Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
-
@MySea, içinde söyledi: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
Tum uyelerin ayni anda katilabilecegi chatrooms olsa, guzel ve eglenceli olabilirdi
Bunu sanirim ancak Discord ile basarabiliriz. Bir Discord grubumuz var aslinda; cok yakinda foruma daha iyi entegre edip grubu daha da aktif kullanacagiz :) Ben de bu fikrin pek cok kisiye faydali olacagini dusunuyorum.
-
bence her konu başlığında filtreleme olsa iyi olur iistediğimiz kişinin yalnızca messajlarını gösteren güzel olur
-
@yapay-zeka, içinde söyledi: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
bence her konu başlığında filtreleme olsa iyi olur iistediğimiz kişinin yalnızca messajlarını gösteren güzel olur
Sizin dediginiz gibi bir ozellik yok henuz maalesef, ama isinize yarayabilir diye belirteyim; kisilerin kendi profillerinden iletilerini takip etmek mumkun.
Ayrica bir basliktaki iletileri 'eskiden yeniye, yeniden eskiye veya aldigi oy miktarina' gore siralamaniz da mumkun. (Bu ayar, tum basliklari nasil gordugunuzu degistirdigi icin, incelemeniz bittikten sonra eski haline getirmeyi unutmayin!)

-
Forum için hesap oluştururken kolaylık olsun diye facebook üzerinden bağlanarak oluşturdum ve kullanıcı yaratırken direk adımı soyadımı alarak profilimi oluşturdu daha sonra adım soyadım yerine nickname'in gözükmesi için ayarlardan değiştirmeye çalıştım fakat olmuyor, nasıl değiştirebiliriz? ya da bu bir bug olabilir mi?
-
@Atmosfera evet, ilk sayfada kayit olurken degistirmenize izin veriyor ama gozden kaciyor cogunlukla. Bana isminizi gonderin, degisikligi yapayim.
-
Foruma katıldığım günden beri bir sorunum var hep yazmaya üşeniyorum :) Şöyle ki siteye giriş yaptığımda gece modu en son bıraktığım şekilde kalmıyor ve gece modu tuşuna erişim yok, yukarda ki bar da gözükmüyor ta ki 5-6 kez sayfa yenilemesinden sonra gece modu tuşu geliyor. Müsait olunca bakabilirseniz iyi olur ya, geceleri birden aydınlanma yaşıyorum hoş olmuyor :)
-
@crazycells teşekkür ederim, gözükmesini istediğim nickname'imi size mesaj yoluyla ilettim.
-
@FreeMen, içinde söyledi: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
Foruma katıldığım günden beri bir sorunum var hep yazmaya üşeniyorum :) Şöyle ki siteye giriş yaptığımda gece modu en son bıraktığım şekilde kalmıyor ve gece modu tuşuna erişim yok, yukarda ki bar da gözükmüyor ta ki 5-6 kez sayfa yenilemesinden sonra gece modu tuşu geliyor. Müsait olunca bakabilirseniz iyi olur ya, geceleri birden aydınlanma yaşıyorum hoş olmuyor :)
bu sekilde olmamasi lazim :) bir problem var demektir... web browser'in son hali hatirlamasi gerekiyor.
Bana hangi web browser ile, hangi aletten, hangi isletim sistemini kullanarak giris yaptiginizi yazar misiniz? Bir kontrol edeyim...
-
@crazycells, içinde söyledi: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
@FreeMen, içinde söyledi: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
bu sekilde olmamasi lazim :) bir problem var demektir... web browser'in son hali hatirlamasi gerekiyor.
Bana hangi web browser ile, hangi aletten, hangi isletim sistemini kullanarak giris yaptiginizi yazar misiniz? Bir kontrol edeyim...
Şöyle ki mobilde bir sorun yok, bilgisiyarda yaşıyorum bu sorunu. Bütün tarayıcılarda(edge, firefox, chrome) aynı sorunu yaşıyorum, çerezleri vs silerek de denedim sorun benden değil gibi duruyor. Windows 10 işletim sistemim.
