Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)



  • Ben yeni yönetimin önümüzdeki kararname ile yada çok çok yakın bir gelecekte ile PP10014&10052'leri kaldırmasını beklemiyorum böyle düşünmemin nedeni Biden yönetiminin covid pandemisini birinci önceliği olması ve ülke dışından yüksek sayıda insanın girmesine sıcak bakmaması, özellikle yeni mutasyon gibi nedenlerle şu aşamada ülkeye minumum ölçüde insan almak istediklerini düşünüyorum. Dv talihleri belki sayı olarak çok yüksek değil ama yasaklarda birlikte olduğu vize grupları az olmasa gerek... Belki burda yeni yönetim dv talihlilerini pozitif ayrıştırabilir sonuçta deadlina sahip bir grup ama bununda en azından önümüzdeki ilk kararnamede olmayacağı çıkan haberlerden belli gibi duruyor ayrıca trump PP10014&10052'leri uzattığında sessiz kalmışlardı ama aynı şekilde trump schengen seyahat yasağını kaldırıcağını söylediğinde karşı çıkılmıştı ve bu kararda geri alındı. İlk kalkan yasaklarda muslim-ban gibi yeni yönetimin politika anlayışını göstermek istediği ve eski yönetimin ırk,din temelli kararını geri almak amaçlı bir vitrin uygulamaydı, yanlış anlaşılmasın yeni yönetiminin iyi niyetli olduğunu açık yeni hazırlanan göçmenlik yasanında çok cesur olduğu belli ama realite biraz farklı beklenen reformun kongreden geçmesi zor görünüyor. Yani özetlemek gerekirse yeni yönetimin virüs nedeniyle bazı göçmenlik kararları, pandemiyi ele alışları ile çakışmakta o yüzden yasaklar beklediğimizden de geç kalkabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    kim ne derse desin, yillardir bir gocmenlik reformu yapilmaya bu kadar yaklasilmamisti bence 🙂

    Demokratlar bunlarin cogunu geciremeyebilir, uzlasmak gerekecek ama bunlarin biraz kirpilmis hali bile hala oldukca olumlu. Eger onumuzdeki 2 yil boyunca yasa gecemezse zaten sonrasinda yine uzun bir sure degisiklik olacagini sanmiyorum. 2 yil sonraki ara secimde hem Senato hem de Meclis'teki cogunlugu kaybedebililer, cunku 3 hukumet kanadinin da ayni partiden olmasi cok da istenmeyen bir durum genelde.


  • @alfio Benzer dusuncelerdeyim. Zaten sozcu Psaki de onceligimiz covid ile mucadele ve ekonomi diye aciklamada bulundu gecen hafta. Covid nedeniyle yapilan yardimlari hic alamayanlar var, odemeleri durduranlar yuzunden mortgage yuku agirlasiyor ve issizlik rakamlari hala yuksek. Sadece gecen hafta 900 bin kisi issizlik maasina basvurmus.


  • @crazycells aynı fikirdeyim artık ne kadar plandaki maddeler geçirilebilrse, ona bile razıyız


  • @MySea Evet siz eksik kalan noktayı tamamlamışsınız. Bu yasaklar kalktığında gelicek insanların covid ve ekonomi üzerinde yük oluşturulucağı düşünülüyor sanırım, bu yüzden bir isteksizlik olabilir.


  • O halde süper gücümüz Green Card diye bir uygulama hiç yapmasın. Çektiğimiz sıkıntıların, ödediğimiz paraların haddi hesabı yok. Vize veriyorsun, fakat seni almıyorum diyorsun. Bu ne yaman çelişki anammmm?


  • Arkadaşlar J1 Training Programı kapsamında Alaskada bir otelden 1 yıllık iş teklifi aldım, sponsor görüşmem onaylandı. Vize başvurusu için evrakları toplayacağım ancak süreçten dolayı emin değilim. Sizce şuan vize başvurumun onaylanma ihtimali var mı?


  • Butun bu gocmenlik reform hareketi paketi uzerinde dusunulurken, hatta ulkede yasal olmayan insanlara bile statu hakki verilmesi gundemdeyken umrarim; DV2020 madurlari atlanmaz ve gundeme gelir, bir cok insan umutla bu haberi bekliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Captainmert, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    Arkadaşlar J1 Training Programı kapsamında Alaskada bir otelden 1 yıllık iş teklifi aldım, sponsor görüşmem onaylandı. Vize başvurusu için evrakları toplayacağım ancak süreçten dolayı emin değilim. Sizce şuan vize başvurumun onaylanma ihtimali var mı?

    sorunuz surada cevaplandi:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/178574


  • Biden'in kacaklarin sinirdisi edilmesini 100 gunlugune durduran kararnamesi, Texas eyaletinin konuyu yargiya tasimasi sonucu, yargic tarafindan durduruldu.


  • @MySea sanırım bu Biden yönetimi için ilk kayıp, karar ülke geneli için verilmiş

  • ⭐⭐⭐

    Bu kaçak olarak kalma olayı çok ortada bir konu bence, bir çok noktadan yasal gidenlere zararları var gibi ama bilemedim, başvuralarında haklılar mı haksızlar mı

  • ⭐⭐⭐

    Video da şu dikkatimi çekti, önerilerden bir tanesi her GC türünün ayrı bir kotası var çekilişin ayrı aile için ayrı gibi bunların dolmaması durumunda diğer kotalara aktarılması gibi bir madde vamış sanırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    Biden'in kacaklarin sinirdisi edilmesini 100 gunlugune durduran kararnamesi, Texas eyaletinin konuyu yargiya tasimasi sonucu, yargic tarafindan durduruldu.

    Texas, guney sinirinin buyuk bir kismini kapsadigi icin bu hizli degisim eyaletin uygulamalarini zora sokuyormus. Sanirim gocmenlik uygulamalarinin 180 gun oncesinden haber verilmesine dair kurallar da varmis, bunu da mazaret olarak one surmusler; o nedenle hakim kararin uygulanmasini 14 gun boyunca durdurmus.

    Bir tarihten sonra kararnameleri uygulamak zorunda kalacaklar, ama Mitch McConnell'in ABD halki yardim beklerken stimulus tasarilariyla ilgilenmeyip Senato'yu sadece "cumhuriyetci federal yargic atama" makinesine donusturmesi meyvelerini veriyor 🙂 Dogrusunu soylemek gerekirse McConnell'in Senato'yu kaybetmesine, Biden'in baskanligi kazanmasindan daha cok sevindim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    @MySea sanırım bu Biden yönetimi için ilk kayıp, karar ülke geneli için verilmiş

    eyaletler arasi gecis kontrolsuz oldugundan sadece tek bir eyalette yasaklanmasi yetmiyormus, o nedenle tum ulkede uygulamanin durdurulmasina karar vermis.


  • Twitter'da H- 1B'lilerle ilgili bir yasak kaldırma gördüm sanki


  • Merhaba arkadaşlar,

    ABD Büyükelçilik sitesinde 20 ocak tarihli bir açıklama mevcut:

    Bu konu forumda konuşuldu mu ben mi kaçırdım bilmiyorum. Yine de paylaşmak istedim.
    @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @black evet, ilgili order biden tarafından imzalandıktan sonra konsolosluğun sayfasına da yansıdı bu bildiri.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ilk gun atladigimiz bir nokta...

    Bu tasariya gore ABD'de yasayip ABD vatandasi olmayan herkes icin kullanilan "alien" kelimesi, "non-citizen" olarak degisecek.

    Tasarinin yasalasmasi icin 51 oy yeterli olsa da, filibuster'dan kurtulmak icin 60 oy gerekiyor. Daha once sayin @MySea de anlatmisti. Senato'da bir tasarinin oylanmasi icin tum Senator'larin oylamayi kabul etmesi lazim, oylamayi engellemek icin Senator'ler soz alip, bosa zaman gecirebilirler ve oylamayi engelleyebilirler. Ancak hickimseden itiraz gelmezse oylama yapilir ve oylamalarda cogunluk oldugu surece tasari yasalasir. Bu surece "filibuster" deniliyor ve bundan kurtulmanin tek yolu 60 oy almak. 60 oy almadiginiz surece filibuster ile tasarinin yasalasmasi engellenebilir.

    Ayrica yeni gelen bilgilere gore, tasarinin parca parca oylanmasi da mumkun... Ilk iletide de ilgili guncellemeleri yaptim, buraya da aktariyorum:

    Biden'in yeni tasarisi Demokratlar tarafindan sicak karsilanirken, Cumhuriyetciler kanadinda ayni sicakligi yasayamadi. Beyaz Saray'dan gelen bilgilere gore yonetim icin bu konuda onemli olan bir ilerleme saglanmasi, tum konularin ayni anda veya parca parca tartisilmasi ve yasalasmasi bir problem degil. Duyumlara gore Biden once tasarinin tek bir yasa seklinde oylanmasini istiyor, eger Senato'da bir ustunluk saglanamazsa veya Demokratlar "filibuster"dan kurtulamazsa, o durumda yonetim gidisati Kongre'ye birakacak, fakat tasarinin tek bir yasa seklinde yasalasmasi Biden icin elzem degil. Ayrintili bilgi:

    https://www.politico.com/amp/news/2021/01/26/biden-immigration-bill-462479


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum