@marinesubby merhabalar alabildinizmi çocuk için vizeyi
-
Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
"Cancel your current appointment.
Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
Schedule a new appointment."Şimdi ben kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyum? Eğer randevuyu iptal edersem bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyorum. Bu konuda ne yapabilirim?
-
Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
Schedule a new appointment."Şimdi ben kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyum? Eğer randevuyu iptal edersem bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyorum. Bu konuda ne yapabilirim?
-
-
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@DustyBlue Şirketle birlikte gidileceği için öncesinde başka bir ülkeye gitme imkanım bulunmuyor malesef. Şirketin ekstra bir masrafı karşılayacağını sanmıyorum.
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells okadar entry arasından döndüğünüz için teşekkür ederim ali bey sağolun
Anneme vize almak istiyorduk zaten hem kızımızla ilgilenecekti bide şimdi vize ihlali falan yapmayalım diye amazonu orada onun üstüne yaparız diye düşünüyoruz. Kendisi ev hanımı sigorta yaptık 2 aydır altın hesabı ve gayrimenkulleri var bu şekilde bizim F1 vizemizden önce kendisine başvursam turist olarak sizce şansı ne olur bi de vizesini desteklemek için ne eklememizi önerirsiniz 
Bu dediginiz durumda (sizin vize almanizdan once kendisine vize almaniz durumunda) nasil bir amacla turist vizesi basvurusu yapmayi dusunuyorsunuz? Sadece turistik, yani gezme amacli mi olacak?
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@DustyBlue dediklerinizi şimdi daha iyi anladım. benim arzum statüyü hiç bir şekilde risk etmeden 1 sene geçirmek zaten sonrasında okul bitmiş ve cpa lisansı için sınav hakkı doğmuş olacak ve daha sonra rahatça h1 vizesi alabilelim. greencard çıkmıyor hepi topu 20 bin dolar para var yani neyi nasıl yapıcam bilemiyorum ama türkiyede artık boğuluyor gibiyiz bi hal çare arıyorum acıkcası yazışmalarımızda biraz b1 b2 konusundan uzaklaştı ama durumum budur kimse uyarmadan ben özrümü diliyim
tavsiyeleriniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim 
tekrar selam, h1b vizesinin koşullarının son dönemde geçirdiği evrimden haberiniz vardır umarım (biden eski haline getirmeye çalışıyor ama gelişmelerden tam heberim yok) ayrıca sponsorluk için çekilişe girmeniz gerekecek h1b de. umarım halledersiniz. sadece çok araştırın derim çünkü trump ve pandemi nedeniyle işler baya karışık bir hal almış durumda.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells annem ve kardeşime gezme amaçlı olacak. Kardeşim gezmeye gidicekmişte annemde ona eşlik ediyormuş gibi bir tablo çizelim diyoruz
-
@DustyBlue h1 lerin eşleri h2 lerinde çalışma izni olması yönünde bir durum varmış biden tasarısında bunu biliyorum. Ama o dediğini durumu tam olarak anlayamadım iş buldum diyelim mali müşavirlik lisansım var tüm amerikada geçerli nasıl bi çekiliş olacak ki h1 için zaten İşletme ve diğer alanlardan mezun olan öğrenciler eğitimleri sonrası 1 sene full-time çalışma hakkı alabiliyor. diye biliyorum

-
@crazycells Merhaba. Benim durumum hakkında sizin düşüncenizi öğrenebilir miyim acaba? İş yerinde henüz yeni olmamın vize almama bir dezavantajı olur mu? Çalıştığım şirket gerekli olan bütün belgeleri sağlayacak. Gidiş-dönüş tarihleri, iş seyahati planı, rezervasyonlar, hepsi sunulacak. Vizenin verilip verilmeme meselesi kimse tarafından tam olarak bilinmiyor tabi ama sizin tecrübelerinize nazaran benim şansım nedir acaba?
-
@DustyBlue h1 lerin eşleri h2 lerinde çalışma izni olması yönünde bir durum varmış biden tasarısında bunu biliyorum. Ama o dediğini durumu tam olarak anlayamadım iş buldum diyelim mali müşavirlik lisansım var tüm amerikada geçerli nasıl bi çekiliş olacak ki h1 için zaten İşletme ve diğer alanlardan mezun olan öğrenciler eğitimleri sonrası 1 sene full-time çalışma hakkı alabiliyor. diye biliyorum

eğitimden sonraki 1 sene çalışma iznine opt deniyor h1b başka bir şey. opt yi araştırın. bu arada ailecek vize almaya çalışlmanız çok dikkat çekecektir. ds160 ı doldurduğunuzda anne ve baba ismini girdiğiniz anda(kardeşinizde aynı bilgiyi kendi başvurusunda verecek siz dahil ailenizden başvuru yapan herkesin başvurusu görülecek. iyi plan yapın.
-
@DustyBlue gökçe hanım var vize danışmanı onunla temasa geçtik. Kendiside riskli olduğunu söyledi ama planı şu yönde yaptık; bizim başvurulardan önce annem ve kardeşime alınıcak daha sonra bizim senaryo bi tekrardan gözden geçiricez. F1 mi yoksa turistmi ona bir daha bakacağız
-
@DustyBlue gökçe hanım var vize danışmanı onunla temasa geçtik. Kendiside riskli olduğunu söyledi ama planı şu yönde yaptık; bizim başvurulardan önce annem ve kardeşime alınıcak daha sonra bizim senaryo bi tekrardan gözden geçiricez. F1 mi yoksa turistmi ona bir daha bakacağız
kim önce alırsa alsın bu durum önlerindeki ekrana düşecektir. ds160 formu verdiğiniz cevapları unutan bir form değil. yani yazdığınız cevaplara göre soruları vs değişiyor. erkeğim dediğinizde askerlik soruları buna bağlı olarak başka soruların çıkması gibi. siz anne baba isimlerini ve doğum tarihlerini girdiğiniz ve formu submit ettiğinizde kardeşiniz anneniz eşiniz siz ve çocuğunuzun formları bir bütün haline gelecek.
şimdi kendinizi konsolos yerine koyun; ülkede mali kriz var ve daha önce hiç abd ye gitmemiş(belki avrupaya bile gitmemiş) bir grup aile üyesi toplu halde abd ye gitmeye çalışıyor ve ekranda bu durum önünüze çıkıyor ne düşünürsünüz. bence anne ve kardeşinizi değil kendinizi öne koyun önce siz gidin abd ye girin bir şekilde kalıcı statü kazanmaya bakın daha sonra kardeş ve annenizi götürmeyi deneyin. diğer türlüsü sizi de riske sokacak, ki ne kadar gitmek istediğiniz ortada.
-
@ahsenaydgdu B1/B2 disindaki sorulariniza ilgili basliklardan devam etmeniz daha iyi olur

-
@Altaylı639, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells Merhaba. Benim durumum hakkında sizin düşüncenizi öğrenebilir miyim acaba? İş yerinde henüz yeni olmamın vize almama bir dezavantajı olur mu? Çalıştığım şirket gerekli olan bütün belgeleri sağlayacak. Gidiş-dönüş tarihleri, iş seyahati planı, rezervasyonlar, hepsi sunulacak. Vizenin verilip verilmeme meselesi kimse tarafından tam olarak bilinmiyor tabi ama sizin tecrübelerinize nazaran benim şansım nedir acaba?
Sirketin tum sorumlulugu alip sizi gondermesi buyuk bir avantaj, hatta sirketiniz ne kadar buyuk ve kurumsal bir yerse, vize almaniz da o kadar kolaylasir.
Fakat sizin durumunuzu "acil" olarak degerlendireceklerini dusunmuyorum, yani konsoloslugun tamamen acilmasini bekleyeceksiniz bence. Su aralar gorebildigim kadariyla tum is toplantilari ve seminerler online olarak yapiliyor. Eger vize almaniz cok onemliyse, gercekten de fiziksel olarak ABD'de olmaniz gerektigine konsoloslugu ikna etmeniz gerekecek.
-
@DustyBlue size mesaj bırakabılır mıyım
-
@DustyBlue size mesaj bırakabılır mıyım
elbette
-
Merhaba,
Bugün itibariyle DS-160 formunu doldurup vize harcını da ödeyerek Amerika turist vizesi için başvurdum. Sormak istediğim soru şu. Aynı durumu yaşamış arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Randevu olarak 2022 Şubat tarihinde bir gün müsaitlik verdi ve ilerleyebilmek için bu tarihi seçtim. Bu durum normal mi? Yoksa yasaklar kalktığında randevu tarihini güncelleyebiliyor muyuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@MuRtY Öncelikle hayırlı olsun diyorum, Facebook grubunda şöyle bir diyalog geçti, doğrumudur bilmiyorum, sabırla bu işin normale dönmesini bekliyoruz.

-
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@MuRtY Öncelikle hayırlı olsun diyorum, Facebook grubunda şöyle bir diyalog geçti, doğrumudur bilmiyorum, sabırla bu işin normale dönmesini bekliyoruz.

@Kef14 Teşekkür ederim cevabınız için. Bekleyip görelim o halde. Umarım mevcut seçtiğimiz randevu tarihini de güncelleyebilir ve öne alabiliriz.
-
@crazycells vize merkezini aradım kendileri konsolosluğun açılacağı tarihi bilmiyoruz dedi ali bey 31 martta ne olacak şimdi net bi şekilde izah edebilir misiniz kafam karıştı

-
@MuRtY, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba,
Bugün itibariyle DS-160 formunu doldurup vize harcını da ödeyerek Amerika turist vizesi için başvurdum. Sormak istediğim soru şu. Aynı durumu yaşamış arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Randevu olarak 2022 Şubat tarihinde bir gün müsaitlik verdi ve ilerleyebilmek için bu tarihi seçtim. Bu durum normal mi? Yoksa yasaklar kalktığında randevu tarihini güncelleyebiliyor muyuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Evet, normal... Su an icin sisteme bir tarih alarak kaydolun. Daha sonra konsoloslugun vize islemleri takvimine bagli olarak ya direkt mulakat tarihiniz one alinacak, ya da siz degisiklik yapacaksiniz. Sadece beklemeniz gerekiyor maalesef...
-
@MuRtY, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Kef14 Teşekkür ederim cevabınız için. Bekleyip görelim o halde. Umarım mevcut seçtiğimiz randevu tarihini de güncelleyebilir ve öne alabiliriz.
Baharda yavas da olsa vize basma islemleri baslayabilir, ama konsolosluk kendi takvimini kendisi belirleyecek.
Benzer Başlıklar
151
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k