-
Insanların aralarındaki sohbeti forum üzerinden yapması çok sıkıcı. Başlıkta 30 sayfa yazı var, yarısı chat muhabbeti, önem verdiginiz, takip ettiğiniz başlığın gelen bildirimini tıklayıp "sen hangi köydensin" muhabbetini görmek, bilgi için başlığı okurken bu muhabbetleri okumak zorunda kalmak can sıkıcı. Ana başliklar bireylerin forum kullanma sorumluluğu ve bilincine bırakılmamalı, çünkü belli ki bu bilinç bazı kullanıcılarda yok. Foruma Iyi -kotu dugmesine ek olarak "gereksiz" düğmesi koyulması ve "gereksizleri gösterme " filtresi ile bu gönderiler olmadan sayfaları görebilmemiz iyi olurdu.
Teşekkür ederim.
-
...........................
-
@yalta bunu düşündüm. Ancak aynı kişiler başka zamanlarda önemli bilgiler girmiş olabilirler. Bu nedenle baska sosyal medyalarda ise yarasa da bu forumda kullanıcıyı engelleme içerik filtresi için iyi bir çözüm değil.
-
...........................
-
Yaklaşık 5 yıldır bu forumu takip ediyorum...
Genellikle burada her telden konuşan, birbirleri ile muhabbet kuran insanlar devamlı oluyor...
Sadece bilgi alma amaçlı mesaj atanlar forumu tamamen araçsal olarak kullandıkları için devamlı olamıyorlar. Hal böyle olunca "alınan bilgi ve tecrubelerin" kendi hayatlarında ki karşılıklarını da buraya aktarmiyorlar süreç içerisinde...
Bu nedenle... Saygı ve sevgi çerçevesinde , konuları tamamen işlevsiz hale getirmeden yapılan samimiyete dayalı yada artırıcı mesajları ben olumlu buluyorum açıkçası...
Bu yazdıklarım 5 yıllık bir gözlem... Bu tarZ sohbetleri yapmış onlarca insan şuan çevremde ve hepsinin bir birine iş ev sosyal hayat vs gibi konularda nasıl yardımcı olduklarını görünce kesinlikle karşı çıkmıyorum böyle sohbetlere...
Özellikle greencard kazananların burada samimiyet kurması çok çok faydalı. Bu bazen köyünü sorma bazen takım sohbeti bazen araba sohbeti ile oluyor... -
Bu başlık insanların forum hakkındaki düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi için çok güzel bir fırsat sunuyor
Bende "gereksiz ileti" ve konu başlığı içindeki arada sırada gerçekleşen direk konu başlığı ile alakalı olmayan bazende konu başlığından çok farklı konuların konuşulduğu "samimi ve doğal" bulduğum iletiler konusunda fikirlerimi belirtmek isterim
Ben açıkçası "gereksiz" ve "samimi & doğal" iletilerin konu başlıklarında arada sırada olmasının bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. Hatta bunların sayfalarca yer kaplamadığı sürece konu başlığını zenginleştirdiğini düşünüyorum. Eğer forumumuzun saf bilgi üzerinde ilerlemesini,ansiklopedi tarzında sadece aranan soruya cevap veren bilgi kaynağı olarak kalmasını istiyorsak bu ayrı bir konu,bu şekilde düşünen arkadaşların fikirlerine saygı duyuyorum. Ama benim aradığım cevapların bir çoğu ilgisiz bir başlıkta spontene bir sohbet sırasındaki bir iletinin içerisinde geçmiş oluyor.
Ayrıca bence insanlarda bir kitap gibi,ne kadar okursanız o kadar size sırlarını paylaşıyor, işte forum üyeleriylede ne kadar forum içerisinde konuşursak o kadar yararlı bilgi ortaya çıkacaktır, ben forumdaşların bu tür "gereksiz" ve "samimi & doğal" sohbetler ile hem birbirleri ile hem forumla bir bağ kurduğunu düşünüyorum, forumda konu başlıklarında devamlı yazan insanlardan arada sırada yazdığı başlık ile alakasız ama forumdaki samimiyeti sağlıyan mesajları yazmamasını istemek, sürekli onlara ihtarda bulunmak, bu değerli insanları küstürmemize ve forumdan uzaklaşmasına sebep olabilir
Evet aslında direk bilgiye ulaşmak isteyen arkadaşlarımızı anlıyorum, ama şahsen yukarıdaki sebeplerden dolayı ben bu tür iletilerden rahatsızlık duymuyorum, ama sorun gördüğümüz ileti için "Bu iletiyi moderatöre bildir" (mobilde iletinin sağ alt kösesindeki üç nokta) seçeneğinden gereksiz, saldırgan veya diğer (açıklamada yazabiliriz) butonuna basarak forum adminini haberdar edebiliriz.Hem bu yöntem daha hızlı çözüm alınan bir yöntem hemde daha nazik bir yöntem olabilir
Ezcümle
İnsanlar arada sırada foruma ve birbirleri ile bağ kurmasını sağlayan konu başlığı ile çok alakası olmayan iletileri yazmaktan mahrum edilmemeli ve bu iletileri konu akışına bağlı yazılmış samimi ve doğal iletiler olarak görüp anlayışla karşılamayız diye düşünüyorum, ama zaten aksini düşünüyorsak bunun içinde iletiyi moderatöre haber ver seçeneği çok güzel düşünülmüş bir seçenek -
Ek olarak
Hem forum künyesimizde yazan
Amacımız?
Amerika'da birbirlerine maddi çıkar beklentisi olmadan yardımcı olacak, bilgi sahibi olduğu konularda bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktan çekinmeyen, birbirlerine karşı saygılı ve duyarlı bir Türk topluluğu oluşturmak
Hemde forum kurallarımızın aşağıdaki maddeleri ile bağlantılı bir meseleye değinmek istiyorum
4)Forum'da yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır. Forumda var olan ilgili yazılara ulaşmak için forumun kelime ve etiket arama özelliğini kullanabilirsiniz. Durumunuzla ilgili bölümü bulabilmek için ana sayfadan itibaren kategorileri, alt kategorileri ve başlıkları takip etmeniz yeterlidir. Lütfen benzer konularda düşüncenizi belirtmek veya soru sormak için farklı bir başlık kullanmayınız ve oluşturmayınız. Forum düzenini olumsuz etkileyecek şekilde gereksiz başlık oluşturmak forumdan atılma nedenidir, bu başlıkların gerekliliğine dair değerlendirme ve verilecek ceza adminlerin inisiyatifine bırakılmıştır; fakat 1 ayı geçmeyecek şekilde geçiçi olarak forumdan uzaklaştırma cezası tavsiye edilir.
7)Admin ve moderatörler, yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse ve (veya) konunun uygun olmadığına karar verirlerse ve (veya) konu başlığının uygun olmadığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme aktarır, değiştirir veya silerler. Bu nedenle yapılan itiraz yorumlarının silinmesi veya cevaplandırılması admin ve moderatör yetkisindedir. Gereksiz ısrar ve itiraz eden kullanıcılar forumdan geçiçi olarak yasaklanabilir. Herhangi bir yardım yada bir amaç olmadan gereksiz yere eski konular aktif edilmez!
Bu iki gerekli kuralımızın bir tehdit unsuru olarak kullanılmamasını rica edeceğim, bu konuya örnek vermek gerekirse
Özellikle foruma ilk katılan üyelerimiz, forumun işleyişini tam olarak bilmedikleri için var olan bir konu başlığı altında soracağı bir soru için ayrı bir başlık açabiliyor yada mesela F1 vizesi ile ilgili bir iletiyi B1,B2 vizesini konu alan bir başlıkta sorabiliyor, bu durum gerçekleştiğinde yazı yazan yeni üyemiz nazikçe uyarılıyor ve yanlış başlıkta yazılmış iletiler doğru başlığa forum admini tarafından aktarılıyor
Bu uygulama çok gerekli ve forum düzenini koruyan bir işlem, sürekli bu iletileri takip edip gerekli işlemleri yapan adminlerimize teşekkür ederimYalnız uzun süredir foruma yazan ve forum kurallarını çok iyi bilen forumdaşlarımıza, konu başlığı içerisinde doğal olarak gelişen ve hayatın normal akışına uygun olarak yazdığı, bazen konu başlığından uzaklaşan, sürekliği olmayan iletileri hakkında 4 ve 7. kuralımızın devreye sokmanın pek gerek olmadığını düşünüyorum, hem yukarıdaki iletilerimde bahsettiğim gibi bu iletiler direk konu başlığı ile alakalı olmasada gayet doğal ve samimi iletiler, hem sürekli foruma yazmaya bilgi vermeye çalışan üyemizin forumla daha sık bağ kurmasını sağlıyor, hemde bilgiye ihtiyaç duyan diğer forum üyemiz için devamında faydalı bilgi almasını sağlıyor
Forum üyelerimiz ücretli profesyonel hizmet vermediği için bu tür iletilerinin hem sürekli bilgi akışının sağlanması için hem forumda yazan insanları küstürmemek için daha müsamahakar olarak değerlendirilmesini rica ediyorum
-
@olay, içinde söyledi: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
Insanların aralarındaki sohbeti forum üzerinden yapması çok sıkıcı. Başlıkta 30 sayfa yazı var, yarısı chat muhabbeti, önem verdiginiz, takip ettiğiniz başlığın gelen bildirimini tıklayıp "sen hangi köydensin" muhabbetini görmek, bilgi için başlığı okurken bu muhabbetleri okumak zorunda kalmak can sıkıcı. Ana başliklar bireylerin forum kullanma sorumluluğu ve bilincine bırakılmamalı, çünkü belli ki bu bilinç bazı kullanıcılarda yok. Foruma Iyi -kotu dugmesine ek olarak "gereksiz" düğmesi koyulması ve "gereksizleri gösterme " filtresi ile bu gönderiler olmadan sayfaları görebilmemiz iyi olurdu.
Teşekkür ederim.
Bence bu kadarina tahammullu olmamiz gerekiyor :) Hangi basliktan bahsettiginizi bilemiyorum ama resmi sureclere ait konularda minimum duzeyde muhabbet oldugunu dusunuyorum.
Eger bekleme odalarindan bahsediyorsaniz, maalesef ona yapacak bir sey yok, daha once bekleme odalarinda olcuyu cok kacirmayacak sekilde muhabbet edilebilecegine kanaat getirmistik. Ki farkli kisiler arasinda surekli farkli bir muhabbet donebilecegi icin yazilanlarin tamamini cok faydali bulamayabilirsiniz.
Eger baska bir basliktan bahsediyorsaniz boyle bir durumda lutfen uyari yapmaktan ya da bana durumu bildirmekten cekinmeyin.
-
@Muhtaradana tum yazdiklariniza katiliyorum sayin @Muhtaradana ,
Daha once bulundugumuz tum platformlardan farkli olarak (ki burada birkac yil oncesine degil, mezun foruma kadar gidiyorum), bu forumda insanlarin buyuk bir kisminin diger uyeleri gercek hayatta da tanidigini unutmamamiz gerekiyor. Su an bakinca cok basit ve bariz bir fikir gibi gorunebilir ama zamaninda o kadar bariz degildi :) sayin @devmach 'in on ayak olmasiyla ilk bulusmamizi New York'ta gerceklestirdikten sonra , platformun amaci ve atmosferi tamamen degiserek bugunku halini aldi. Ki, sonrasinda pek cok farkli sehirde hem ABD'de hem Turkiye'de (hem de 1 kez Azerbaycan'da :) ) 60-70'ten fazla sosyal bulusma gerceklestirdik, ki bunlarin takibini yapmak icin forumda ayri bir bolum bile actik.
Bunun neticesinde insanlarin birbirini tanimasi, arada sirada farkli basliklarda gunluk yasamdan bahsedilmesi de dogal bir durum. O nedenle bu tur iletilere karsi biraz daha tahammullu olmamiz gerektigini dusunuyorum.
Ama yine de forumdan daha fazla bilgi almak isteyenler icin de iyi bir haberim var :) Yakin zamanda bazi basliklari arsivleyip yenilerini olusturacagiz (cunku sureclerde ciddi degisiklikler oldu ve eski deneyimlerin cok da fazla katkisi olmuyor). Yeni olusturdugumuz tum basliklarda su baslikta uygulamaya basladigimiz "guncelleme" bolumunu en alta ekleyecegiz:
https://yesilkartforum.com/forum/post/177838
Bu sekilde, ana iletiyi her seferinde degistirmek yerine (ki bunu yapmak gercekten cok zaman alan bir sey) sadece temel guncellemeleri en altta tarihleriyle okuyabileceksiniz. Bu durumda ilk iletiyi okumak, tum surec hakkinda guncel bilgiyi almak icin yeterli olacak. Ayrica konuyu onceden takip eden kisiler de guncellemeleri ilk iletinin altindaki notlardan takip edebilecekler. Su anda forumdaki pek cok konuda guncel olaylari takip etmek icin, basliklardaki son sayfalari da okumak gerekiyor. Bahsettigim bu degisiklik, hem guncel bilgiye ulasmak isteyenler icin hem de icerik olusturan kisilere buyuk kolaylik saglayacak.
Bu sisteme yeni yeni gecis yaparken, eklemek istedikleriniz veya elestirileriniz varsa cekinmeden burada belirtebilirsiniz.
-
@crazycells alakalı sohbetler elbet olabilir ama insan bir kişiye hangi köyde doğduğunu yazacak, bunun üzerine muhabbet edecekse bunu binlerce alakasız insanın yıllarca tekrar tekrar okumasına gerektirmeyecek şekilde, mesajla yapmalı. Houston hakkinda bilgi almak isteyenler niye Kadirli'yi Osmaniye'yi okumak zorunda kalsın. Houston'da geçen hafta zordu ve o zorlukta ne oluyor, ne olacak diye endişeyle siteye girdim ama yazilanlari görünce daha da stres olup çıktım. Keşke bireyler forum kullanma sorumluluğuna sahip olsa ama bazıları değiller, forum kullanımını zorlaştıran muhabbetlere de bir yöntem olmalı. Negatif oy güzel bir yöntem ama basliki altındaki girileri oya göre siraladigimizda anlam butunlugu yok oluyor ve yeni girileri gorebilmek mumkun olmuyor. Umarım bahsettiginiz güncellemede bu konuda bir gelişme de olur. Zamanınız ve emeğiniz için teşekkür ederim.
-
@semavi Sadece bilgi amaçlı kullananlar devamlı olamıyor gözleminizin nedeni, benim eleştirdiğim konu olabilir. Insanlar aradıkları bilgiye gerekenden fazla zaman harcadıklarını hissetmeye başladıklarında, takip ettikleri başlıklarda devamlı başlıkla ve kendileri ile alakasız muhabbetlere zaman harcadıklarını fark ettiklerinde yani bilgi kazancı olmayıp zaman kaybı yaşadıklarında foruma daha az girmeyi tercih edebilirler. Kendinizde ve çevrenizde gördüğünüz kazançlar için sevindim ama bence kaybedilenler de önemli.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum