F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@sokcu Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells NVC den cevap geldi. Dosyamiz henuz onlara ulasmamis . USCIS den sorgulamaya devam ediniz dediler.
su durumda beklememiz lazim. yapacak baska bir sey yok. Dosya NVC'ye gitmeden surece baslayamayiz.
-
@crazycells Merhaba, green cartlıyım eşime f2a vize başvurusu yapacağım toplamda ne kadar sürer ve bu süre zarfında Türkiye’ye gidip gelmek istiyorum 6 ayda bir giriş çıkış yapsam sorun olur mu veya süremiz uzar mı? Eşim bu süre içinde turist vizesine de başvurabilir mi?
-
@asasas Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells Merhaba, green cartlıyım eşime f2a vize başvurusu yapacağım toplamda ne kadar sürer ve bu süre zarfında Türkiye’ye gidip gelmek istiyorum 6 ayda bir giriş çıkış yapsam sorun olur mu veya süremiz uzar mı? Eşim bu süre içinde turist vizesine de başvurabilir mi?
bekleme suresi su an 1.5-2 yil civarinda maalesef. Turkiye'ye gidebilirsiniz ama esinize vize alabilmek icin ABD'de yasiyor ve calisiyor olmaniz gerekiyor. Yani Turkiye'deki seyahatiniz kisa sureli olmali ve ABD'de yasama surecinizi tehlikeye sokmamali.
Maalesef bu surecte turist vizesi almaniz oldukca zor. Gocmenlik istegi varken, gocmen olmayan vizeleri almak zor oluyor. -
Bir sene kadar burada kalıp çalışacağım ama sonrasında dönüp 5 6 ay sonrasında giriş çıkış yapsam tehlikeye girer mi Türkiye’de olduğum süre zarfında da çalışmıyor olacağım haliyle bu sorun olur mu ? Çalışmadığım süre zarfı için sponsor mu bulmam gerek birde avukatsız da bu işler halledilebilir mi avukatın bana zaman açısından bi yararı olur mu? Burada f2a vizesine başvurupta toplamda kaç sene sonrasında eşiyle kavuşan oldu acaba biliyor musun ? @crazycells
-
@asasas Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Bir sene kadar burada kalıp çalışacağım ama sonrasında dönüp 5 6 ay sonrasında giriş çıkış yapsam tehlikeye girer mi Türkiye’de olduğum süre zarfında da çalışmıyor olacağım haliyle bu sorun olur mu ? Çalışmadığım süre zarfı için sponsor mu bulmam gerek birde avukatsız da bu işler halledilebilir mi avukatın bana zaman açısından bi yararı olur mu? Burada f2a vizesine başvurupta toplamda kaç sene sonrasında eşiyle kavuşan oldu acaba biliyor musun ? @crazycells
Yani, en sonunda konsoloslugu sizin asil ikamet yerinizin ABD olduguna ikna etmeniz ve Turkiye'deki ziyaretinizin gecici oldugunu gosterebilmeniz lazim. Tehlikeye girmez cunku red almazsiniz, ama eger sizin ABD'de kalici olmadigina kanaat getirirse sizden ABD'de yasayip calisan bir "joint sponsor" bulmaniz beklenir.
Eger calismiyorsaniz sponsor olamazsiniz, sponsorlukla ilgili olarak su konuya bakin isterseniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
F2A surecini avukatla halletmenize gerek yok. sadece form doldurup gonderecekseniz ve bekleyeceksiniz. Gerekli form ve belgelerin listesi forumda mevcut zaten. Zamani USCIS belirliyor maalesef, o nedenle avukatla yapinca surec hizlanmaz.
Siranizin gelmesini bekleme 1.5-2 yil, sureciniz basladiktan sonra vize alma 4-8 ay diye soyleyebiliriz sanirim.
-
@crazycells anladım çok teşekkürler peki vatandaş olup istek yapsam o zaman da abd de kalıp çalışıyor olmam gerekir mi yoksa o süreyi Türkiye’de geçirebilir miyim?
-
@crazycells anladım çok teşekkürler peki vatandaş olup istek yapsam o zaman da abd de kalıp çalışıyor olmam gerekir mi yoksa o süreyi Türkiye’de geçirebilir miyim?
Evet, maalesef gerekiyor. Family sponsored vizeler ya da ABD vatandaslarinin yakinlarina verilen IR'lar "sponsorlu" olmak zorunda. Es vizelerinde, basvuruyu yapan kisinin -yani bu durumda sizin-, gelecek kisiye -yani esinize- sponsor olmaniz bekleniyor. Eger siz sponsor olamazsaniz sponsor olacak baska birini bulmalisiniz. Sponsor olan kisi ABD'de yasiyor ve calisiyor olmali, ayrica yeterli kadar para kazaniyor olmali.
-
Yardımcı olup bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim peki başvuru formunu doldurmadan önce sponsor işini halletmek gerekir mi 1 sene bekleme sırası var ya 1 sene sonunda da olur mu sponsor olayı? @crazycells
-
Yardımcı olup bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim peki başvuru formunu doldurmadan önce sponsor işini halletmek gerekir mi 1 sene bekleme sırası var ya 1 sene sonunda da olur mu sponsor olayı? @crazycells
Evet, sponsorluk mulakat gorusmesi icin gerekiyor, yani en son asama... Sponsorun yeterli olup olmadigina size vize verecek konsolos karar verecek. Su an bir ayarlama yapmaniza gerek yok, ama bir sponsor bulmak genelde cok kolay olmuyor, o nedenle kendiniz sponsor olacakmis gibi hazirlanin bence.
-
@crazycells çok sağolun kafamdaki tüm soruları netleştirdiniz tekrar teşekkürler
-
Merhaba, bende kucuk bir bilgilendirme yapmak istedim. F2A (Green card sahibi es dolayisiyla basvuru) statusunden basladigim green card seruvenimi 2 yil 2 ay sonra mulakati da gecerek tamamlamis bulunuyorum. Bu sureci Amerika'da ogrenci olarak gecirdim mulakat icin Turkiye'ye dondum. Surecim consular process ile ilerledi yani Ankara'da mulakata girdim. Butun evraklarim tamdi birkac soru sordular sadece. Adjustment of status yani Amerika'da yapilan mulakatlarin biraz daha ayrintili ve uzun surdugunu duydum. Mulakattan 4 gun sonra pasaportum ve Amerika'ya giriste teslim edilmesi ve acilmamasi gerekn evraklarimi postaladilar. Bu sekilde geri geldim.
-
@usstory Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba, bende kucuk bir bilgilendirme yapmak istedim. F2A (Green card sahibi es dolayisiyla basvuru) statusunden basladigim green card seruvenimi 2 yil 2 ay sonra mulakati da gecerek tamamlamis bulunuyorum. Bu sureci Amerika'da ogrenci olarak gecirdim mulakat icin Turkiye'ye dondum. Surecim consular process ile ilerledi yani Ankara'da mulakata girdim. Butun evraklarim tamdi birkac soru sordular sadece. Adjustment of status yani Amerika'da yapilan mulakatlarin biraz daha ayrintili ve uzun surdugunu duydum. Mulakattan 4 gun sonra pasaportum ve Amerika'ya giriste teslim edilmesi ve acilmamasi gerekn evraklarimi postaladilar. Bu sekilde geri geldim.
elinize saglik sayin @usstory , ben F2A konusunda cok soru geldigi icin bu konudan ayirip yeni bir konu olusturacagim bu haftasonu. Daha ihtiyaca yonelik paylasimlar yapilmis olur. Siz de vaktiniz oldugu bir zaman eger bildirimleri ve tarihleri hatirliyorsaniz, konuda paylasabilirseniz harika olur; fakat hatirlamiyorsaniz da cok dert degil, guncel olarak surece baslayan arkadaslar var, onlardan da duyariz zaten... 🙂 Cok sagolun.
-
@crazycells rica ederim:) Tabii elimden geldigince ayrintilari birarada yazmaya calisirim.
-
MErhaba
benim green card ım var, eşim ve 2 çocugum için başvurumun sonucunda 28 haziranda mülakata girdiler, 2 tane eksik belgemiz vardı, pasaportlarla gönderin tekrar inceleyip size döneceğiz dediler. biz 29 haziranda postaya verdik, 2 temmuzda postacı teslim etti, siteden kontrol ettiğimizde ilk önce "Case Status: Pending for Missing Documents" diyordu, sonra "Case Status: Under Review" olarak görünüyor. 10 gün oldu hala ses yok, ne kadar sürer acaba bu bekleme?? Teşekkür ederim -
@brs-krblt Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
MErhaba
benim green card ım var, eşim ve 2 çocugum için başvurumun sonucunda 28 haziranda mülakata girdiler, 2 tane eksik belgemiz vardı, pasaportlarla gönderin tekrar inceleyip size döneceğiz dediler. biz 29 haziranda postaya verdik, 2 temmuzda postacı teslim etti, siteden kontrol ettiğimizde ilk önce "Case Status: Pending for Missing Documents" diyordu, sonra "Case Status: Under Review" olarak görünüyor. 10 gün oldu hala ses yok, ne kadar sürer acaba bu bekleme?? Teşekkür ederimGenelde ~2 hafta icinde bitiyor bu tur islemler; fakat konsoloslugun is yukune gore biraz daha fazla zaman da alabilir.
Su an icin endiselenmenizi gerektirecek bir durum yok. Bence gelecek hafta cumaya kadar haber almazsaniz ya da durumunuzda bir guncelleme olmazsa, suradan konsolosluga ulasip dosyanizin durumunu sorabilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
-
@crazycells teşekkür ederim cevabın için, inş sorun çıkmaz
-
Herkese Tekrar Merhaba,
30 Ağustosta Amerikaya giriş yapacağım , Ocak 9 'da tekrar geri döneceğim ,kısa bir süre kalacağım ( eşim Türkiyede vizesi yok ) Eşim için gittiğimde F2a ya başvuracağım. Türkiyeden Amerikaya gittiğimde hangi belgeleri yanımda götürmem gerekli ? F2A başvurusu yapmam için ilk başta eşim için gerekli olan belgeler nelerdir. Sadece I-130a yı imzalatmam yeterlimidir ?Diğer belgeleri sürecin diğer aşamasında götüreceğim sanırım. Bu 5 ay sonraki süreçtemidir ? Ocakta geldiğimde o belgeleri toplamam yeterlimidir ? -
@nevermore Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Herkese Tekrar Merhaba,
30 Ağustosta Amerikaya giriş yapacağım , Ocak 9 'da tekrar geri döneceğim ,kısa bir süre kalacağım ( eşim Türkiyede vizesi yok ) Eşim için gittiğimde F2a ya başvuracağım. Türkiyeden Amerikaya gittiğimde hangi belgeleri yanımda götürmem gerekli ? F2A başvurusu yapmam için ilk başta eşim için gerekli olan belgeler nelerdir. Sadece I-130a yı imzalatmam yeterlimidir ?Diğer belgeleri sürecin diğer aşamasında götüreceğim sanırım. Bu 5 ay sonraki süreçtemidir ? Ocakta geldiğimde o belgeleri toplamam yeterlimidir ?Su konuya bakarsaniz, ayrintili bir liste gorebilirsiniz :)
https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular
-
Hızır gibi geldin @crazycells bulamadım ,bir yerde gözüme kestirmiştim.Favorilere alıyorum hemen, teşekkürler.
-
F2B basvurusu sirasini bekleyip 22 Mart 2014'ten once basvurusunu yapmis Green Card sahiplerinin cocuklari islemlere baslayabilirler. Bu ayki bultende 2 yil 4 ayliklik bir artis oldu. Eger ABD'deyseniz I-485 formu doldurmaniz, eger ABD disindaysaniz IV fee odeyerek DS260 doldurmaniz gerekiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum