Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @drserdar dostum bir belge icin risk alma derim.ceviri yaptirip notere onayli yollamani tavsiye ederim.sonra yedi sekiz ay sonta donup sana bu olmamis cevir gonder demesinler.bir evrak eksik yada yanlis olsa aylat gidiyor..


  • @drserdar Mülakattada lazım olacak zaten tercüme yaptırın derim, şahsen benim evlilik cüzdanıma sadece göz attılar fakat tercümesini memur baya bir inceledi.


  • herkese merhabalar,
    cok kisa bir sorum olcak. uscise,nvcye odediklerimiz disinda ayrica greencard icin bir ucret oduyor muyuz? oduyorsak bunu tr den mi yapmamiz lazim gitmeden yoksa amerikaya giriste ya da daha sonra yapsak oluyor mu?


  • @Mrs-Cakal mulakattan sonra 220 dolar green kart bedeli pasaport geldikten sonraodenecek ve muayene ücreti 330 dolar gibi bi rakam bazen farklıda olabiliyor ama 300 uzeri.Gitmeden önce yaprsanız green kartınızın abd ye giristen sonra elinize ulaşma sureci için önemli.


  • @basaknaz hayirli olsun, erken onaylanmasi cok iyi olmus.


  • @t34 teşekkürler umarım sizinki de en kısa zamanda onaylanir


  • Crazycell bu konuda bilgin olabileceğini düşünüyorum. Görüşmeden önce medical examde sanırım bir çok aşı yapılıyor. Sanırım eğer aşı kartı olanlar bu aşı kartını götürdüğü zaman yapılmış olan aşılar tekrar yapılıyormu orada? Eğer Türkiyede özel sağlık sigortamız varsa ve bu biz aşıları yaptırıp aşı kartımızı götürsek olur mu? Sağlık sigprtamız bu aşıları karşılıyorsa yaptırsak acaba kabul ederler mi? Biliyorsun medical exam ücreti çokta düşük değil 300 dola rile 400 dolar arası değişen fiyat ödeyen arkadaşlarımız var. Böylelikle kendi özel sigortamızdan yaptırdığımız aşılar ile belki bu ücret daha az ödenebilir. Madem özel sağlık sigortasına bu kadar ücret ödüyoruz bu açıdan faydası olur ama işte Unganlardı galiba onlar bunu kabul ediyor mu?

    cdc in web sayfasında da şöyle bir bilhgi var:

    What are the new vaccination criteria for U.S. immigration?
    The U.S. Department of Health and Human Services (HHS)/Centers for Disease Control and Prevention (CDC) regulations require that all immigrant applicants receive a medical exam. During the exam, applicants are required to show proof that they have received certain vaccines. If an applicant does not have proof of having received the required vaccines, the law states that the vaccines must be given at the time of the medical exam.

    CDC has new vaccination criteria to help decide which vaccines should be required as part of the immigration process. CDC will use these criteria at regular periods, as needed, for vaccines recommended by the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) for the general U.S. public. This will determine which vaccines will be required for U.S. immigration.

    The criteria are:

    The vaccine must be age-appropriate* for the immigrant applicant
    The vaccine must protect against a disease that has the potential to cause an outbreak.
    The vaccine must protect against a disease that has been eliminated or is in the process of being eliminated in the United States.
    *ACIP recommends vaccines for a certain age range in the general U.S. public. These ACIP recommendations will be used to decide which vaccines are age-appropriate for the general immigrant population.

    These criteria will be applied to the ACIP-recommended vaccines that are not specifically named in immigration law.

    If an ACIP-recommended vaccine for the general U.S. population meets these criteria, overseas immigrant applicants will have to receive the vaccine during their immigrant medical exam. Again, the only exception is if an immigrant applicant can show proof of having already received a given vaccine or if the vaccine is not medically advised.

    Immigrant applicants who are already in the United States and are changing their visa status to become permanent residents also will be required to receive the same vaccines unless they can show proof that they already received a given vaccine or if the vaccine is not medically advised.

    Applicants will need to get only one dose of each vaccine during their medical exam. However, applicants are encouraged to get other doses of a vaccine to finish each series.

    Top of Page
    What vaccines are required for U.S. immigration?
    At this time,* vaccines for these diseases are currently required for U.S. immigration:

    Mumps
    Measles
    Rubella
    Polio
    Tetanus and diphtheria
    Pertussis
    Haemophilus influenzae type B (Hib)
    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Rotavirus
    Meningococcal disease
    Varicella
    Pneumococcal disease
    Seasonal influenza
    *On December 14, 2009, the human papillomavirus (HPV) and zoster vaccines were removed from the list of required vaccines for immigrant applicants. All other vaccinations on this list remain.

    Any future vaccines recommended by ACIP for the general U.S. public will be subject to the new vaccination criteria. If the recommended vaccines fit the new criteria, they will be added to the list of required vaccines for immigrant applicants.


  • @ice nereye odememiz lazim? muayene ucretini muayene gunu odemistik zaten ama 220 dolari ilk defa duyuyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Crazycell bu konuda bilgin olabileceğini düşünüyorum. Görüşmeden önce medical examde sanırım bir çok aşı yapılıyor. Sanırım eğer aşı kartı olanlar bu aşı kartını götürdüğü zaman yapılmış olan aşılar tekrar yapılıyormu orada? Eğer Türkiyede özel sağlık sigortamız varsa ve bu biz aşıları yaptırıp aşı kartımızı götürsek olur mu? Sağlık sigprtamız bu aşıları karşılıyorsa yaptırsak acaba kabul ederler mi? Biliyorsun medical exam ücreti çokta düşük değil 300 dola rile 400 dolar arası değişen fiyat ödeyen arkadaşlarımız var. Böylelikle kendi özel sigortamızdan yaptırdığımız aşılar ile belki bu ücret daha az ödenebilir. Madem özel sağlık sigortasına bu kadar ücret ödüyoruz bu açıdan faydası olur ama işte Unganlardı galiba onlar bunu kabul ediyor mu?

    Evet, yasiniza uygun olan tum asilari yapiyorlar ama listedeki tum asilari olmayacaksiniz.

    Hangileri olup olmayacaginiza Ungan'lardaki doktorlar karar verecek, bunlardan bazilari ise 2 doz seklinde vuruluyor. Yani siz kendiniz bunlari olsaniz da muayene sirasinda yine olmaniz gerekebilir, o nedenle hic bu islere girismeyip gorusme sirasinda hangi asilari olacaginizi doktora birakin.

    Fakat, eger onceden asi olduysaniz bu durumda bunlara dair belgeleri yaninizda goturun, doktorlar bunlari goz onunde bulunduracaklardir.


  • Ben de bir durum güncellemesi yapayım, 21 Ocakta mülakatım vardı, 22 Ocak akşamı pasaportumun kargoya verildiğine dair SMS aldım ve nihayet bugün pasaportumu PTT şubesinden teslim aldım.


  • @e-sh07 hayirli olsun..Yeni yasaminda basarilar


  • Bugün eşimle online olarak Form I130 ü tamamladık ve gönderdik. Marriage Certificate tercüme ettirmeden gönderdim çünkü yakın arkadaşım da aynı benim gibi Amerikalı ile Türkiye’de evlendi 2.5 ayda onay aldı Form I130 a. O da sadece kendisini gönderdim zaten son sayfalarda İngilizce çevirileri de var demişti ona güvendim. Bir de Amerikan konsolosluğu sitesinde göçmen vizeler için görüşmede gereken belgeler kısmında Evlilik cüzdanı eğer Türkiye dışında alındıysa çevirisi gerekiyor yazıyor. O yüzden gönderdim gitti.

    Case Nebraska Service Center’a düştü benim. Zaten şu anda Uscis processing time sitesinde en hızlı orası gözüküyor. Arkadaşım benim case in de 2-3 ayda onaylanacağı konusunda emin konuşuyor. Online application olduğundan daha hızlı onaylanıyor belgelerle başvuruya nazaran, diyor. Hayırlısı bakalım artık biz de buralardayız.


  • e-sh07 hayırlı olsun. Görüşmede neler sordular? Birde bu medical exam doktor muayenesinde ne kadar ücret aldılar?


  • @bonjour teşekkür ederim, sorular bunlardı tam olarak: eşiniz ne iş yapıyor? nerede yaşıyor? Ne zaman ve nasıl tanıştınız? Ne zaman evlilik teklifi aldınız? Ne zaman düğün yaptınız? Ben uzun süre yurtdışında yaşadığım için ne sebeple yaşadığımI ve ailemin orada ne iş yaptığı sordu memur,onun dışında ben eşimin ailesiyle kaldım ara ara ve onlarla baya fotoğraf çektirdim çünkü eşimle nişan, düğün, tatil fotolarımız haricinde çok fotoğrafımız yoktu, sanırım onlarda iyi bir kanıt oldu. Doktor konusuna gelirsek aşılarımın hepsi tam olmasına rağmen 2 tane aşı yapıldı ama sanırım herkese yapılıyor ve 120+250 ödeme aldılar benden. Sizin mülakat ne zaman?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @e-sh07, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Ben de bir durum güncellemesi yapayım, 21 Ocakta mülakatım vardı, 22 Ocak akşamı pasaportumun kargoya verildiğine dair SMS aldım ve nihayet bugün pasaportumu PTT şubesinden teslim aldım.

    hayirli olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Bugün eşimle online olarak Form I130 ü tamamladık ve gönderdik. Marriage Certificate tercüme ettirmeden gönderdim çünkü yakın arkadaşım da aynı benim gibi Amerikalı ile Türkiye’de evlendi 2.5 ayda onay aldı Form I130 a. O da sadece kendisini gönderdim zaten son sayfalarda İngilizce çevirileri de var demişti ona güvendim. Bir de Amerikan konsolosluğu sitesinde göçmen vizeler için görüşmede gereken belgeler kısmında Evlilik cüzdanı eğer Türkiye dışında alındıysa çevirisi gerekiyor yazıyor. O yüzden gönderdim gitti.

    Case Nebraska Service Center’a düştü benim. Zaten şu anda Uscis processing time sitesinde en hızlı orası gözüküyor. Arkadaşım benim case in de 2-3 ayda onaylanacağı konusunda emin konuşuyor. Online application olduğundan daha hızlı onaylanıyor belgelerle başvuruya nazaran, diyor. Hayırlısı bakalım artık biz de buralardayız.

    Eger ingilizce olan sayfalari da yuklediyseniz online forma o durumda ceviriye gerek yok.

    Bence de online basvuru daha hizli ve kolay ilerliyor 🙂 umarim onumuzdeki yillarda tum gocmenlik islemlerinde tamamen online sisteme gecis yaparlar.



  • @crazycells Umarım öyle olur. Sanırım Affidavit of Support'u online veremiyoruz. O da olsa tam olacaktı. (Edit: Şu an bakmaya başladım online veriliyormuş :)))

    Ben eşimle lise yıllarından itibaren tanıştığım için 7 yıllık beraber olan fotoğraflarımızdan bir albüm yaptım. 1 i ABD vatandaşı 3 kişiden affidavit yükledim. Legal name change kısmına hem aile cüzdanı hem formül b yi hem de eşimin tc kimlik kartını yükledim (kartta ingilizce de olduğu için). School record ları yükledim ve usa dışında yaşıyorsa form I130A yı imzalamaya gerek yok demesine rağmen imzaladım. Biometrik fotoğraf kısmında da fotoğrafın arkasına isminizi yazın onu da yükleyin diyordu garip geldi ama gerçekten fotonun arkasına isimlerimizi yazıp onu da çekip yükledim. 4 gündür her satırı inceleyip gönderdim inşallah hiçbir problem çıkarmazlar.

    Şimdi forumdaki arkadaşlara bir sorum daha olacak. Vize onaylandıktan sonra 6 ay içerisinde Amerikaya gitsem ortalama ne kadar süre sonra green card gelir adresime? Kartı teslim aldıktan sonra türkiyeye geri dönsem en fazla ne kadar kalabilirim veya advance parole ile okulu bitireceğim diye izin alabilir miyim? Mezun olup geri gideceğim kısaca.


  • @ice cok tesekkurler:)


  • @drserdar
    Merhaba .
    Vizeyi aldıktan sonda green card için bir ödeme gerçekleştirmeniz gerekiyor . Amerikaya girmedende ödemeyi gerçeklştirebiliyorsunuz .
    Biz amerikaya girdikten sonra ödemeyi yaptık onlinedan . Kartımızda 14 gün sonra postayla elimize ulaştı .
    Normal şartlarda kartınız elinize gectikten sonra ülkeden çıkış yapbiliyorsunuz ama abd dışından 6 aydan fazla kalmamanız gerekiyor . Pandemi nedeniylegc girişlerinde denetimler artmış diye biliyorum .


Benzer Başlıklar

  • 1234
  • 2
  • 50
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum