalıştım. 2 gün bile olsa çok keyif aldık,
darısı "öncelikle süreci sekteye uğrayan 2020 /2021 ve gönülden Amerika' da yaşamak isteyen herkesin" başına.
tebrikler, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.
-
@onur33, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Öncelikle bu forumdaki herkese teşekkür ederim. Ben ve eşim 2020 talihlisi olarak Eylül ayında aldığımız vizemizi sonunda kullanabildik. Bunda bu forum üyelerinin ve avukatların çok büyük rolü var. Biz 2 Mart’ta İstanbul’dan 3.25 uçağıyla akşam 8 gibi Miami’ye girişimizi yaptık. Uçuşumuzda maskeler dışında rahatsızlık verecek bir şey olmadı. Biz zorluk çıkartırlar diye korkuyorduk açıkçası. İlk pasaport kontrolünde eşim ve benim fotoğraflarımızı çektiler ve bizi başka bir memur alıp küçük bir odaya aldılar. İçerisi kalabalıktı. Bazılarını resmen sorguya çekiyorlardı ve biraz endişelendik fakat korkulan olmadı. 45 dakika kadar bekledik sonra adresi teyit ettirmek için çağırdılar. Ben adresi confirm ettim sonra oturun tekrar çağıracağız dediler. Fazla değil 5 dakika sonra çağırıp tebrik edip gidebilirsiniz dediler. Biraz fazla beklediğimiz için valizlerimizi köşeye bırakmışlar bizde alıp çıktık havaalanından gümrük kontrolü falan olmadı kimse adresten başka bir soruda sormadı ve ayın 12sinde de ssn ler geldi. Şimdi heyecanla geeen cardlarımızı bekliyoruz. Allah herkesi hayallerine kavuşturması dileğiyle.
hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@Ryback ilk girişte sıkıntı olmuyor diye biliyorum fakat 2.giriş olduğu için tedirgin oldum. Açıkcası üzerimde de taşımak istemediğimiz için farklı bir yol arıyoruz. Eğer üzerimizde taşıyarak girdiğimizde Türkiyeden çıkışda sorun oluşr mu?
-
@ulaas, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
ilk giristeki uygulamalar neyse, ikinci giristeki uygulamalar da ayni.
-
@crazycells teşekkürler
-
Herkese merhaba,
Sonunda ben de deneyimimi paylaşacağım için çok mutluyum.
2 yıldan beri her aşamasıyla o kadar çok bekledik ki, sanki süreç yine uzayacak ve giriş tarihi ötelenecek diye kafamdan geçirmeden edemiyordum. Ta ki ülkeye giriş yapıp damganın basılmasına kadar. 😊
Vizemiz 23 Mart’ta sona erecekti, ancak yasakların kalkmasıyla birlikte tekrar yeni bir süprizle karşılaşmamak adına 5 Mart tarihine eşimle birlikte biletlerimizi İstanbul-Washington uçuşu olarak aldık. Uçuş öncesi PCR testlerimizi Mecidiyeköy’deki Düzen Labratuarı’nda 20-25 dk gibi kısa bir sürede hallettik. Uçuş günü havaalanında oldukça yoğun bir kalabalık vardı. Bir de o stresle görevlilerle "ödeniyor-ödenmiyor" polemiğine girmemek adına yurtdışı çıkış harcını ödeyip pasaport kontrolden geçtik. Buraya kadar her THY görevlisi pasaportları kontrol edip sarı zarflar konusunda hatırlatmalarını yaptılar. Uçağa binmeden hemen önceki kontrolde rast geldiğim bir görevli de DV2021 talihlisi çıktı. 😊 Bizim adımıza güzel temennilerde bulunup, yeni hayatımızda mutluluklar diledi. Ben de onun süreci adına şans dileyip dua ettim.
10 saatlik yolculuğun ardından Washington’a akşam saatlerinde iniş gerçekleştirdik. Pasaport kontrol noktasına ulaştığımızda da Green Card kazananları olarak ayrı bir bankoya aldılar. Buradaki görevli kayıt işlemini yaptıktan sonra pasaportları açılmayan bir kutu içine yerleştirip bizi ilerideki bir odaya yönlendirdi. Buradaki memur kutuyu ve sarı zarfları alıp beklememizi söyledi ve onları işlem yapan diğer polis memuruna iletti. Adres değişikliği yapacağımız için atlanmaması adına büyük bir kağıda yazılı olarak çıktısını almıştım. Önce eşim çağırıldı ve adres değişikliğini iletti. Sonra beni çağırarak aynı adres mi diye sordu. Bunun dışında ne para ne de başka bir şey hakkında soru soruldu. Akabinde damgaları basıp pasaportları bize teslim etti ve bankonun arka tarafından çıkışımızı sağladı. Sanırım o damga sesini hiçbir zaman unutmayacağım. 😊
Biz süreç uzadığından dolayı Türkiye’de tamamen toparlanamadığımız için giriş çıkış yapmayı tercih ettik. 9 Mart günü tekrar Türkiye’ye geri dönüş yaptık. Şimdi buradaki işlerimizi halledip önümüzdeki ay içerisinde temelli olarak yerleşmeyi planlıyoruz.
Oldukça yorucu geçen 2 yıl süresince öncelikle @crazycells ve @Muhtaradana başta olmak üzere siz değerli forum üyelerinin destekleri, yönlendirmeleri sayesinde sürekli takip ederek süreci güzel bir şekilde tamamladık. Darısı geride bekleyen tüm dostların başına. Sabretmeye devam, güzel haberler yakında gelecektir. 😊
Bundan sonraki yaşantımızda da forumu her türlü konuya ilişkin takibe devam edeceğiz. Kıymetli emeği geçen herkese de destekleri adına teşekkür ederim. -
@dirilo 2 sene zorlu ve sabır dolu geçse de, sonunda o damga sesinin verdiği mutluluğa şahit oldunuz çok şükür.
Yeni hayatınızda size ve eşinize mutluluk dolu anlar dilerim. :)
Darısı tüm guzel haber bekleyen DV2020 ve DV2021 talihlilerin başına insallah.
-
@dirilo Tebrikler!! Yeni hayatınız; Sağlık, mutluluk, başarı getirsin.🙏
Size ve eşinize mutluluklar dilerim😃
Darısı benim başıma inşallah. 🙏 -
@dirilo Tebrikler, mutluluklar :)
-
@dirilo tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluk dilerim.
Zorlu geçen süreçten sonra güzel günlerinizin olması dileğiyle yolunuz açık olsun 🙏
-
@dirilo böyle deneyimleri okumayalı bizim için de çok oldu :)
tebrik ederim, çok ama çok sevindim.yeni hayatınız size ve ailenize mutluluk ve sağlık getirsin.
darısı bizlerin de başına :) -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@dirilo böyle deneyimleri okumayalı bizim için de çok oldu :)
tebrik ederim, çok ama çok sevindim.yeni hayatınız size ve ailenize mutluluk ve sağlık getirsin.
darısı bizlerin de başına :)Önce size nasip etsin sonra da bize nasip olsun diyelim 🙏
-
@dirilo yeni yaşamınızda basarılar dilerim
-
@dirilo, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba,
Sonunda ben de deneyimimi paylaşacağım için çok mutluyum.
2 yıldan beri her aşamasıyla o kadar çok bekledik ki, sanki süreç yine uzayacak ve giriş tarihi ötelenecek diye kafamdan geçirmeden edemiyordum. Ta ki ülkeye giriş yapıp damganın basılmasına kadar. 😊
Vizemiz 23 Mart’ta sona erecekti, ancak yasakların kalkmasıyla birlikte tekrar yeni bir süprizle karşılaşmamak adına 5 Mart tarihine eşimle birlikte biletlerimizi İstanbul-Washington uçuşu olarak aldık. Uçuş öncesi PCR testlerimizi Mecidiyeköy’deki Düzen Labratuarı’nda 20-25 dk gibi kısa bir sürede hallettik. Uçuş günü havaalanında oldukça yoğun bir kalabalık vardı. Bir de o stresle görevlilerle "ödeniyor-ödenmiyor" polemiğine girmemek adına yurtdışı çıkış harcını ödeyip pasaport kontrolden geçtik. Buraya kadar her THY görevlisi pasaportları kontrol edip sarı zarflar konusunda hatırlatmalarını yaptılar. Uçağa binmeden hemen önceki kontrolde rast geldiğim bir görevli de DV2021 talihlisi çıktı. 😊 Bizim adımıza güzel temennilerde bulunup, yeni hayatımızda mutluluklar diledi. Ben de onun süreci adına şans dileyip dua ettim.
10 saatlik yolculuğun ardından Washington’a akşam saatlerinde iniş gerçekleştirdik. Pasaport kontrol noktasına ulaştığımızda da Green Card kazananları olarak ayrı bir bankoya aldılar. Buradaki görevli kayıt işlemini yaptıktan sonra pasaportları açılmayan bir kutu içine yerleştirip bizi ilerideki bir odaya yönlendirdi. Buradaki memur kutuyu ve sarı zarfları alıp beklememizi söyledi ve onları işlem yapan diğer polis memuruna iletti. Adres değişikliği yapacağımız için atlanmaması adına büyük bir kağıda yazılı olarak çıktısını almıştım. Önce eşim çağırıldı ve adres değişikliğini iletti. Sonra beni çağırarak aynı adres mi diye sordu. Bunun dışında ne para ne de başka bir şey hakkında soru soruldu. Akabinde damgaları basıp pasaportları bize teslim etti ve bankonun arka tarafından çıkışımızı sağladı. Sanırım o damga sesini hiçbir zaman unutmayacağım. 😊
Biz süreç uzadığından dolayı Türkiye’de tamamen toparlanamadığımız için giriş çıkış yapmayı tercih ettik. 9 Mart günü tekrar Türkiye’ye geri dönüş yaptık. Şimdi buradaki işlerimizi halledip önümüzdeki ay içerisinde temelli olarak yerleşmeyi planlıyoruz.
Oldukça yorucu geçen 2 yıl süresince öncelikle @crazycells ve @Muhtaradana başta olmak üzere siz değerli forum üyelerinin destekleri, yönlendirmeleri sayesinde sürekli takip ederek süreci güzel bir şekilde tamamladık. Darısı geride bekleyen tüm dostların başına. Sabretmeye devam, güzel haberler yakında gelecektir. 😊
Bundan sonraki yaşantımızda da forumu her türlü konuya ilişkin takibe devam edeceğiz. Kıymetli emeği geçen herkese de destekleri adına teşekkür ederim.hosgeldiniz :) bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@Sono çok teşekkür ederim. Darısı sizlerin başına. 🙏🏻
-
@Ali-Ege-Can-0 çok teşekkür ederim. 😊
-
@goblis teşekkürler 😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum