Vancouver
-
@mehmet-JS teşekkür ederim

-
@mehmet-JS şimdi verdiğiniz linki kontrol ettim.ortalama fransızca 50 puan getiriyor .
-
-
Merhabalar, benimde kafamda hep bir acaba Kanada'yı mı denesem vardı. Master programları çok pahalı geldiği için diploma programına başvurmayı düşünüyorum. Torontoda ki senaca collegeın diploma programları mantıklı gibi geldi fiyat olarak da biraz cazip diğer master programlarına göre sırf göç edebilmek için okuyacağım bir programa para verme fikri saçma geliyor ama öğrencilik galiba Kanada için en mantıklı yol okuduklarım kadarıyla
-
neden hiç kimse Quebec eyaleti veya Quebec şehri ile ilgili bilgi paylaşmamış? PR için sıkıntılı bir eyalet mi? veya çok mu pahalı?
-
@denizci10, içinde söyledi: Vancouver
neden hiç kimse Quebec eyaleti veya Quebec şehri ile ilgili bilgi paylaşmamış? PR için sıkıntılı bir eyalet mi? veya çok mu pahalı?
Quebec için Fransızca bilmek gerekiyor. O nedenle tek bildiği yabancı dil İngilizce olanlar için cazip değil.
-
@denizci10, içinde söyledi: Vancouver
neden hiç kimse Quebec eyaleti veya Quebec şehri ile ilgili bilgi paylaşmamış? PR için sıkıntılı bir eyalet mi? veya çok mu pahalı?
Quebec eyaleti Fransiz Bolgesinde bulunmakta. Quebec hukumeti Fransizca ve Fransiz kulturu konusunda oldukca israrli. Sehir merkezleri disinda Ingilizce konusulmuyor bu yuzden fransizcaniz yoksa Quebec sizi zorlayabilir.
Quebec eyaletinin en buyuk sehri Montreal. Gorunum olarak avrupayi bir sehirdir. Kulturel ve sosyal anlamda oldukca gelismistir. Bence dunyanin en guzel sehirlerinden biridir. Ama frankafon toplum yuzunden diversity Toronto'ya gore daha azdir. Bu da gorunmez bir ayrimciliga yol acmaktadir. -
@sigmoidalmammal @knnrn çok teşekkürler.
-
Vancouver'de dayım çalışıyor benim vize almam için olumlu veya olumsuz bir durumu olur mu acaba? Bir Fransız firmasında 10 yıldır finans bölümünde çalışıyorum. Çalışma veya F1 dil kursu vizesi almam zor olur mu acaba?
-
@Majezik dayınız vatandaş yada PR sahibi ise vizeniz kolay olur. Fakat değilse etkisi olmaz. Tabi kaçak felan değilse. Bunun haricinde ülkenize geri döneceğinizi inandırabilmeniz durumunda study-permit alabilirsiniz. Ama dil eğitimi için alırsanız çalışamazsınız. College ya da üniversite eğitimi için alırsanız çalışma izniniz olur. Ne olacak kaçak çalışırım diye düşünmemenizi tavsiye ederim. Eğer work-permit vizesi almayı düşünüyorsanız, ki bu dönemde çok zor, devletin onayladığı bir işyerinden ancak çalışma teklifi alabilirsen, ki bu daha da zor mümkün olabilir. Bu söylediğim Quebec bölgesini kapsamıyor.
-
@mehmet-JS
Dayım vatandaş değil, hatta yasal olarak dayım da değil. Dayı diyorum ama anne tarafımızdan çok yakın tanıdık biri, dayım gibi yani. Oda dil kursuyla gidip sonra çalışma vizesi aldı hatta 2 kere gidip geldi Kanada'ya. Vize mülakatında tanıdığınız varmı dediğinde ne yapacağımı bilmiyorum. Tanıdığım olduğunu söyleyip ismini verdiğimde onun dil kursu vizesiyle gidip orda çalışma vizesine dönüştürmesi benim için problem olur mu bilemedim. Kanada öğrenci vizesi konusunda ABD kadar katı mı onu öğrenmek istiyorum aslında. Bir Fransız firmasında 10 yıldır üst düzeyde çalışıyorum. Fransız firmasını özellikle dememdeki rol Kanada'nın bildiğim kadarıyla eski bir Fransız sömürgesi olması ve 2. resmi dilinin Fransızca olması. Böyle bir firmada uzun süredir çalışıyor olmam vizeyi almamda olumlu bir rol yaratırmı bilemiyorum.
-
@mehmet-JS hakkınızda herşey kolay ve istediğiniz gibi olsun umarım. Bu forumda yine başka bir konuda ben de başımdan geçenleri anlatmıştım. Biz 40 yaş üstü olarak vize alamadık malesef Nova Scotia'da okumak için diğer tüm şartları sağlasak da. Şimdi de eşim için bir deneme arifesindeyiz bakalım.
Eyaletler programları(PNP) ile PR almayı düşünürken Nova Scotia'nın experience class kısmını da değerlendirmenizi öneririm. 1 senelik biraz daha kalifiye(NOC 0,A ya da
bir iş deneyimi sunarak başvuru yapılabiliyor. Şu linkten göz atabilirsiniz:
Nova ScotiaBir de eşim için ILAC kiss düşünüyoruz biz de, ancak her seviye 1 ay gibi yazmışsınız yukarıda, sitesinden baktığımda her seviye 240 saat ders olarak yazmışlar ve online eğitimde haftada 20 saat eğitim görünüyor, yani ayda 80 saat. Bu da 3 ay sürüyor gibi bir algı yaratmıştı her seviye?
-
@archimede teşekkürler dilekleriniz için.
Aslında fransızcanız iyiyse Quebec bölgesi en mantıklı olan. Tamamen kendine ait bir seçim şartları var yani kanada dan bağımsız ayrıca da çok hesaplı bölge. Örneğin Toronto da 2 oda kirası vereceğiniz miktarla Quebec bölgesinde çok rahat geçinirsiniz.
Ben vize alabilmek için önce kendi başıma gideceğim. Çünkü ailem burada olursa döneceğimi düşünürler ve vize için şansım artar ayrıca devlete ait ve DLI listesindeki okulu seçeceğim bu da bir etken. Gittikten sonra ailem vize için başvuracak. İşi sıkı tutmak için Kanada da lisanslı bir göçmenlik danışmanı ile çalışıyorum. Bu hafta içi okullara başvuru yapacağız. Kabulu alınca da study-permit hazırlığı yapacağız.
Nova scotia için farklı planım var ama önce kanadaya girmem gerekli. İlk gidiş için bana uygun değil. Ben yazılım alanında eğitim alacağım bunun için bana en uygun eyalet alberta.
Ilac Kiss de aslında her şey size bağlı. Çünkü her iki haftada bir sınav yapıyorlar. Gerekli puanı alırsanız level atlıyorsunuz. Bir ay derken normal periyodu kastettim. Her levelin geçiş puanı var Sınav sonucuna göre iki level birden atlayabilirsiniz. Sadece pw3 de sınır var. Gerekli puanı alsanız bile 8 hafta beklemek zorunlu. -
@denizci10 Quebec kendine ait yani kanada nın diğer eyaletlerinde bağımsız bir seçim prosedürü var. En önemli şart da kesinlikle Fransızca bilmek. IELTS den İngilizce 9 düzeyi bile alsan fransızcan yok ise şansın da yok. Eğer fransızcam İngilizcem kadar olsaydı kesinlikle Quebec ilk tercihim olurdu. Bu nedenle Quebec bir çok kişi tarafından tercih dışında kalıyor.
-
@archimede bence bir kez daha deneyin kırkbes yasındaki bekar tanıdık gitti okuma vizesiyle. Fiyat performans olarak Nova scotia ve new brunswick özellikle moncton öneriyorum. Okul ucretlerı dusuk ve ımmıgration kolay. Trades konularında özellikle eleman yok. Buyuk sehır stresi yok
-
vancouver sehri gercekten guzel bir sehir,amerikanin seattle sehrinden tren ile vancouvere gittik, 3 saatlik bir yolculuk, trende cam kenarindan disarlari izlerken bayildim yemyesil araziler ciftlikler,mayis aynin sonuydu sansimiza yagmurlu ve ruzgarli gunlere rast geldik,hatun usuttu grip oldu ve vancouverin pek tadini cikaramadik,granvill koprusunun yaninda bir otelde kalmistik,asagida farmers market vardi kucuk tekne ile dereyi gectik,cok enteresan,bir iki sefer sehir merkezine indik,galiba canada place olacak,kaldigim yerler hep bisikletle dolasilacak yerlerdi,bir ada ismi soylemislerdi gidip gormek kismet olmadi,deniz kenarida cok ruzgar aliyordu fazla kalamadik,bir cadde uzerinde bir saat vardi acayip bir saat su buhariyla calisan bir saat,ogun resim makinemi almadigim icin resmini cekememistim,ama sahane bir saatti.
-
Vancouver, BC bitmiş bir şehir https://www.youtube.com/watch?v=S0WTNjTSsmQ bu video herşeyi açıklıyor. 3. Dünya şehirlerine benziyor. Downtown leş gibi. Şehir dışında yaşanacaksa olabilir.
-
@nicely, içinde söyledi: Vancouver
Vancouver, BC bitmiş bir şehir https://www.youtube.com/watch?v=S0WTNjTSsmQ bu video herşeyi açıklıyor. 3. Dünya şehirlerine benziyor. Downtown leş gibi. Şehir dışında yaşanacaksa olabilir.
Vancouver'a iki defa gittim, çoğu yerini de gezdim. Bence çok güzel bir şehir. Şehir merkezinde sokakta yaşayanlar olduğu ve bunlara kimse karışmadığı için biraz kötü görünüyor ama şehrin geneli çok güzel. Bence en büyük sorun pahalı olması. Parkları, ormanları çok çok güzel.
-
@knnrn Bu videodakileri beynimizde yok sayarsak evet o zaman güzel tabi
Downtown dışında ABD de yaşam genel oalrak güzel Parklar vs süper. Ama şehirler sıkıntılı, Crime çok yüksek çoğu şehirde, şu video dan sonra ben şahsen Downtownda güvenle yaşayamam. Kafasız uçmuş insanlar ne yapacağı belli olmuyor. Vancouver downtown crime yazıp videoları izleyin, eroini basan yoldan geçenlere saldırıyor durdukyere. Korkun şeyler var. Parka bahçesine kanıpda güel videoları izleyip hareket etmemeklazım. Amerika ve canada'nın batısında crime genel olarak çok artt son 3 yıldır. -
@nicely Bir insan neden downtown'da yaşamak istesin ki? Houston downtown'a en son ne zaman gittim hatırlamıyorum. Bütün büyük şehirlerin merkezleri böyle. Ama bu o şehirde yaşanmaz anlamına gelmiyor bence.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


7/14/2025 I Niagara, NY

